Mandagsliste

Jeg elsker sånne listeinnlegg på andre blogger, for litt siden tok jeg en runde og samlet opp noen til fremtiden. Og i dag, i dag er en perfekt dag for en sånn liste! Jeg ligger på sofaen med Joni Mitchell, kaffe og kakerester fra i går og koser meg på drømmejobben, slapper av litt før "nødvendig-jobben", den som sørger for at husleia blir betalt hver måned. 

IMG_20180313_113939_503.jpg

1. Hva ser du frem til denne uka?

Denne uka skal jeg jobbe litt for mye, men på fredag drar jeg hjem til Nesodden og mamma og pappa! I løpet av helgen kommer også brødrene mine og co! Gleder meg masse til å møte hele familien igjen, det er alltid koselig, gøy og litt utmattende. Vi har så mye å si i familien min og vi prater kanskje litt i munnen på hverandre, men det er fint selvom man blir litt sliten i hodet.

2. Hvilken blogg begynte du å lese sist?

Jeg hadde akkurat en skikkelig oppsamling av nye blogger, så her er det litt mange å ta av. Jeg har en fast liste med blogger jeg digger og prøver å få med meg hvert eneste innlegg, også har jeg en liste med blogger jeg sjekker innimellom. "Silje, stort og smått i Stavanger" er nykommer på hovedlista, så det får bli henne! Deilig med bare sånn hverdagsinnlegg i et liv som minner meg litt om mitt og litt om livet jeg vil ha.

IMG_20180318_171019_467.jpg

3. Skal du lage noe herlig mat denne uken, kanskje?

Åh, denne uken er helt uplanlagt matmessig. MEN la meg heller fortelle om i går, hvor jeg lagde en fantastisk pavlova jeg ble kjempefornøyd med, brownies og and til middag! Jeg har aldri laget and før, men kjøpte noen andebryst på megatilbud pga dårlig dato som har ligget i fryseren lenge. Det ble SÅ godt, jeg fikk det skikkelig bra til, selvom det kunne vært litt sprøere skinn. Pavlovaen var litt seig i bunn, men jeg liker seige ting. Og jeg hadde på lemon curd (det beste jeg vet) og for første gang fikk jeg den til skikkelig bra, den ble tjukk nok og sur nok og jeg spiser litt akkurat nå. Rett og slett en perfekt matdag!

IMG_20180317_115325_395.jpg

4. Si en greie du virkelig vil gjøre denne uken, som du skal ta deg tid til?

Plante noen nye frø som kom i posten i dag, lese i bøkene jeg lånte på biblioteket i går, strikke videre på genseren, se mer av serien "Godless" som vi begynte på i helgen. Denne uken må jeg ta en dag av gangen for å ikke bli overveldet av alt jeg skal igjennom, derfor er det viktig for meg å også ta meg tid til å slappe av.

IMG_20180313_105111.jpg

5. Hvilket ord skal du holde hardt i resten av uken?

Er det lov å svare "kaffe"? Eller så tror jeg tålmodighet er et godt valg. 

6. Hva gjorde du i går kveld?

I går la samboeren min seg før meg, jeg legger meg alltid først. Men de få gangene jeg blir alene på kvelden synes jeg det er veldig deilig og blir bare sittende å se på tull på tv og nyte mitt eget nærvær.

7. Et bilde som symboliserer denne dag

8. Hva spiste du til frokost i dag

Jeg spiste brødskiver med ost og skinke, og syltetøy, som er det jeg spiser til alle måltider utenom middag for tiden. Kjedelig, men noen ganger må man bare få i seg mat uten at det er så mye snert på den. 

9. Når våkner du om morgenen?

Jeg har gått på kunstakademiet i tre år og vært frilanser/ringevikar/kveldsarbeider i tre år etter det. Som vil si, med noen få unntak er det ingen som har krevd at jeg står opp tidlig på seks år. Bortsett fra: meg! På ett tidspunkt gikk jeg fra å ville sove lenge til å ville stå opp tidlig (var det kanskje da jeg ble voksen?). Det har nok noe med å ville være flink å gjøre, jeg føler at jeg ikke får noe ut av dagen hvis jeg står opp for sent. Og jeg er ikke et "jobbe-på-kvelden"-menneske, jeg var kanskje det før. Men nå, når jeg er frilanser, velger jeg å ha kvelden fri til avslapping, og synes ofte det er helt ok / finfint å legge seg forholdvis tidlig. Men kroppen min er fortsatt et b-menneske og jeg står aldri opp før 7 frivillig. Generelt sett står jeg opp en gang imellom 7.30 og 8.30, det hellige tidspunktet for å starte arbeidsdagen er kl 10, det føles helt perfekt, hverken for tidlig eller for sent. 

10. Hvordan ser du som oftest ut til hverdags?

IMG_20180113_121459.jpg

Jeg tar sjelden bilder av meg selv og poster de enda sjeldnere. Men her, til ære for dere: En støvsugerselfie! Jeg så en video på facebook tidligere i dag om kroppspress. Og tenkte at fra nå av skal jeg slutte å skamme meg i bikini og starte å poste bilder med eller uten dobbelthake, med eller uten sminke, med eller uten valker. 

Nok skravling for i dag! Svar gjerne på de samme spørsmålene selv!

Liste stjålet/lånt fra Elsa


Lillebror

God morgen :) Jeg har en rolig morgen på sofaen før jobb. Ser litt på tv, leser litt blogger og drikker litt kaffe. Viser dere noen bilder av en søtnos fra i høst:

Dette er Bernard på seks måneder, moren hans er en kunde som har vendt tilbake til meg flere ganger og det gjør meg så glad. Først tok jeg bilde av storebroren Bastian, når han var seks måneder, senere har jeg også tatt bilder av de to sammen. Disse bildene skulle matche de første bildene av Bastian så de kan henge sammen på veggen!

Det er så godt når kunder er så fornøyd at de kommer tilbake. Fra og med nyttår har jeg også innført lojalitetsrabatt til alle tidligere kunder <3 


Podcasttips: Salongen

Firmaet mitt har stått litt stille siden nyttår, og det er jo såklart helt normalt, januar/februar er ikke forbruksmåneder, og det er mørkt og kaldt ute, ikke det aller beste forholdene å fotografere i. Når det er sagt elsker jeg vinterbilder, selvom ting er litt "vanskeligere". Uansett skjer det litt små ting her og der i firmaet mitt nå, og det gjør så godt. Man mister fort litt pågangsmot når det går så treigt. Snart lanserer jeg et lite vårtilbud og jeg har booket et par bryllup til sommeren. Gleder meg!

Nå over til et tips til dere:

Alle bilder fra @nrksalongen på instagram

Jeg elsker podcaster, og lista over favoritter er lang (men kan gjerne bli lenger)! Vil gjerne fortelle dere om de jeg har blitt glad i, i denne omgang: Salongen på p2! Salongen gikk tidligere på hverdagene kl 17, men er nå flyttet til helgene. De er en redaksjon på tre jeg anser som hovedfolka og et par andre som er der innimellom, hvordan systemet egentlig er, det er jeg litt usikker på. Uansett har de besøk av a-, b-, og c-kjendiser og snakker om livets store spørsmål. De er elskelige, åpne og kritiske på samme tid, først og fremst er de modige og tør å stille de ordentlig vanskelige spørsmålene. 
I tillegg har de samlinger på blant annet utesteder i Oslo hvor det blir fortalt "salonghistorier" fra virkeligheten (fra lyttere), disse historiene kommer med på podcastene. Innimellom lager de reportasjer, f.eks. Torkil som snakker med sønnen sin om vanskelige ting, eller Christine som forsker på kjærligheten. Noen ganger er det med en dikt fra "salongpoet" Frode Grytten, eller noe vakkert fra Fredrik Høyer. 
De har også en hund med navn Patti som snorker litt i bakgrunnen. Man blir så utrolig glad i dem alle sammen. Du blir kjent med dem på en helt egen måte, Christine bretter ut sjela si og griner i kanskje annenhver episode, Jørgen Strickert er en gåte man skjønner mer og mer av.
Jeg har overhodet ikke hørt alle episodene og henger så langt etter, men laster ned de episodene jeg synes ser interessante ut og hører på når det passer meg, spesielt bra på gåturer. Det er så fint å høre på alle gjestene og få et litt nytt syn på de også. Jeg har møtt mange fordommer i døra, det skal mye til før jeg ikke synes Kristoffer Schau er en dust, men etter en time på salongen tenker jeg at han kanskje ikke er verdens verste allikevel.

Har dere noen gode podcasttips? Trenger litt forfriskning!


My heart is beating like a jungle drum

Guuuuuuriland dere! Nå drikker jeg kaffe og fant nettopp ut at MVA-meldingen skulle leveres i går! Som om jeg ikke får høy nok puls av koffein. Det er mye å følge med på når man driver et firma og min store frykt er å misse en frist eller gjøre noe skikkelig galt. Heldigvis har jeg roet meg ned litt og tenkt at det ordner seg jo uansett, blir ikke satt i fengsel for skattesvindel fordi jeg har driti meg litt ut. Jeg er jo en sterk regel-følger og liker ikke å gjøre noe feil. Nå er i hvert fall MVA-meldingen både levert og betalt, viser seg at hvis fristen er på en lørdag blir den utsatt til mandag, FLAKS for meg. 

IMG_20180310_170517_006.jpg
IMG_20180310_164945.jpg

I går hadde vi besøk av mamma og pappa! Såå koselig at de kommer hit til min nye by! Elsker å vise frem Hamar og leiligheten og det nye kartet jeg har hengt opp på soverommet og gullkornene jeg har funnet frem til i byen. Vi ruslet, tittet, spiste lunsj og jeg bakte kake. Fikk så lyst til å lage formkake, lenge siden sist, denne er med sitron og blåbær, restene skal vi spise etterpå. Og dere, SE på de serviettene, er ikke de det søteste dere har sett?

I dag er det forøvrig søndag, det har vært så mye i det siste at jeg ble helt overrasket over at det er søndag i dag og ikke mandag. Endelig litt fri-tid, jeg har masse som skal unnagjøres, men i mitt eget tempo. Skal sørge for å ligge litt på sofaen, spise litt sjokolade, se litt på Masterchef og strikke litt på genseren også, sånt som hører søndagen til. Forrige innlegg skrev jeg jo på tirsdag med masse energi for resten av uka. Det har vært for lite tid, så alle tankene og prosjektene har fått ligge i bakhodet, men lar de ligge der og sparer de til senere.

Her er forresten sangen til tittelen. Helt ute av temaet, men fin! Minner meg om en tid for 8 år siden. Elsker når musikk sender deg tilbake til en annen tid og sted og følelse.

Har dere hatt en fin helg? <3


Svømmetak

God tirsdagsmorgen :) Denne uken her har jeg tro på! I dag kommer en venninne fra Oslo innom og det gjør meg så glad, det er klart jeg savner vennene mine når jeg har flyttet til den byen her. Og på lørdag kommer mamma og pappa! De har ikke vært i Hamar så mye, så jeg får vist dem nye ting hver gang, gleder meg.

Nå vil jeg vise frem noen bilder fra arkivet, disse er ganske gamle, men jeg liker de skikkelig godt den dag i dag.

Svømmetak er en bildeserie jeg tok for Martine Huth, da hun var student på westerdals. Martine utgjør nå halvparten av kommunikasjonsbyrået Daughter, vi gikk sammen på videregående og samarbeidet om masse prosjekt der, vi har gjort noen prosjekt sammen i etterkant og det er alltid gøy.

I utgangspunktet var tematikken at omega-klokker støtter paralympics, men jeg synes de er så fine for seg selv. Her har jeg faktisk blandet både digitalt og analogt fotografi (to av disse bildene er digitale, blir imponert hvis noen gjetter hvilke). De analoge er tatt med mitt elskelige mellomformatkamera, herregud så lenge deg er siden jeg har brukt det, tror jeg må ta det frem igjen. Bildet nest nederst, av øya alene, har jeg brukt mye i kunstsammenheng og stilt ut på utstillinger, jeg har tilogmed solgt ett!

Februar 2018

Hei og god morgen den 2. mars. Her kommer månedens oppsummering, nemlig februar 2018! Nå har jeg holdt på med dette i over et år og har faktisk muligheten til å sammenligne med februar i fjor. Denne månedsoppsummeringen er en veldig fin greie jeg er glad for at jeg startet med, det gir refleksjon i hverdagen, og det tror jeg er viktig for å kunne skape det livet man helst liv ha?
Når det er sagt var februar litt av det vanskelige slaget, den startet med en helg hvor alt bare knøt seg sammen og ble utrolig vanskelig, men det har kommet seg endel nå og humøret er på vei oppover :)

 Når man bare må høre på seg selv og ta med seg brownies og boka i senga og bli der resten av dagen.

Når man bare må høre på seg selv og ta med seg brownies og boka i senga og bli der resten av dagen.

 Interiør kan være ganske vanskelig noen ganger, bare å klare å sette sammen tingene man liker på stuebordet så det ser fint ut.

Interiør kan være ganske vanskelig noen ganger, bare å klare å sette sammen tingene man liker på stuebordet så det ser fint ut.

IMG_20180213_143956_784.jpg
 Det ble også mye strikking på denne genseren, gøygøygøy!

Det ble også mye strikking på denne genseren, gøygøygøy!

LRM_EXPORT_20180207_131706.jpg
 En plante som hadde savna meg mens vi var til fjells!

En plante som hadde savna meg mens vi var til fjells!

 På februars siste dag hadde jeg fotostudio i stua, en hel dag med å lage mat og ta bilder. Gøy dag på drømmejobben!

På februars siste dag hadde jeg fotostudio i stua, en hel dag med å lage mat og ta bilder. Gøy dag på drømmejobben!

 Når man endelig kommer seg ut til tross for dritthumøret og det hjelper litt

Når man endelig kommer seg ut til tross for dritthumøret og det hjelper litt

 Hjemmelagde knekkebrød, så lenge siden sist og så gode, må lage flere da det er tomt allerede.

Hjemmelagde knekkebrød, så lenge siden sist og så gode, må lage flere da det er tomt allerede.

 Når jeg begynte å få tilbake arbeidslysten ble ryggen min helt ødelagt i et par dager, jeg klarte ikke stå oppreist og måtte holde meg hjemme fra butikkjobben. Da må kakao til!

Når jeg begynte å få tilbake arbeidslysten ble ryggen min helt ødelagt i et par dager, jeg klarte ikke stå oppreist og måtte holde meg hjemme fra butikkjobben. Da må kakao til!

IMG_20180216_110912_308.jpg
IMG_20180228_092818_499.jpg
IMG_20180223_104639_415.jpg
 1,5 mil på ski med svigermor!

1,5 mil på ski med svigermor!

Og vipps er vi over i mars, i mars skal jeg ta litt tak igjen, få igang jobben ordentlig igjen, gå tur ute igjen. Ikke bare ligge på sofaen, men litt av det også. I mars skal jeg også såvidt begynne å plante et par planter som skal forkultiveres før de skal ut på balkongen til sommeren. Forhåpentligvis skal jeg også ta teoriprøven for bil og komme meg et skritt nærmere dette førerkortet som virker så uendelig langt unna. 

Hvordan var deres februar og hva skal dere i mars? <3


Jeg fant, jeg fant X

Heiheihei! Det er onsdag og jeg føler meg ganske bra, bare sånn for å ha nevnt det. I går tok jeg bilder og det var gøy og litt slitsomt, fint å kjenne på jobben og at den er der. Det er sol ute og det gjør meg alltid glad, dessverre skal det være tusen kuldegrader, men det har dere sikkert merket? Det et februars siste dag og i morgen starter våren, tro det eller ei. Jeg får opp minner på facebook og ser at for 4 år siden gikk jeg i skjørt og strømpebukse på vei til jobb, i Trondheim!? Hva skjer a?

Uansett over til noen fine internettips for å varme opp dagen deres <3 Håper alle har det bra!

Ine på "noe fint hver dag" viste frem stua si! Jeg elsker sånne innlegg hvor man får innblikk i andres hverdag. Så inspirerende! (Faktisk har jeg kjøpt inn rosa lys og har på stuebordet)

Gutten og strikkemor, både hjemmesiden og på instagram. Som nevnt i forrige innlegg strikker jeg en genser herifra, og hun har så fine oppskrifter, både til liten og stor. Har fått helt strikkedilla og følger masse strikkere på instagram, blir så inspirert og får lyst til å strikke mer mer mer. Heldigvis er strikking en hobby som krever tålmodighet og det tror jeg er bra for meg. 

Krem.no-Elin la ut en hjertekake til valentines som så passe enkel og dritdigg ut! Vi lot valentines fare fint forbi og det er helt ok, men litt hjerter i hverdagen kunne man alltid trengt! Elin er forresten min evige favorittbakeblogger, fordi hun er konditor og har masse kunnskap i bunn. Følg henne på instagram, hun baker på storien nesten hver dag og kommer med masse småtips underveis, jeg har lært masse.

Unge lovende er ute med ny sesong, jeg synes jeg leste litt dårlig kritikk et sted, men det var så visst ikke fortjent. I går måtte jeg stoppe før siste episode, for å spare den litt. Den serien her, jeg har aldri følt meg så truffet av noe og jeg griner i nesten hver episode. Hvis noen skulle ikke ha sett den, vennligst se den nå.

Det er ikke lett å skrive rett med alle disse nye ordene som egentlig ikke finnes. F.eks. instragramstory i bestemt form. Storien. Mac = Maccen min? Jeg går with the flow jeg, selvom skrivefeil er det verste jeg vet.
Har du oppdaget noe fint i det siste?


Søndag

Hei! Fra torsdag til i dag har vi vært på hytta, og det var finfint. Det var to skinnende dager fulle av sol og ski. Fredag tok jeg ny rekord i skitur (i mitt voksne liv) med 1,5 mil! Jeg har jo stått på ski som barn, som de fleste andre, men husker det som noe ganske fælt, noe man ble tvunget til på skolen, med ski som var arva og slitte og bakglatte. Vi var også litt på skiturer med familien, men da var jeg såpass liten at jeg ikke husker så mye. Derfor har jeg ikke vært noe interessert i å stå på ski etter det, og var vel litt negativ når vi begynte å være på hytta med ski som hovedattraksjon. Men det viser seg at ting kan være ganske annerledes som voksen når man gjør det frivillig, og nå har vi tilogmed fått ski til jul, det er nok første gang jeg har fått mine egne nye ski! Og med sola og de omgivelsene er alt som et eventyr!

IMG_20180223_104639_415.jpg

Jeg driver også å strikker en genser for tiden, til meg selv! Jeg begynte med kjøkkenkluter for noen år tilbake, har strikket et par babytepper, avanserte til en lue og deretter til min første genser før jul, i størrelse 4 år. Nå er jeg godt i gang med en genser i størrelse meg, med mønster. Det går skikkelig bra og jeg blir så gira, hoho. Gleder meg til å vise den ordentlig frem når den blir ferdig. Strikking er jo perfekt hytteaktivitet, jeg er ferdig med bolen og har begynt på arm nummer en! Genseren heter forøvrig "Mors noragenser" og oppskriften er fra "Gutten og strikkemor", jeg strikker i merinoull fra sandnes garn, hvit, gul og støvet petrol. 

Nå er vi hjemme igjen i leiligheten, jeg har tatt en eviglang dusj og vasker ullgensere. Selvom borte kan være fint er hjemme best, nå er det en ny uke i morgen og jeg har fylt opp lageret med energi!

Fortell meg om deres helg!

Årkavalkade 2017, siste del!

Tirsdag, det blåser store snøfiller ute, jeg gruer meg kanskje litt til jobb. Men etter en jobbdag i dag og en i morgen drar jeg til fjellet på vinterferie, så skal jeg endelig få stått litt på ski igjen! Merker du noe til vinterferien?

Nå over til aller siste den av 2017!

IMG_20171107_174447_315.jpg

November

Og det begynner å bli mørkt på ordentlig, mørkt på vei til jobb og fargerike solnedganger før du vet ordet av det. Allikevel er det rom for å ta med seg en bok ned til Mjøsa i solskinnet!

IMG_20171103_064037.jpg
IMG_20171113_123102_725.jpg

Vi tok en tur til en hytte i toppen av et tre!

IMG_4767.jpg
IMG_4822.jpg
IMG_4800.jpg

Heldigvis startet både kakao og klementinsesongen for fullt og gjør mørketiden litt varme

IMG_20171119_162715_800.jpg
IMG_20171119_120135_505.jpg
IMG_20171114_150128_554.jpg
IMG_20171123_153228_717.jpg

Snøen kom og jeg var i ekstase, som er rart å tenke på nå, hvor alt jeg drømmer om er å bli kvitt det maset!

IMG_9825.jpg
IMG_9905.jpg

Jeg tok bilder av han her, som også er min tremenning (tror jeg, du vet, slekt, på en eller annen måte). Han var også glad for snø!

IMG_20171126_165144_433.jpg

Vi startet juleforberedelsene tidlig, noe som var lurt på mange måter, men kanskje nesten litt for tidlig, neste år skal jeg spare på litt flere ting.

IMG_2280-Edit.jpg
IMG_2663-Edit.jpg

Tok også bilde av hu viltre her, som var så herlig, elsker når barna viser en skikkelig personlighet! Til slutt var jeg innom kaffegram i Oslo og tok disse bildene av mat, som jeg er skikkelig fornøyd med!

IMG_20171202_202942.jpg
IMG_20171203_095220_834.jpg

Desember

Så kom desember og advent på ordentlig, faen-pepperkaken fikk bli med og vise at jula ikke trenger å være så høytidlig, og for å kjempe imot stresset som egentlig bare ødelegger.

IMG_20171203_111839.jpg
IMG_20171203_150743_276.jpg
IMG_20171206_113444_273.jpg
IMG_20171208_141222_403.jpg

Etter å ha sendt fakturaen som doblet omsetningen fra 2016 kjøpte jeg med en svær kanelbolle og lente meg litt tilbake, midt i alt styr og stress.

IMG_20171212_122621.jpg

Jeg gjorde igjen om stua til fotostudio og tok bilder av årets julekaker! Det skal bli masse mer matfoto i år, digger det!

IMG_20171212_102908_275.jpg
IMG_20171222_112621.jpg

Jeg hadde en te-adventkalender, samtidig som jeg arvet denne jule-tekannen av mamma og det var så utrolig fint, en liten stund hver morgen med en kanne helt for meg selv. Nydelig var det.

IMG_20171221_005349_056.jpg

Vi hadde også juletre for første gang, og det var magisk. Helt magisk, lukta, gleden med å skru det på hver morgen, barføtt på vei til badet.

IMG_20171225_212918_941.jpg

Jeg strikket min første genser i strl fire år, den ble ferdig kl 12.30 julaften, kl 13.00 var det grøt med den som skulle få genseren. Det ble litt stress på slutten der, men herregud så stolt jeg var!

IMG_20171224_144609_479.jpg

Så var det jul på ordentlig, med alt som hører jula til, det ble også litt jobb og en helt passe avslappende nyttårsaften. Før vi tok fatt på 2018 og nå er det snart gått to mnd allerede! Tiden flyyr fra oss før vi vet ordet av det!

2017 var et år hvor mye skjedde, tiden går fort og flytting er alltid veldig rart. Man venner seg fort til en ny hverdag og et nytt sted og det er rart å tenke på hvor kort det er siden Oslo var stedet hvor man kjøpte melk og brød og gikk søndagstur i nabolaget. At man lå på en annen sofa og kalte det hjemme. Og hvor rart og ukjent Hamar var i starten, at det rare ukjente har blitt hverdagen og normalen. 
Det skjedde mye fint i firmaet mitt i 2017 og med dette tilbakeblikket kjenner jeg meg stolt over alt arbeidet jeg har vært igjennom og hvor langt jeg har kommet til tross for hvor langt det er igjen.
Jeg føler også jeg har kommet inn i en fin rytme når det kommer til å ta vare på meg selv, jeg har klart å være ærlig og prioritert det jeg faktisk har lyst til. Det har blant annet ført til veldig få fester og det er helt ok, fordi jeg er ikke så glad i fest og da har jeg fulgt egen vilje fremfor hva jeg føler forventes av meg.

Nå skal jeg legge dette året på hylla, og konsentrere meg om året vi er i nå! Neste årsskifte skal jeg begynne årskavalkadene litt tidligere <3


Transparent

Nå vil jeg vise dere denne serien her! Jeg så den på kort tid for litt siden og den var så overveldende og fantastisk, har gledet meg til å anbefale den til alle! Vi kjenner jo Jeffrey Tambor som George Bluth fra Arrested Development, og det er ganske fint og interessant at han har fått denne rollen. Som Maura Pfefferman, en godt voksen person som har levd hele livet som mann, men nå bestemmer seg for å bli sitt ekte jeg, en kvinne. 

Men serien handler like mye om hele familien, ekskona og de tre voksne barna, deres liv og hvordan de påvirker hverandre. Allerede i første episode kommer det frem i en replikk fra Maura at de er så utrolig egoistiske alle sammen. Og det ser man mer og mer av gjennom hele serien, og man får innblikk i deres historie og oppvekst. De er en typisk familie hvor alle snakker i munnen på hverandre, høyt og brutalt ærlig. Det er mye som er mer komplisert enn det virker på overflaten. 

Vi følger Maura fra før hun har fortalt om sin forandring til resten av familien til hun begynner å vurdere operasjon. Det er en serie om å finne sin egen identitet, om å være lost, om å søke. Det er massemasse kjærlighet på mange forskjellige plan. Det er også litt moderne jødedom, som jeg synes en interessant, et tema jeg ikke har satt meg noe særlig inn i fra før. 

Tematikken rundt kjønn er selvfølgelig stor, ikke bare rundt Maura og hennes kjønnbekreftelse, samtidig er den ikke overdrevent politisk korrekt. Det er en åpen fremstilling hvor det åpnes for de spørsmålene det er vanskelig å spørre, det er ikke nødvendigvis alle barna som synes det er like enkelt at pappa skal bli dame. Dette er en typisk serie jeg skulle ønske folk så (spesielt de med et litt smalere syn), men som bare blir sett av oss som er vant til kjønnsmangfold rundt oss.

Det er en sterk, sterk serie som graver i sjela, og det er jo det jeg liker aller best! Jeg gikk fra tårer i øynene til å le høyt av Maura på søtti år som lærer seg å si "Yas queen". Jeg anbefaler denne serien på det varmeste, se den!

Ps: I googlingen etter bilder kom jeg over en #metoo-sak med hovedrolleinnehaveren til denne serien, og fikk litt vondt i magen. Det blir for rart å ikke nevne det her nå, men jeg tenker at kvaliteten på serien forblir det samme, i likestillingsspørsmålet har vi masse å lære her!


Fire smilende søsken!

Hei! I går følte jeg var en bra dag, jeg fikk litt energi igjen og kom igang med noe greier. Fikk mestringsfølelse og gledet meg til i dag, stå opp tidlig, jobbe, komme i gang. Men så sov jeg så dårlig, som jeg så ofte gjør når jeg tenker for mye på morgendagen. Ikke nok med det, så skulle ryggen henge seg opp under frokosten, så jeg klarer ikke å rette den ut. Men jeg prøver med varmepute og holder spiriten oppe (enn så lenge).

Viser dere litt bilder fra sommeren som var, på en kjempevarm dag med bare føtter, så kan vi drømme litt om tiden som kommer!

Disse var altså en så nydelig søskenflokk, som bare smilte fint og naturlig uten at noen maste på dem! En drøm for en fotograf å jobbe med, det er klart minstemann kanskje ikke var fullt like gira som resten, men det er jo for mye å forvente av en som bare har levd noen måneder. De hadde også en mamma som ble med på et par bilder og et par søskenbarn. Disse bildene er tatt på domkirkeodden, en liten spasertur fra leiligheten min, og jeg er så glad for å ha flere så perfekte locations i nærheten, ihvertfall frem til jeg får dette førerkortet (en prosess som skal ta en evighet virker det som).

God tirsdag, hold ut, dette er ikke alltid ukens beste dag... Ta en stor kopp te, så ordner alt seg :)


Mammutmandag!

God mandagsmorgen (eller formiddag kanskje). Jeg sitter her med te-koppen min og søker etter arbeidslysten. I dag har jeg jogget og hatt kjøretime, pangstart på en uke med endel arbeid foran meg. Helgen var helt avslappet, med litt kaffe, endel god mat og selvfølgelig boller! Hadde dere en fin fastelavns helg?

I dag starter mammutsalget, og som en bokelsker, og inspirert av overtenking ville jeg skrive en liten mammutsalgliste jeg også. Hvilke bøker jeg hadde kjøpt, hadde jeg ikke vært blakk! Både de jeg har lest og elsket og de jeg gjerne vil lese!

last ned.jpeg

"For øvrig mener jeg av Karthago bør ødelegges" av Kyrre Andreassen. Denne har fått ett helt eget innlegg og er den boken jeg anbefaler mest av dem alle, ELSKER den! Har lest

VisBildeServlet (1).jpeg

"Året" av Tomas Espedal, denne har fått litt ymse tilbakemeldinger, men jeg har trua på Espedal og ville prøvd den ut for det! Har ikke lest

ungdomsskulen.jpg

"Ungdomsskulen" av Heidi Furre, et nydelig innblikk i en ungdomstid som likesågodt kunne vært din egen. Heidi Furre skriver fantastisk og jeg elsker å finne bøker/forfattere hvor jeg kan identifisere med så sterkt. Har lest

sommerbok.jpg

"Sommerboken" av Tove Jansson, denne boken er en klem og en trøst og et must (see what i did there?), boken er skrevet for voksne og er en ypperlig anledning til å nyte nydelige Tove Jansson uten å føle seg barnslig når man låner bøker om mummitrollet på biblioteket. Har lest

9788249516490.jpg
9788249517763.jpg

"Om våren" og "Om sommeren" av Karl Ove Knausgård, jeg vet egentlig lite om disse bøkene, men jeg elsker "Min kamp" og har trua! Har ikke lest

f770dfd944daf94900117e3f368cd8b5.jpeg

"Hver gang du forlater meg" av Linnea Myhre, fordi Linnea er elsk og de andre bøkene har vært perfekte! Har ikke lest

0.jpeg

"Du er så lys" av Tore Renberg, fordi Tore Renberg er koselig, spesielt om sommeren. Har ikke lest

"Hålke" av Helene Uri, fordi jeg har hørt denne bli nevnt i flere forskjellige sammenhenger og det gjør meg nysgjerrig! Jeg lånte den på biblioteket i sommer, men det var for varmt til å lese en bok om hålke, nå derimot, tror jeg den er perfekt! Har ikke lest

Har dere sett dere ut noen favoritter? God mandag og uke fra meg <3


Årskavalkade 2017, del III

Har dere venta i spenning på neste årskavalkade nå? Det er jo tross alt februar, må bli ferdig før neste år, si! Her kommer et innblikk i høsten, før vi tar for oss årsavslutning i siste innlegg. 

IMG_20170801_182331_893.jpg

August

August og müsli i vinduskarmen, jeg har allerede forelsket meg i lyset i vår nye leilighet!

IMG_4314.jpg
IMG_4328.jpg

Vi kjørte skibladner, som er en ting man må gjøre når man bor så nærme Mjøsa!

IMG_4370.jpg
IMG_4622.jpg

Pappa feiret 60 år med brask, bram og helikoptertur! Jeg bakte denne <<< kaken og har utrolig stolt! Første gang jeg har bakt en kake med lokk, dette var fondant, med sjokoladekake og mintfyll inni! Jeg hadde også printa ut mamma og pappa hos Traktøren i spiselig bilde og det ble så fint atte.
Jeg hadde også på meg mammas gamle kjole!

IMG_20170826_093425_049.jpg
IMG_20170801_200045_645.jpg
IMG_20170804_084542_611.jpg

Sender bryllupsbilder i posten og høster ruccola på balkongen. Tar bilde av Hamars fineste vegg og tar med kontoret i senga.

IMG_20170806_134846_512.jpg
IMG_20170809_193033_439.jpg

Pynter leiligheten sakte, men sikkert og det begynner å se ut som et hjem. Prøver å ta meg tid til å finne ut hvordan det skal være. Instagram-veggen er en av mine stoltheter, printer ut et utvalg av instagrambildene mine i små ruter og henger de opp, målet er å fylle en hel vegg, eller, vi får se. Det er uansett bilder helt fra før vi flyttet til Trondheim (5-6 år siden) og til i dag, masse masse minner og steder vi har vært og bodd og levd.

IMG_20170818_091536.jpg
IMG_20170818_091552.jpg
IMG_20170902_171232_503.jpg

September

September og sola blir lavere, det blir kaldere i lufta og kanskje må man finne frem vantene. 

IMG_20170905_183746_559.jpg
IMG_20170907_131814_113.jpg
IMG_20170908_104920_064.jpg

Jeg drar til Oslo helt alene og bor i leiligheten til broren min sammen med to katter (bror er altså på ferie med sin kjære). Jeg drar for å være i byen jeg elsker og møte folka jeg digger..

IMG_20170908_123503_706.jpg

Og for å ta bilder av de nydelige folka her:

IMG_20170924_162322_721.jpg
IMG_20170927_091926_007.jpg

Dessuten strikker jeg min første lue og leser masse gode bøker!

Jeg bestemmer meg for å ta flere bilder jeg har lyst til og ikke bare som jeg får betalt for og tar bilder av blåbærpai. Skal du skrive en kokebok? Si ifra da!

IMG_20170926_121413.jpg

Oktober

Oktober og det er farger overalt!

IMG_20171003_142433_866.jpg
IMG_20171004_104605_871.jpg

Jeg slutter i jobben i en butikk som selger mummikopper, men sørger for å kjøpe ett par før den tid!

IMG_20171008_161917_805.jpg
IMG_20171008_161917_806.jpg
IMG_20171014_103747_123.jpg
IMG_20171014_152713_861.jpg

Med høsten kommer tåka og jeg tar med meg urtene inn i varmen!

IMG_20171015_174842_377.jpg

Samboeren min kjøpte seg sykkel og vi syklet langs Mjøsa med kakao i sekken! Åh, som jeg gleder meg til sykkelsesong igjen, asfalt og sommersko!

IMG_20171024_160924_289.jpg

Tok med meg is og kaffe i senga og tenkte at dette er kanskje på grensen til hva man kan kalle t kontor...

IMG_9348.jpg

Jeg var innom atelieret til Bjørnulf Dyrud og tok bilder, perfekt rotete!

Nå er det helg igjen dere, ukene går så fort for tiden! Jeg skal ha en avslappende helg, men også pusle litt med firmajobb fordi jeg har lyst. Ikke minst strikke masse på genseren jeg har startet på, som er så gøy fordi det blir så fint! 
Hva er deres planer for helgen? Kos dere masse uansett <3


Hei!

IMG_4187.jpg

God morgen eller formiddag eller noe :) Her kommer bare et lite hei og et lite spørsmål fra meg. Denne helgen ble litt vanskeligere enn nødvendig, plutselig føltes bare alt helt feil og vanskelig, og ingenting fristet og jeg jobbet bare imot meg (rar setning, men sånn kan det gå). Det går litt bedre i dag, men hele meg lengter etter å ligge på sofaen under et pledd og strikke eller lese Harry Potter. Og vet du hva, da har jeg tenkt til å gjøre det litt mer, jeg har mye å gjøre, men lite som på død og liv  gjøres, og da kan jeg jo benytte anledningen til å faktisk bruke tiden litt til det jeg vil!

Over til spørsmålet! Dette med å lese blogger går veldig opp og ned for meg, noen ganger legger jeg til mange på lista mi, og noen ganger må jeg gå igjennom lista og slette halvparten fordi det blir for mye. Men nå som jeg driver min egen blogg føler jeg det er viktig å følge litt med, og jeg har jo funnet meg et par perler jeg elsker, som også kommenterer meg tilbake og sender meg en melding i ny og ne, det gjør meg såå glad!
Uansett vil jeg gjerne vite hvilke blogger dere leser, og veldig gjerne inkluder deres egen selvfølgelig. Spesielt er jeg ute etter flere av disse små perlene som ikke nødvendigvis har så mange følgere fra før av :)

God mandag og uke fra meg!


Artistfoto: Falkevik

Hei fredag! Jeg tar det heeelt rolig denne helgen, vel, det er vel ikke helg ennå, men med fri fra butikkjobben både i dag og i morgen har jeg smugstartet litt. Jeg har ingen planer, men kanskje jeg skal lage noen? Hva skal dere i helgen?

Her er litt bilder jeg tok av artisten Julie Falkevik for ca ett år siden, en kaldkald morgen (jeg hadde heldigvis boblejakke, men ikke modellen). Det øverste bildet er tiltengt en singel med litt "kaotisk" pianospill, så her fikk jeg leke litt med bildet, synes det funket? Hør Falkevik på soundcloud!

IMG_7155nett.jpg

Januar 2018!

Heihå! Visste dere at i dag har vi gått en hel måned i det nye året? Det visste dere vel! DEt var vært skikkelig vinter i år, jeg bor jo nå i en mer "vintrete" by enn jeg har tidligere, men tror det har vært veldig vinter for alle? Det er fint, selvom man blir ganske lei.. Her er ihvertfall min første måned i 2018:

 Nye prosjekter!

Nye prosjekter!

 Den første helgen tilbragte vi i det eventyret her!

Den første helgen tilbragte vi i det eventyret her!

 Og jeg fikk prøvd skia jeg fikk til jul, perfekte!

Og jeg fikk prøvd skia jeg fikk til jul, perfekte!

 Vi feiret syv år i lag med middag på restaurant!

Vi feiret syv år i lag med middag på restaurant!

 En dag i Oslo med mamma, jeg har bestemt meg for å være litt mer i byen jeg savner og elsker, lett å tenke at man må ha en anledning til alt, men det er jo bare å sette seg på toget en helt vanlig dag :)

En dag i Oslo med mamma, jeg har bestemt meg for å være litt mer i byen jeg savner og elsker, lett å tenke at man må ha en anledning til alt, men det er jo bare å sette seg på toget en helt vanlig dag :)

 Jeg solgte to små&nbsp;kunstverk!

Jeg solgte to små kunstverk!

 Lyse morgener med stearinlys

Lyse morgener med stearinlys

 Også tulipaner da &lt;3

Også tulipaner da <3

 Mørke morgener med stearinlys

Mørke morgener med stearinlys

IMG_20180106_152010_233.jpg
IMG_20180107_204555_893.jpg
 Det var kaldtkaldtkaldt

Det var kaldtkaldtkaldt

 Det ble mange kopper kaffe fra min mye nespressomaskin!

Det ble mange kopper kaffe fra min mye nespressomaskin!

 Og et par cappucino&lt;3

Og et par cappucino<3

 Jeg bakte noe jeg aldri har bakt før!

Jeg bakte noe jeg aldri har bakt før!

 Når man tenker over det er det fantastisk hvo mye lysere det er nå enn det var for en måned siden, tenk så lyst det er om en måned igjen!

Når man tenker over det er det fantastisk hvo mye lysere det er nå enn det var for en måned siden, tenk så lyst det er om en måned igjen!

Jeg er klar for februar! Håper på mere fotojobb, og om den ikke kommer i fanger mitt skal jeg kjempe hver dag for den og ta bilder jeg elsker uansett! Jeg har vært i et relativt dårlig og surmulende humør i det siste, føler ingenting funker og er kraftløs for å kjempe videre. Men da må man bare ligge litt på sofaen og vite at det går over, også den umulige følelsen.


Blomsterplukkende jente

God tirsdag! I dag er hele dagen min, ingen butikkjobb som kaller og jeg får krysset av masse ting på lista :) Sola lyser inn i stua og jeg har vært en tur ut, fordi når man først ER frilanser må man ta seg de frihetene. Her kommer et par bilder fra en fotografering i sommer, i dag er dagslyset fem minutter og fem sekunder lenger enn i går!

Her ville moren gjerne ha så lite oppstilte bilder som mulig og foreslo selv dette gamle fabrikkomerådet som location. Gøy å jobbe med noe helt annet enn natur og skog som jeg er vant til, masse fine teksturer å jobbe med. En ganske sjenert, men herlig jente!


Årskavalkade 2017, del II

Hei mandag! Jeg sitter på kafé og jobber, nå nettopp ble jeg forstyrret av en venninne og det kunne ikke passet bedre på en mandag!

IMG_20170514_133138_439.jpg

Mai

Mai og våren kommer på ekte og det er rosa overalt!

IMG_1883.jpg
IMG_1726.jpg
IMG_1704.jpg

Vi starter grillsesongen, om enn i ullgenser!

IMG_20170501_122657.jpg

Vi er jevnlig i Hamar for å planlegge og ordne før vi flytter til vår nye by, innimellom nytes Mjøsa og vi fikk heldigvis Hamars fineste leilighet i boks!

FamilienSchatvetVikenl.jpg
Veggisburger-nett.jpg
Byggrissalat-nett.jpg

Mai var også måneden det plutselig hopet seg opp med fotooppdrag før jeg forlot Oslo, og til tross for mengden stress det resulterte i gleder sånn stress mitt kjære fotohjerte <3 

IMG_20170517_143016_923.jpg
IMG_3955.jpg

Nasjonaldagen ble tilbrakt på min gamle barneskole hvor min kjære niese går nå. Nesodden er ett ganske mye mindre sted enn både Oslo og Trondheim (overraskende nok), og det var egentlig såå deilig å bare nyte et barnetog som har gått forbi i løpet av 6 minutter, spise litt pølse, si hei til Nora som løper fra boksekasting til lykkehjul, bare tilbringe dagen helt rolig sammen med mine aller nærmeste, i bunaden til mormor og føle seg fin.

 Mai var også den store banankasse-måneden, jeg startet fryktelig tidlig å pakke for å slippe å stresse, et veldig godt tips forøvrig.&nbsp;På flyttedagen var alt helt klart, vi fikk bærehjelp av mange og hele leiligheten ble tømt på en time! Kvelden før nøt vi en Lambert Pale Ale og  tok farvel med Oslo for denne gang.  Jeg elsker Oslo, ELSKER Oslo. Jeg får litt vondt i hjertet når jeg tenker på Oslo, jeg savner vennene mine, jeg savner den søte kaféen Oslo K som er gjemt et sted i nærheten av Majorstua, jeg savner Nord på Tøyen, jeg savner Sentralen, jeg savner Steam, jeg savner Kaffegram og Sagene, jeg savner alle bruktbutikkene på Grünerløkka, jeg savner papiravdelingen på Norway Designs, jeg savner St.hanshaugen, Tronsmo, Eldorado bokhandel, jeg savner endeløse vandringer fra sted til sted uten mål og mening, botanisk hage, stygge Carl Berner, jeg savner perlene du kommer over på vei fra et sted til et annet. Men jeg savner ikke stresset.. Jeg savner ikke å løpe til t-banen, jeg savner ikke å ikke få puste på 54-bussen fordi den er for full, og jeg savner ikke kjellerleiligheten.&nbsp;Jeg var full av utålmodighet og ubestemmelighet i Oslo, og selvom Oslo er byen i mitt hjerte er den bare en togtur unna, og Hamar er ikke så verst altså, selvom jeg ikke er klar for å skrive en hyllest til denne byen ennå vokser den på meg.

Mai var også den store banankasse-måneden, jeg startet fryktelig tidlig å pakke for å slippe å stresse, et veldig godt tips forøvrig. På flyttedagen var alt helt klart, vi fikk bærehjelp av mange og hele leiligheten ble tømt på en time! Kvelden før nøt vi en Lambert Pale Ale og tok farvel med Oslo for denne gang.
Jeg elsker Oslo, ELSKER Oslo. Jeg får litt vondt i hjertet når jeg tenker på Oslo, jeg savner vennene mine, jeg savner den søte kaféen Oslo K som er gjemt et sted i nærheten av Majorstua, jeg savner Nord på Tøyen, jeg savner Sentralen, jeg savner Steam, jeg savner Kaffegram og Sagene, jeg savner alle bruktbutikkene på Grünerløkka, jeg savner papiravdelingen på Norway Designs, jeg savner St.hanshaugen, Tronsmo, Eldorado bokhandel, jeg savner endeløse vandringer fra sted til sted uten mål og mening, botanisk hage, stygge Carl Berner, jeg savner perlene du kommer over på vei fra et sted til et annet. Men jeg savner ikke stresset.. Jeg savner ikke å løpe til t-banen, jeg savner ikke å ikke få puste på 54-bussen fordi den er for full, og jeg savner ikke kjellerleiligheten. Jeg var full av utålmodighet og ubestemmelighet i Oslo, og selvom Oslo er byen i mitt hjerte er den bare en togtur unna, og Hamar er ikke så verst altså, selvom jeg ikke er klar for å skrive en hyllest til denne byen ennå vokser den på meg.

IMG_20170529_213358.jpg

Juni

Juni og Hamar og sommer! Det er nok en god idé å flytte til en ny by og sommeren, alt er vakkert da! 

IMG_20170606_204332.jpg
IMG_20170531_172839_915.jpg
IMG_20170531_082556_886.jpg
IMG_20170604_103634_344.jpg

Balkongen, den elskede, elskede balkongen! Og Mjøsa, har jeg nevnt Mjøsa? Altså Mjøsa kan nesten måle seg med alt det fine i Oslo. Hadde det ikke vært for Mjøsa....

IMG_20170608_153727_821.jpg
IMG_20170609_170247.jpg

Jakten på Hamars beste cappucino ble kort for det er ingen tvil om at den er på Larsen. FUN FACT: Jeg sitter på akkurat det samme bordet i dette sekund og skriver dette. Til høyre, et blinkskudd av meg i min fotomundur, med et passe teit smil.

Med et velkomsttilbud ble jeg også godt tatt imot på fotofronten og fikk en pangstart på byggingen av en ny kundebase! Ikke minst fikk jeg være med på et nydelig bryllup!

Martine&Chris25Nett.jpg
IMG_20170703_225451_042.jpg

Juli

Måneden over alle måneder, måneden vi alle venter på, for å ligge på stranda, ha fri, late dager, når det er så varmt at man nesten ikke får puste. Når ingenting er viktig bortsett fra is og jordbær. 

IMG_20170713_114005_777.jpg
IMG_20170709_145344_745.jpg
IMG_20170714_093311_419.jpg
IMG_20170709_093238_698.jpg

De fineste blomsterbukettene kan plukkes rett utenfor døra og de små øyeblikkene betyr alt!

IMG_20170716_130224_388.jpg
IMG_4023.jpg
IMG_20170717_085715_010.jpg
IMG_20170719_153940_171.jpg

Og hytta, jeg elsker denne hytta over alt. Skjærviken, paradis. Uansett. Utedo, vaskevannsfat, gjørmete strand, vonde kongler, men allikevel det stedet jeg lengter til hele året. Jeg har aldri skjønt folk som drar til Kreta på sommeren.. For det første, hvem orker 40 varmegrader? 

IMG_20170718_221147_921.jpg
IMG_4183.jpg
IMG_20170729_095458_156.jpg
IMG_20170727_160515_551.jpg
IMG_20170727_161533_787.jpg

Ikke nok med det, denne nye familien jeg har vært en del av de syv siste årene bringte med seg en helt ny hytteopplevelse. En hytte uten strand, men med fjell, blåbærtuer og sauebjeller! 

Velkomsttilbudet varte utover denne måneden også og jeg fikk utforske mer Hamars perfekte locations med søtesøte familier!

Nå skal jeg prøve å lukke maccen og nyte litt sosiale samvær før jeg begynner på runde to! Ha en strålende mandag og arbeidsuke alle sammen :)

Franzefoss - Pukkverk!

God mandag alle sammen, jeg skal poste endel bilder fra fotograferinger fremover, få vist frem det jeg har jobbet med det siste året for å få god plass til å poste nye ting når de fortsatt er nye. 

Her er bilder fra en fotografering jeg gjorde for Franzefoss igjennom "Heia de som vinner". Vi gjorde to dager for disse, den første på søppeldynga, den andre på dette pukkverket. Her produserer de grus i forskjellige størrelser. Vi fikk vernehjelm og sko, og ble kjørt rundt blant gjørme og gigantiske maskiner!

IMG_5611liten.jpg

Jeg fokuserte på å fotografere teksturer, komposisjoner og detaljer. Som jo er det beste jeg vet! Å bare kunne gå rundt i et helt ukjent og nytt miljø og lete etter småting som vekker min oppmerksomhet, å føre fokuset mot noe som blir "oversett" hver dag.

Bildene rett ovenfor her er tatt inne i en steinknusermaskin, den dunket kontinuerlig og knuste de største steinene til mindre biter, det var umulig å ikke tenke på hva som hadde skjedd hvis man falt ned i hullet. (Du vet, skrekkfilm på fabrikk aktig)

Dette var et utrolig morsomt oppdrag og som jeg nevnte når jeg skrev om søppeldynga føler man seg litt som et lite barn som liker gravemaskiner. Blir helt fascinert av maskineriet og aller mest størrelsen på alt. Bilhjul høyere enn meg. Utrolig morsomt oppdrag! Håper jeg får jobbe med noe like gøy i året som kommer!