Signs

Hei dere! Nå sitter jeg ved spisestuebordet til mamma og pappa på Nesodden. I går var jeg på en hytte i toppen av et tre igjen (dere skal få se bilder senere! Lover!). Nå har jeg en liten "businesstrip" til Oslo/Nesodden frem til søndag, kombinert med litt ferie. Så det skal jobbes, drikkes kaffe, sol skal nytes og hund skal luftes. Fint med et lite avbrekk fra hverdagen innimellom. 

Nå over til litt inspirasjon, her litt kunst:


Grønne fingre

Fredag <3 Hei dere! Det spirer og gror i stua mi, hvis noen savner litt grønne blader er det bare å komme hit. Se så fint det er? Det er så gøy! Og jeg gleder meg sånn til vi sniker oss over på bare plussgrader og jeg kan flytte alt ut i sola. Da skal jeg også plante flere greier som ikke trenger forkultivering. Jeg har lest litt i et par bøker og bak på frøpakkene, men generelt sett aner jeg ikke hva jeg driver med, gjør sikkert masse feil, men lærer hver dag. 

Vi har fokusert mest på spiselige ting, fordi det er morsomst. Da er det liksom nyttig i tillegg til å være pent! Jeg tror overhodet ikke vi sparer noe penger på dette i første omgang, men mye glede får vi. Så hvis noen lurte er det jeg har her: Tomater og bifftomater, agurk, rød og gul paprika, sjokoladefarget chili, malabarspinat (det er den peneste, den øverst der), rosenkål (!), og masse urter, alle urtene jeg kom på. Om jeg får masse rosenkål tviler jeg kanskje litt på, men spennende å se? 

Det var dagens planteprat! Ellers er de store nyhetene i livet mitt: Butikken jeg jobber i skal legges ned til høsten, så jeg mister jobben min i november. Jeg er lei meg for å miste et herlig gjeng med arbeidskollegaer og litt oppgitt over å måtte ut på arbeidsmarkedet igjen. Men jeg har vært der ute mange ganger, og det skal ordne seg helt fint. 
Over til den gode nyheten: I går tok jeg teoriprøven for bil og fikk en feil! Jeg er fryktelig stolt, til tross for mine 23 kjøretimer (uten å være klar for oppkjøring). Til alle som skulle være ca 18 år: Ta lappen nå! Ikke vent!
En god nyhet til: DET ER VÅR! Jeg tok en omvei hjem fra kjøreskolen i dagmorges bare for å kjenne på morgenlufta og sola i fjeset. Det var herlig, nyt de små stundene!

Nå skal jeg jobbe videre med bilder av en liten en på 13 dager, deretter vaske halve leiligheten (deler arbeidet med han andre som bor her, du vet, mannen i mitt liv), også tenkte jeg meg ut på balkongen en stund før kveldsjobb.

God helg alle sammen <3


Den lave vintersola

Hei alle sammen! Jeg har bestemt meg for å ha en litt annen rytme på bloggen og heller satse på 1-2 innlegg i uka, det er jeg godt fornøyd med! Denne helgen har vi hatt bursdagshelg, samboeren min har bursdag i dag, feiret med foreldre på fredag og kompiser i går, i dag spiser vi kake og spiller nytt playstationspill :) I dag fikk jeg også et overraskelses-fotooppdrag, da en kollega her på Hamar hadde blitt syk. Så jeg fikk møte en liten godklump på 13 dager, det var ikke feil! 

Nå vil jeg vise dere litt bilder jeg tok i vinter. Disse er av min venn Tuva. Den lave vintersola er det vakreste med hele vinteren, og jeg ville skikkelig teste den ut. I tillegg fikk jeg ordentlig testet et nytt objektiv jeg kjøpte rett før jul. Det var gøy!

Er de ikke fine? Ser for meg at dette kunne vært fine artist-portrett eller lignende! Fantastisk lys å jobbe med!

Nå skal jeg småjobbe litt på søndagen før tusler tilbake til sofaen. Fortell meg om deres helg? :)


Mars 2018

Hei April! April kom liksom midt i ferien så jeg la ikke helt merke til at det var månedsskifte. Forøvrig dere, så hater jeg aprilsnarr, for jeg blir alltid lurt, alt for å være godtroende. I år var jeg heldigvis på en hytte og ikke fullt så utsatt. Min favorittspøk i år er veganermat som skulle begynne å selve økologiske egg!

 Tilbake til mars! Mars er måneden hvor man er drittlei av vinter og bare vil ha vår. Mars i år har vært forferdelig kald, men heldigvis har vi hatt mye sol. Jeg har også sørget for å begynne plantingen innendørs, så her er det grønt uansett!

 Pannekakelørdager har en tendens til å bli de beste!

Pannekakelørdager har en tendens til å bli de beste!

IMG_20180309_120807_176-sv.jpg
 Ypperlig anledning til å bake kake!

Ypperlig anledning til å bake kake!

IMG_20180313_105111-sv.jpg
 Også påsken da, med besøk på Nesodden!

Også påsken da, med besøk på Nesodden!

IMG_20180326_151819_992-sv.jpg
IMG_20180329_144523_811-sv.jpg
 Jeg leser en krimbok i året, og det er i påsken. Denne var avansert og jeg er ikke ferdig, men får vel holde ut litt etter påske også!

Jeg leser en krimbok i året, og det er i påsken. Denne var avansert og jeg er ikke ferdig, men får vel holde ut litt etter påske også!

 Planlegging av balkong &lt;3&nbsp;

Planlegging av balkong <3 

 Besøk av mamma og pappa!

Besøk av mamma og pappa!

 Påske-te fra Solberg og Hansen, en stor favoritt!

Påske-te fra Solberg og Hansen, en stor favoritt!

 Et nytt kaffebesøk, en ny anledning til å bake kake.

Et nytt kaffebesøk, en ny anledning til å bake kake.

IMG_20180323_150339_388-sv.jpg
 Liv og røre i spirene!

Liv og røre i spirene!

 Jeg kom meg også en tur ut på Mjøsisen for å ta bilder av en kunstløper, fantastisk opplevelse, gleder meg til å vise dere bildene!

Jeg kom meg også en tur ut på Mjøsisen for å ta bilder av en kunstløper, fantastisk opplevelse, gleder meg til å vise dere bildene!

 Også hyttepåsken, med ski og kvikk lunsj og sol!

Også hyttepåsken, med ski og kvikk lunsj og sol!

 Det eventyret her imponerer gang på gang.

Det eventyret her imponerer gang på gang.

Nå sitter jeg på kafé og har gulpet i meg en svær kaffelatte, og dere, jeg tror de som sitter ved siden av meg er på date og det synes jeg er forferdelig spennende å følge med på! Det går litt trått i samtalen, men vi har i hvertfall kontroll på hvor begge har bodd hele livet, hvor mange søsken de har og hva de jobber med.

I april starter jeg vårtilbudet mitt og har 30 % avslag på portrett og familiefotografering, har allerede et par bookinger og håper på flere. Jeg skal også en tur til Oslo og bli et par dager, det gleder jeg meg masse til!

Fortell meg om hvordan deres mars var og hvordan deres april blir?!


Påskestart

Hei! Har dere fått startet på påsken? Jeg startet litt i helgen hos familien min. Det var superkoselig og selvfølgelig tok jeg ikke bilder av stort annet enn katten. Men det var godt mat, godt selskap, søt katt og også søt hund. Vi er blitt ni personer når vi samles alle sammen, og det er fint. Jeg har en niese på ni år og er glad hver gang jeg får truffet henne!

I går morges tok jeg først båten til Oslo og et pitstop på Baker Brun da det var en time til neste tog. Nå er det litt jobb i tre dager. Men i dag skal jeg endelig ut og ta litt bilder igjen. Skal ut på Mjøsa nå om en liten halvtime, det blir finfint, den beste type jobb!

Til torsdag drar vi igjen til hytta på fjellet, med familien til samboeren min. Fortell om din påske?


Lady in the van

Hei alle! I dag er min siste arbeidsdag før helgen! Gleder meg så mye til fri og å dra hjem til Nesodden, som nevnt i forrige innlegg. Påsken er rett rundt hjørnet, og selvom jeg skal på jobb tre små dager i løpet av uka, skal jeg bare late som jeg har ferie.

Og hva passer bedre enn et lite filmtips på tampen av ferie? Jeg er ikke så flink til å se på film, rar ting å si, men før jeg ble sammen med samboeren min så jeg aldri på film. Det gikk i serier eller mest døsing på tv. Og de filmene jeg så, var de som tilfeldigvis gikk på tv og jeg ble sugd inn i en sein søndagskveld. Samboeren min derimot er veldig flink til å se på film, dessuten er det jo en fin ting å gjøre sammen. Men nå snakker jeg meg bort, for det jeg skulle si, var at her en kveld var jeg alene hjemme og tenkte "Nå skal jeg fader meg se en film, bare meg og te-koppen og smågodtet". Også kommer det største problemet: Jeg klarer aldri å bestemme meg for noen ting som helst. Så det er bare å åpne netflix og bla og bla og bla. Men NÅ dere, kommer jeg til poenget, jeg kom nemlig over denne. "Lady in the van" er tittelen, det er Maggie Smith i hovedrollen og handler om en gammel dame som bor i en van. For en gangs skyld var det ingen tvil om at dette var filmen jeg skulle se.

Elsker dere ikke Maggie Smith? Det gjør jeg! Denne filmen er basert på en bok skrevet av Alan Bennett og skal være en sann historie. Miss Shepherd er en eldre dame som bor i bilen som står parkert i en ellers ganske fin gate. Hun er en del av hverdagen i nærmiljøet, og forfatteren skriver selvbiografisk fra sitt eget ståsted, han eier selv et hus i gata. Etter lang tid blir gaten omgjort og det blir forbudt med gateparkering, og Alan Bennett bestemmer seg til slutt for å la henne parkere i oppkjørselen sin. Her blir hun boende i over ti år og de får et nært forhold. Men hun er en underlig sjel, med en lang historie hun holder godt skjult. 

For en skatt av en film! Jeg anbefaler den på det varmeste, mine favorittscener er når hun maler bilen gul og den på det nederste bildet. 


Mandagsliste

Jeg elsker sånne listeinnlegg på andre blogger, for litt siden tok jeg en runde og samlet opp noen til fremtiden. Og i dag, i dag er en perfekt dag for en sånn liste! Jeg ligger på sofaen med Joni Mitchell, kaffe og kakerester fra i går og koser meg på drømmejobben, slapper av litt før "nødvendig-jobben", den som sørger for at husleia blir betalt hver måned. 

IMG_20180313_113939_503.jpg

1. Hva ser du frem til denne uka?

Denne uka skal jeg jobbe litt for mye, men på fredag drar jeg hjem til Nesodden og mamma og pappa! I løpet av helgen kommer også brødrene mine og co! Gleder meg masse til å møte hele familien igjen, det er alltid koselig, gøy og litt utmattende. Vi har så mye å si i familien min og vi prater kanskje litt i munnen på hverandre, men det er fint selvom man blir litt sliten i hodet.

2. Hvilken blogg begynte du å lese sist?

Jeg hadde akkurat en skikkelig oppsamling av nye blogger, så her er det litt mange å ta av. Jeg har en fast liste med blogger jeg digger og prøver å få med meg hvert eneste innlegg, også har jeg en liste med blogger jeg sjekker innimellom. "Silje, stort og smått i Stavanger" er nykommer på hovedlista, så det får bli henne! Deilig med bare sånn hverdagsinnlegg i et liv som minner meg litt om mitt og litt om livet jeg vil ha.

IMG_20180318_171019_467.jpg

3. Skal du lage noe herlig mat denne uken, kanskje?

Åh, denne uken er helt uplanlagt matmessig. MEN la meg heller fortelle om i går, hvor jeg lagde en fantastisk pavlova jeg ble kjempefornøyd med, brownies og and til middag! Jeg har aldri laget and før, men kjøpte noen andebryst på megatilbud pga dårlig dato som har ligget i fryseren lenge. Det ble SÅ godt, jeg fikk det skikkelig bra til, selvom det kunne vært litt sprøere skinn. Pavlovaen var litt seig i bunn, men jeg liker seige ting. Og jeg hadde på lemon curd (det beste jeg vet) og for første gang fikk jeg den til skikkelig bra, den ble tjukk nok og sur nok og jeg spiser litt akkurat nå. Rett og slett en perfekt matdag!

IMG_20180317_115325_395.jpg

4. Si en greie du virkelig vil gjøre denne uken, som du skal ta deg tid til?

Plante noen nye frø som kom i posten i dag, lese i bøkene jeg lånte på biblioteket i går, strikke videre på genseren, se mer av serien "Godless" som vi begynte på i helgen. Denne uken må jeg ta en dag av gangen for å ikke bli overveldet av alt jeg skal igjennom, derfor er det viktig for meg å også ta meg tid til å slappe av.

IMG_20180313_105111.jpg

5. Hvilket ord skal du holde hardt i resten av uken?

Er det lov å svare "kaffe"? Eller så tror jeg tålmodighet er et godt valg. 

6. Hva gjorde du i går kveld?

I går la samboeren min seg før meg, jeg legger meg alltid først. Men de få gangene jeg blir alene på kvelden synes jeg det er veldig deilig og blir bare sittende å se på tull på tv og nyte mitt eget nærvær.

7. Et bilde som symboliserer denne dag

8. Hva spiste du til frokost i dag

Jeg spiste brødskiver med ost og skinke, og syltetøy, som er det jeg spiser til alle måltider utenom middag for tiden. Kjedelig, men noen ganger må man bare få i seg mat uten at det er så mye snert på den. 

9. Når våkner du om morgenen?

Jeg har gått på kunstakademiet i tre år og vært frilanser/ringevikar/kveldsarbeider i tre år etter det. Som vil si, med noen få unntak er det ingen som har krevd at jeg står opp tidlig på seks år. Bortsett fra: meg! På ett tidspunkt gikk jeg fra å ville sove lenge til å ville stå opp tidlig (var det kanskje da jeg ble voksen?). Det har nok noe med å ville være flink å gjøre, jeg føler at jeg ikke får noe ut av dagen hvis jeg står opp for sent. Og jeg er ikke et "jobbe-på-kvelden"-menneske, jeg var kanskje det før. Men nå, når jeg er frilanser, velger jeg å ha kvelden fri til avslapping, og synes ofte det er helt ok / finfint å legge seg forholdvis tidlig. Men kroppen min er fortsatt et b-menneske og jeg står aldri opp før 7 frivillig. Generelt sett står jeg opp en gang imellom 7.30 og 8.30, det hellige tidspunktet for å starte arbeidsdagen er kl 10, det føles helt perfekt, hverken for tidlig eller for sent. 

10. Hvordan ser du som oftest ut til hverdags?

IMG_20180113_121459.jpg

Jeg tar sjelden bilder av meg selv og poster de enda sjeldnere. Men her, til ære for dere: En støvsugerselfie! Jeg så en video på facebook tidligere i dag om kroppspress. Og tenkte at fra nå av skal jeg slutte å skamme meg i bikini og starte å poste bilder med eller uten dobbelthake, med eller uten sminke, med eller uten valker. 

Nok skravling for i dag! Svar gjerne på de samme spørsmålene selv!

Liste stjålet/lånt fra Elsa


Lillebror

God morgen :) Jeg har en rolig morgen på sofaen før jobb. Ser litt på tv, leser litt blogger og drikker litt kaffe. Viser dere noen bilder av en søtnos fra i høst:

Dette er Bernard på seks måneder, moren hans er en kunde som har vendt tilbake til meg flere ganger og det gjør meg så glad. Først tok jeg bilde av storebroren Bastian, når han var seks måneder, senere har jeg også tatt bilder av de to sammen. Disse bildene skulle matche de første bildene av Bastian så de kan henge sammen på veggen!

Det er så godt når kunder er så fornøyd at de kommer tilbake. Fra og med nyttår har jeg også innført lojalitetsrabatt til alle tidligere kunder <3 


Podcasttips: Salongen

Firmaet mitt har stått litt stille siden nyttår, og det er jo såklart helt normalt, januar/februar er ikke forbruksmåneder, og det er mørkt og kaldt ute, ikke det aller beste forholdene å fotografere i. Når det er sagt elsker jeg vinterbilder, selvom ting er litt "vanskeligere". Uansett skjer det litt små ting her og der i firmaet mitt nå, og det gjør så godt. Man mister fort litt pågangsmot når det går så treigt. Snart lanserer jeg et lite vårtilbud og jeg har booket et par bryllup til sommeren. Gleder meg!

Nå over til et tips til dere:

Alle bilder fra @nrksalongen på instagram

Jeg elsker podcaster, og lista over favoritter er lang (men kan gjerne bli lenger)! Vil gjerne fortelle dere om de jeg har blitt glad i, i denne omgang: Salongen på p2! Salongen gikk tidligere på hverdagene kl 17, men er nå flyttet til helgene. De er en redaksjon på tre jeg anser som hovedfolka og et par andre som er der innimellom, hvordan systemet egentlig er, det er jeg litt usikker på. Uansett har de besøk av a-, b-, og c-kjendiser og snakker om livets store spørsmål. De er elskelige, åpne og kritiske på samme tid, først og fremst er de modige og tør å stille de ordentlig vanskelige spørsmålene. 
I tillegg har de samlinger på blant annet utesteder i Oslo hvor det blir fortalt "salonghistorier" fra virkeligheten (fra lyttere), disse historiene kommer med på podcastene. Innimellom lager de reportasjer, f.eks. Torkil som snakker med sønnen sin om vanskelige ting, eller Christine som forsker på kjærligheten. Noen ganger er det med en dikt fra "salongpoet" Frode Grytten, eller noe vakkert fra Fredrik Høyer. 
De har også en hund med navn Patti som snorker litt i bakgrunnen. Man blir så utrolig glad i dem alle sammen. Du blir kjent med dem på en helt egen måte, Christine bretter ut sjela si og griner i kanskje annenhver episode, Jørgen Strickert er en gåte man skjønner mer og mer av.
Jeg har overhodet ikke hørt alle episodene og henger så langt etter, men laster ned de episodene jeg synes ser interessante ut og hører på når det passer meg, spesielt bra på gåturer. Det er så fint å høre på alle gjestene og få et litt nytt syn på de også. Jeg har møtt mange fordommer i døra, det skal mye til før jeg ikke synes Kristoffer Schau er en dust, men etter en time på salongen tenker jeg at han kanskje ikke er verdens verste allikevel.

Har dere noen gode podcasttips? Trenger litt forfriskning!


My heart is beating like a jungle drum

Guuuuuuriland dere! Nå drikker jeg kaffe og fant nettopp ut at MVA-meldingen skulle leveres i går! Som om jeg ikke får høy nok puls av koffein. Det er mye å følge med på når man driver et firma og min store frykt er å misse en frist eller gjøre noe skikkelig galt. Heldigvis har jeg roet meg ned litt og tenkt at det ordner seg jo uansett, blir ikke satt i fengsel for skattesvindel fordi jeg har driti meg litt ut. Jeg er jo en sterk regel-følger og liker ikke å gjøre noe feil. Nå er i hvert fall MVA-meldingen både levert og betalt, viser seg at hvis fristen er på en lørdag blir den utsatt til mandag, FLAKS for meg. 

IMG_20180310_170517_006.jpg
IMG_20180310_164945.jpg

I går hadde vi besøk av mamma og pappa! Såå koselig at de kommer hit til min nye by! Elsker å vise frem Hamar og leiligheten og det nye kartet jeg har hengt opp på soverommet og gullkornene jeg har funnet frem til i byen. Vi ruslet, tittet, spiste lunsj og jeg bakte kake. Fikk så lyst til å lage formkake, lenge siden sist, denne er med sitron og blåbær, restene skal vi spise etterpå. Og dere, SE på de serviettene, er ikke de det søteste dere har sett?

I dag er det forøvrig søndag, det har vært så mye i det siste at jeg ble helt overrasket over at det er søndag i dag og ikke mandag. Endelig litt fri-tid, jeg har masse som skal unnagjøres, men i mitt eget tempo. Skal sørge for å ligge litt på sofaen, spise litt sjokolade, se litt på Masterchef og strikke litt på genseren også, sånt som hører søndagen til. Forrige innlegg skrev jeg jo på tirsdag med masse energi for resten av uka. Det har vært for lite tid, så alle tankene og prosjektene har fått ligge i bakhodet, men lar de ligge der og sparer de til senere.

Her er forresten sangen til tittelen. Helt ute av temaet, men fin! Minner meg om en tid for 8 år siden. Elsker når musikk sender deg tilbake til en annen tid og sted og følelse.

Har dere hatt en fin helg? <3


Svømmetak

God tirsdagsmorgen :) Denne uken her har jeg tro på! I dag kommer en venninne fra Oslo innom og det gjør meg så glad, det er klart jeg savner vennene mine når jeg har flyttet til den byen her. Og på lørdag kommer mamma og pappa! De har ikke vært i Hamar så mye, så jeg får vist dem nye ting hver gang, gleder meg.

Nå vil jeg vise frem noen bilder fra arkivet, disse er ganske gamle, men jeg liker de skikkelig godt den dag i dag.

Svømmetak er en bildeserie jeg tok for Martine Huth, da hun var student på westerdals. Martine utgjør nå halvparten av kommunikasjonsbyrået Daughter, vi gikk sammen på videregående og samarbeidet om masse prosjekt der, vi har gjort noen prosjekt sammen i etterkant og det er alltid gøy.

I utgangspunktet var tematikken at omega-klokker støtter paralympics, men jeg synes de er så fine for seg selv. Her har jeg faktisk blandet både digitalt og analogt fotografi (to av disse bildene er digitale, blir imponert hvis noen gjetter hvilke). De analoge er tatt med mitt elskelige mellomformatkamera, herregud så lenge deg er siden jeg har brukt det, tror jeg må ta det frem igjen. Bildet nest nederst, av øya alene, har jeg brukt mye i kunstsammenheng og stilt ut på utstillinger, jeg har tilogmed solgt ett!

Februar 2018

Hei og god morgen den 2. mars. Her kommer månedens oppsummering, nemlig februar 2018! Nå har jeg holdt på med dette i over et år og har faktisk muligheten til å sammenligne med februar i fjor. Denne månedsoppsummeringen er en veldig fin greie jeg er glad for at jeg startet med, det gir refleksjon i hverdagen, og det tror jeg er viktig for å kunne skape det livet man helst liv ha?
Når det er sagt var februar litt av det vanskelige slaget, den startet med en helg hvor alt bare knøt seg sammen og ble utrolig vanskelig, men det har kommet seg endel nå og humøret er på vei oppover :)

 Når man bare må høre på seg selv og ta med seg brownies og boka i senga og bli der resten av dagen.

Når man bare må høre på seg selv og ta med seg brownies og boka i senga og bli der resten av dagen.

 Interiør kan være ganske vanskelig noen ganger, bare å klare å sette sammen tingene man liker på stuebordet så det ser fint ut.

Interiør kan være ganske vanskelig noen ganger, bare å klare å sette sammen tingene man liker på stuebordet så det ser fint ut.

IMG_20180213_143956_784.jpg
 Det ble også mye strikking på denne genseren, gøygøygøy!

Det ble også mye strikking på denne genseren, gøygøygøy!

LRM_EXPORT_20180207_131706.jpg
 En plante som hadde savna meg mens vi var til fjells!

En plante som hadde savna meg mens vi var til fjells!

 På februars siste dag hadde jeg fotostudio i stua, en hel dag med å lage mat og ta bilder. Gøy dag på drømmejobben!

På februars siste dag hadde jeg fotostudio i stua, en hel dag med å lage mat og ta bilder. Gøy dag på drømmejobben!

 Når man endelig kommer seg ut til tross for dritthumøret og det hjelper litt

Når man endelig kommer seg ut til tross for dritthumøret og det hjelper litt

 Hjemmelagde knekkebrød, så lenge siden sist og så gode, må lage flere da det er tomt allerede.

Hjemmelagde knekkebrød, så lenge siden sist og så gode, må lage flere da det er tomt allerede.

 Når jeg begynte å få tilbake arbeidslysten ble ryggen min helt ødelagt i et par dager, jeg klarte ikke stå oppreist og måtte holde meg hjemme fra butikkjobben. Da må kakao til!

Når jeg begynte å få tilbake arbeidslysten ble ryggen min helt ødelagt i et par dager, jeg klarte ikke stå oppreist og måtte holde meg hjemme fra butikkjobben. Da må kakao til!

IMG_20180216_110912_308.jpg
IMG_20180228_092818_499.jpg
IMG_20180223_104639_415.jpg
 1,5 mil på ski med svigermor!

1,5 mil på ski med svigermor!

Og vipps er vi over i mars, i mars skal jeg ta litt tak igjen, få igang jobben ordentlig igjen, gå tur ute igjen. Ikke bare ligge på sofaen, men litt av det også. I mars skal jeg også såvidt begynne å plante et par planter som skal forkultiveres før de skal ut på balkongen til sommeren. Forhåpentligvis skal jeg også ta teoriprøven for bil og komme meg et skritt nærmere dette førerkortet som virker så uendelig langt unna. 

Hvordan var deres februar og hva skal dere i mars? <3


Jeg fant, jeg fant X

Heiheihei! Det er onsdag og jeg føler meg ganske bra, bare sånn for å ha nevnt det. I går tok jeg bilder og det var gøy og litt slitsomt, fint å kjenne på jobben og at den er der. Det er sol ute og det gjør meg alltid glad, dessverre skal det være tusen kuldegrader, men det har dere sikkert merket? Det et februars siste dag og i morgen starter våren, tro det eller ei. Jeg får opp minner på facebook og ser at for 4 år siden gikk jeg i skjørt og strømpebukse på vei til jobb, i Trondheim!? Hva skjer a?

Uansett over til noen fine internettips for å varme opp dagen deres <3 Håper alle har det bra!

Ine på "noe fint hver dag" viste frem stua si! Jeg elsker sånne innlegg hvor man får innblikk i andres hverdag. Så inspirerende! (Faktisk har jeg kjøpt inn rosa lys og har på stuebordet)

Gutten og strikkemor, både hjemmesiden og på instagram. Som nevnt i forrige innlegg strikker jeg en genser herifra, og hun har så fine oppskrifter, både til liten og stor. Har fått helt strikkedilla og følger masse strikkere på instagram, blir så inspirert og får lyst til å strikke mer mer mer. Heldigvis er strikking en hobby som krever tålmodighet og det tror jeg er bra for meg. 

Krem.no-Elin la ut en hjertekake til valentines som så passe enkel og dritdigg ut! Vi lot valentines fare fint forbi og det er helt ok, men litt hjerter i hverdagen kunne man alltid trengt! Elin er forresten min evige favorittbakeblogger, fordi hun er konditor og har masse kunnskap i bunn. Følg henne på instagram, hun baker på storien nesten hver dag og kommer med masse småtips underveis, jeg har lært masse.

Unge lovende er ute med ny sesong, jeg synes jeg leste litt dårlig kritikk et sted, men det var så visst ikke fortjent. I går måtte jeg stoppe før siste episode, for å spare den litt. Den serien her, jeg har aldri følt meg så truffet av noe og jeg griner i nesten hver episode. Hvis noen skulle ikke ha sett den, vennligst se den nå.

Det er ikke lett å skrive rett med alle disse nye ordene som egentlig ikke finnes. F.eks. instragramstory i bestemt form. Storien. Mac = Maccen min? Jeg går with the flow jeg, selvom skrivefeil er det verste jeg vet.
Har du oppdaget noe fint i det siste?


Søndag

Hei! Fra torsdag til i dag har vi vært på hytta, og det var finfint. Det var to skinnende dager fulle av sol og ski. Fredag tok jeg ny rekord i skitur (i mitt voksne liv) med 1,5 mil! Jeg har jo stått på ski som barn, som de fleste andre, men husker det som noe ganske fælt, noe man ble tvunget til på skolen, med ski som var arva og slitte og bakglatte. Vi var også litt på skiturer med familien, men da var jeg såpass liten at jeg ikke husker så mye. Derfor har jeg ikke vært noe interessert i å stå på ski etter det, og var vel litt negativ når vi begynte å være på hytta med ski som hovedattraksjon. Men det viser seg at ting kan være ganske annerledes som voksen når man gjør det frivillig, og nå har vi tilogmed fått ski til jul, det er nok første gang jeg har fått mine egne nye ski! Og med sola og de omgivelsene er alt som et eventyr!

IMG_20180223_104639_415.jpg

Jeg driver også å strikker en genser for tiden, til meg selv! Jeg begynte med kjøkkenkluter for noen år tilbake, har strikket et par babytepper, avanserte til en lue og deretter til min første genser før jul, i størrelse 4 år. Nå er jeg godt i gang med en genser i størrelse meg, med mønster. Det går skikkelig bra og jeg blir så gira, hoho. Gleder meg til å vise den ordentlig frem når den blir ferdig. Strikking er jo perfekt hytteaktivitet, jeg er ferdig med bolen og har begynt på arm nummer en! Genseren heter forøvrig "Mors noragenser" og oppskriften er fra "Gutten og strikkemor", jeg strikker i merinoull fra sandnes garn, hvit, gul og støvet petrol. 

Nå er vi hjemme igjen i leiligheten, jeg har tatt en eviglang dusj og vasker ullgensere. Selvom borte kan være fint er hjemme best, nå er det en ny uke i morgen og jeg har fylt opp lageret med energi!

Fortell meg om deres helg!

Årkavalkade 2017, siste del!

Tirsdag, det blåser store snøfiller ute, jeg gruer meg kanskje litt til jobb. Men etter en jobbdag i dag og en i morgen drar jeg til fjellet på vinterferie, så skal jeg endelig få stått litt på ski igjen! Merker du noe til vinterferien?

Nå over til aller siste den av 2017!

IMG_20171107_174447_315.jpg

November

Og det begynner å bli mørkt på ordentlig, mørkt på vei til jobb og fargerike solnedganger før du vet ordet av det. Allikevel er det rom for å ta med seg en bok ned til Mjøsa i solskinnet!

IMG_20171103_064037.jpg
IMG_20171113_123102_725.jpg

Vi tok en tur til en hytte i toppen av et tre!

IMG_4767.jpg
IMG_4822.jpg
IMG_4800.jpg

Heldigvis startet både kakao og klementinsesongen for fullt og gjør mørketiden litt varme

IMG_20171119_162715_800.jpg
IMG_20171119_120135_505.jpg
IMG_20171114_150128_554.jpg
IMG_20171123_153228_717.jpg

Snøen kom og jeg var i ekstase, som er rart å tenke på nå, hvor alt jeg drømmer om er å bli kvitt det maset!

IMG_9825.jpg
IMG_9905.jpg

Jeg tok bilder av han her, som også er min tremenning (tror jeg, du vet, slekt, på en eller annen måte). Han var også glad for snø!

IMG_20171126_165144_433.jpg

Vi startet juleforberedelsene tidlig, noe som var lurt på mange måter, men kanskje nesten litt for tidlig, neste år skal jeg spare på litt flere ting.

IMG_2280-Edit.jpg
IMG_2663-Edit.jpg

Tok også bilde av hu viltre her, som var så herlig, elsker når barna viser en skikkelig personlighet! Til slutt var jeg innom kaffegram i Oslo og tok disse bildene av mat, som jeg er skikkelig fornøyd med!

IMG_20171202_202942.jpg
IMG_20171203_095220_834.jpg

Desember

Så kom desember og advent på ordentlig, faen-pepperkaken fikk bli med og vise at jula ikke trenger å være så høytidlig, og for å kjempe imot stresset som egentlig bare ødelegger.

IMG_20171203_111839.jpg
IMG_20171203_150743_276.jpg
IMG_20171206_113444_273.jpg
IMG_20171208_141222_403.jpg

Etter å ha sendt fakturaen som doblet omsetningen fra 2016 kjøpte jeg med en svær kanelbolle og lente meg litt tilbake, midt i alt styr og stress.

IMG_20171212_122621.jpg

Jeg gjorde igjen om stua til fotostudio og tok bilder av årets julekaker! Det skal bli masse mer matfoto i år, digger det!

IMG_20171212_102908_275.jpg
IMG_20171222_112621.jpg

Jeg hadde en te-adventkalender, samtidig som jeg arvet denne jule-tekannen av mamma og det var så utrolig fint, en liten stund hver morgen med en kanne helt for meg selv. Nydelig var det.

IMG_20171221_005349_056.jpg

Vi hadde også juletre for første gang, og det var magisk. Helt magisk, lukta, gleden med å skru det på hver morgen, barføtt på vei til badet.

IMG_20171225_212918_941.jpg

Jeg strikket min første genser i strl fire år, den ble ferdig kl 12.30 julaften, kl 13.00 var det grøt med den som skulle få genseren. Det ble litt stress på slutten der, men herregud så stolt jeg var!

IMG_20171224_144609_479.jpg

Så var det jul på ordentlig, med alt som hører jula til, det ble også litt jobb og en helt passe avslappende nyttårsaften. Før vi tok fatt på 2018 og nå er det snart gått to mnd allerede! Tiden flyyr fra oss før vi vet ordet av det!

2017 var et år hvor mye skjedde, tiden går fort og flytting er alltid veldig rart. Man venner seg fort til en ny hverdag og et nytt sted og det er rart å tenke på hvor kort det er siden Oslo var stedet hvor man kjøpte melk og brød og gikk søndagstur i nabolaget. At man lå på en annen sofa og kalte det hjemme. Og hvor rart og ukjent Hamar var i starten, at det rare ukjente har blitt hverdagen og normalen. 
Det skjedde mye fint i firmaet mitt i 2017 og med dette tilbakeblikket kjenner jeg meg stolt over alt arbeidet jeg har vært igjennom og hvor langt jeg har kommet til tross for hvor langt det er igjen.
Jeg føler også jeg har kommet inn i en fin rytme når det kommer til å ta vare på meg selv, jeg har klart å være ærlig og prioritert det jeg faktisk har lyst til. Det har blant annet ført til veldig få fester og det er helt ok, fordi jeg er ikke så glad i fest og da har jeg fulgt egen vilje fremfor hva jeg føler forventes av meg.

Nå skal jeg legge dette året på hylla, og konsentrere meg om året vi er i nå! Neste årsskifte skal jeg begynne årskavalkadene litt tidligere <3


Transparent

Nå vil jeg vise dere denne serien her! Jeg så den på kort tid for litt siden og den var så overveldende og fantastisk, har gledet meg til å anbefale den til alle! Vi kjenner jo Jeffrey Tambor som George Bluth fra Arrested Development, og det er ganske fint og interessant at han har fått denne rollen. Som Maura Pfefferman, en godt voksen person som har levd hele livet som mann, men nå bestemmer seg for å bli sitt ekte jeg, en kvinne. 

Men serien handler like mye om hele familien, ekskona og de tre voksne barna, deres liv og hvordan de påvirker hverandre. Allerede i første episode kommer det frem i en replikk fra Maura at de er så utrolig egoistiske alle sammen. Og det ser man mer og mer av gjennom hele serien, og man får innblikk i deres historie og oppvekst. De er en typisk familie hvor alle snakker i munnen på hverandre, høyt og brutalt ærlig. Det er mye som er mer komplisert enn det virker på overflaten. 

Vi følger Maura fra før hun har fortalt om sin forandring til resten av familien til hun begynner å vurdere operasjon. Det er en serie om å finne sin egen identitet, om å være lost, om å søke. Det er massemasse kjærlighet på mange forskjellige plan. Det er også litt moderne jødedom, som jeg synes en interessant, et tema jeg ikke har satt meg noe særlig inn i fra før. 

Tematikken rundt kjønn er selvfølgelig stor, ikke bare rundt Maura og hennes kjønnbekreftelse, samtidig er den ikke overdrevent politisk korrekt. Det er en åpen fremstilling hvor det åpnes for de spørsmålene det er vanskelig å spørre, det er ikke nødvendigvis alle barna som synes det er like enkelt at pappa skal bli dame. Dette er en typisk serie jeg skulle ønske folk så (spesielt de med et litt smalere syn), men som bare blir sett av oss som er vant til kjønnsmangfold rundt oss.

Det er en sterk, sterk serie som graver i sjela, og det er jo det jeg liker aller best! Jeg gikk fra tårer i øynene til å le høyt av Maura på søtti år som lærer seg å si "Yas queen". Jeg anbefaler denne serien på det varmeste, se den!

Ps: I googlingen etter bilder kom jeg over en #metoo-sak med hovedrolleinnehaveren til denne serien, og fikk litt vondt i magen. Det blir for rart å ikke nevne det her nå, men jeg tenker at kvaliteten på serien forblir det samme, i likestillingsspørsmålet har vi masse å lære her!


Fire smilende søsken!

Hei! I går følte jeg var en bra dag, jeg fikk litt energi igjen og kom igang med noe greier. Fikk mestringsfølelse og gledet meg til i dag, stå opp tidlig, jobbe, komme i gang. Men så sov jeg så dårlig, som jeg så ofte gjør når jeg tenker for mye på morgendagen. Ikke nok med det, så skulle ryggen henge seg opp under frokosten, så jeg klarer ikke å rette den ut. Men jeg prøver med varmepute og holder spiriten oppe (enn så lenge).

Viser dere litt bilder fra sommeren som var, på en kjempevarm dag med bare føtter, så kan vi drømme litt om tiden som kommer!

Disse var altså en så nydelig søskenflokk, som bare smilte fint og naturlig uten at noen maste på dem! En drøm for en fotograf å jobbe med, det er klart minstemann kanskje ikke var fullt like gira som resten, men det er jo for mye å forvente av en som bare har levd noen måneder. De hadde også en mamma som ble med på et par bilder og et par søskenbarn. Disse bildene er tatt på domkirkeodden, en liten spasertur fra leiligheten min, og jeg er så glad for å ha flere så perfekte locations i nærheten, ihvertfall frem til jeg får dette førerkortet (en prosess som skal ta en evighet virker det som).

God tirsdag, hold ut, dette er ikke alltid ukens beste dag... Ta en stor kopp te, så ordner alt seg :)


Mammutmandag!

God mandagsmorgen (eller formiddag kanskje). Jeg sitter her med te-koppen min og søker etter arbeidslysten. I dag har jeg jogget og hatt kjøretime, pangstart på en uke med endel arbeid foran meg. Helgen var helt avslappet, med litt kaffe, endel god mat og selvfølgelig boller! Hadde dere en fin fastelavns helg?

I dag starter mammutsalget, og som en bokelsker, og inspirert av overtenking ville jeg skrive en liten mammutsalgliste jeg også. Hvilke bøker jeg hadde kjøpt, hadde jeg ikke vært blakk! Både de jeg har lest og elsket og de jeg gjerne vil lese!

last ned.jpeg

"For øvrig mener jeg av Karthago bør ødelegges" av Kyrre Andreassen. Denne har fått ett helt eget innlegg og er den boken jeg anbefaler mest av dem alle, ELSKER den! Har lest

VisBildeServlet (1).jpeg

"Året" av Tomas Espedal, denne har fått litt ymse tilbakemeldinger, men jeg har trua på Espedal og ville prøvd den ut for det! Har ikke lest

ungdomsskulen.jpg

"Ungdomsskulen" av Heidi Furre, et nydelig innblikk i en ungdomstid som likesågodt kunne vært din egen. Heidi Furre skriver fantastisk og jeg elsker å finne bøker/forfattere hvor jeg kan identifisere med så sterkt. Har lest

sommerbok.jpg

"Sommerboken" av Tove Jansson, denne boken er en klem og en trøst og et must (see what i did there?), boken er skrevet for voksne og er en ypperlig anledning til å nyte nydelige Tove Jansson uten å føle seg barnslig når man låner bøker om mummitrollet på biblioteket. Har lest

9788249516490.jpg
9788249517763.jpg

"Om våren" og "Om sommeren" av Karl Ove Knausgård, jeg vet egentlig lite om disse bøkene, men jeg elsker "Min kamp" og har trua! Har ikke lest

f770dfd944daf94900117e3f368cd8b5.jpeg

"Hver gang du forlater meg" av Linnea Myhre, fordi Linnea er elsk og de andre bøkene har vært perfekte! Har ikke lest

0.jpeg

"Du er så lys" av Tore Renberg, fordi Tore Renberg er koselig, spesielt om sommeren. Har ikke lest

"Hålke" av Helene Uri, fordi jeg har hørt denne bli nevnt i flere forskjellige sammenhenger og det gjør meg nysgjerrig! Jeg lånte den på biblioteket i sommer, men det var for varmt til å lese en bok om hålke, nå derimot, tror jeg den er perfekt! Har ikke lest

Har dere sett dere ut noen favoritter? God mandag og uke fra meg <3


Årskavalkade 2017, del III

Har dere venta i spenning på neste årskavalkade nå? Det er jo tross alt februar, må bli ferdig før neste år, si! Her kommer et innblikk i høsten, før vi tar for oss årsavslutning i siste innlegg. 

IMG_20170801_182331_893.jpg

August

August og müsli i vinduskarmen, jeg har allerede forelsket meg i lyset i vår nye leilighet!

IMG_4314.jpg
IMG_4328.jpg

Vi kjørte skibladner, som er en ting man må gjøre når man bor så nærme Mjøsa!

IMG_4370.jpg
IMG_4622.jpg

Pappa feiret 60 år med brask, bram og helikoptertur! Jeg bakte denne <<< kaken og har utrolig stolt! Første gang jeg har bakt en kake med lokk, dette var fondant, med sjokoladekake og mintfyll inni! Jeg hadde også printa ut mamma og pappa hos Traktøren i spiselig bilde og det ble så fint atte.
Jeg hadde også på meg mammas gamle kjole!

IMG_20170826_093425_049.jpg
IMG_20170801_200045_645.jpg
IMG_20170804_084542_611.jpg

Sender bryllupsbilder i posten og høster ruccola på balkongen. Tar bilde av Hamars fineste vegg og tar med kontoret i senga.

IMG_20170806_134846_512.jpg
IMG_20170809_193033_439.jpg

Pynter leiligheten sakte, men sikkert og det begynner å se ut som et hjem. Prøver å ta meg tid til å finne ut hvordan det skal være. Instagram-veggen er en av mine stoltheter, printer ut et utvalg av instagrambildene mine i små ruter og henger de opp, målet er å fylle en hel vegg, eller, vi får se. Det er uansett bilder helt fra før vi flyttet til Trondheim (5-6 år siden) og til i dag, masse masse minner og steder vi har vært og bodd og levd.

IMG_20170818_091536.jpg
IMG_20170818_091552.jpg
IMG_20170902_171232_503.jpg

September

September og sola blir lavere, det blir kaldere i lufta og kanskje må man finne frem vantene. 

IMG_20170905_183746_559.jpg
IMG_20170907_131814_113.jpg
IMG_20170908_104920_064.jpg

Jeg drar til Oslo helt alene og bor i leiligheten til broren min sammen med to katter (bror er altså på ferie med sin kjære). Jeg drar for å være i byen jeg elsker og møte folka jeg digger..

IMG_20170908_123503_706.jpg

Og for å ta bilder av de nydelige folka her:

IMG_20170924_162322_721.jpg
IMG_20170927_091926_007.jpg

Dessuten strikker jeg min første lue og leser masse gode bøker!

Jeg bestemmer meg for å ta flere bilder jeg har lyst til og ikke bare som jeg får betalt for og tar bilder av blåbærpai. Skal du skrive en kokebok? Si ifra da!

IMG_20170926_121413.jpg

Oktober

Oktober og det er farger overalt!

IMG_20171003_142433_866.jpg
IMG_20171004_104605_871.jpg

Jeg slutter i jobben i en butikk som selger mummikopper, men sørger for å kjøpe ett par før den tid!

IMG_20171008_161917_805.jpg
IMG_20171008_161917_806.jpg
IMG_20171014_103747_123.jpg
IMG_20171014_152713_861.jpg

Med høsten kommer tåka og jeg tar med meg urtene inn i varmen!

IMG_20171015_174842_377.jpg

Samboeren min kjøpte seg sykkel og vi syklet langs Mjøsa med kakao i sekken! Åh, som jeg gleder meg til sykkelsesong igjen, asfalt og sommersko!

IMG_20171024_160924_289.jpg

Tok med meg is og kaffe i senga og tenkte at dette er kanskje på grensen til hva man kan kalle t kontor...

IMG_9348.jpg

Jeg var innom atelieret til Bjørnulf Dyrud og tok bilder, perfekt rotete!

Nå er det helg igjen dere, ukene går så fort for tiden! Jeg skal ha en avslappende helg, men også pusle litt med firmajobb fordi jeg har lyst. Ikke minst strikke masse på genseren jeg har startet på, som er så gøy fordi det blir så fint! 
Hva er deres planer for helgen? Kos dere masse uansett <3


Hei!

IMG_4187.jpg

God morgen eller formiddag eller noe :) Her kommer bare et lite hei og et lite spørsmål fra meg. Denne helgen ble litt vanskeligere enn nødvendig, plutselig føltes bare alt helt feil og vanskelig, og ingenting fristet og jeg jobbet bare imot meg (rar setning, men sånn kan det gå). Det går litt bedre i dag, men hele meg lengter etter å ligge på sofaen under et pledd og strikke eller lese Harry Potter. Og vet du hva, da har jeg tenkt til å gjøre det litt mer, jeg har mye å gjøre, men lite som på død og liv  gjøres, og da kan jeg jo benytte anledningen til å faktisk bruke tiden litt til det jeg vil!

Over til spørsmålet! Dette med å lese blogger går veldig opp og ned for meg, noen ganger legger jeg til mange på lista mi, og noen ganger må jeg gå igjennom lista og slette halvparten fordi det blir for mye. Men nå som jeg driver min egen blogg føler jeg det er viktig å følge litt med, og jeg har jo funnet meg et par perler jeg elsker, som også kommenterer meg tilbake og sender meg en melding i ny og ne, det gjør meg såå glad!
Uansett vil jeg gjerne vite hvilke blogger dere leser, og veldig gjerne inkluder deres egen selvfølgelig. Spesielt er jeg ute etter flere av disse små perlene som ikke nødvendigvis har så mange følgere fra før av :)

God mandag og uke fra meg!