Nei og atter nei

God aften! Det er tirsdag og jeg har vært våken siden 05.30 (!), vet dere hvor tidlig det er eller? Det er så tidlig at snart er det på tide å legge seg. Jeg har valgt en viss rytme på bloggen som jeg skal kunne klare å opprettholde, og i det siste har jeg vært ganske så flink til å fylle på med innlegg i kø. Så denne boken leste jeg og postet jeg på instagram for lenge siden, men nå får dere vite litt mer om den!

IMG_9232.jpg

"Nei og atter Nei" av Nina Lykke. Når jeg satte meg på venteliste på deichman på denne var jeg noe sånn som nr 400 i kø. Så langt nede at jeg rakk å flytte til Hamar før jeg kom til toppen. Køen var heldigvis litt kortere her. Jeg visste ikke så mye om denne boken, men den hadde dukket opp flere steder rundt meg og de snakket mye om den i podcasten "Kjærlighetspodden" i forbindelse med episodene om utroskap. 

Det er vel i og for seg tre hovedpersoner i denne boken, selvom jeg opplever Ingrid som den viktigste. Ingrid er gift med Jan, de har to voksne sønner og bor i et stort hus på Nordstrand. Jan får øynene opp for den femten år yngre sekretæren Hanne og historien blir fortalt fra alle tre sitt perspektiv. Åh jeg vet ikke hvordan jeg skal si det, men starten av denne boken, som er det jeg har dratt ut sitater av under her, var altså så fantastisk, og forståelig, og gjenkjennelig. Og jeg ønsket bare å grave meg ned i Ingrid og høre mer og mer, det trengte ikke skje noe, ville bare leve med Ingrid liksom. Men joda, det var en fin innsikt i Jans hode og hans tanker og hvordan han sliter i lang tid og draes mellom to kvinner han elsker. Men jeg veit ikke, hele tiden gledet jeg meg bare til mer Ingrid. Absolutt en bok verdt å lese altså, den viser at ting ikke bare har en side og det ikke bare er en slem og et offer når utroskap skjer. Å høre om Ingrids problemer med å velge tannkrem og gå forbi tomme galleri er uansett verdt hele boka!

IMG_9233.jpg
IMG_9237.jpg

Har dere noen boktips å komme med nå i vintermørket?


Jeg fant, jeg fant VIII

Friyay! Vel, jobbehelg-yay! Det går fint, det går bra. Noen ganger kan det være ganske gøy å jobbe i butikk på lørdager, selvom man er utslitt i etterkant. Jeg varmer opp med en stor kopp med russisk Earl Grey og Joni Mitchell. Prøver å skrive litt blogginnlegg til dere å ha i baklomma til slappe, tankeløse dager. Ting skjer for tiden, mye ting, og jula skjer og den sprer glede og glitter over alt det andre. De siste dagene har jeg fått litt vondt i magen av stress, faktisk var jeg stressa i hele natt, og drømte forferdelige drømmer om dårlig tid. Til slutt lå jeg våken i senga og prøvde å sitere Adriene (yoga with Adriene) "There is grace in everything". Men i dag føler jeg meg bedre, klar for alt!
Jeg har samlet noen finfine tips til dere i dag! Den siste er flunkende ny og grunnen til at jeg måtte poste dette nå, så dere fikk lest det så fort som mulig:

Skjermbilde 2017-11-17 kl. 10.34.32.png

"The house of small cubes", en ny kortfilm på Netflix, med en fantastisk stil. Den handler om en gammel mann i et tilsynelatende lite hus. Når vannet stiger inn i huset hans må han bygge en ny etasje. Han mister pipa ned i underetasjen full av vann og ender opp med å dykke etter den. Han dykker ned etasje etter etasje og ser tilbake på livet han har levd. 12 minutter til å bli litt trist og litt glad av.

Skjermbilde 2017-11-17 kl. 10.35.02.png

Ida Jenshus har gitt ut et nytt album, og jeg vet ikke hvorfor jeg ikke har hørt på henne før, fordi det er jo sykt fint. Sangen "Greatest love" minner meg sånn om overnevnte Joni Mitchell. Perfekt novembermusikk spør du meg. (Det er en mulighet for at dette albumet ikke er helt nytt, men nytt for meg!)

Skjermbilde 2017-11-17 kl. 10.38.38.png

Oppdaget nettopp maleriene til Johanna Stickland og elsker de! Gjør ikke dere? Elsker kombinasjonen av det abstrakte og det figurative og mangelen på perfeksjon, pluss fantastiske farger!

Skjermbilde 2017-11-17 kl. 10.37.40.png

Ida på "Et katteliv" har skrevet et samleinnlegg om te-julekalendere! Dette var akkurat det jeg trengte for å endelig få kjøpt meg en kalender. Har siklet på så mange, men har så problemer med å bestemme meg for ting. Nå har jeg bestilt en fra indiska i posten, te-kalender tror jeg blir helt perfekt! Dessuten fulgte det med en treboks med plass til teposer, og det trenger jeg! To i en, hæ?

Håper dere alle får en STRÅLENDE helg, med snø og sol og kaffe og kakao og godteri og kake og tv og sofa og lange morgener og frisk luft og gode frokoster og alt dere skulle ønske dere! Forresten, ikke glem å bestille kalenderen min for 2018 a, den kommer til å gjøre seg perfekt på veggen DIN! Suss og klem fra meg!


I smell snow

Må man fortelle hele internett at det snør når alle vet det allerede fordi de har sett ut av vinduet? Hmm.. Ja! DET SNØR! I går tenkte jeg "I morgen har jeg fri, kanskje jeg skal gå ut i sola og ta litt bilder?". Så når jeg sto opp i dag (litt sent, men jeg hadde jo fri ikke sant?), og så ut av vinduet ble jeg først litt skuffet, så skjønte jeg at DET ER JO SNØ! Vi har ikke hatt snø før nå, så jeg skrek litt høyt. Glamourbibliotekaren postet et bilde av Lorelai Gilmore på instagram, og det er vel ca der jeg er, på engasjemntnivået over snø, Lorelainivå.

Ellers vil jeg bare prate litt om at engasjementet mitt over å være gründer og drive firmaet har vært et helt annet. Jeg har vært litt sur og motløs over at ting ikke går som jeg vil. Det er klart jeg er litt utålmodig, men det må jo være lov innimellom. Så har jeg gått over til å blåse litt i det, tenke at nå er det snart jul, jeg får bare ta en dag av gangen og ikke vente så iherdig på at kunder skal dukke opp i hytt og gevær. Og dere vet hva som skjer da dere? De dukker opp! 


I toppen av et tre

Hei alle søndagsmennesker! Jeg ville bare vise dere noen bilder fra turen vår til toppen av et tre! La meg presisere; fra onsdag til torsdag overnattet vi i en tretopphytte sammen med svoger, svigerinne og niese! Det var såå koselig, selvom det var litt mørkt + litt regn på torsdag var det i ett med naturen og avslappende. Tretopphyttene er bygget (logisk nok) i trær, vi lå på Bjørkhytta, et lite krypinn på 15 kvm, festet i fire store trær, selvom det blåste litt føltes hytta trygg. Den hadde et lite kjøkken, stuebord, sovealkove og sovehems med to dobbeltsenger! I alt sengeplass til 8 stk (det hadde nok blitt litt trangt). Verandaen var derimot stor, med masse fugler og ekorn. OG! Som dere sikkert har sett på bildene allerede, kunne vi mate de med henda, herregud, jeg har alltid drømt om å mate et ekorn for hånd. På et tidpunkt sjekket han med tenna om fingeren min var en nøtt. SYKT SØT. Unnskyld, dette ble uprofesjonelt språk.

Vi fikk gavekort av svigermor og svigerfar til jul i fjor, vi har bare brukt halvparten, så planen er en tur til til våren. Gleder meg!


Blåtopp

Nå som julestemningen nærmer seg må jeg bare vise dere disse bildene fra julekortfotografering i fjor! Dette er Magnus med foreldre, hans mor hadde på forhånd informert meg om av Magnus kunne være litt vilter. Jaja, tenkte jeg, ikke noe problem. Men i løpet av de fem første minuttene fikk jeg litt panikk. Det er mye som skal stemme på et fotografi, om vi er heldige og alle ser fine ut kan du banne på at det er utenfor fokus. 
Men dere, til tross for småpanikk var det en utrolig morsom fotoshoot! For en nydelig liten rakker Magnus var, jeg lot meg definitivt sjarmere. Dessuten var jeg veldig fornøyd med sluttproduktet, spesielt det første og siste i dette innlegget!

Håper alle har en fin tirsdag! Det er ikke for sent å bestille julekortfotografering på Hamar, men anbefaler å gjøre det så fort som mulig :)


Årets julegave!

Hei alle sammen! I dag er det (endelig!) fredag og jeg har en stor nyhet til dere!
Etter endel arbeid frem og tilbake har jeg laget en veggkalender for 2018 med tolv nøye utvalgte bilder fra min instagramkonto. Kalender er designet (av meg) med plass til å skrive inn bursdager og andre festiviteter med god oversikt fra måned til måned. Jeg har også inkludert tolv nydelige sitater!

kalender3.jpg

Som dere ser er den formet som et hefte som kan brettes ut og henges på veggen. Kalenderen på bildet mangler hull, men det vil selvfølgelig være med til slutt.

IMG_9680.jpg

Så kjære alle dere: Det som hadde vært så utrolig gøy var hvis noen av dere ville kjøpe denne lille gledessprederen! Kalenderen måler 21 x 21 cm sammenklappet og 21 x 42 cm på veggen. Den egner seg selvfølgelig ypperlig som julegave og sendes i posten hvor som helst! Jeg håper den kan være et lite lyspunkt i hverdagen og pynte opp en grå vegg, samtidig som den er praktisk! Prisen er 290 kr stk ( 500 for 2 ), les mer og bestill her inne!

kalender.jpg

Oktober

Oktober, selve høstmåneden, er forbi. Oktober har glimtet i lav sol og tåke, naturen har vist frem sine fineste farger og nå er det blitt grått. Oktober har vært fint, den har liksom svisjet forbi uten at jeg har merket det, hver fredag har jeg tenkt: "Hæ? Er det fredag igjen allerede?" (men ingenting er vel bedre enn overraskelsesfredag). Det har vært sikkert hundre kopper te, syvhundre sider Harry Potter og tredve episoder "The Office". Det gleder meg å se at jeg har blitt flinkere til å slappe av og ta meg tid til meg selv, kanskje er det mørket som gjør det enklere? 

Høsten er aldeles ikke grå selvom himmelen er det

Høsten er aldeles ikke grå selvom himmelen er det

I oktober jobbet jeg min siste måned i en butikk som solgte mummikopper. For sikkerhetsskyld kjøpte jeg meg to nye!

I oktober jobbet jeg min siste måned i en butikk som solgte mummikopper. For sikkerhetsskyld kjøpte jeg meg to nye!

IMG_20171008_161917_805.jpg
IMG_20171014_103747_123.jpg
IMG_20171018_214946_814.jpg
En svipptur innom bursdag på Nesodden

En svipptur innom bursdag på Nesodden

En fotoshoot på eget initiativ jeg er skikkelig fornøyd med. Har tenkt at det å lære mer er viktig og prøvd å fokusere på det, alltid utvikling, selvom firma står stille.

En fotoshoot på eget initiativ jeg er skikkelig fornøyd med. Har tenkt at det å lære mer er viktig og prøvd å fokusere på det, alltid utvikling, selvom firma står stille.

IMG_20171027_142649_989.jpg
Noen ganger er alt man trenger en cappucino

Noen ganger er alt man trenger en cappucino

IMG_20171008_161917_806.jpg
IMG_20171014_152713_861.jpg
Her var vi på sykkeltur og drakk kakao, det var perfekt!

Her var vi på sykkeltur og drakk kakao, det var perfekt!

IMG_20171019_103404_967.jpg
Hei katten!

Hei katten!

Favorittis på senga = kontortid (frilanslivet, hæ?)

Favorittis på senga = kontortid (frilanslivet, hæ?)

IMG_20171029_125537_402.jpg

Nå er det november som banker på døra! November er liksom en overgang- og ventemåned. Høsten har ristet av seg bladene, det er så kaldt at man har byttet til vinterjakke, men snøen må vi vente på. November er for å glede seg til desember, kanskje må vi bruke november som en liten pause? Bare helt vanlig begivenhetsfri hverdag, det er fint det og. Jeg håper på tåke, hundre kopper te til og mange fine sider litteratur.

Fortell meg litt om din oktober?


Jeg fant, jeg fant VII

God morgen, hvordan ble det fredag allerede? Jeg har litt sent frokostkontor i stua, har ikke skrudd på lyset fordi sola lyser så fint i horisonten over Minnesund. Tenk at jeg har utsikt til Minnesund fra stuebordet, for et år siden så jeg rett inn i en grå betong, måtte lene meg inntil vinduet for å se himmelen. Jeg hører på podcast og jobber med noe spennene jeg er nødt til å vise dere snart, som jeg er veldig spent på hvordan kommer til å gå. 

Her har jeg hele fire fine tips til dere, jeg trodde faktisk jeg allerede hadde postet dette innlegget, men det lå der fint og klart til bruk. God helg a dere!

Skjermbilde 2017-10-14 kl. 11.19.58.png

Booooooom har startet en serie med navn "Camera Stories" om fotografer og deres spesielle kamera. Ga meg lyst til å ta bruke mine fine analoge kameraer igjen, ikke bare ha de til pynt på hylla.

Skjermbilde 2017-10-14 kl. 11.22.47.png

Tegelbiten på Instagram som poster bilder av retro svenske kjøkken!

LegoHouse_01.jpg

This is Colossal skriver om det nye legohuset i danmark. Det ser jo helt fantastisk ut, hvem elsker ikke lego? Jeg og familien kom oss til Legoland endelig når jeg var rundt 14-15 år, og jeg har to storebrødre som er 5 og 8 år eldre enn meg. Men man blir aldri for gammel for lego, aldri.

IMG_1820_25062017.jpg

Silje - stort og smått i Stavanger - viser frem nasjonalbiblioteket i Østerrike, herregud så utrolig fint! Ser ut som en drøm av et bibliotek!


Stranger

Har dere lagt merke til gråværet ute i dag? For noe slapsete greier. For meg er det fast frilanstirsdag, og jaggu har tiden gått så fort at det er en uke siden forrige blogginnlegg, slik skjer. Måtte en tur ut for en ny kjøretime i dag, gøy og skummelt samtidig, kjørte helt opp i andre gir, holdt på å kjøre på en vegg, ellers godt fornøyd. Vurderte å rusle ned på favorittkaféen for kafékontor, men pga regnværet valgte jeg å lage kaffen sjæl og ta med meg maccen på senga, helt perfekt!

Her kommer litt inspirasjon til dere, for å lyse opp dagen:

Stranger er en fotoserie av kunstneren Shizuka Yokomizo. Yokomizo har send et anonymt brev til modellene og bedt dem stå i vinduet i et spesifikt tidsrom. Kunstneren tar bilde av de, men tar ingen fysisk kontakt ytterligere enn dette. De vil forbli fremmede for hverandre. Personene som blir avbildet vet de blir tatt bilde av, men ser eller møter aldri fotografen.


Ærlighet og utfordringer

IMG_9146.jpg

Tirsdagskveld. Stor kopp te, litt vondt i hodet. Det er på tide å finne plass til frilanshverdagen igjen. Det går litt stille i firmaet mitt, jeg har sett med glede at ting går fremover, men det går litt for sakte for rastløse meg innimellom. I dag har jeg vært litt rundt omkring med flyers, og drømt meg litt bort underveis. I dag har jeg også sett etter kontorlokaler med plass til en liten butikk på finn, noe jeg overhodet ikke har brukt for, men kanskje innerst inne har lyst på. Drømmer meg frem til den dagen jeg kan "gå på jobb" på ekte liksom, på min egen jobb. Gud hvor fint det skal bli.

IMG_9159.jpg

Å gå med flyers er ikke det enkleste jeg vet. For kanskje fire år siden kunne jeg gå frem og tilbake forbi en frisørsalong i noe sånn som en halv time før jeg gikk videre og ikke hadde klart å bestille frisørtime. Og dette var altså den enkle versjonen, det vanskeligste var å ringe. Dette har bedret seg enormt uten at jeg helt har lagt merke til det, men når jeg ser tilbake er jeg utrolig takknemlig for den utviklingen. Allikevel må jeg trekke inn pusten før jeg går inn på en kafé for å spørre om å legge igjen noen flyers for julekortfotografering, og jeg gikk forbi et par steder hvor jeg tenkte kanskje, men ble for bekymret for hva som skjer hvis jeg får ett nei (kanskje hodet mitt eksploderer, hvem vet?).

IMG_9126.jpg

Så alt i alt er jeg fornøyd med det antallet jeg klarte å bli kvitt, også skal jeg forsøke meg på en liten tur til senere. I tillegg til dette tok jeg en telefon jeg har gruet meg litt til i dag, ikke at den var så skummel, men litt utenom det vanlige. Men for hver utfordring man kommer seg igjennom, jo sterkere blir man (minner om dette med frisørsalongen lenger oppe her). 

På toppen av alt dere, hadde jeg kjøretime i dag, vel, jeg har kjørt bil før, men det er så lenge siden at dette er ca min første. Jeg har altså vært så svett på ryggen i dag, i alle disse forskjellige situasjonene at nå er det kun lov til å gjøre enkle ting resten av dagen. Som trøst har jeg sett TED-talken til Susan Cain om det å være introvert og tenkt at "Hey, det er okey". 

God tirsdag, take care! Har dere forresten sett en bra TED-talk? Send den til meg! Trenger påfyll, og det er så mange at det kan bli litt overveldende der inne noen ganger.


Julekort

Fredagen er her! Som nevnt i forrige innlegg går ting litt i ball for tiden, med masse jobbjobbjobb. Men i dag har jeg funnet tid til å putte inn litt firmajobb og fått levert bilder fra en fotoshoot av en søt familie i Oslo, kjennes brrrra! Dessuten har jeg fått overraskelsesfri i morgen, en kollega kunne gjerne jobbe og jeg sier aldri nei til fri på en lørdag, så det blir perfekt! På toppen av alt har jeg selvfølgelig fått vondt i halsen, men det må man vel bare leve med, kan ikke få alt heller.

Nå vil jeg gjerne vise dere litt julekortbilder! Sesongen er her og jeg håperhåper på mange bestillinger i år. Ettersom jeg ikke hadde denne bloggen for ett år siden vet dere ikke at jul er det absolutt beste jeg vet, på grensa til galskap. 
Under her ser dere noen julekortbilder fra i fjor, tatt på denne tiden, av min kjære bror, hans kjæreste (nå forlovede) og min niese! Nydelige folk!


Livet

Oioioi. Livet bare skjer og tiden går altfor fort bortsett fra når jeg er på jobb. Jeg har tre uker med masse butikkjobb. Bare kveldsjobb og tre lørdager på rad. Dessverre er det det lille firmaet mitt som må lide litt for tiden og prosjekter som blir satt på pause. Sånn får det bare være, om en uke (med seks arbeidsdager) er de tre ukene over, og forhåpentligvis roer ting seg litt ned. Frem til det brukes den ledige tiden på å lese Harry Potter og se the Office, kanskje gå en tur og gjøre litt yoga innimellom. 

For å spre litt glede på slutten av dette rotete depressive innlegget legger jeg ved min absolutte favorittvideo på youtube. Ingenting kan få meg i godt humør som denne!

Fortell meg gjerne litt om hva som skjer i deres liv? Og veldig gjerne legg ved din favorittyoutubevideo!


September

Grå søndag på Hamar, men ikke hos meg! Denne uken, og de to neste, er søndager min eneste fridag. Det synes jeg alltid er litt vanskelig, for da skal det liksom gjøres alt samtidig, slappe av, finne på noe, drikke kaffe, lese bok, ligge under pledd, vaske leiligheten, du vet. I tillegg: sove lenge! Nå er klokken ett og jeg har altså sovet passe lenge, bakt scones og spist frokost med stearinlys, og støvsuget. Det er jo ikke så verst? Nå er neste mål og komme seg ut. 

I dag er det første oktober og på tide med en liten gjennomgang av september, kanskje mine favorittblogginnlegg :) 

September startet med litt bilder fra leiligheten

September startet med litt bilder fra leiligheten

Den lave høstsola bringer med så mye magi!

Den lave høstsola bringer med så mye magi!

Mummitrollet og creme brulee

Mummitrollet og creme brulee

Skjermbilde 2017-09-29 kl. 13.19.46.png
I Oslo bodde jeg sammen med to nydelige katter, denne bolla her er en av dem!

I Oslo bodde jeg sammen med to nydelige katter, denne bolla her er en av dem!

Grå dager..

Grå dager..

Min første strikkede lue noensinne, fin hæ???

Min første strikkede lue noensinne, fin hæ???

Denne boken! Altså den er så fin, i dag håper jeg å få tid til å lese den ferdig, eller kanskje i morgen <3

Denne boken! Altså den er så fin, i dag håper jeg å få tid til å lese den ferdig, eller kanskje i morgen <3

Nyvasket!

Nyvasket!

Skjermbilde 2017-09-29 kl. 13.14.12.png
Oslo dere, Oslo!

Oslo dere, Oslo!

I starten av september var jeg fire dager i Oslo, verdens fineste by. Kanskje er den nesten enda finere når man komme på besøk?

I starten av september var jeg fire dager i Oslo, verdens fineste by. Kanskje er den nesten enda finere når man komme på besøk?

Ensom hund på lambertseter senter

Ensom hund på lambertseter senter

Og fargerike dager!

Og fargerike dager!

Høsthøsthøst<3

Høsthøsthøst<3

Jobb med innslag av sjokolade

Jobb med innslag av sjokolade

Skjermbilde 2017-09-29 kl. 13.19.32.png

Nå er jeg klar for oktober, siste måned før alt er bare gråttgråttgrått, men heldigvis juljuljul (den beste jeg vet, smugstarter i november). Kos dere med søndag <3