Årskavalkade 2017, del I

Hei hallo! Nå kommer det en liten årskavalkade for 2017, kanskje litt sent ute, men det gjør vel ingenting? Jeg deler opp i måneder og viser hva både jeg og firmaet mitt har drevet med :)

IMG_20170121_174218_003.jpg

Januar

I første halvdel av 2017 bodde jeg fortsatt i hovedstaden, byen jeg elsker! Den første januar startet jeg denne bloggen, med større tro på å holde den gående enn andre blogger jeg har startet. Det har jeg klart og jeg er veldig stolt, det tar mye jobb, men det er gøy!

IMG_6298-Edit copy.jpg
IMG_6398.jpg

Jeg fikk besøke Oslo Konserthus og ta bilder av orgelet deres. Blant det morsomste jeg har gjort i år!

last ned.jpeg

Det lå juletrær på hvert gatehjørne og minnet om høytiden som var over. Se så lite snø det var i fjor?

IMG_6937nett.jpg
IMG_7547.jpg

Jeg fikk også portrettere de to artistene her! Julie Støp Husby og Julie Falkevik, utrolig dyktige folk. Og utrolig gøy å få samarbeide med andre om sluttresultatet, finne ut hva som funker best!

IMG_20170213_153721_870.jpg

Februar

Februar dro vi til Sognsvann for første gang etter 1,5 år i Oslo.

IMG_20170204_133553_960.jpg
IMG_20170204_191132_379.jpg
IMG_20170205_174147_655.jpg
IMG_20170205_174502_454.jpg

Vi var også på drømmehytta på fjellet en liten tur

10liten.jpg
08liten.jpg

Jeg fikk møte den nydelige familien her, med ei litta tulle på 11 dager, magisk!

IMG_20170215_160754_150.jpg

Benyttet anledningen til å hilse på katten og resten av familien på Nesodden!

IMG_20170222_115208_498.jpg

Jeg fikk også tid til å lese favorittboka mi på nytt

IMG_85553nett2.jpg

Mars

I mars var jeg på kaffegram og tok bilder av kaffe! Bilder jeg elsket å ta og elsker å ha den dag i dag :)

IMG_20170305_111421.jpg
IMG_20170322_170530_029.jpg

En søndagsstek. Er det noe jeg er glad for er det at vi er flinke til å lage mat og unner oss god og eksklusiv mat innimellom. Til høyre mamma og pizza på Grünerløkka <3

IMG_0088nett.jpg

Jeg fikk også ta bilder på NM i karate, en ny og spennende opplevelse! 

IMG_20170401_104559_094.jpg

April

I April jobbet jeg med Daughter på frogner, med bilder til Pro Sentret. De er verdens herligste jenter å jobbe med!

ProSentretPortrett.jpg
ProSentretSamtale.jpg
IMG_1089.jpg

Mannen i mitt liv hadde bursdag og vi hadde en helt rolig dag, med luksusfrokost og restaurant middag.

IMG_1083.jpg
IMG_20170410_161434_042.jpg

I tillegg var det vår, vårvårvår (herregud jeg gleder meg til vår!!), både på sørenga og i skogen!

Også påsken da, med herlige folk! Familien min er ikke så verst, og litt ekstra savnet når jeg bor litt ekstra langt unna.

Dette blogginnlegget skulle jeg poste på mandag, men det tok så lang tid å lage! Skal smugstarte på de neste så de ikke blir like tidsslukende. Nå er det fredag! Denne uken har gått litt surr i ball og jeg har ikke fått jobbet så mye. Men vet dere hva? Det er helt ok. GOD HELG!


Martine + Chris

God morgen alle sammen og god FREDAG! Jeg innser at jeg har så mange fotograferinger jeg aldri får postet her på bloggen, og det må det bli en slutt på. Vi har hele sommeren å gå igjennom!

Akkurat nå jobber jeg med å booke flere bryllup i løpet av året. Jeg har fortsatt endel ledig tid i løpet av sommeren. Bryllupsfotografering er både det skumleste og gøyeste jeg vet i det firmaet her. Det er klart at å ha ansvar for så viktige bilder gjør en litt nervøs, forhåpentligvis gifter man seg bare en gang i livet. Jeg har hatt bortimot søvnløse netter før bryllupsfotografering, heldigvis har dette lettet litt de siste gangen. Det er klart å man skal være litt nervøs, så man er skjerpet, men også litt avslappet, så man får sove og ikke lar presset ødelegge. Det er en så intens dag man har foran seg og man er utslitt i etterkant, men å få møte så mange nydelige mennesker, å være med på en så spesiell dag i andre menneskers liv, fylt av kjærlighet og glede! Vi er flere bryllupsfotografer som sliter fordi vi blir så rørt, ikke alltid like lett å ta bilder med tårefylte øyne.
De siste årene synes jeg at jeg har fått en god rutine på fotograferingene, har funnet noen ting jeg sverger til, blant annet å alltid møte brudeparet på forhånd, finne er kjemi, å få forloverne med på mitt lag til å hjelpe meg med småting i løpet av dagen, å insistere på å ikke ha "publikum" under fotograferingen. Samtidig er det ting jeg gjerne vil forbedre, som jeg gleder meg til å jobbe med fremover! Håper på flere bryllup i år :)

Her er bilder fra et drømmebryllup i sommeren som var, nemlig bryllupet til Martine og Chris, i Lindehagen på Nesodden. Nesodden er jo mitt hjemsted og denne lokasjonen er helt ny for meg. Det er nok først de senere årene det har virkelig blitt tatt i bruk, og på en så fin sommerdag som dette kunne det ikke blitt bedre. En hage full av gjemmesteder og overraskelser. Også de to nydelige folka da!
Det var lenge spådd regn denne dagen og vi hadde nok alle litt panikk, men det heldigvis snudde i siste liten. Vielsen var utendørs med brudens tante som prest, det gir alltid en helt egen personlighet til bryllupet. Har vært i bryllup før hvor presten er i nær relasjon til brudeparet. Martine og Chris var så behagelige å jobbe med, avslappet, og det gjør så mye for bildene og dagen i seg selv.

Guriland, nå gleder jeg meg til sommeren igjen <3

Nå er det fredag dere, jeg skal bare jobbe littegranne i dag så skal jeg ta helg! Og det skal bli så digg! Jeg skal bruke helgen til å få friskluft, spille playstation og kanskje lage vafler?


Jeg fant, jeg fant IX

Hei og god dag! Jeg har akkurat slukt en kopp kaffe etter å ha halvveis sovna igjen da jeg bare skulle titte innom senga etter yoga. Mangt å gjøre, mangt å føre, men ingenting å rekke. I dag skal jeg følge mitt eget mål "Ha mot, vær modig, ta plass" og sende porteføljen min i posten til folk jeg gjerne vil jobbe med. Vise meg frem, her er jeg!

Lenge siden jeg har postet tips til dere, så det kommer idag, spesielt den nederste er en skikkelig godbit!

En artikkel på The Everygirl om fem interiørfarger akkurat nå. Jeg er ikke så opptatt av trender og hva som er inn, men har lagt min elsk på den skogsgrønne fargen der (og dens litt mer blågrønne søster), og lyserosa som du også finner på lista.

Denne tegneserien jeg kom over, hvor du tar valg underveis og får forskjellig slutt! Dette var(er) alltid mine favoritt donaldhistorier. Gøy! Og imponerende mye jobb som står bak.

Anouschka Rees postet en liste med spørsmål som hjelp til å reflektere over året som har vært og komme igang med det nye. Jeg henger litt etter med årskavalkadene, har bråstartet på det nye året, men skal ta en oppsummering og titte innom denne.

01VVBRzTJF.jpeg
03VVBRzndG.jpeg

I folkemuseets samlinger (på nett!) finner du en samling på 484 snikbilder tatt av student Fredrik Carl Mülertz Størmer i Oslo på slutten av 1800-tallet. Han brukte et detektivkamera med objektivet ut gjennom en knappehull. Det uoppstilte hverdagslivet for over 125 år siden i byen vår. For en skatt!

Nå skal jeg jobbe videre med litt høy kaffepuls før jeg går på postkontoret. God tirsdag, god uke, snakkes snart! Kommenter gjerne en kul ting du har sett på internett i det siste?


Mitt eget 2018

Nå går det litt bedre dere. Nå stresser jeg litt mindre. I desember tente jeg alltid adventsstaken til frokost. Nå har jeg fortsatt tradisjonen, skrur bare på stålampa og den over kjøkkenbenken, tenner stearinlys og tar frokosten helt rolig. Det er sjelden jeg har noe å rekke på morgenen, at jeg skal være noe sted til noe tidspunkt, og mange reagerer på at jeg allikevel står opp en gang mellom 7.30-8.30 hver dag (nesten) uansett (det er jo ikke akkurat supertidlig). Men jeg er altså så glad i morgenen, bare å ta den stunden for seg selv, en myk start, uten stress. Det føles helt livsviktig for meg.

IMG_20180104_081810_650.jpg

Jeg har ikke så mange nyttårsforsetter for meg selv og privatlivet mitt. Det gjelder generelt å ikke presse seg for hardt. Men jeg har et par punkter.

Natur
Mer natur, mer skog! Det ble altfor lite skog i 2017, enda jeg lengtet etter den stadig vekk. Slutt å lengte, gjør det istedet. 

Matlager
Alltid ha mat og en liten kakebit i fryseren. Fordi ingenting er bedre på en lat søndag.

Balkongen
Utnytte balkongens fulle potensiale, og i største grad fylle den med planter, gjerne som man kan spise!

Veggistirsdag og fellesfrokost
To rutiner som faller ut stadig vekk. Vi begynte med vegetarmiddag på tirsdager, men det har falt ut, nå skal det inn igjen. Mye bare for å oppdage nye matretter! Og fellesfrokost betyr med samboeren minst en dag i uka, fortrinnsvis lørdag eller søndag. Vi står ofte opp til forskjellig tid, og gjør liksom mye våre egne ting. Må huske å være sammen også, ikke bare bo sammen.

Garderobe
Jeg har akkurat endelig fått gått igjennom klesskapet og kastet masse klær med hull og rare fasonger (puttet det selvfølgelig i en klescontainer og ikke i søpla). Den siste tiden har jeg følt klær bare har vært en nødvendighet, nå er jeg skikkelig gira på å få tak i god kvalitet (fremfor kvantitet), og finne litt min egen stil, bli litt mer voksen.

Ta vare på - prioritere
Ta vare på meg selv, ta vare på stunden, se det fine i det lille. Ta vare på hverandre. Prioritere hverandre, prioritere meg selv, alt til sin tid. Prioritere det som er viktig for å ha det bra, ikke alltid det som er riktig for fornuften.

IMG_20180103_141011_742.jpg

Og med det går vi inn i helgen. Jeg begynner med punkt nr 1, natur, og tar med meg strikketøyet, og skia jeg fikk til jul opp på fjellet! Hva tenker du om året som kommer? God helg fra meg!


Desember 2017

Det er så mange innlegg som skal skrives om dagen, det er oppsummeringer av 2017 og forventninger om 2018, både som privatperson og frilanser. For ikke snakke om årskavalkader! Jeg tenker at det haster vel ikke så mye, året er langt og vi er bare på dag 3! Jeg starter med oppsummeringen av desember først, så tar vi resten etterhvert :) Desember er en travel måned for alle og innholdet er jo som de fleste desembermåneder preget av jul og alt som hører julefeiringen til.

Jeg solgte min første kalender!

Jeg solgte min første kalender!

Jeg tente lysestaken hver dag. Her skrev jeg julekort til kunder <3

Jeg tente lysestaken hver dag. Her skrev jeg julekort til kunder <3

Et hjerte som et lite symbol på julemaset. Jeg er veldig jule-entusiastisk, men har en kjæreste som ikke er det. Jula kan bli litt mye noe ganger, og litt krampeaktig noen ganger. Derfor er det godt å innrømme det, og roe ned litt og kjennet presset litt mindre.

Et hjerte som et lite symbol på julemaset. Jeg er veldig jule-entusiastisk, men har en kjæreste som ikke er det. Jula kan bli litt mye noe ganger, og litt krampeaktig noen ganger. Derfor er det godt å innrømme det, og roe ned litt og kjennet presset litt mindre.

Fotostudio i stua!

Fotostudio i stua!

Juletre på balkongen

Juletre på balkongen

Også jul da, og han her <3

Også jul da, og han her <3

Kunstbok med Vivian Maier!

Kunstbok med Vivian Maier!

Lav sol og luskende solnedganger før man har rukket å oppleve dagen.

Lav sol og luskende solnedganger før man har rukket å oppleve dagen.

Hamars beste cappucino!

Hamars beste cappucino!

En kanne te hver dag! Jeg hadde nemlig te-adventskalender, og elsket den! 

En kanne te hver dag! Jeg hadde nemlig te-adventskalender, og elsket den! 

IMG_20171213_170852_653.jpg
IMG_20171221_175736_108.jpg
IMG_20171225_154403_522.jpg
Og min første strikkede genser dere! Se på den a! Jeg tenkte på et tidspunkt "Kanskje den blir ferdig til jul", plutselig var det en uke igjen til jul og den ble ganske intens, sånn strikkemessig. Men jeg ble ferdig, og VELDIG fornøyd!

Og min første strikkede genser dere! Se på den a! Jeg tenkte på et tidspunkt "Kanskje den blir ferdig til jul", plutselig var det en uke igjen til jul og den ble ganske intens, sånn strikkemessig. Men jeg ble ferdig, og VELDIG fornøyd!

Nå er det klart for januar. Jeg er alltid stressa i januar. Etter jula blir jeg så sinnsykt rastløs og lengter sånn etter nye prosjekter, men så er det så mye som skal gjøres. Det skal jobbes her og der, jula må pakkes ned og leiligheten må vaskes. Prøver å puste litt i svingene. Ha en latterlig fin januar!


Frilanserens 2018

Bare to dager igjen av hele dette året. Er utrolig viktig og stort år for firmaet mitt, med store forhåpninger om et enda større år i 2018. Det er veldig skummelt å tørre å håpe at ting går fremover, å tørre å tro. Jeg takler sjelden skuffelse spesielt godt. Når jeg gikk inn i 2017 følte jeg meg sårbar, med en psykisk helse som hadde fått seg en liten knekk i løpet av 2016. Jeg føler meg sterkere nå, men har alltid en stemme i bakhode som minner meg på å puste rolig og ikke ha dårlig tid. Men jeg skal tørre nå, såvidt, å håpe, å tro, å kjempe, for 2018! 

Her er en liten liste over mål jeg håper og vil få til i løpet av året:

Øke omsetning med 50 %
   Jeg satte målet om å matche fjorårets omsetning sist, men endte opp med å doble den. Å håpe på dobling igjen blir for skummelt, men vil prøveprøveprøve å øke!

Jobbe målrettet med sosiale medier og blogg
   Det er egentlig "fortsett å jobbe målrettet", for jeg er ganske så flink her fra før. Men jeg vil fokusere litt på instagram, få opp følgertallet der til minst det dobbelte. Og vurdere litt bloggen, målet med bloggen og hvordan jeg vil at den skal være. Bli littegrann flinkere på facebook, sette meg mer inn i bruk av facebookannonser. Markedsføring generelt vil jeg gjerne lære mer om og bli flinkere på.

IMG_20171203_111546.jpg

Fokusere på utvikling
   Dette startet jeg så fint med i år og kjente at var virkelig viktig for meg, det har gått helt i glemmeboka i alt maset og jaget. Jeg må huske hvorfor jeg holder på med dette. Det er en grunn til at jeg elsker å ta bilder og jeg må holde på den grunnen, jeg må fortsette å fotografere, jeg må fortsette å ta de bildene jeg vil ta, uten at jeg nødvendigvis får betalt for det. Jeg må la meg inspirere, oppsøke motiver og lære nye ting. Et lite delmål om å ta minst ett kurs i noe i løpet av året.

Kanskje starte en liten nettbutikk med print til salgs?
   Åh, er så inspirert av folk som tar dette steget og det har tent en liten flamme inni meg. Dette må vurderes litt, men det hadde jo vært litt gøy?

IMG_20171208_141222_403.jpg

Ha mot - Vær modig - Ta plass
   Årets motto dere! Vise meg frem. Samboeren min sier dette til meg hver gang jeg spør "Kan jeg skrive det her, kan jeg si det?" (hver gang jeg sender en mail ca), "du må ta mer plass!". Jeg skal ta mer plass i 2018. Her er jeg!

Jeg har i tillegg litt småtanker som ikke er med på lista. Frilanshverdagen er en slags kabal jeg stadig sliter med å få til å gå opp. Den har en tendens til å bli både ukonsentrert og manisk. Jeg sliter med klesvasken som må henges opp og han fyren jeg deler leilighet, og dermed også kontor med (jeg skylder ikke på han assa). Jeg må finne metoder for å fokusere bedre, samtidig som jeg gir rom for selve friheten det er å være frilanser. Jeg vil også prøve å jobbe litt uten skjerm der det lar seg gjøre, hele arbeidsdager på skjerm før man legger seg og ser på tv etterpå føles litt for mye. Ta med notatboka på kafé, lese bøker, høre podcast og rusle en tur. 

Fotobok av Vivian Maier <3

Fotobok av Vivian Maier <3

Jeg har også en liten tanke om Kunsten. Den siste tiden på kunstakademiet (og en stund etter) brukte jeg mye tid på å skrive. Jeg tror denne bloggen også handler litt om å skrive litt mer. Pluss det overnevnte om å huske å ta bilder jeg vil ta. La kreativiteten ta sin plass, uten press, uten mål og mening, bare la den være der, inntil videre.

Dette blir spennende! Jeg kan ikke vente med å starte. Fikk nespressomaskin til jul og alt er klart til et nytt frilansår. Første del blir å få unna den evig lange "To-do-lista" som blir nedprioritert pga nye prosjekt. Håper alle får en strålende nyttårsaften i morgen <3


Årets julebakst

IMG_3503.jpg

Med et brak pangstarter jula på julaften. Med masse folk, overdådig mye mat, en sinnsykt mange gaver og masse som skjer på en gang. Spesielt med småbarn tilstede, vi hadde tross alt bare ett. Håper alle hadde en fantastisk dag i går, vi koste oss masse og jeg ligger nå litt på sofaen før det er videre til julefrokost i dag!
Jeg tok bilder av alle julekakene for en liten stund tilbake, det var veldig gøy! Jeg elsker matfotografering mer og mer og det vil definitivt gjøre mer av. Det krever en del av meg, men jeg lærer såå mye av det. Nå bruker jeg bare ark som bakgrunn og reflektor, oppå kjøkkenbordet, det er litt (veldig) upraktisk, så jeg håper å få bygget en slags dings og kjøpe noen andre plater/underlag/vegger etterhvert.
Det er jo litt sent å tipse om julekaker nå, men jeg forteller litt allikevel, også har jeg et lite arkiv til neste år!

Jeg har vel valgt å kalle disse "noe daim-aktig med nøtter på". Oppskriften jeg brukte er her , english toffee. Jeg følger sjelden oppskrifter til punkt og prikke, her valgte jeg å bruke bare en langpanne, fordi jeg bare regnet med at hun i oppskriften hadde små langpanner, og det hadde hun jo forsåvidt, men den ble litt for tjukk den her altså. Ikke at det gjorde noe! Jeg brukte bare mørk sjokolade, og mye mindre enn i oppskriften, men dette også fordi jeg hadde en mindre flate å fylle. Jeg har laget dette før, som har både vært mislykka og vellykka, med sukkertermometer er det definitivt litt enklere (som jeg brukte i år). Det kan være litt vanskelig å få sjokoladen å sitte fast i karamellen, fordi denne er full av smør, men jeg hadde litt nøtter i karamellen også, som gjorde den litt humpete, og jeg føler det hjalp litt. Jeg brukte mandler, valnøtter og hasselnøtter!

Disse er min favoritt! Myke og gode krydderkjeks. Oppskriften er her, gingerbread cookies. Har lengte lurt på hva jeg skal kalle de, pepperkakekjeks gikk de som i fjor, men det klinger ikke så bra. Var innom pepperkjeks, men endte opp med krydderkjeks, det er jo en slags krydderkake i kjeksform. Jeg har jo som dere ser, droppet å dyppe disse i hvit sjokolade, ellers har jeg fulgt oppskriften ganske greit. Brukt bakepulver istedenfor "baking soda", vanlig brun farin for "light brown sugar", og mørk sirup for "molasses". Og det er nok derfor de ser litt annerledes ut enn i opskriften, men sjitgode er de uansett!

Disse! Har jeg bakt et par ganger før, og jeg elsket de, men i år er jeg virkelig ikke fornøyd. Først oppskriften her, Amarettokjeks har jeg valgt å kalle de. På en måte er de litt kransekakeaktig på smak og jeg elsker kransekake! Men hvis du åpner oppskriften ser du at de ser totalt annerledes ut enn de skal. Og det har de gjort før også, men jeg har likt de som de er uansett. For det første sier hun "ikke mal ditt eget mandelmel", og det er akkurat det jeg gjør, derfor blir de flatere. Men det som skjedde i år var at blenderen takket for seg halvveis mens jeg malte mandler. Jeg følte for å stoppe den da den begynte å ryke ganske godt (den står fortsatt på balkongen). Derfor ble ikke "mandelmelet" helt som det skulle. Grunnen til at jeg har gjort det sånn er fordi mandelmel har jo en kilopris på høyde med entrecote og er jo så enkelt å lage selv! Man trenger også "caster sugar" til denne oppskriften, jeg har skjønt at det er rørsukker, men et veldig finmalt rørsukker. Det er ikke så enkelt å få tak i her i Norge. Og jeg tror disse to forskjellene er grunnen til at i år ble deigen helt flytende. Jeg prøvde å redde den med litt hvetemel, men alt bare skjærte seg denne gangen. De ble også ekstremt søte, tidligere har jeg fått de litt myke, i år er de helt sprø. Så jeg er ikke helt fornøyd, men har fått skryt allikevel, så det er jo et godt tegn. Kakeboksen har jeg forøvrig arvet at min mor og er min favoritt, skal prøve å få tak i noen flere vintage til neste jul!

Til slutt brente mandler, og har skal jeg ikke ta noen ære! Disse er fullt og helt min samboers prestasjon! Jeg er ikke såå glad i brente mandler, men disse synes jeg er skikkelig gode. Oppskriften er fra Trine, tilsatt et dryss kanel og litt havsalt. Jeg tror det som gjør de ekstra gode er at de er ristet litt i ovnen på forhånd, så de blir skikkelig sprø!

Det var våres fire slag i år! I tillegg lagde vi litt pepperkaker til pynt, men den deigen var butikkjøpt, og jeg lagde to batcher med fudge som begge ble flytende! Viktig å nevne det mislykka også? Kos dere masse videre i romjula!


La julefreden senke seg

Det er lille julaften, jeg har tatt meg juleferie og titter bare innom her en liten tur for å spre litt julestemning! Begynnelsen av desember ble mye travlere enn jeg hadde trodd det skulle bli, men nå er det kun litt panikkstrikking igjen, så er alt i boks og pakket inn. Det føles så herlig og fantastisk!

Som noen kanskje har sett på instagram har jeg hatt te-adventskalender i år (elsker den!), og når mamma og pappa var på besøk hadde de med litt gammel julepynt til meg, blant annet denne tekannen. Mamma hadde originalt kjøpt den til mormor i england, og jeg ble så glad for å få arve den! Jule-tekanne! Også med "A Christmas Carol", en av mine favorittjulefortellinger (vi ser alltid muppetenes julefortelling). Jeg har brukt den hver dag, inkludert akkurat nå!

I bokylla har jeg satt de gamle musene mormor alltid hadde i vinduet, de satt på gardinstanga. Og en dukke bestemor sydde til meg den første julen min. Vi hadde lik kjole!

Og hallo dere! Dere slipper ikke unna et bilde av juletreet, vårt aller første sådan! ELSKER DET <3 Hjertelig god jul til alle mine følgere, er så glad i dere, alle som en, og håper dere koser dere gløgg ihjel i dagene som kommer <3


2017 og nyttårsforsettene

I august gikk jeg igjennom lista med nyttårsforsetter for 2017, hva som var oppnådd og hva som skulle prioriteres videre. Det er jo ikke så lenge siden, men det er på tide å avrunde året skikkelig. Og med fire dager igjen til jul føles det helt riktig nå.

Først vil jeg si at sånn helt profesjonelt var målet mitt å ha minst like stor omsetning som i fjor, og den omsetningen har jeg DOBLET. Og jeg er altså så stolt atte fy! DET FUNKER DERE! Det går! Jeg får det til! Det er en lang vei igjen, men det føles så bra og FORTJENT!

IMG_1883.jpg

Nå vil jeg gå kjapt igjennom lista jeg laget i januar, for mer utfyllende svar, sjekk innlegget fra august.

På det profesjonelle punkt:

-Lære å stole på meg selv og at jeg klarer det, at jeg er god nok.
   Svaret er ja, selvom det alltid finnes rom for forbedringer på dette punkt. Jeg tenker å fokusere mer på å vise meg frem i 2018, med stolthet!

-Strukturere arbeidet mitt, sette meg inn i bruk av lightroom og effektivisere jobben.
   Ja, her og, men et punkt som blir med litt over i neste år, ting kan alltid effektiviseres mer og det er enkelte prosesser jeg bruker for lang tid på.

-Strukturere det økonomiske, gjøre alt underveis, ikke på slutten.
   Her har jeg blitt SÅ flink og det gjør ting så mye enklere, anbefales!

-Lage en fotobok jeg har jobbet med bakerst i hodet over lang tid.
   Som nevnt i august er svaret her nei, og det er et bevisst valg. Kunsten har blitt satt på pause, den får kanskje ta litt mer plass i 2018, men det må vi ta som det kommer.

-Fotografere mange, mange fine folk og ting!
   JA! Så mange nydelige mennesker jeg har møtt <3

IMG_20170212_162534_098.jpg

På det private punkt:

-Flytte ut av kjellerleiligheten til et sted hvor lyset når inn til tekoppen.
   JA! Elsker denne leiligheten!

-Bevege kroppen når kroppen trenger det, fordi det føles godt, uten å føle behovet for å være sterkere, raskere, flinkere.
   Du vet, ja og nei, i et par måneder av gangen, kanskje bare en uke, kanskje et halvt år. Akkurat nå: Utrolig lite beveging av kroppen. Jeg har meldt meg på 30 dagers program med Yoga with Adriene i januar og det skal bli bra. Egentlig har jeg ikke helt trua på den intensive januar, full av altfor mange ambisjoner på en gang, men ble så frista til å gape over bare denne, for en gangs skyld.

-Ta med meg kameraet flere steder, fange flere minner jeg vil bli glad for å ha senere.
   Ugh. Evig vanskelig punkt, litt flinkere i år enn i fjor!

-Lese ferdig "Min kamp 6" av Karl Over Knausgård.
   Hehe, sommeren 2018? (Her er hva jeg svarte på punktet i august: "Haha, nei. Kanskje når det blir litt mørkere ute?")

-Lære å strikke noe som ikke er firkantet og kanskje tilogmed har mønster.
   JA! Dette hadde jeg ikke lært i august, men nå har det blitt en lue og ca 2/3genser! Målet er en hel genser innen julaften og jeg strikker virkelig for harde livet disse dager.

-Kanskje lære å kjøre bil.
   Jeg har endelig startet, og dette blir det store målet for starten av 2018!

IMG_20170514_133138_439.jpg

Ikke minst er bloggen min en stor del av nyttårsforsettene mine! Og DER er jeg fornøyd med hva jeg har klart. Det skal nevnes at jeg har startet en blogg minst åtte ganger i mitt liv. Men denne gangen føles alt annerledes og riktigere. Jeg skal dedikere et helt innlegg til dette, hva jeg tenkte om bloggen før jeg startet og hva den har blitt!

Et annet punkt jeg skrev i notatboken i januar var "Prioritere deg selv, ta vare på deg selv". Og i både innlegget fra januar og august, skrev jeg endel om hva som virkelig er viktig, og at ting har vært vanskelige. Om å stresse ned og gi ting den tiden det trenger. Tålmodighet. Her har jeg faktisk vært flink, og jeg har fokusert mye på å ikke overarbeide meg. Gründere skal jo jobbe rævva av seg, 80 timer i uka og aldri ha fri, kjempe hver dag og spisse albuene, for å oppnå en drøm. Men jeg har kjempet for hardt før, og jeg har fått svi for det. I privatlivet mitt må det settes av tid til å ta vare på, både meg selv og de som er meg nær. Jeg har vært flink til det i året som har vært, den siste måneden har jeg falt litt ut. Men som eksempel prøver jeg alltid å holde frokosten hellig, der jeg før tok med meg frokosten til maccen og begynte rett på jobb, insisterer jeg nå på å spise frokosten min i ro og fred, gjerne med en roman eller et magasin. Det samme gjelder lunsj. Det jeg føler jeg vil bli flinkere til er å gi mer plass til hyggelige, og ikke minst sosiale ting jeg setter pris på. Ting har en tendens til å overkomplisere seg og man takker nei til ting fordi man føler man ikke har tid, eller det er noe som burde vært gjort. Husk hva som teller, hva som gir hverdagen mening.

I løpet av romjula skal jeg få opp noen nye mål for 2018, det blir godt med en ny start igjen. Ting sklir litt ut i perioder og det er jo selvsagt helt ok! Målet for denne dagen derimot er å få satt opp juletre i stua!


Song of the sea

Lenge har jeg tenkt å anbefale denne filmen, det er lenge siden jeg så den og hadde glemt hvor fantastisk den er. Dette er den vakreste, nydeligste, søteste, beste filmen jeg har sett. Bare se på de bildene da! Det er nesten så jeg er litt sjokkert over at det går an å lage en film med en så vakker utforming. Filmen handler om familie, kjærlighet, mystikk og havet. Har ikke noe mer å si enn "SE DEN!"

Et kjapt søk viser at den er jaggu ikke så lett å få tak i, men den kan kjøpes/leies på amazon :)

Drømmen(e)

Hei! Nå sitter jeg her på kontoret, har akkurat valgt å spise julekaker istedenfor mat, energinivå relativt lavt. Har redigert bilder av nydelige babyer i dag, årets siste bildeleveringer! Det er tid for å avrunde et år og starte et nytt, det florerer i innlegg om oppsummeringer og forventninger. Jeg skal hive meg på vogna og gleder meg masse til det, men først poster jeg denne lille teksten her, om drømmer, som jeg skrev for en liten stund tilbake :)

IMG_4923.jpg

"Om jeg har drømmer her i livet? Problemet er vel at jeg har for mange. Jeg vil så utrolig mye på en gang og klarer nesten ikke konsentrere meg om den ene før jeg fantaserer om den andre. Akkurat nå følger jeg drømmen om å bli fotograf, men er det egentlig drømmen, eller Drømmen liksom, med stor D. Drømmen var jo å bli kunstner. Dessuten er jo drømmen å bli forfatter, men der følger jeg jaggu ikke med. Jeg burde bli ansatt som drømmer, men så jobber jeg jo i butikk og det tar all energien.

Vi bor i Hamar sentrum, men ikke helt i smørøyet. Rett ved siden av oss bygger de et stort borettslag, vi er også et stort borettslag. Og på hjørnet her borte står det et tomt næringslokale, ikke så stort, men store vinduer. Og de siste dagene har jeg drømt og planlagt og tenkt og finansiert inni hodet. En kafé, den har til og med fått et navn. Der alle i det nye borettslaget kan kjøpe morgenkaffen. Jeg skal skaffe alt av inventar på finn, må leie en kaffemaskin, men det får jeg sikkert til. Også oppvaskmaskin blir kanskje det dyreste, en sånn rask en. Også skal jeg ta inn små dritsøte gaveting og ha et lite butikkhjørne. Joda, det blir så bra. Jeg kan ha stengt to hverdager i uka også må jeg vel få en ansatt på sikt. Kommer jeg til å jobbe meg ihjel? Ja, men drømmen tar ikke høyde for utbrenthet, for dette er drømmen.

IMG_4930.jpg

Også leste jeg litt i en ny bok av Agnes Ravatn og innså at jeg må begynne å utdanne meg til å bli journalist. Hvor er den utdanningen? Kan jeg pendle til Oslo? Kan jeg ta det på deltid? Kommer jeg til å få jobb? Kanskje jeg kan ta en annen utdanning som ligner, eller så er jo fotojournalistikk i Oslo ganske bra, kanskje jeg bare skulle gått der. Men tenk å være bibliotekar? Det hadde vært noe.

Men så leste jeg et innlegg av Heidi Furre om at hun skrev masse for tiden, i et spesifikt hjørne på biblioteket. Jeg må ned på biblioteket og finne meg et hjørne, skrive en bok. Endelig, den boka, jeg skulle ha skrevet. Om vondt og fælt, men fint. Ja, nå, ASAP, samtidig, som alt det andre."


Nyfødt!

Hei søndagskveld :) I dag har vi hatt familie på besøk på julekaker her hjemme! Det var så koselig, jeg hadde kanskje stresset litt med å ordne masse, men synes nå at jeg gikk greit for det. Fordelen er at nå er ca alt i orden her hjemme og det er fortsatt to uker igjen til jul. Altså to uker til å la juleroen senke seg, se fine filmer, gå og ta en kaffe, og lese en tjukk bok!
På fredag besøkte jeg hu lille tulla her, som nå har blitt seks måneder eldre enn på disse bildene, på tide å vise de frem til dere:

Jeg har ikke gjort så mange nyfødtfotograferinger, men det er så utrolig vakkert med disse bittesmå skapningene, helt nybakte familier. Magisk! Når jeg søker etter inspirasjon etter nyfødtbilder på f.eks. pinterest kommer det opp mye av det samme. Store sløyfer rundt hodet, sovende babyer lagt oppå to puter (en under rumpa og en under hodet), med hendene plassert under haka. Men jeg vil, og har bestemt meg for å tviholde på min naturlige stil. På å ta bilder av nyfødte babyer sånn de ser ut. Og ta med meg familier ut i naturen, å ikke retusjere brudepar.
I etterkant skrev Oleas kjære mor på facebook:

Utrolig fornøyd med bildene som ble tatt av vår nyfødte. Naturlige bilder uten for mye dill og dall, akkurat slik vi ønsket det. Anbefales!
— Ingrid

Og det gjør så godt! Å vite at man gjør ting riktig! God arbeidsuke fra meg <3