Mor og datter

På sensommeren i fjor fikk jeg en mail fra Kine, Kine ville gjerne ha noen bilder sammen med sin mor, på et sted som betydde noe for dem. "Det har liksom alltid vært mamma og meg" skrev hun. Vi møttes i Stensparken i Oslo, et sted de hadde besøkt mye i Kines barndom da de bodde like ved. 

Dette er et av de koseligste oppdragene jeg har hatt, bare kjærlighet på en annen måte liksom. Barn skal fotograferes hele tiden, hver begivenhet er livsviktig å fange på film, og selvfølgelig er det det, men hvorfor slutter vi når vi kommer opp i årene? Mamma er viktig hele livet!

Bedriftsportrett

I vår tok jeg portretter for et par bedrifter til forskjellig bruk. Jeg liker godt å holde meg unna den hvite studiobobla selv til profesjonelle portrett. Live opp bakgrunnen med bilder enten i selve jobbmiljøet eller ute i nærheten.

IMG_8872nett.jpg
IMG_8886nett.jpg

Anneli Sande er min gamle sjef på Kaffegram. Hun er en dame som alltid har mange spennende prosjekt på gang, hun trengte portrett til forskjellig bruk. Her føltes det naturlig å ta bilder på kaféen hun selv driver i tillegg til noen bilder i nærmiljøet på Sagene. Anneli er forøvrig en støttespiller jeg er glad jeg kan henvende meg til når det kan være litt vanskelig å drive business, hun er en stor tilhenger av å heie på og hjelpe hverandre. Jeg håper vårt samarbeid vil fortsette i lang tid fremover!

Ventilasjonskongen er en Hamar-bedrift og nettbutikk som selger utstyr til vifter og andre ventilasjonsanlegg. I tillegg tilbyr de hjelp til montering og f.eks. skifting av filter. Her tok vi litt bilder av selve jobbsituasjonen og deres tjenester. I tillegg ville de ha plaine portrett, her valgte vi å finne et sted i nærheten og kom over en dekorativ vegg vi brukte som bakgrunn.

Juni!

Juni, herregud så fort du har gått og herregud så lang du har vært? Det er ikke lenge siden det var mai, men det er som om det har vært juni for alltid, og tenk i morgen er det juli.

I dag morges våknet jeg klokken halv 6, det er virkelig for tidlig, men lys våken var jeg. Jeg blir fort irritert og fortvila av lite søvn, men bestemte meg for å heller stå opp og nyte litt stillhet og morgensol. Nå har jeg ført regnskapet for juni og gjort klart lønn til meg selv (det er så rart og føles så sykt voksent og bra). Juni har vært over ett oppdrag i uken, det er ikke lenge siden jeg var sjeleglad for ett i måneden. Jeg har hatt tilbud på Hamar og håperhåper alle blir fornøyd og anbefaler meg videre. Er spent og nervøs for veien videre og høsten og alt sammen. Innimellom knyter det seg litt i magen, men jeg blåser det bort og sier "You go girl, dette klarer du, og klarer du det ikke går det fint det også"

Juni har vært å lære en ny by å kjenne.

Juni har vært samboerskap og bygging av nytt bo.

Juni har vært full av godbiter i sola

IMG_20170605_132852_823.jpg

Små gleder og fine observasjoner

Takk for deg, vakreste Juni.

Nå kommer juli, måneden som kan bli varm at man nesten begynner å klage. Som en god deal starter Juli med helg, jeg har planer om å ha helg på ekte. Lese ut boken over her, ligge i sola, bake noe godt og ellers bare gjøre det som skulle føles riktig, fritt for plikt, kanskje tilogmed spille litt dataspill. Aller først skal jeg unne meg en lunsj på kaféen jeg har valgt som dagens kontor, vet ikke med deg, men for meg er det luksus!

Charlotte Isabel Hansen

Jeg tenkte det kunne være fint å skrive litt om bøkene jeg leser/har lest underveis når jeg er ferdig med dem. Jeg vil ikke helt kalle det anmeldelser, der er jeg ikke flink nok til å synse og mene og ordlegge meg. Men noen ord og setninger om min opplevelse, kanskje litt utdrag. 

Jeg har nettopp blitt ferdig med "Charlotte Isabel Hansen" av Tore Renberg. Som ung, eller ungdom eller hva man skal si, leste jeg "Mannen som elsket Yngve" og "Kompani Orheim", disse var sterke favorittbøker hos meg. Jarle Klepp er vel rundt 16 år i "Mannen som elsket Yngve", mens "Kompani Orheim" handler om hans barndom, blant annnet med en alkoholisert far. I "Charlotte Isabel Hansen" er Jarle blitt 25 år og litteraturstudent med ambisjoner. En dag får han en farsskapstest i posten og Jarle viser seg å være far til en jente på 7 år, hun blir raskt sendt til han med fly, da hennes mor skal en uke til syden. 

Jeg fikk denne boken når jeg var 17-18 år og husker jeg begynte på den, men ikke helt klarte å sette meg inn i den. Nå er jeg 26 år, på alder med Jarle i boken, jeg er også født i 1991, samtidig som datteren hans Charlotte Isabel, med andre ord et slags spennende møte imellom mitt nåværende liv og min barndom med spice girls og tamagotchi. Jeg synes det er utrolig gøy å høre om Jarle Klepps kjepphøyet som student som leser viktige tekster av viktige filosofer, som prater ned til sin mor som er totalt uvitende om akademia. Kjenner igjen både andre og meg selv her. Sakte, men sikkert blir kjepphøyheten blendet ut av dette lille mennesket på 7 år, fylt at følelser og simple gleder.
I bokhylla har jeg også "Vi ses i morgen" av Renberg, en mye tykkere, men samtidig lettlest bok. Jeg opplever språket som enkelt, samtidig som skildringene til tider er mange og voldsomt utbroderende. Dette språket er noe jeg setter pris på, men til tider blir det litt for enkelt for meg. Perfekt mellombok, slapp-av bok, sommerbok!

Mandag uten blues

Hei og hå. Bloggoppdateringene kommer litt hipp som happ og ujevnlig, men jeg har bestemt at det er sånn det får være og det skal ikke brukes tid på unnskylde seg (dette får være første og siste gang det blir nevnt). Her kommer litt småoppdateringer fra den siste tiden :)

Før helgen kjøpe jeg en solsikke en kveld på vei hjem fra jobb. Jeg var litt sliten og i litt dårlig humør, var på vei inn for å kjøpe en frossenpizza da den sto og smilte til meg utenfor. Vi har stor balkong med plass til masse planter, men må ta det litt av gangen, finne hva som passer. Torsdag bakte jeg havrekjeksene jeg linket til her om dagen. Så gode, litt grove, men perfekt seige!

På fredag dro jeg til Nesodden for å fotografere bryllup. En god anledning til en liten helgevisitt hos mamma og pappa. 

De har en liten hytte i hagen som går under navnet "Bua". Nylig har de pusset opp kjøkkenet der inne og det er så fint at jeg bare måtte ha med noen bilder derifra. Skal ta med det ordentlige kameraet og ta bilder en gang også. Lei av alle disse mobilbildene. 

Bryllupet var utendørs på et sted som heter Lindehagen, så utrolig gøy å fotografere en utendørs vielse, enorme bevegelsesmuligheter. Stedet var fantastisk, så mye kriker og kroker og skjønne steder å gjemme seg og ta bilder, heldigvis samarbeidet været! Har ikke fått sett på bildene ennå, det er enormt mange. Mer om dette kommer senere.

Nå er det mandag og chai teen lagde magi. Jeg sitter med frilansjobb, men skal straks støvsuge og over til hverdagsjobb i kveld. Den kommende uken er ganske fri og jeg gleder meg til å kunne slappe av litt innimellom :) Sier adjø for nå med utefrokost anno 1995:

Jeg fant, jeg fant V

Denne uken har jeg begynt i to nye jobber og i dag er min første fridag. (Jobber litt akkurat nå, ops). Jeg begynner anledningen til å ta på meg innkjøpt plagg før sommeren, en slags onepiece med singlet og rettunderkneetbukse. I dag skal jeg rydde og vaske denne leiligheten og gjøre noe skikkelig koselig (må bare finne ut hva). Håper dere skal noe kost og avslappende?

Her kommer litt internettfunn til søndagsfrokosten!

Tebrødjournalen postet en oppskrift på havrecookies. Jeg prøver å kjøre en balanse av sunn livsstil med rom for å kose seg (noe av det vanskeligste av alt), tror disse cookiene passer perfekt inn!

"Support", kunstverk av Lorenzo Quinn på Venezia-biennalen, håper jeg får dratt dit en gang!

"33 Emotional LGBT Wedding Photos That Will Leave You Weak In The Knees", all kjærlighet er rørende, men når den har vært igjennom motgang føles den ekstra sterk!

Hei fra Hamar + Bernard og Bastian

Hei fra Hamar! Vi er pakket ut og er inne i en ny leilighet. Tror jeg skrev i forrige innlegg at leiligheten er fantastisk, men skriver det en gang til for å være sikker :) Nå glir dagene over i hverdag igjen og det er fint, fritiden går med på å utforske en ny by og alle andre ting som utforskes når man flytter. Hyllene på den nærmeste matbutikken, den beste cappucinoen, hvor lang tid tar det å gå til den nye jobben og sånne ting. 

Jeg hadde fotooppdrag torsdag og fredag, to søte familier, og i dag; en konfirmasjon med masse søsken og foreldre og alt! Nydelig konfirmant, gleder meg til bildene, men prøver å tvinge på meg selv litt fri. Det er er lett å jobbe hele tiden og plutselig blir det for mye. Derfor har jeg nettopp drukket en hel kanne te, spist is med jordbær, begynt på en ny bok og hørt på Melissa Horn. Målet for kvelden er å sette sammen en grill i håp om sol snart! Neste uke blir helt hurrameirundt igjen og jeg lurer på når den rolige tiden skal begynne, kanskje uken etter der igjen?

Rett før jeg dro fra Oslo fikk jeg et gjensyn med Bastian som nå er blitt storebror til lille Bernard!

Bastian&Bernard001nett.jpg

Bernard og Bastian

Vi fant en hvitveiseng like i nærheten og valgte å ta bilder her. Det er ikke alltid like enkelt å ta bilder av barn, enkelte aldre er vanskeligere enn andre, og det er ikke alltid humøret er på topp. Da er man nødt til å bare gjøre det beste ut av det, som oftest er det noen små øyeblikk innimellom hvor begge er nogenlunde fornøyde og rolige.

Her er et bonusbilde for å illustrere at ting ikke alltid går på skinner og det er mange bilder i haugen som ikke får bli med. Trist forsamling, jeg er tydeligvis ikke en særlig morsom fotograf.

Fortsatt god helg fra meg, unn deg noe godt da vel :)

Les mer om fotografering av barn og familie her!

Insp: Maryam Ashkanian

Mandag på en tirsdag! I dag har jeg hatt en skikkelig arbeidsdag etter en nesten to ukers pause pga flytting. Det er mye som skal gjøres og burde vært gjort, mesteparten av dagen har gått med til konfirmasjonsbilder i photoshop, ikke så verst faktisk :)

Hamar behandler meg bra, leiligheten er fantastisk, nå venter vi bare på sola. I forbindelse med flytting har søvnen blitt påvirket av stress og både vært fraværende, men de siste dagene utrolig energigivende. Da passer det bra med litt pute/søvn-kunst!

Mai 2017

Åh mai. Du er en nydelig måned hvert år, med overraskelser hver dag. I år var mai fylt av flytting og hjerne og kropp på høygir. Oppsummeringen inneholder derfor mest små gode pauseøyeblikk.

På snartur i Hamar for å ordne opp i ting som må ordnes.

På snartur i Hamar for å ordne opp i ting som må ordnes.

Svigermors detaljer

Svigermors detaljer

Nyter sola når man kan

Nyter sola når man kan

Fargene spretter frem overalt

Fargene spretter frem overalt

17.mai!

17.mai!

Nydelig maivær!

Nydelig maivær!

<3<3<3

<3<3<3

Pakkepause med en god favoritt.

Pakkepause med en god favoritt.

Plutselig bare var syrinene der, i løpet av et natt dukket de opp og luktet nydelig!

Plutselig bare var syrinene der, i løpet av et natt dukket de opp og luktet nydelig!

Furutre på Lambertseter

Furutre på Lambertseter

Friskispause

Friskispause

Tar pauser når man kan

Tar pauser når man kan

Masse fotojobb, sitter akkurat nå og redigerer det ferdige bildet fra denne dagen!

Masse fotojobb, sitter akkurat nå og redigerer det ferdige bildet fra denne dagen!

Mine tre favoritter venter på barnetoget!

Mine tre favoritter venter på barnetoget!

Altså søtere modeller skal du lete lenge etter!

Altså søtere modeller skal du lete lenge etter!

Hamar ønsker velkommen med tulipaner

Hamar ønsker velkommen med tulipaner

Starten og slutten på mai er et (litt skeivt) bilde av Mjøsa, nå bor vi her!

Juni er bursdagsmåneden min, 5 dager igjen! Håper på fint vær og sol på balkongen!

April 2017
Mars 2017
Februar 2017
Januar 2017

InstaInsp: @sarahkbenning

Flyttingflyttingflytting. Pakkeutpakkeutpakkut. Listerlisterlister. Ikeaikeaikea. Balkongbalkongbalkong <3

En instagramfavoritt til dere før jeg åpner neste eske:

Sarah K. Benning broderer nydelige motiver, mye planter, mye interiør og litt mennesker innimellom. Det er så utrolig mange flinke folk som er så inspirerende! Sarah K. Benning har også nettbutikk, tenk å ha en sånn en på veggen.

Kjøkkenvindu

Det er så nydelig vær ute, men her er det siste innspurt i pakkingen som gjelder. Sniker oss ut for en is innimellom, heldigvis. Håper det blir litt sol neste uke også, så vi kan nyte vår nye by og leilighet. Apropos ny leilighet, i to år har jeg bodd i en kjeller og følt det er umulig å ta bilder her inne. Gleder meg til å kunne ta ordentlige matbilder igjen for eksempel. Viser frem litt bilder jeg tok i forrige leilighet, med vindu på kjøkkenet.

For et par år siden gikk jeg på kunstakademiet og hadde masse tid til å lage digg og spennende mat (kanskje litt rar logikk, det burde vel heller vært kunst jeg hadde mest tid til). Jeg ble så inspirert, som om jeg akkurat hadde oppdaget matlaging, det var jo min første tid som samboer også. Ikke minst hadde jeg lyst til å ta masse digge matbilder, også mye bare for å lære mer. Så i et tappert forsøk lagde jeg en matblogg. Denne matbloggen (som flere andre blogger jeg har startet) fikk ikke noe langt liv dessverre, men jeg fikk noen fine bilder ut av det!

Jeg elsker kjøkkenbordet vårt, det er fra ikea, men ser på ingen måte billig ut. Det har vakkert treverk som jeg mener passer perfekt til bilder som det her!

Forrige uke fikk jeg i oppdrag å ta bilder av maten på Kaffegram (favorittkafe)! Jeg har veldig lyst på flere oppdrag som dette og håper det kommer flere som trenger dette av meg, flere kaféer eller en restaurant, eller matbloggere som holder ut lenger enn meg.

I morgen er det bonusfridag, med sol! Nyt den, jeg skal grave meg ned i bananesker.

Jeg fant, jeg fant IV

Hei! Guriland som tiden flyr når man har mye på kalenderen. Håper alle har hatt en strålende 17.mai-feiring, jeg koste meg med familie på Nesodden og glemte alle bekymringer for en dag. Vi var på min gamle barneskole og så min niese i toget, kos! 

Her er fire nylige internettfunn:

En artikkel om modell Stina Sanders som begynte å poste mer ærlige bilder på instagram og mistet 3000 følgere.

My Bubba, nyoppdaget musikk perfekt som arbeidsbakgrunn!

Maria Vatne på bloggen Wild + Free tar de nydeligste bildene. Her har hun tatt bilder av to av sine fire barn sammen med hvitveisen.

Klarer ikke å slutte å ha lyst på en tatovering, selvom jeg vet det ikke kommer til å skje. Har en liten internvits-tatovering fra videregående, men tør ikke binde meg til noe mer sånt for alltid liksom. Tenk på alle klær og hårsveiser jeg har hatt og angrer på nå. Colossal viser frem fantastiske en-linje-tatoveringer av Mo Ganji.

I morgen er det frrrrredag!