Kjøkkenvindu

Det er så nydelig vær ute, men her er det siste innspurt i pakkingen som gjelder. Sniker oss ut for en is innimellom, heldigvis. Håper det blir litt sol neste uke også, så vi kan nyte vår nye by og leilighet. Apropos ny leilighet, i to år har jeg bodd i en kjeller og følt det er umulig å ta bilder her inne. Gleder meg til å kunne ta ordentlige matbilder igjen for eksempel. Viser frem litt bilder jeg tok i forrige leilighet, med vindu på kjøkkenet.

For et par år siden gikk jeg på kunstakademiet og hadde masse tid til å lage digg og spennende mat (kanskje litt rar logikk, det burde vel heller vært kunst jeg hadde mest tid til). Jeg ble så inspirert, som om jeg akkurat hadde oppdaget matlaging, det var jo min første tid som samboer også. Ikke minst hadde jeg lyst til å ta masse digge matbilder, også mye bare for å lære mer. Så i et tappert forsøk lagde jeg en matblogg. Denne matbloggen (som flere andre blogger jeg har startet) fikk ikke noe langt liv dessverre, men jeg fikk noen fine bilder ut av det!

Jeg elsker kjøkkenbordet vårt, det er fra ikea, men ser på ingen måte billig ut. Det har vakkert treverk som jeg mener passer perfekt til bilder som det her!

Forrige uke fikk jeg i oppdrag å ta bilder av maten på Kaffegram (favorittkafe)! Jeg har veldig lyst på flere oppdrag som dette og håper det kommer flere som trenger dette av meg, flere kaféer eller en restaurant, eller matbloggere som holder ut lenger enn meg.

I morgen er det bonusfridag, med sol! Nyt den, jeg skal grave meg ned i bananesker.

Jeg fant, jeg fant IV

Hei! Guriland som tiden flyr når man har mye på kalenderen. Håper alle har hatt en strålende 17.mai-feiring, jeg koste meg med familie på Nesodden og glemte alle bekymringer for en dag. Vi var på min gamle barneskole og så min niese i toget, kos! 

Her er fire nylige internettfunn:

En artikkel om modell Stina Sanders som begynte å poste mer ærlige bilder på instagram og mistet 3000 følgere.

My Bubba, nyoppdaget musikk perfekt som arbeidsbakgrunn!

Maria Vatne på bloggen Wild + Free tar de nydeligste bildene. Her har hun tatt bilder av to av sine fire barn sammen med hvitveisen.

Klarer ikke å slutte å ha lyst på en tatovering, selvom jeg vet det ikke kommer til å skje. Har en liten internvits-tatovering fra videregående, men tør ikke binde meg til noe mer sånt for alltid liksom. Tenk på alle klær og hårsveiser jeg har hatt og angrer på nå. Colossal viser frem fantastiske en-linje-tatoveringer av Mo Ganji.

I morgen er det frrrrredag!

Karoline + Martin

TGIF! Jeg har tre dager med foto foran meg, det skal bli fint. Ting har hopet seg litt opp, men hver fotojobb er et skritt i riktig retning, så jeg holder tunga rett i munnen og veksler mellom to jobber og pakking av leilighet, tjo! 

I anledning flytting har jeg lansert et velkomsttilbud til min nye naboer på Hamar! Håper på mange morsomme oppdrag! Dette kan dere lese mer om her! 

Viser frem litt bilder fra et av fjorårets bryllup!

Sist sommer var jeg så heldig å få være med å fotografere bryllupet til Karoline og Martin. De giftet seg i Ski middelalderkirke, en fin og gammel hvit murkirke. Det var en fin vielse med en prest med ekstra god humor.

Karoline hadde en svær og fantastisk kjole. En av mine guilty pleasures er "Say yes to the dress" (ikke fortell det til noen), så det er alltid gøy når noen har virkelig investert i den kjolen de vil ha!

024.jpg

Etter bryllupet sneik jeg dem med opp i annen etasje av kirken, før vi dro videre til Drøbak, der festen skulle være.

013.jpg

Jeg er jo oppvokst på Nesodden og har vært endel i Drøbak, en sjarmerende liten by. Vi tok bilder i badeparken, et veldig fint område, i dette tilfellet med litt mange besøkende. Det er vanskelig å være komfortabel foran kamera (det er en grunn til at jeg trives best på andre siden), og med publikum er det definitivt verre. 

014.jpg
021.jpg

Kjærligheten dere! Håper alle får en fin helg :)

Se flere bryllupsbilder her!

Kubo and the two strings

I dag er det tre uker til vi kjører første flyttelass fra Oslo til Hamar, og det er bananesker overalt. Jeg har nettopp støvsuget bare for å få følelsen av at dette er noe i nærheten av et hjem og ikke bare en midlertidig haug med ting. Vi har funnet en fantastisk leilighet i Hamar med stor terrasse og gleder oss veldig til denne, etter to år i kjellerleilighet! 

Her kommer et søndagstips, en nydelig liten film med navn "Kubo and the two strings"

Kubo and the two strings virket for meg ved første øyekast som en hvilken som helst annen animasjonsfilm, men overrasket meg veldig positivt. Handlingen i følge wikipedia er "Kubo lever et stille og normalt liv i en liten japansk landsby ved sjøen, helt til en ånd fra fortiden snur livet hans opp ned ved å fyre opp igjen en urgammel vendetta. Dette forårsaker alle slags ødeleggelser mens guder og monstre jager Kubo, som for å overleve må finne en magisk rustning som en gang ble båret av hans avdøde far, en legendarisk samuraikriger."

Men det som skiller denne filmen fra andre er at den er laget med stop-motion teknikk, og det gjør den helt spesiell. Den er visuelt vakker helt utenom det vanlige og en fin kontrast til all disneyanimasjonen vi omgir oss med. 

God søndag, har du et godt filmtips?

Søppeldynga

For en stund tilbake gjorde jeg et oppdrag for Franzefoss, igjennom Heia de som vinner. Her skulle det taes fotografier av Franzefoss sine anlegg og den jobben de gjør, med fokus på kunnskapsspredning. Vi var både på deres gjenbruksstasjon på Haraldrud og pukkverk på Steinskogen. Her er noen av bildene jeg tok på "søppeldynga".

Det var så utrolig kult og stort og spennende! Som en barndomsdrøm om å kunne dra på søppeldynga og alt det rare man finner der. Og ikke minst en barnslig fascinasjon for store maskiner.

IMG_5175liten.jpg

Håper på flere kule oppdrag som dette i fremtiden. Har hatt mye fokus på å jobbe med privatkunder en stund, og selvom det er veldig koselig og gøy, er det noe eget med å samarbeide med andre kreative og kunne oppleve så mye forskjellig!

April!

Den uken her altså. Denne uken har bare vært jobb. Men nå er det langhelg, vi skal starte grillsesongen i dag sammen med svigerfamilien. Etter det drar vi til Hamar for å ordne ting til flytting. Her kommer oppsummeringen av april! April var vår og snø samtidig og så mye påske og jeg savner den skikkelig allerede!

Blomster for å pynte på utsikten!

Blomster for å pynte på utsikten!

Jeg har laget frokost :)

Jeg har laget frokost :)

Erlend Loe på en søndag.

Erlend Loe på en søndag.

Påskepåskepåske hos mamma og pappa!

Påskepåskepåske hos mamma og pappa!

Magi i pappas minilysbildefremviser.

Magi i pappas minilysbildefremviser.

IMG_20170416_094233_740.jpg
IMG_20170418_112420_607.jpg
IMG_20170415_163906.jpg
Vafler, jeg elsker vafler!

Vafler, jeg elsker vafler!

Blomster i botanisk hage <3

Blomster i botanisk hage <3

En frimandag med sitronmarengspai (min evige favoritt!) ...

En frimandag med sitronmarengspai (min evige favoritt!) ...

Vår på Sørenga en digg dag!

Vår på Sørenga en digg dag!

Hvitveis i skogen!

Hvitveis i skogen!

Jo Sigve har bursdag!

Jo Sigve har bursdag!

Ostebutikken på Grünerløkka, superrestauranttips i Oslo! Såå digg mat og så koselig stemning.

Ostebutikken på Grünerløkka, superrestauranttips i Oslo! Såå digg mat og så koselig stemning.

Påskefrokostkontor

Påskefrokostkontor

Et forsøk på en hundeselfie, haha.

Et forsøk på en hundeselfie, haha.

IMG_20170414_113428_789.jpg
En kommende mastermind :)

En kommende mastermind :)

IMG_20170414_182341_036.jpg
For første gang prøvde jeg tomatsaus med ovnsstekte tomater, digg!

For første gang prøvde jeg tomatsaus med ovnsstekte tomater, digg!

... og mannen i mitt liv (min evige favoritt det også!)

... og mannen i mitt liv (min evige favoritt det også!)

Nå er jeg klar for mai! Mai blir jobbjobbjobb og pakkepakkepakke, en hel leilighet, og flytte alt til en ny (kanskje er jeg ikke så klar for mai allikevel...). Hva skal dere i mai?

PodTips: BokPod!

Ting går litt treigt om dagen. Har så mye som skulle vært gjort, burde pakket ned leiligheten. Men både kroppen og psyken er liksom ikke med. Beina gjør vondt, jeg er kvalm stadig vekk og alt bare skyves videre til neste dag. Jeg tenker at da får man bare gjøre så godt man kan også vente til man er klar for større utfordringer. Om man bare vil lese bok i et hjørne resten av kvelden får man bare gjøre det da. 

Eller så kan man jo høre på podcast og gå en tur, det pleier å være energigivende :)

For en stund tilbake anbefalte jeg Frilanspodden til dere og nevnte at listen over podcaster jeg elsker er lang. Så da er det på tide å fortsette på listen. 
Neste er nemlig BokPod, en podcast av og med Halgeir Opedal, en sjarmerende liten journalist man blir glad i med en gang. Han møter forfattere, en per episode, enten hjemme hos de, eller der de jobber. Sammen snakker de om livet forfatterne har vært igjennom, fra barndommen av, hva som har formet dem, og hva som har fått dem til å skrive som de gjør. De snakker også om hverdagen som forfatter, hvordan den bygges opp, hvilke arbeidsmetoder man bruker og hvordan dette påvirker livet ellers. Det er forfattere i alle sjangere, Tomas Espedal med sine poetiske bøker, Tom Egeland med sine bøker fulle av gåter, Jo Nesbø sin krim, Roy Jacobsens vakre romaner, og Frid Ingulstad sin "kiosklitteratur". Jeg skulle gjerne anbefalt enkeltepisoder, men elsker så mange av dem! I første omgang er det de første som har gjort størst inntrykk på meg, Tomas Espedal, Ingvar Ambjørnsen, Herbjørg Wassmo, spesielt Vigdis Hjort er kanskje min favoritt, men også Linn Ullmann og alle de andre. Det har ikke kommet nye episoder på evig lenge og jeg har snart hørt igjennom alle for andre gang. Håper håper det kommer mere!

God midtukedagonsdag, snart er vi på riktig side av uka.

Søskenfotografering

Søndag + kafé = sant! Jeg sitter på kulturhuset og krysser av småting på to-do-lista imens jeg venter på to gode venner, en av dem har jeg ikke sett på to år! Gleder meg. Håper dere nyter søndagen og sola, i morgen er det to store regnværsskyer og snø på værmeldingen, så sørg for å komme dere ut i dag. (Jeg er så langt inn i jobbhodet at jeg skrev regnskapsskyer)

Snart flytter jeg til Hamar og vil ha et velkomsttilbud på fotografering, håper på fine familier og søte babyer. Her kommer litt tilbakeblikk på to søte søstre på et ullteppe!

Sist vår tok jeg bilder av en familie på fire. Dette var første gang jeg tok bilder av to barn samtidig. Jeg var litt nervøs og som forventet er det ikke like enkelt å få fire personer til å smile og ikke blunke på samme bilde.

De hadde bestilt en portrettpakke som inneholdt 12 bilder, noe som var veldig deilig å jobbe med. Med dette trengte vi ikke fokusere på å få fem gode planlagte bilder. Her kunne vi heller slappe litt av og ta bilder underveis, heller prøve å skape en naturlig stemning.

Storesøster var så søt med sine nye lillesøster på tre måneder. Så nysgjerrig, påpasselig og tydelig stolt! Tenk så glade de kommer til å bli i hverandre (og hvor mye de kommer til å krangle underveis).

Trenger du bilder av noen du er glad i? Sjekk her for mer info

Plingplong fra meg i kafferus :)

Upubliserte mobilhemmeligheter I

Gooood morgen! Det er fredag, det er helg! Hele denne uken har tenkt "jeg gjør det på fredag", men i dag føler jeg for å utsette alt til mandag og bare gjøre ting jeg har lyst til.
Jeg har uansett begynt dagen med Yoga with Adriene, en video med masse mageøvelser, kjenner magen min murrer og gruer meg til å være støl i morgen. Nå ligger jeg i senga med maccen og tenker jeg skal jobbe litt herifra (frilanslivets fordeler) før jeg skal en tur ut og sjekke hva som skjer ute i verden, håper på litt vårstemning, sammen med han derre fyren jeg bor sammen med. 

Her kommer en samling av mobilbilder som bare ligger der og ikke har blitt vist frem. Hverdagen liksom, ukuratert og uredigert.

Et sitteunderlag glemt på stasjonen

Et sitteunderlag glemt på stasjonen

Svigermor som har dandert bursdagsgaven vår så fint!

Svigermor som har dandert bursdagsgaven vår så fint!

Fin fyr på taco-middag på Grünerløkka

Fin fyr på taco-middag på Grünerløkka

Har spist blåværpannekaker til frokost med henda

Har spist blåværpannekaker til frokost med henda

Smågleder i hverdagen

Smågleder i hverdagen

En morgen med Harry Potter og te!

En morgen med Harry Potter og te!

Proviant til en jobbelørdag

Proviant til en jobbelørdag

En improvisert kake i anledning impulsivt pizza-besøk

En improvisert kake i anledning impulsivt pizza-besøk

Fantastisk helstekt kylling servert av mannen i mitt liv

Fantastisk helstekt kylling servert av mannen i mitt liv

Haha. En bukse jeg definitivt ikke kjøpte.

Haha. En bukse jeg definitivt ikke kjøpte.

Forsøk på en sennepsgul selfie!

Forsøk på en sennepsgul selfie!

Våren dere, våren!

Våren dere, våren!

Og til slutt: God helg! Håper dere har noen skikkelig koselige planer!

Jeg fant, jeg fant III

Så var det tilbake til livet dere, hverdagen er tilbake. Jeg har en halvmyk start med frilansdag på kafé. Stod opp tidlig i dag og handlet inn tre middager før klokken 9, ny rekord! Det var nemlig ingen brødmat å oppdrive i leiligheten, så da ble det butikken uansett. Etter det har jeg postet noe hjemmestrikket til en nybakt baby i Stockholm, møtt pappa og nå sitter jeg på Sentralen i Oslo.
Ut av vinduet ser jeg litt sol og litt gråe skyer, et hull i veien og nylagte trikkeskinner. Til høyre en mann som vasker vinduene i fjerde etasje, og bak meg to gutter som drikker øl, kl 12.38 tredje påskedag, som ikke er en ekte dag engang. 

Her kommer en ny liten samling av internettfunn den siste tiden!

Man kan si hva man vil om quotes og det står jo under manges liste over teite ting. Men i det siste har jeg fått litt sansen for det. Jeg er veldig opptatt av at man skal ta vare på seg selv og være stolt av det man gjør og hva man har oppnådd. I søken etter en ny bakgrunn til maccen min kom jeg over denne siden: Dress up your tech! Både quotes, men også mønster og vannmeloner, sesongbasert. Fint å ha noe fint som venter på deg under alle de åpne vinduene med arbeid. 

Fotoreportasje fra en fantastisk leilighet hos A Beautiful Mess. Elsker ordentlig personlig stil!

Jeg har skikkelig lyst på en statement-"Girl Power"-topp! En fin liste på the everygirl, skal finne en favoritt og bestille!

Et Frode Grytten-sitat fra Forlaget Oktober på instagram.

Kos dere med hverdagen alle sammen, den er ikke så verst den heller!

Mars

HEI APRIL! Jeg er så klar for deg, men nå er jeg slått ut av forkjølelse, så her er det gilmore girls og sofa, selvom jeg har aller mest lyst til å være ute i sola! Stikkordet for mars har vært travel, men det er så fint med disse oppsummeringene, så får man litt perspektiv på ting. Har inntrykk av at mars bare har vært photoshop, jobb, sofa og surfing på internett for å slappe av, men det har vært masse annet også!

En tidlig lørdag på vei til spontanmorgenkaffe, det var fint!

En tidlig lørdag på vei til spontanmorgenkaffe, det var fint!

Flere togturer til Hamar, og møter med Mjøsa.

Flere togturer til Hamar, og møter med Mjøsa.

IMG_20170315_080807_130.jpg
En fantastisk leilighet på Frogner, med en magisk oppgang.

En fantastisk leilighet på Frogner, med en magisk oppgang.

Søndagskaffe :)

Søndagskaffe :)

Pizza på Grünerløkka med mamma, perfekt!

Pizza på Grünerløkka med mamma, perfekt!

Kontortid med Daughter med en spennende prosjekt!

Kontortid med Daughter med en spennende prosjekt!

Elgstek på vei inn i ovnen, til mamma og pappa!

Elgstek på vei inn i ovnen, til mamma og pappa!

Sola!

Sola!

IMG_20170312_132716_677.jpg
Julie på Oslo Nye!

Julie på Oslo Nye!

En tur innom NM i Karate, kult!

En tur innom NM i Karate, kult!

En utsikt jeg gleder meg til :)

En utsikt jeg gleder meg til :)

Når man går på butikken en fredag og kjøper to ting og endelig er det helg

Når man går på butikken en fredag og kjøper to ting og endelig er det helg

I april håper jeg å kunne få litt krysset av på "to-do"lista og ha en skikkelig påskeferie! Jeg har kjøpt nye solbriller og er klar for solsolsol! Må bare bli kvitt snørra først :)

Følg meg på instagram