InstaInsp: @bodiljane

Aller først: God helg! Må bare vise frem et bilde fra en liten skogstur i dag morges, så utrolig deilig å starte dagen på denne måten. Jeg er alene hjemme, da min samboer er i Hamar for å gå på visninger (vi skal flytte i juni!), jeg kommer etter i morgen for å bli med på et par. I kveld skal jeg derimot fotografere på NM i karate, utrolig hva man får oppleve som fotograf, gleder meg!

Finnes det noen bedre måte å starte helgen på enn dette?

Et innlegg delt av Mathilde Nicoline Bergersen (@mathildenicoline)

Her kommer mitt tips for helgen, en herlig illustratør å følge på instragram:

Bodil Jane tegner jenter og interiør som er så unike og detaljrike, elsker de!

Bastian!

Solsolsol! I dag er det vår og jeg skal bare jobbe halv dag før jeg skal ut og møte mamma! 

Først vil jeg vise dere bilder fra et fotooppdrag for en stund tilbake. Dette er lille Bastian, som faktist i går ble storebror! Om en måneds tid skal jeg ta bilde av han igjen, sammen med det nyeste tilskuddet, gleder meg!

Bastian3.jpg

Det var fint å både få tatt noen bilder ute med klær og noen uten inne i varmen, det er noe eget og skjørt over helt nybakte liv i sin fulle natur. Bastian er jo bare helt skjønn og har det rakker-fjeset jeg gleder meg til å se hvordan utvikler seg. Det skal bli så fint å se hele familie igjen og hvordan den lille er i forhold!

Jeg fant, jeg fant II

Den helgen her! Jeg har gledet meg så sykt til denne helgen! Annenhver helg jobber jeg på min "vanlige-servicebransje"-jobb, og da gleder man seg ekstra mye til frihelg. Jeg har endel fotojobb å få unnagjort i form av masse photoshop, men skal sørge for å slappe av også. Om et par timer skal jeg faktisk på teaterforestillingen til Julie Støp Husby, "Lev Sjøl", som jeg fotograferte bildene til. Gleder meg! Digger små individuelle prosjekt som funker! 

Tilbake til innlegget, her er fire ting jeg har funnet og likt på internettet i det siste!

Hjartesmil går igjennom steder hun har besøkt/vil besøke i Norge! Er så gira på en norgesferie! Må skaffe meg lappen så vi kan kjøre rundt.

Indian Spiced Hummus på "A beautiful mess", digg! Skulle ønske jeg hadde sånn foodprofessor (klarer ikke la være å si professor), så hadde alt vært så mye enklere!

Kom over denne butikken, Mary Lou Store. Se på de ringene da! De har tre deler og blir til sammen et dyr. Skulle ønske jeg hadde råd til å kjøpe de i bursdagsgave til alle vennene mine.

Maja Hattvang har malt taket på soverommet i en helt fantastisk farge! Gleder meg sånn til å eie et sted vi kan kalle vårt og gjøre som vi vil med!

Fortsatt god helg a dere!

Insp: Noora-Maija Tokee

For en dag! Det har vært litt slitsomme dager, hvor jeg har lagt meg for sent og stått opp for tidlig. I dag startet jeg dagen med en liten fotoshoot til et spennende prosjekt jeg holder på med sammen med Daughter. Jeg har også spist en is og prioritert en tur i sola sammen med samboer, det er viktig. Det eneste var at den lille pausen i sofaen etterpå ble til en to timers lur! Nå spiser jeg en yoghurt og har brygget en stor kopp te for å få unna litt jobb før middag! Tjo!

Kunst har blitt litt ømt for meg den siste tiden. Jeg har jo en bachelor i kunst og som dere ser under "Fine Art" er jo fotokunst en av mine hovedprosjekt her i livet. På grunn av jobb og økonomi har det blitt totalt nedprioritert i det siste (rettere sagt: de siste to årene). Prioriterer å øke fotobusinessen, og har bestemt meg for å godta det for nå. Så får kunsten bli viktigere senere, istedet for å være en gnagende dårlig samvittighet nå. I mellomtiden får jeg nyte andres kunst og finne masse ny inspirasjon, som dagens kunstner under her:

Peppermynte!

I dag er en skikkelig slapp søndag, sånn som søndager skal være. Jeg sov lenge, noe jeg sjelden gjør, fordi jeg er litt for fornuftig, da føles det godt å legge fornuftigheten på hylla for en liten stund. Det har hopet seg opp med photoshopjobb for meg og det er det tiden kommer til å brukes på i dag. Med mange og lange pauser, så får jeg heller være litt flinkere i morgen. I pausene skal jeg nyte mange kopper med te, spesifikt denne:

Har så dilla på te med mintsmak for tiden. Litt inspirert av Glamourbibliotekaren og andre te-elskere har jeg bestemt meg for å prøve å kjøpe litt ordentlige teer fremover. Investere litt og nyte hver te-kopp. 

Denne: Peppermint Herbal fra Harney & Sons fine teas bestilte jeg fra iHerb (en bestilling som alt i alt ble veldig dårlig og kostet plutselig veldig mye (toll), men dette var altså lyspunktet). Jeg mener den smaker polkagris og lukter fantastisk, den er så frisk og passer perfekt til kveldsmat!

En nybakt familie

Mandag igjen! Jeg har trua på denne mandagen! Sitter på toget på vei til Hamar for en fotojobb. En togtur jeg tror jeg kommer til å bli godt vant til det kommende året. Det er deilig vær i dag, bakken er helt tørr med snø i kantene og det minner meg alltid om den første vårdagen, hvor det arbeides litt i hagen, og man tar frem sykkelen, bare for å vaske den litt, pumpe hjulene og sykle litt frem og tilbake for å sjekke om den funker. Ennå er det for kaldt for sykling i dag, men jeg kaller dette været, med en kald sol som varmer hvis du sitter stille, med strøgrus på asfalt og ullgenser, for ta-frem-sykkelen-vær, inni meg ihvertfall.

Uansett vil jeg vise dere litt bilder av en helt nybakt liten jente og lille familie.

04liten.jpg

For et par helger siden fikk jeg møte en helt nybakt familie på tre på Nesodden. De hørte så godt sammen alle tre, foreldrene var tydeligvis godt forberedt på et nytt familiemedlem og deres elleve dager gamle datter hadde en så naturlig tilhørlighet i familien og huset. Foreldrene sa det selv "Det er som om hun alltid har vært her"

I tillegg til disse tre menneskene var det en katt og en hund rullene over beina mine under fotograferingen og det er så koselig synes jeg :) Blir helt overveldet av så mye kjærlighet og magien i et helt nyskapt menneske som skal være her i mange mange år, lengre enn meg!

Jeg fant, jeg fant I

Hei Helg! Herregud som jeg har gledet meg til denne helgen. Noen ganger blir ting så hektisk at en helg uten planer føles som en enorm frihet! Vi har invitert mamma og pappa på middag på søndag, gleder meg masse! Skal lage elgstek og kanskje en fancy dessert fordi alt jeg ser på tv er masterchef og vil så gjerne lage så digg mat som de! 

Her kommer en liste over ting fra internettet jeg har lest, sett, hørt og likt den siste tiden!

June har samlet blå bilder i ett blogginnlegg. Fikk lyst til å gjøre det samme!

Altså Unge lovende! Sesong to er ute og har ligger ute en stund. Jeg har presset meg selv til å spare på episodene, seks er så altfor få! Har fortsatt den siste igjen. Har grini i nesten hver episode, man kan si hva man vil om skam, men Unge Lovende is the shit liksom. 

Synne på "Et dryss kanel" snakker om frilansøkonomi. Om at det viktigste er å få jobbe med den man liker på den måten man vil, uten noe mål om å bli rik. Selv gleder jeg meg enormt til den dagen jeg får til å tjene nok penger på fotobusinessen min til å legge vekk det andre som er så tid og energikrevende.

Skam er jo allerede nevnt over her. Vilde sin karakter kan jo til tider være litt usmakelig, samtidig som man kan like henne med hennes egne naive væremåte. Men hvem visste av skuespilleren Ulrikke Falch er så annerledes! Instagramprofilen hennes er stappfull av selvironi og feminisme. Digger det! Et lyspunkt når man blir lei av for mange nøye poserte selfies.

GOD HELG!!

Februar

God morgen alle sammen, plutselig er februar over og vi har en ny måned foran oss. Jeg sitter på Kaffegram på Sagene og skal snart ha en liten fotosession av kaffe her, gleder meg!

Først en liten månedsoppsummering. Februar har vært kort, det er den jo uansett, men inneholdt både gøye fotojobber, en nydelig baby, avslapning og stressende jobbdager.

Februar startet med fotoshoot av Julie og Julie på månedens første dag. 

Massemasse Oslo-observasjoner, aller mest på Nordstrand i morgensol!

Og til slutt en skikkelig slapp søndag, midt imellom en stressende jobbdag og en annen, lyst opp med blomster fra svigermor! >

Deretter en sterkt etterlengtet hyttetur jeg fortsatt drømmer tilbake til. 

En fin tur til Nesodden for å fotografere en 11 dager gammel baby og feire morsdag med mamma!

En tur rundt sognsvann med mannen i mitt liv!

Etter kaffefot skal dagen brukes til å planlegge mars, samt få unna litt av disse administrative oppgavene som hører til firmadrift som er så vanskelig å forstå seg på, men ekstra gøy når man klarer det! Takk for februar, lykke til med mars alle sammen, våren kommer nå, jeg kjenner det i lufta!

Følg meg på instagram da vel

InstaInsp: @lekestove

God mandag alle sammen, ny uke, nye muligheter. Jeg sto opp tidligere enn nødvendig bare for å ha tid til en kopp te og litt avslappende koselig internett research som en del av jobb. 
Denne uken består av mye jobb i form av den jobben som betaler husleia mi, men litt av drømmejobben skal få være med også. Blant annet skal jeg ta bilde av kaffe på onsdag og det gleder jeg meg til! Håper alle får en strålende mandag og arbeidsuke!
Her kommer et instagramtips fra meg:

Marius Svaleng Andresen tar så fantastiske bilder av Oslo at jeg ikke kan tro vi bor i samme by. Oslo ass!

Ved en damm på Grorud

Hei og god søndag alle sammen! Jeg har hatt en skikkelig jobbhelg, fri i dag før jobb igjen i morgen. Så målet er i og for seg bare å nyte dagen, få litt sol og slappe av mest mulig! Helst skulle jeg hatt en fastelavnsbolle også, får se om det ikke blir en i løpet av dagen.

Siden jeg ikke har hatt denne bloggen så lenge, men har gjort mye jeg gjerne skulle skrevet om, tenker jeg å gå litt igjennom eldre fotooppdrag for å vise frem litt bilder! 

Dette er fra en sommer jeg tok bilder av lille Ole Andreas med familie. Dette er ca ett år etter at jeg tok brudebilder av foreldrene hans.

Moren er en gammel kjenning av meg, og det er så fint når man får være med å dokumentere livene til folk man kjenner og er glad i, det blir liksom noe ekstra over bildene også. Spesielt under utvikling og forstørrelse av familien!

Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg.

God formiddag alle sammen, i dag våknet vi til et Oslo fylt av snø! Kanskje noen av dere har vinterferie? Jeg har vært ute og fått litt lys på kroppen, nå tenker jeg jobbe et par timer og ta resten av dagen fri! (Har jobbelørdag, så da må man ha litt lørdag i dag)

Nå vil jeg gjerne tipse dere om en helt fantastisk bok. Denne boken har jeg nettopp lest for andre gang. Den er bitteliten og tynn, men allikevel så innholdsrik. "Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg" av Kjersti Annesdatter Skomsvold handler om Mathea Martinsen. Mathea er plutselig blitt nervøs for å dø, hun har levd hele livet sammen med mannen sin, som hun referer til som Epsilon, og bare han (først når jeg leste denne for andre gang innså jeg at han egentlig heter Niels). Epsilon har vært på jobb og Mathea har vært hjemme og strikket ørevarmere. Mathea kommer med den ene gullkornet etter det andre. Til tross for sorgen i Matheas liv er boken dekket av småmakaber humor. Jeg vil anbefale alle å lese denne boken, helst igjen og igjen. Jeg har også sett teaterstykket basert på boken på Nationalteateret, med Anne Marit Jacobsen i hovedrollen. (Om du er heldig tror jeg det går ennå!) Nå er jeg stor fan av henne fra før, og i tillegg gjør hun denne rollen helt perfekt, som om den skulle vært skrevet for henne. Når jeg nå leste den igjen er det som om det er hun som er Mathea.

Ha en smashing dag videre allihopa, kom gjerne med et boktips!

Mandagsfølelsen

Av en eller annen grunn spiser vi ofte taco på mandager. Vanligvis elsker jeg mandager og det gjør meg kanskje litt rar. Til dere som har en tung mandag, og til dere som har en fin mandag, til dere som hater, og dere som elsker mandag: en video jeg kom over på mine facebook-minner. Sånne ting som gjør meg glad da :)

Etterlengtet friskluft

I starten av forrige uke kjente jeg at jeg ble litt overveldet at jobb og kjellerleiligheten. En kollega snakket om en tur i skogen, og hele kroppen min lengtet ut, ut i skogen, ut i luften, ut i lyset. Senere samme kveld sa jeg til Jo Sigve "Skal vi ikke bare dra på hytta da?", først var han litt skepsis, men etter et par dager var planen i boks, det ble hyttetur! Rett etter jobb fredag tok jeg toget til Hamar, vi ble en natt hjemme hos svigerforeldrene, og dro alle sammen neste morgen. 

Hytta ligger på RIngsakerfjellet, i et nydelig område, med akkurat passe antall hytter, skiløyper og eventyrlandskap med snø på. Herregud som man savner snøen i februar i en grå Oslo.

Jeg er vokst opp med sommerhytte, så det passer jo perfekt at jeg har kommet inn i en familie med hytte på fjellet. I utganspunktet har langrennsski vært min største fiende igjennom hele barndommen, så jeg jobber med å finne tilbake gleden. På lørdag tok jeg rett og slett en tur helt alene på ski, en time, 5 km, og det var virkelig det jeg trengte! Å bli kjent med ski på egenhånd, i eget tempo, egen konsentrasjon, egen frustrasjon (jeg kan bli så utrolig sint når jeg ikke får det til).

Søndag våknet jeg litt før de andre og fikk tid til å varme meg ved peisen og lese bok i fred, så deilig! Akkurat nå leser jeg "Havboka" av Morten Strøksnes.

Noe av det mest fascinerende med hytta er stillheten, alt er så tjasete og masete til vanlig, det er alltid en bilvei eller et kjøleskap eller noe som bråker i nærheten. På hytta er litt fuglekvitter på vei til utedoen det nærmeste du kommer bråk. Akkurat det man trenger når man drar på hytta for å få en pause.

På søndag dro vi flere på skitur og Jo Sigve lagde bål! Jeg spikket pølsepinne, så grillet vi en pølse hver. Det er flere fine gapahuker i området, og som Osloboer blir man fascinert over at ting for stå og bli bevart (ikke ramponert), og respekten folk har for de som kommer etter seg. Selvfølgelig spiste vi både appelsin og kvikk lunsj også.

Her er skigleden representert med et litt ironisk smil, men han var glad på ekte også.

2 x Julie!

På onsdag, min faste frilansdag, hadde jeg planlagt hele to fotoshoots, dette føles som litt mye, men overkommelig. Bildene som skulle taes var av to artister, bilder jeg har planlagt som en del av et punkt på januar-lista, vurdere hvordan jeg kan påvirke min portefølje i den retningen jeg ønsker å jobbe. Ved å ha større erfaring og mer å vise til, håper jeg å få flere oppdrag av denne typen! 

Den første modellen, Julie Falkevik, som du kan høre musikken til her, møtte jeg klokken 08.15, voldsomt tidlig for frilansere, men dette gjorde vi for å få med oss morgenlyset. På grunn av overskyet vær, var det litt pytt samme, men selv er jeg tilhenger av å komme tidlig igang. 
Vi tok bilder ved Kampen Kirke og hadde utsikt over hele Oslo, en liten perle av et sted!

Etter en hyggelig lunsj med Julie nr 1 var det tid for Julie nr 2, Julie Støp Husby, som skal ha en forestilling på Teaterkjelleren på Oslo Nye, en forestilling som høres utrolig spennende ut! Har et håp om å få sett denne selv! Vi tok bilder ved Alna-elva i Oslo, et sted som ikke er så almenn kjent som det burde. Det funket ypperlig til fotografering! Litt skog, og litt by i bakgrunn. 

Stakkars begge Juliene måtte fryse i kjole i snøen, men jeg føler vi fikk noen ordentlig fine bilder! Det gjenstår litt arbeid med utvalg og redigering, men gleder meg til de ferdige produktene. Jeg håper virkelig det kan bli mere oppdrag som dette! Det er så godt å jobbe med andre kreative, å føle at man samarbeider og ikke bare jobber på egen hånd. Å kunne tenke og jobbe sammen, ikke minst er det så deilig å ta bilder av folk som har en viss komfort foran kamera og har en idé om hvordan de vil fremstå.

Oppdatering: Se bildene av Julie Støp Husby her!

Trenger du promoteringsbilder? Les mer her.