For øvrig mener jeg at Karthago bør ødelegges

I sommer leste jeg mye og blogget litt mindre, det betyr at bøkene jeg poster er det en godt stund siden jeg leste ferdig. Men på en måte litt fint, jeg synes alltid det er vanskelig å mene noe sånn med en gang. Inntrykkene må fordøyes. Jeg har alltid fått høre at jeg er litt treig, på skolen og ellers, og det går fint for meg å være litt treig. Jeg går sjelden på kino, ikke av noen spesiell grunn, det blir bare sånn. Men dere vet når man går ut av kinosalen, du er litt trøtt, fordi det har vært mørkt, du har naturligvis fått i deg endel sukker, og lyset gjør litt vondt i øynene. Det er litt som å våkne opp, også forventes det en samtale med den du er på kino med, med en gang, og naturligvis skal vi snakke om filmen. Og jeg har aldri noe å si, der og da aner jeg ikke hva jeg mente om filmen, men kanskje en uke seinere kan vi prate om den. 

Derimot har jeg aldri vært så flink til å bevisst reflektere over ting. Etter at jeg har lest ferdig en bok, klapper jeg den igjen og begynner på neste. Mange vil synes dette er rart, og nesten litt respektløst? Kanskje er det det. Men det skjer så mye i bakhodet tenker jeg, man tenker så mye i dusjen, i senga, på bussen, og det er da boken fordøyes og analyseres og bedømmes.

Selvfølgelig er det unntak, noen ganger ser jeg en film/leser en bok og tenker "Detta er noe skikkelig dritt" eller "Dette er skikkelig fint", og NÅ over til boken jeg vil fortelle dere om, en jeg visste var bra hele veien igjennom.

IMG_7732.jpg

"For øvrig mener jeg at Karthago bør ødelegges" av Kyrre Andreassen handler om Krister Larsen, han har sluttet å jobbe som elektriker på grunn av ryggproblemer og begynner å jobbe som lærer på voksenopplæringa. Kona hans ønsker seg en Pergola i hagen og Kristen hyrer en av elevene sine svart til å bygge den. En gang har Krister vært i fengsel, fra en tid han var dørvakt, Krister er sterk og kan bli sint, men han vil ingen noe vondt, jeg var aldri i tvil om at er et genuint godt menneske. Boken handler om livet, tilfeldigheter og historier man møter underveis. Jeg fikk anbefalt den av en venninne som sa "Jeg skjønner ikke hvorfor ikke alle har hørt om han her, han er like morsom som Erlend Loe". Og ja, det er han, men enda svartere humor. Det er som en blanding at Erlend Loe og Karl Ove Knausgård, kanskje mine to favoritter! Det er svart, rå og brutal humor, det er refleksjoner over hverdagen, livet og døden. Det er følelser og impulser ute av kontroll. Jeg elsket denne boken, tidvis er den veldig vond. Det er en historie om hvor mye han elsker kona si, men stoltheten og drittkranglene som står i veien, og på slutten får jeg lyst til å skrike til han fordi han aldri skjerper seg. Men guriland, les den her a dere, den er litt tjukk, men verdt det hele veien!


Jeg fant, jeg fant VI

Heisann!

Det har blitt fredag! Jeg har frilansdag i dag og det er så fint, dessuten har jeg frihelg og det er enda bedre :) Når det ikke er så mange fotooppdrag å skryte av, leter jeg alltid etter nye ting å finne på. I tillegg så jeg her om dagen en TED-talk, og jeg hadde glemt hvor inspirert jeg blir av det! Jeg så denne, om å oppholde seg i "læringssonen" for å utvikle seg videre (kort fortalt). Og her om dagen tenkte jeg "Har så lyst til å ta bilder jeg har skikkelig lyst til å ta", rart forklart. Uansett, kombinasjonen av disse faktorene har ført til at jeg skal prøve å ta bilder for min egen del ca en gang i uka, det viktigste er kanskje å fotografere en gang i uka uansett, oppdrag eller ikke. Så i dag har jeg laget fotostudio i stua og bakt en pai som skal fotograferes, fint å kalle det en arbeidsdag, hæ?

Her over til noen godbiter fra den siste tiden:

Skjermbilde 2017-09-22 kl. 15.04.19.png

Hei fredag! - Seint ute med å anbefale denne og vet 90 % av leserne mine har vært der inne allerede. Men Mariell fra Hjartesmil har åpnet fysisk butikk og nettbutikk. Og jeg skulle ønske jeg var rik, men minst en julegave derifra skal det bli!

Skjermbilde 2017-09-22 kl. 15.25.06.png

The Doyennes - En nettside opprettet for å framsnakke kvinner. Kopierer fra siden jeg "Founded by political scientist Maggie Alva and Art director Anna Vaagland, with the simple goal of increasing proper female representation in the media." Ja!

Skjermbilde 2017-09-22 kl. 15.30.41.png

Babel bok - Babel bok! Favorittbokhandel i Trondheim. Masse kunstbøker av både små og store kunstnere. Små og store opplag. Fine magasiner også videre. Brukte mange penger der i min tid, da var den kun pop-up, men nå skal den være åpen fast!

HMT_105_GK_1121_0113rt_f.jpg

The handmaids tale - Vi har nettopp spandert på oss HBO og jeg har sett hele The Handmaids tale. Jeg ante virkelig ikke hva jeg gikk til når jeg startet på første episode, men FOR en serie. Utrolig fascinerende, fæl og bra!

Håper alle får en strålende helg, nå skal paien ut av ovnen og inn i "fotostudio". Har dere noen fine planer for helgen?


Fire fine på Koigen

Ny uke, jeg kickstartet med kaffelatte og kafékontor, en favoritt jeg ikke har tatt meg tid til i det siste, så ekstra deilig i dag! Det ble muligens presset inn en croissant og et nytt magasin der også, gjelder å ikke starte for hardt :) Jeg husker jeg så en TED-talk om de dagene man begynner med tanken "I dag skal jeg være supereffektiv, i dag skal jeg få gjort alt" og ender med å ikke få gjort noenting? Dessverre husker ikke så særlig mye mer, men jeg kvier meg alltid for de tankene. Prøver heller å tenke at i dag skal jeg få gjort akkurat så mye jeg er i stand til og være fornøyd med det. 


Over til blogginnleggets egentlige innhold, denne søte familien fra i sommer:

Disse bildene er tatt på Koigen, en perfekt familielocation fem minutter unna leiligheten min, bedre blir det ikke, hæ?

God arbeidsuke <3 


Helg!

Her kommer et kjapt blogginlegg fra mobilen min n lørdagsmorgen. Det er lørdag, jeg skal jobbe i butikk hele dagen og det er helt ok. Men jeg liker alltid å gjøre litt stas på helga uansett, så nå sitter jeg på  balkongen med utefrokost, en bok som heter mensen og en kanne med te. Så får jobben komme når den nå, i morgen har jeg fri!

upload.jpg
upload.jpg
upload.jpg

OKJA

Hei alle sammen! Hele systemet mitt går i stå for tiden, enten brygger jeg på et virus eller så er jeg tappet for vitaminer. Derfor blir det litt tips og ting her inne på bloggen, ikke så mye nytt og fantasifullt. Her kommer litt om filmen OKJA som ligger på netflix!

OKJA handler om verden som går tom for kjøtt og det jobbes med å finne en erstatning. Derfor fostres det opp et nyskapt vesen, de blir plassert ut på forskjellige steder i verden for å se hvilken oppfostring som lønner seg best. I Sør-Korea bor Mija sammen med sitt dyr som hun har døpt Okja, de er bestevenner og filmen er helt nydelig i starten! Du blir så glad i Okja og Mija og bestefaren hennes. 

Mija er nok ikke helt klar over at Okja er skapt for å spises, bestefaren har ikke fortalt hele sannheten og det blir et voldsomt rabalder. Tilda Swinton spiller en fantastisk rolle som ond (som vanlig), og det blir kanskje et litt for skarpt skråblikk på industrien. Du får allikevel lyst til å aldri spise kjøtt igjen i det du har sett den ferdig. Filmen er litt utfordrende og ikke akkurat en "kose-film", men vel verdt å se! (Når det først ligger noe bra på netflix, mener jeg)


Oslo + Bok: Er hun din?

Hei alle sammen! Jeg er på snartur i hovedstaden i noen dager, bor i leiligheten til min bror imens han er på ferie, hoho. Her er det to katter, digg sofa, og til nå har jeg spist to middagen varmet fra frossen tilstand i ovnen, litt som en ferie. Jeg er her for jobb, tok bilder i dag morges og skal ta bilder på lørdag, men også for å få litt tid for meg selv og møte fine folk i en by jeg elsker! Det er rart å ikke bo her, jeg har alltid drømt om å bo i Oslo, men virkeligheten blir jo aldri som drømmen. Kanskje er Oslo grønnere på avstand, jeg vet ikke ennå, det er for kort siden jeg flyttet herifra. 

Nå over til enda en bok fra i sommer:

Jeg lånte denne boken etter Nils-Øivind Haagensen var gjest hos Salongen på p2 (eller etter jeg hadde hørt episoden på podcast, den gikk før jul i fjor, henger litt etter). Her snakker han om boken "Er hun din?". Boken handler om Are som møter en liten jente med navn Eira, datteren av en venninne, som han møter på en fleredagersbursdagsfest. Jenta stiller mange spørsmål som barn på seks år gjør. Are er på et sted i livet hvor det virker som han ikke nødvendigvis trives så godt og Eira åpner ting i han som han ikke har tenkt på på en lang stund.

Are blir på kort tid veldig glad i Eira som en venn, til tross for den store aldersforskjellen. Det minner meg om barndommen og hvordan man fikk en spesiell kontakt med enkelte voksne fremfor andre. Etterhvert i boka åpner det seg noe vondt fra tidligere i Are sitt liv og en lengsel etter en datter han aldri fikk. 

Boken har en fin og annerledes tematikk, jeg likte den, mye humor fra en seksåring iblandet litt alvor.


Den perfekte bakgrunnen

Apropos høsten ville jeg bare minne om hvor perfekt den er som bakgrunn til de kjærligste bilder <3

Les mer om fotografering her!


Høsten

Jeg har helg! Helg på ekte! Fri! To dager! Ingen planer! Føles ut som tusen år siden sist. Har spist bananvafler på balkongen med en fin venn og skal snart lage burger til middag. Jajaja! I dag har det vært kjempevarmt i sola, et siste innslag av sommer, såå deilig!

IMG_20170827_132706_969.jpg

Denne sommeren har vært et friskt pust. Jeg husker stod på bussholdeplassen på Tøyen, på vei til Kaffegram for å ta bilder. En reise jeg kjenner godt etter jeg jobbet der i et halvt år. Og da kjente jeg det, varmen, den kom som et lite vinddrag med varm pust under skjerfet. Og jeg kjente hjertet gjorde et lite hopp og en lettelse. Som om jeg hadde glemt at tiden går fremover, at sommeren kommer, at ting forandrer seg. Kanskje der og da skjønte jeg at jeg hadde følt meg stuck. Kanskje er det sånn hver vinter, den kjennes ut som om den aldri skal gå over. 
I sommer har vi flyttet opp av kjellerleiligheten og startet litt på nytt (igjen). Det har vært mye jobb og flytting er stress, men det har vært lyst og mange små fine stunder som peker fremover.

IMG_20170828_100732_761.jpg

Nå kjenner jeg høsten i vinden, kulda og ikke varmen. Og jeg får litt panikk, for hva skjer nå, nå kommer den evige lange vinteren igjen, hver grad under 20 minner meg om mørket. 
Men alle dere, bloggerne, skriver så fint, dere minner meg på varme kopper til regnværet ute. Peis og tøfler og store skjerf. Varme farger og friske gåturer. Også tenker jeg plutselig at "Hei! Det gleder jeg meg til og!". Så nå har vi kjøpt inn en dunk rødvin og jeg har tatt frem strikketøyet. Jeg er klar for høsten også. Jeg er klar for store gryter full av varmende mat, klar for å ta frem ullteppet og sitte ute på balkongen med stearinlys, klar for tjukke bøker og gode filmer, klar for alt!

Hva synes dere er best med høsten? Jeg har kjøpt inn fårikål til i morgen <3


August

Stikkordet for august har vært hverdag, med lysglimt. Lysglimt av planter og sol og bringebær og god mat og baking! Fint :) Og massemasse jobb og sliten kropp og stressmestring. De siste ire dagene har jeg satt av ti minutter hver morgen til kaffekopp på balkongen, hvor det ikke skal gjøres noe annet enn å drikke kaffe. Hver bidige ledige stund fylles av sosiale medier eller tv-serier eller prating eller jobbing. Nå har jeg puttet inn 10 minutter påtvunget "ikkeno", føles riktig og viktig!

Levering av bryllupsbilder

Levering av bryllupsbilder

Hjemmebakte kjeks i en fin boks, har fortsatt mange i fryseren!

Hjemmebakte kjeks i en fin boks, har fortsatt mange i fryseren!

Skibladner!

Skibladner!

IMG_20170810_115543.jpg
IMG_20170817_122615_606.jpg
IMG_20170819_122037_239.jpg
Pappa 60 år!

Pappa 60 år!

Kaffekopp ved Mjøsa

Kaffekopp ved Mjøsa

IMG_20170827_132706_969.jpg
IMG_20170830_085240_599.jpg
IMG_20170831_101510_860.jpg
Ruccola fra balkongen

Ruccola fra balkongen

Hamars fineste vegg

Hamars fineste vegg

Dumplings for første gang, sammen med en venninne, fin kveld :)

Dumplings for første gang, sammen med en venninne, fin kveld :)

Kveldsjobb fra senga

Kveldsjobb fra senga

IMG_20170811_093935.jpg
Dagstur til Oslo og Sagene, fylt av nostalgi

Dagstur til Oslo og Sagene, fylt av nostalgi

Hurra!

Hurra!

Sofakontor

Sofakontor

Mammas gamle kjole, passer perfekt til meg

Mammas gamle kjole, passer perfekt til meg

Rødkål dere, det vakreste

Rødkål dere, det vakreste

IMG_20170831_082550_481.jpg

Nå kommer september og høsten er her! Et innlegg med tanker om høsten kommer straks :)


Parissyndromet

Søndag :) Min eneste fridag denne uken! Det verste er at jeg har hatt så lyst til å sette meg ned å jobbe i hele dag, vil liksom bare komme igang med alt jeg må få gjort. Men jeg har spist litt godteri, lest litt bok, lest mange blogger og spilt litt the sims (en god gammel guilty pleasure der, tatt opp fra skuffen) i stedet. Vi har ruslet litt, vært litt irriterte på hverandre og spist pistasjis, jeg har kjøpt biff til i kveld som jeg straks skal starte med. 

Her kommer noen tanker om en bok jeg har lest i sommer:

Parissyndromet av Heidi Furre har en spennende tittel. Parissyndromet rammer japanske turister som kommer til Paris og får sjokk når byen ikke står til deres forventninger om den perfekte by, det skal finnes en egen hotline på den japanske ambasaden for de som er rammet. 
På en eller annen måte ble jeg skuffet når jeg skjønte den handlet om en jente som flytter til Paris for å lære fransk og "finne seg selv". Den stereotypien der liksom. Men jeg ble på ingen måte skuffet over boken. Det viser seg snart at hovedpersonen ikke får noen stor opplevelse av byen, kanskje aller mest lengter hun hjem innimellom. Noe jeg tror mange på sånne reiser opplever.

Hver gang jeg leser en bok om en jente på min egen alder i min egen tid tenker jeg at dette vil jeg lese mer av. Bøker handler så mye om identifikasjon, og det er viktig å lese om og reflektere over egen tilværelse. Jeg bor ikke i Paris og har ikke tenkt til å flytte dit, men det er noe med denne alderen, med forventninger til resten av livet og å kunne gjøre hva man vil, men ikke vite hva det er. Boken er tynn og fin, jeg likte den godt!


6 år!

I går feiret mitt lille enkeltpersonsforetak 6 hele år! Mathilde Nicoline Bergersen - Kunst og Fotografi ble startet i 2011 i det jeg fikk et fotooppdrag hos en frisørsalong og gjerne ville ta meg ordentlig betalt. Jeg ante ikke hva jeg drev med, men leste meg opp på altinn og tenkte "jeg bare hopper ut i det", og det har jo gått helt fint? I starten var det veldig skummelt og jeg var livredd for å gjøre noe feil. Med tiden har jeg lært meg at ting er ikke noe krise, bare gjør ditt beste, jeg har ikke akkurat noe millionbudsjett og kommer ikke til å få noen fengselsdom om jeg har gjort noe gæærnt. Lærer masse underveis! De første årene var firmaet mitt der mest for at jeg skulle ha muligheten til å sende ut fakturaer på den "hvite måten", jeg er ingen regelbryter foråsiresånn. De siste årene derimot har jeg prøvd hardt å få mitt lille ENK opp på beina, og det går fremover, selvom det vakler underveis jubler jeg for hvert steg!

Det ble vel ikke akkurat feiret med brask og bram, men jeg tok meg jaggu en snickerskake på Larsen, min favorittkafé på Hamar. Men det jeg har gjort for anledningen er å pusse opp hjemmesiden min! Håper dere vil ta dere en liten tour, jeg er veldig fornøyd! Hjemmesider er det morsomte jeg vet, og tenker vel litt at det er kanskje noe jeg burde jobbet videre med, kanskje i fremtiden. 
Spesielt bloggen her synes jeg har blitt fin! Er dere ikke enige? Har delt opp i kategorier, og fått en ordentlig sidebar. Har jo klart å holde denne bloggen gående i 8 mnd, og liker det skikkelig godt! 

Nå spiser jeg en spinatomelett til sen lørdagsfrokost, gleder meg til en kopp te og overser at om en time må jeg dra på butikkjobben. God helg til alle! Alle tilbakemeldinger på min nye side blir jeg kjempeglad for! Avslutter med ballonger fra pappas 60 årslag forrige helg!

IMG_20170821_095235_210.jpg

Skibladner

Her kommer oppdateringene litt hipp som happ og litt for sent. Som nevnt var vi på tur med Skibladner for en uke-ish siden. Her er noen skikkelig dårlige bilder, hehe.

Jeg fikk gavekort i bursdagsgave fra svigers i fjor, men fikk ikke brukt det da. Nå passet det jo fint siden vi bor på Hamar! Vi tok den fra Hamar til Lillehammer, litt langt, men fint vær! Deilig og avslappende, vi drakk øl og spiste is og vaffel og matpakke. Oss og alle pensjonistene, en liten feriedag midt i arbeidsuka.


Konfirmant Alexander

Jeg konfirmerte meg i min tid kirken og i etterkant var jeg med som konfirmasjonsleder, i sammenheng med det var jeg også med på søndagsskolen. Der møtte jeg en nydelig familie og en liten gutt som kalte seg selv "Alibander". I vår var jeg så heldig at jeg fikk ta med meg hele familien til et favorittsted på Nesodden, nemlig hellviktangen, og ta konfirmasjonsbilder av Alexander som slett ikke er liten lenger.

Elsker bildet hvor han ler og er så glad for at de valgte det som ett av bildene! I tillegg tok vi et par familiebilder, noe som er populært og lurt under konfirmasjonsfotografering, to fluer i en smekk!

I starten av september kommer jeg til Oslo og har tid til konfirmasjonsfotografering, spre ryktet hvis du kjenner en konfirmant!


Halvårsoppdatering

Jeg startet denne bloggen 1.januar og den er en del av nyttårsforsettene. Det er lenge siden vi skrev nyttårsforsettene nå og noen av løftene er brutt og de fleste er glemt. Men det er august, sommerferien er over, det er et skille, det er nytt pennal og nye mål. Derfor tenker jeg det kunne vært fint å ta frem nyttårsforsettene jeg skrev og se over hvordan det går med dem? Og eventuelt skrive nye for resten av året. Vi er jo allerede på måned nummer 8, så vi er over halvveis, men en innspurt på de fire siste blir bra!

Firmaet sine mål for 2017:

-Lære å stole på meg selv og at jeg klarer det, at jeg er god nok.
   Her må jeg si jeg har gjort en knallinnsats! Er det lov å si? Jeg har tvilt mye på meg selv og grått over mislykkede bilder. Jeg husker første gangen jeg nesten forsov meg til en fotoshoot. Det var en deilig følelse! For frem til da fikk jeg ikke sove kvelden før av nervøsitet og våknet lenge før vekkerklokka. Å nesten forsove seg betydde at jeg kunne slappe mer av og være trygg på at jeg får det til.

-Strukturere arbeidet mitt, sette meg inn i bruk av lightroom og effektivisere jobben.
   Hm. Både ja og nei kanskje? Jeg har lært meg endel i lightroom, og blir flinkere for hver jobb jeg gjør. Her er det fortsatt en vei å gå, og jeg skal jaggu ha med dette punktet videre, se mer på youtube og suge til meg all lærdom. Adobe-programmene er så gigantiske og full av muligheter at det sies ingen person kjenner til alt sammen. 

-Strukturere det økonomiske, gjøre alt underveis, ikke på slutten.
   Ja! Her har jeg vært flink! Jeg har begynt å bruke fiken, et knalltips til alle selvstendig næringsdrivende. Fiken er et regnskapsprogram på nett som er veldig enkelt å bruke, det koster litt penger, men veldig mye mindre enn en regnskapsfører. Jeg har laget en reminder i kalenderen hver måned på den 1. som heter "Månedsrapport". Da fører jeg regnskap for sist måned, gjør klar lønn til meg selv (sett inn sånn emoji som flekser muskler her), rydder opp i mailen, rydder opp i filene på dataen og tar backup. I starten av året var jeg også flink til å skrive delmål for hver måned, gå igjennom forrige og skrive ned fokus for neste, det har falt ut litt i sommer, men skal prøve å komme igang igjen nå. 

-Lage en fotobok jeg har jobbet med bakerst i hodet over lang tid.
   Obsobsobs. Her har jeg ikke fått det til. Jeg er jo kunstner og har en bachelor i Fine Art. Kunst er viktig for meg og kunst er vanskelig for meg. Noe som (dessverre) også er viktig (og vanskelig) er penger. Etter lang tid med dårlig råd er jeg så lei av folk som påstår at penger ikke betyr noe, da har de ikke prøvd å ha for lite av det. I vår tok jeg et valg om å la kunsten få ligge litt på hylla og fokusere på det jeg gjør nå, fotografere og få et firma på beina. Kunsten skal ikke ligge på hylla for alltid, men for nå skal den det. Det føltes som en utrolig lettelse når jeg tok det valget, selvom det er trist. Noen prosjekt fører til mest dårlig samvittighet, og da må man ta vonde valg.

-Fotografere mange, mange fine folk og ting!
   Hell yeah! Og flere skal det bli!

Mine personlige mål for 2017:

-Flytte ut av kjellerleiligheten til et sted hvor lyset når inn til tekoppen.
   Ja!!! Og det føles helt fantastisk. Elsker denne leiligheten over alt, og herregud så viktig det er å trives så godt hjemme hos seg selv.

-Bevege kroppen når kroppen trenger det, fordi det føles godt, uten å føle behovet for å være sterkere, raskere, flinkere.
   Som alltid går dette i bølger, noen uker klarer man det helt, andre uker ikke i det hele tatt. Men jevnt over er jeg fornøyd med egen innsats, jogger langs Mjøsa et par ganger i uka og det føles finfint. Innimellom føler jeg trangen til å sammenligne rundetider og konstant bli flinkere, men da minner jeg meg selv på at det prosjektet har du prøvd før og det ender bare i skuffelse. 

-Ta med meg kameraet flere steder, fange flere minner jeg vil bli glad for å ha senere.
   Her begynte året dårlig, og jeg sliter fremdeles, men kommer meg! Har vært mye flinkere i sommer enn jeg har vært før, så det blir bedre og bedre. 

-Lese ferdig "Min kamp 6" av Karl Over Knausgård
   Haha, nei. Kanskje når det blir litt mørkere ute?

-Lære å strikke noe som ikke er firkantet og kanskje tilogmed har mønster.
   Dette hadde jeg glemt! Har søren ikke fått startet. Men tror kanskje det er på tide, typisk høstaktivitet er det ikke? Tenkte her om dagen at jeg må strikke mer. Jeg sliter sånn med å ikke multitaske og får ikke sett på tv fordi jeg må sitte på mobilen samtidig. Høres kanskje rart ut, men klarer ikke kontrollere meg selv. Derfor er strikking, tro det eller ei, et avbrekk fra sosiale medier for meg. Og er det noe jeg trenger mindre av i livet er det facebook.

-Kanskje lære å kjøre bil.
   Dette! Jeg har bestemt meg for at nå i høst skal jeg virkelig ta opp telefonen og ringe trafikkskolen, jeg skal bare roe meg ned litt og krysse av et par andre ting på lista, så er jeg klar!

IMG_20170722_093151.jpg

Det er rart å tenke på at de fem første månedene i 2017 bodde jeg i Oslo og nå bor jeg her og det er så kort siden og så lenge siden. Tid er en rar ting.

I innlegget fra januar skrev jeg også om "prioritere bedre og reflektere over hva som betyr noe". De siste ukene har vært vanskelige. Jeg har presset alt for hardt og vært klar over at jeg gjør det, men følt at det er nødvendig. I går kveld hadde jeg så vondt i hodet, etter å ha tatt smertestillende, at jeg nesten ikke fikk sove, når jeg våknet med den samme i dag skrudde jeg av vekkerklokka og sov videre. Det var fint å lese innlegget fra starten av året nå, og huske at det viktigste er å ha det bra her og nå. Derfor vil jeg gjøre listen for resten av 2017 kort!

-Lære mer om ting jeg trenger å kunne. Blant annet markedsføring, grafisk design, lightroom, blogging.
-Gjennomføre en liten oppussing av firmaet, strukturen og fokuset. Inkludert oppussing av hjemmeside. 
-Prioritere og nedprioritere.
-Finne gode inspirasjonskilder og utforske de.
-Ta vare på meg selv og de rundt meg.

Hva tenker dere om året vi er i, hvordan det er i forhold til hva dere forventet? Føler dere også at august er litt som nyttår?


Jeg fant, jeg fant VI

Lenge siden et tipse-innlegg, har masse oppsamlet uten at jeg har tenkt over det engang! Det er litt barnehage inni hue for tiden, veldig bråkete, og mye som krever oppmerksomhet. I dag har jeg hatt fri og vi har kjørt Skibladner! Sykt kos, sammen med alle pensjonistene. Vi drakk lokaløl før kl 12, som en endagsferie! Mer om dette senere :))

Snublet over instagramprofilen til Camilla Lorentzen. En PT over størrelse S, med lovord om å elske seg selv og litt sjokolade innimellom. Hell yeah! Jeg blir alltid helt rørt av stolthet og mener alle burde være mere stolt av seg selv til vanlig.

Tebrødjournalen tipset om Anouscha Rees, en blogg/bok-forfatter om minimalisme og mote! Altfor lenge har jeg i utgangspunktet ikke handlet klær i det hele tatt, med unntak av ujevne impulskjøp på HM. Nå har alle klærne mine hull og alt er bare rot, planen var å ta en skikkelig shoppingrunde, men etter å ha oppdaget dette skal jeg ta en 10-stegs REVAMP! Føles lurt og bra for både stilen og lommeboka.

I innlegget mitt om tre sommerbøker skrev jeg litt om det å lese bøker/se kunst og forvente en stor følelsesmessig opplevelse, men egentlig ikke skjønne så mye i det hele tatt. Anne Linn på Feilfin kommenterte og skrev senere en innlegg på bloggen sin om noe i den dur. Spesielt at det er forventet at man skal lese en viss type bøker og de store klassikerne for å oppnå en slags litteratur-status. Det å lese er jo en veldig personlig opplevelse og ja, Anne Linn skriver det fint, les der!

Til slutt litt kunst! En god venninne viste meg denne artikkelen om fotografen Jacqueline Roberts som fotograferer fantastiske portretter av barn med våtplateteknikk, en av de første fotografiske metodene!

Over og ut, litt sent en tirsdagskveld, vi hørs!