Wasa
 

Fotografering for Wasa via Hamar Media. Bilder som skal brukes til markedsføring av knekkebrød i hotellfrokosten. Utrolig morsomt oppdrag! Jeg elsker jo matfotografering og dette var bare så utrolig gøy, å få jobbe med andre om en god komposisjon, velge ut materialer, teksturer, flytte på ting, legge til og trekke fra frem til den perfekte komposisjon!

 
Marianne + Tobias
 

Marianne ogTobias giftet seg en regnværsdag i juni, i vakre omgivelser i sommerbyen Drøbak. Til tross for det triste været ble dagen utrolig fin! Etter vielsen fikk vi akkurat opphold til vår fotografering, vi oppsøkte en helt utrolig fin bakgate, med fargerike hus og massevis av blomster, skikkelig havneby-idyll. Etter det tok vi en tur innom skogen. Med regnværsdagen som bakgrunn ble lyset helt spesielt og bildene virkelig flotte, vi fikk virkelig utnyttet omstendighetene. Etterpå fikk jeg være med et par timer at festen og både bruden og brudgommens tale til hverandre <3 En nydelig dag, full av så mye kjærlighet.

 
Mariusbonanza!
 

Disse bildene var så gøy! Og de har heldigvis kommet godt med til årets markedsføring av høsttilbud. Jeg elsker de matchende Marius-genserne, utrolig bra valg av klær til en fotoshoot! Caroline vant min konkurranse på facebook i fjor og fikk denne julekortfotograferingen gratis. På magisk vis dukket også tåka opp, den kan gjøre alt fint <3

 
Familie på 5 til hverdags og fest

En familie på fem, det blir alltid en morsom fotoshoot, full av energi! Her var minstemann i underkant av 5 år og ble lett distrahert av linerler, jeg synes likevel det fineste bildet er det hvor han har stukket av og hele familien er oppstilt. Fordi det er sånn livet er; ikke helt som planlagt. Her ville de ha bilder både i bunad og hverdagsklær, det synes jeg er så fint! Da blir det to forskjellige uttrykk og mange muligheter for gode bilder!

 
 
Dobbel konfirmasjonsfoto

I vår hadde jeg plutselig en dag med flere fotograferinger, dette skjer ikke så ofte, men gøy når det skjer! Da føler jeg virkelig at dette er jobben min. Her var det to konfirmanter på rad, det var raske og effektive shoots, men jeg synes vi fikk til noen virkelig fine bilder!

Sveinhaug gård

Den vakreste dagen av dem alle! Dette var et eventyr fra start til slutt, nydelig sted, vakker mat, GOD mat, god stemning, godt vær. Alt bare klaffet, hvis dere skjønner? Dette er åpning av sommeren på Mjøsgårdene 2018, utemiddag på Sveinhaug gård. Jeg er så glad for at jeg fikk være med på dette, så mange ting jeg liker på en gang. Gøy å få drive med matfoto på en dokumentarisk måte under sånne forhold, håper på flere oppdrag som dette i fremtiden!

Tonje + Trond Erik

Et bryllup litt utenom det vanlige. Tonje og Trond Erik hadde allerede giftet seg, i full hemmelighet, nesten et år før bryllupet. De klarte nemlig ikke vente. I den anledning hadde de også tatt de offisielle bryllupsbildene. Derfor ble dette en dag med et uvant opplegg, men strålende god stemning. Dette er kanskje det mest avslappende bryllupet jeg har vært i, og jeg har sagt det før og sier det igjen, det er de som er de beste! Bruden ankom i en folkevognbuss til en spent forsamling på Årvoll gård i Oslo. Her ble alle ført ned til en liten plass under trærne hvor brudgommens far fortalte at brudeparet allerede var gift, det ble en liten seremoni hvor de utvekslet ringer og nydelige ord til hverandre. Resten av dagen var grillmat og fest, med en liten minifotografering inni der. De hadde det største kakebordet jeg har sett og når jeg dro kl 20.00 var brudevalsen allerede unnagjort. Herlig dag!

Liza med storebrødre

Liza var ei skikkelig nysgjerrig jente. Moren var nervøs for humøret og tok med en hund hun visste fikk Liza til å le. Det hjalp virkelig, og jenta var også nysgjerrig på kameraet, jeg tror hun prøvde å få øye på meg på baksiden, da hun lenge gikk i ring rundt meg. Jeg synes de aller fineste bilde alltid blir når barna får løpe fritt og ikke får så mye regi, da er de sitt naturlig jeg.

Eva + Anders

16.02.2019

Eva og Anders, en hedmarking og en sørlending, nyutdannede og skulle straks begynne i ny jobb. De valgte å gifte seg på Tingnes, et av de vakreste stedene jeg vet om. Dette var mitt første vinterbryllup og jeg var veldig spent. Jeg som alltid leter etter de grønneste bakgrunnene! Vielsen fant sted på Nes Kirke, helt nede ved Mjøsa og brua over til Helgøya. En stor, hvit, lysfylt og vakker kirke. Etter vielsen var det hest og kjerre opp til Hoel gård, omgivelsene for resten av dagen. Her fotograferte vi med Mjøsa i bakgrunn, en helt magisk utsikt. Å fotografere på vinteren var bare gøy, noe helt nytt og så vakkert. Videre fikk jeg være med noen timer under middagen og lære enda mer om brudeparet igjennom foreldrenes taler. Jeg er så takknemlig for alle menneskene jeg får møte i jobben min.

Hille

2019s første babyfotografering og det gikk altså så fint! Årets første måneder er så stille som fotograf, pengene er brukt opp på julegaver, barna er ofte fotografert før jul, eller det er mer fristende å vente til sommeren. Derfor føles det litt som å starte på nytt etter en lang ferie når det kommer oppdrag igjen utpå senvinteren/våren. Hille var så nysgjerrig og interessert og blid! Jeg har et kamera som bråker endel og det er alltid en fordel med babyer, for det er spennende. Etter litt om og men bestemte vi oss for å ta bildene inne på det rommet som skulle bli Hille sitt, og med den gule puffen synes jeg det ble en så pen fargepalett.

Disse bildene fikk være prøvekaniner i min utforskning av leverandør av print og produkter. Det ble bestilt et stort innrammet bilde, et stort album og et lite bilde på touchramme. Utrolig fine produkter! Gleder meg til å fortsette å levere disse.

Kristin + Kenneth

16.06.2018

En vakker dag som startet i Haug Kirke på Ringerike, en solrik dag i rekordsommeren 2018. Kristin er ei jeg kjente fra ungdomsskolen, men ikke har hatt kontakt med siden. Jeg føler meg så beæret for hvert bryllup jeg får være med på. Ekstra gøy når vi har en historie sammen. Brudeparet hadde klare ønsker om bildene, vi delte inspirasjonsbilder og diskuterte til vi kom til en felles enighet om bildene. Dette funket utmerket og vi fikk fikk en herlig dag. Vielsen var vakker med mange tåret fra et tydelig beveget og forelsket brudepar. Etter vielsen dro vi til Randsfjorden, fant en fin brygge og tok nydelige bilder med vann i bakgrunn, et sterkt ønske fra brudeparet.

Drømmekirken for en fotograf

God morgen alle :)
Denne uken har jeg hatt vekkerklokken på syv hver dag, og egentlig elsker jeg det. Jeg føler jeg får så mye mer ut av dagen da. Selvom jeg ikke vil stå opp når vekkerklokka ringer synes jeg det går fint så fort jeg kommer meg i dusjen. Men det er klart at nå gleder jeg meg litt til helg, hehe. Men det er viktig å beholde helgefølelsen også som frilanser, lett å glemme å ta seg fri. Denne uken var jeg også så heldig å få ta bilde av en skikkelig søt baby. Har sendt fra meg prøvebilder til kunden i dag, så skal de få velge hvilke de liker best.

Tenkte jeg kunne innlede helgen med å vise dere litt bilder fra ett bryllup i fjor! Et bryllup i en kirke man bare kan drømme om. Det er ofte vanskelig å være fotograf i kirker, fordi det er mye blandingslys (blått lys fra vinduene og gult fra lampene), og furuvegger (furuvegger blir ikke pent uansett). Men denne dere, denne er i glass! Dessuten er den fem minutter unna her jeg bor.

Dette er domkirkeruinene på Hamar som de har bygget et stort glassbygg rundt. En helt egen opplevelse å få være med i bryllup her, jeg har vært her før som gjest, og også som turist under Middelalderfestivalen. En så utrolig fin løsning for å ta vare på og tilgjengeliggjøre kulturminner. Størrelsen gir meg også mye større muligheter til å bevege meg fritt og snikfotografere fra flere vinkler enn en trang kirke. Jeg er alltid opptatt av å ikke vekke oppmerksomhet under vielsen, opplevelsen er alltid det viktigste.

Brudeparet, Ingrid og Bjørnar var bare så søte. Bryllup er alltid rørende, uansett om jeg kjenner brudeparet eller ikke. VI har alltid et møte på forhånd, som er veldig fint, for å få hilst på og bli litt kjent med brudeparet. Så står vi ikke der på dagen og har aldri sett hverandre før.

De var bare så forelska, du så det blinket i øynene til brudgommen hver gang han så på sin brud.
Ruinene ligger på domkirkeodden, et så fint og grønt område, da er det enkelt å finne steder å ta portrettene. Så deilig når vi får til minst mulig reising fra sted til sted.


Februar 2019

Hei dere <3 Dere har blitt så flinke til å legge igjen kommentarer, det gjør meg så glad :)
Nå sitter jeg på en kafé og lurer på om jeg må kjøpe noe mer for å få lov til å sitte her lenger (hvor lang tid har man kjøpt på en kaffe egentlig? Ting jeg tenker mye på, som andre sikkert tenker ingenting på). I nettet mitt ligger en tjukk konvolutt med en liten boks oppi, i boksen ligger det 10 bilder på papir og 153 bilder på minnepinne, til brudeparet jeg fikk lov til å fotografere i februar. Et vintereventyr på Tingnes. Gleder meg til å vise dere masse bilder herifra, ett par smakebiter kommer nederst i innlegget.

Nå er bryllupet levert og jeg har noen dager hvor ingenting henger over meg og jeg kan frilanse litt som det passer meg, de fineste dagene synes jeg. Jeg jobber med å takle press bedre, og det klarer jeg, men det er ekstra deilig når man kan senke skuldrene helt og bare jobbe etter eget ønske (helt til det er tomt for penger på konto og man kommer på at det er presset man tjener penger på).

Her kommer oppsummeringen av februar!

IMG_20190208_150733_679.jpg

Vinterlyset, har jeg snakket om det før? Haha, jeg blir aldri lei, lyset er tross alt jobben min.

IMG_20190211_115536.jpg
IMG_20190211_122442.jpg

På dager hvor jeg virkelig kjenner at jeg trenger luft har jeg fått en fast rute. Fire kilometer langs Mjøsa til en liten kafé, en kopp kaffe og fire kilometer hjem igjen. En lang tur, akkurat så lang at jeg blir god og sliten, men akkurat sånn at jeg holder ut.

IMG_20190213_101743_756.jpg
IMG_20190219_180035_914.jpg

Frilansjobber en dag i Oslo, bruker alle pengene jeg tjener på garn på Grünerløkka.

IMG_20190220_091916.jpg
IMG_20190221_090306.jpg

En ny tradisjon. Dagene jeg jobber i butikk fra klokken 10 begynner jeg å stå opp en halvtime tidligere og bruker denne halvtimen på en kopp kaffe før jobb. På soldager tar jeg den ved Mjøsa, på andre dager på kafé, med altså verdens beste konfekt med pasjonsfruktsmak, Jentene på tunet heter de, chocolatierene bak, jeg er på samme kafé akkurat nå og har spist den samme sjokoladen.

IMG_20190223_101532_391.jpg
IMG_20190223_140221.jpg
IMG_20190224_185002.jpg

Det magiske garnet fra Grünerløkka garn blir begynnelsen på et sjal til meg selv, det er straks ferdig og jeg har skikkelig trua. Feirer en ny niese som allerede har blitt over et halvt år, og selvfølgelig er verdens søteste, sammen med den hunden der. Så dere hvor liten han var i forrige innlegg? Vel, han er fortsatt ganske barnslig, men veldig mye større. Verdens største kosebamse som helst vil sitte på fanget og har hodet i høyde med stuebordet (med kake på).

Se på planten min som har blitt til en ny plante! Både ny og gammel plante vokser, det gjør meg glad. Fikk litt lyst til å dele opp hele planten og lage 18 nye, men jeg er litt usikker på hva jeg skal med alle de plantene. Gi de bort?

Også kom tåka. Sammen med lyset. Her er to stoltheter til Hamar representeret, klokketårnet som vi hører hver time helt hjem til oss. Og ikke minst norges dyreste stupetårn, det har dere kanskje hørt om? Disse bildene lurer jeg på om jeg skal printe ut og henge på veggen.

FB_IMG_1550403420489.jpg

Og her dere, verdens søteste brudepar på verdens vakreste sted! Flere bilder kommer <3

Nå er vi allerede langt ut i Mars, i går håpet jeg på vår, men i dag er det ti minus, vi får bare ta det som det kommer. Er det vår hos deg?


2018 III/IV

Jeg er visst ikke ferdig med oppsummeringen av fjoråret! På tide å fortsette, vi er kommet til midten av året, og den tiden hvor bloggen lå i dvale, så her er det en mulighet til å fylle inn hull i historien.

Juli

IMG_4776.jpg

Juli - sommermåneden, ofte årets fineste - feriemåneden. Vi er ikke paret som reiser rundt fra storby til storby, vi er de som velger å slappe av, kose oss litt ekstra og oppleve litt ekstra. Vi fikk endelig tatt turen til Helgøya og Skafferiet, et nydelig idyllisk sted med Mjøs, sol, lokaldyrka mat og digg ostekake.

IMG_4820.jpg

Etter nettopp å ha mistet en venn i min familie, kom det en ny venn inn i svigerfamilien. En bitteliten bamse/ulv. Verdens søteste og supermasete valp. Det er så rart at han var så liten, nå når han meg nesten til skuldrene hvis han hopper opp.

IMG_20180713_085948.jpg

Hverdagsglede, i Oslo og på den elskede balkongen. Det er varmt, men det husker dere sikkert.

IMG_20180708_124530.jpg

Deilige små prosjekt startes og fullføres, gir god selvfølelse. Dahliaromper til venstre, nordisk sommertopp til høyre.

Også dere: Hytta! Fredrikstad! Paradis <3 Hele året lengter jeg hit, til utedo, en gjørmete strand, evige grillkvelder, ingen bekymringer.

IMG_20180717_141208.jpg
IMG_20180717_145434_399.jpg
IMG_20180722_114641.jpg
IMG_20180722_181955_230.jpg

August

IMG_4909.jpg
IMG_7790.jpg

Høster balkonghagen - fortsetter å sette pris på livet og skoleboller.

IMG_7867.jpg

Får endelig strikket ferdig, fotografert og vist frem min største stolthet. Mors Noragenser. Elsker den, bruker den så ofte jeg kan!

IMG_20180804_061954_633.jpg

Pappa har bursdag og jeg er ikke typen til å strikke en genser på 2 uker, derimot starter jeg på en genser han skal få til jul! Jeg leser boken på bildet og det er nok den fineste jeg leste i hele 2018, jeg har ikke lest fortsettelsen, men gleder meg!

IMG_20180811_155045_496.jpg
IMG_20180802_174813_951.jpg

Treffer sauer i skogen, denne var litt skummel. Leverer fra meg Dahlia-romperen til en baby som fortsatt er i magen.

IMG_20180811_185139_953.jpg
IMG_7965.jpg

Begynner på og feller av en sukkerbit av en genser “Genser på en helg” fra Pickles. Elsker fargene! Den er stor, veldig varm og stikker litt for mye for en ullsensitiv person som meg. Men utenpå en annen genser er den perfekt når jeg fryser på kontoret.

IMG_20180825_121426_516.jpg

Drar på fjellhytta i høstvær med han her <3

IMG_20180826_160301_698.jpg
IMG_20180830_115105_658.jpg

Plutselig åpner det et sted i Stange som selger donuts og jeg tar med meg min fellow “Oslo-elsker som har havnet på Hamar”. Vi er meget fornøyd med urbaniseringen av “bondelandet”

Den samme personen er gravid og jeg tar med henne og partner på gravidfotoshoot, vi er litt heldige med været for å si det mildt. Bilder herifra kommer! (Dere gjettet riktig, det er denne babyen som skal få Dahlia-romperen jeg strikket)

September

IMG_20180901_104804_206.jpg

Det er fortsatt sol på balkongen og paprikaene tar helt av, de skifter farge og ser ut som kunstverk underveis.

IMG_20180908_172501.jpg
IMG_20180908_214825_219.jpg

Jeg strikker iherdig på en grønn jakke til meg selv, men sannheten er at dette blir mitt første skikkelig mislykkede strikkeprosjekt. Jakken har en veldig snål fasong og jeg får ikke til å bruke den, på grunn av det pusete garnet tror jeg den også vil være umulig å rekke opp, så for tiden ligger den slengt og glemt innerst i skapet. Jeg bruker september på å strikke videre på boblegenseren til pappa istedet.

IMG_20180909_195130_251.jpg
IMG_20180917_181326_649.jpg

Flere prosjekt, prøver meg på vannbakkels for første gang! Det var gøygøygøy, og de ble så fine, selvom vanilkjekremen ble litt skilt, neste gang blir de perfekt! Jeg prøver meg på bullet-journaling, også for første gang. Selvom jeg har lyst til å prøve alt som er kreativt og nytt har jeg holdt meg unna dette, av den gode grunn at jeg ikke er fornøyd med mine tegne-skills. Jeg har alltid drømt om å bli kunstner (det ble jeg jo), men aldri fått til dette. Allikevel tar jeg mot til meg og lager en strikkejournal, det har ikke tatt av for meg, som forventet, men jeg prøver å få inn alle prosjektene. Nå har jeg kjøpt meg en fotoprinter, som gjør det morsommere å lime inn bilder. Drømmer om penner i fine farger så blir det sikkert ennå bedre!

IMG_20180926_175554_692.jpg
IMG_20180927_062843_079.jpg
IMG_20180927_225407_730.jpg

Er hjemme på Nesodden og kjenner nostalgi i huset jeg har vokst opp i. Kjøper som alltid garn i Oslo før jeg drar hjem igjen.

IMG_20180929_131936_744.jpg

Høsten <3 Trenger jeg si mer?

HamarBispedomme-234.jpg

Jeg gjør mitt første oppdrag for Hamar Media, et byrå jeg skal få jobbe mer med utover høsten. Dette prosjektet for Hamar Bispedømme. Jeg elsker kommersielt fotografi og digger når jeg får lov til å jobbe med det!