Mariusbonanza!
 

Disse bildene var så gøy! Og de har heldigvis kommet godt med til årets markedsføring av høsttilbud. Jeg elsker de matchende Marius-genserne, utrolig bra valg av klær til en fotoshoot! Caroline vant min konkurranse på facebook i fjor og fikk denne julekortfotograferingen gratis. På magisk vis dukket også tåka opp, den kan gjøre alt fint <3

 
Familie på 5 til hverdags og fest

En familie på fem, det blir alltid en morsom fotoshoot, full av energi! Her var minstemann i underkant av 5 år og ble lett distrahert av linerler, jeg synes likevel det fineste bildet er det hvor han har stukket av og hele familien er oppstilt. Fordi det er sånn livet er; ikke helt som planlagt. Her ville de ha bilder både i bunad og hverdagsklær, det synes jeg er så fint! Da blir det to forskjellige uttrykk og mange muligheter for gode bilder!

 
 
Dobbel konfirmasjonsfoto

I vår hadde jeg plutselig en dag med flere fotograferinger, dette skjer ikke så ofte, men gøy når det skjer! Da føler jeg virkelig at dette er jobben min. Her var det to konfirmanter på rad, det var raske og effektive shoots, men jeg synes vi fikk til noen virkelig fine bilder!

Sveinhaug gård

Den vakreste dagen av dem alle! Dette var et eventyr fra start til slutt, nydelig sted, vakker mat, GOD mat, god stemning, godt vær. Alt bare klaffet, hvis dere skjønner? Dette er åpning av sommeren på Mjøsgårdene 2018, utemiddag på Sveinhaug gård. Jeg er så glad for at jeg fikk være med på dette, så mange ting jeg liker på en gang. Gøy å få drive med matfoto på en dokumentarisk måte under sånne forhold, håper på flere oppdrag som dette i fremtiden!

Tonje + Trond Erik

Et bryllup litt utenom det vanlige. Tonje og Trond Erik hadde allerede giftet seg, i full hemmelighet, nesten et år før bryllupet. De klarte nemlig ikke vente. I den anledning hadde de også tatt de offisielle bryllupsbildene. Derfor ble dette en dag med et uvant opplegg, men strålende god stemning. Dette er kanskje det mest avslappende bryllupet jeg har vært i, og jeg har sagt det før og sier det igjen, det er de som er de beste! Bruden ankom i en folkevognbuss til en spent forsamling på Årvoll gård i Oslo. Her ble alle ført ned til en liten plass under trærne hvor brudgommens far fortalte at brudeparet allerede var gift, det ble en liten seremoni hvor de utvekslet ringer og nydelige ord til hverandre. Resten av dagen var grillmat og fest, med en liten minifotografering inni der. De hadde det største kakebordet jeg har sett og når jeg dro kl 20.00 var brudevalsen allerede unnagjort. Herlig dag!

Liza med storebrødre

Liza var ei skikkelig nysgjerrig jente. Moren var nervøs for humøret og tok med en hund hun visste fikk Liza til å le. Det hjalp virkelig, og jenta var også nysgjerrig på kameraet, jeg tror hun prøvde å få øye på meg på baksiden, da hun lenge gikk i ring rundt meg. Jeg synes de aller fineste bilde alltid blir når barna får løpe fritt og ikke får så mye regi, da er de sitt naturlig jeg.

Eva + Anders

16.02.2019

Eva og Anders, en hedmarking og en sørlending, nyutdannede og skulle straks begynne i ny jobb. De valgte å gifte seg på Tingnes, et av de vakreste stedene jeg vet om. Dette var mitt første vinterbryllup og jeg var veldig spent. Jeg som alltid leter etter de grønneste bakgrunnene! Vielsen fant sted på Nes Kirke, helt nede ved Mjøsa og brua over til Helgøya. En stor, hvit, lysfylt og vakker kirke. Etter vielsen var det hest og kjerre opp til Hoel gård, omgivelsene for resten av dagen. Her fotograferte vi med Mjøsa i bakgrunn, en helt magisk utsikt. Å fotografere på vinteren var bare gøy, noe helt nytt og så vakkert. Videre fikk jeg være med noen timer under middagen og lære enda mer om brudeparet igjennom foreldrenes taler. Jeg er så takknemlig for alle menneskene jeg får møte i jobben min.

Hille

2019s første babyfotografering og det gikk altså så fint! Årets første måneder er så stille som fotograf, pengene er brukt opp på julegaver, barna er ofte fotografert før jul, eller det er mer fristende å vente til sommeren. Derfor føles det litt som å starte på nytt etter en lang ferie når det kommer oppdrag igjen utpå senvinteren/våren. Hille var så nysgjerrig og interessert og blid! Jeg har et kamera som bråker endel og det er alltid en fordel med babyer, for det er spennende. Etter litt om og men bestemte vi oss for å ta bildene inne på det rommet som skulle bli Hille sitt, og med den gule puffen synes jeg det ble en så pen fargepalett.

Disse bildene fikk være prøvekaniner i min utforskning av leverandør av print og produkter. Det ble bestilt et stort innrammet bilde, et stort album og et lite bilde på touchramme. Utrolig fine produkter! Gleder meg til å fortsette å levere disse.

Kristin + Kenneth

16.06.2018

En vakker dag som startet i Haug Kirke på Ringerike, en solrik dag i rekordsommeren 2018. Kristin er ei jeg kjente fra ungdomsskolen, men ikke har hatt kontakt med siden. Jeg føler meg så beæret for hvert bryllup jeg får være med på. Ekstra gøy når vi har en historie sammen. Brudeparet hadde klare ønsker om bildene, vi delte inspirasjonsbilder og diskuterte til vi kom til en felles enighet om bildene. Dette funket utmerket og vi fikk fikk en herlig dag. Vielsen var vakker med mange tåret fra et tydelig beveget og forelsket brudepar. Etter vielsen dro vi til Randsfjorden, fant en fin brygge og tok nydelige bilder med vann i bakgrunn, et sterkt ønske fra brudeparet.

Drømmekirken for en fotograf

God morgen alle :)
Denne uken har jeg hatt vekkerklokken på syv hver dag, og egentlig elsker jeg det. Jeg føler jeg får så mye mer ut av dagen da. Selvom jeg ikke vil stå opp når vekkerklokka ringer synes jeg det går fint så fort jeg kommer meg i dusjen. Men det er klart at nå gleder jeg meg litt til helg, hehe. Men det er viktig å beholde helgefølelsen også som frilanser, lett å glemme å ta seg fri. Denne uken var jeg også så heldig å få ta bilde av en skikkelig søt baby. Har sendt fra meg prøvebilder til kunden i dag, så skal de få velge hvilke de liker best.

Tenkte jeg kunne innlede helgen med å vise dere litt bilder fra ett bryllup i fjor! Et bryllup i en kirke man bare kan drømme om. Det er ofte vanskelig å være fotograf i kirker, fordi det er mye blandingslys (blått lys fra vinduene og gult fra lampene), og furuvegger (furuvegger blir ikke pent uansett). Men denne dere, denne er i glass! Dessuten er den fem minutter unna her jeg bor.

Dette er domkirkeruinene på Hamar som de har bygget et stort glassbygg rundt. En helt egen opplevelse å få være med i bryllup her, jeg har vært her før som gjest, og også som turist under Middelalderfestivalen. En så utrolig fin løsning for å ta vare på og tilgjengeliggjøre kulturminner. Størrelsen gir meg også mye større muligheter til å bevege meg fritt og snikfotografere fra flere vinkler enn en trang kirke. Jeg er alltid opptatt av å ikke vekke oppmerksomhet under vielsen, opplevelsen er alltid det viktigste.

Brudeparet, Ingrid og Bjørnar var bare så søte. Bryllup er alltid rørende, uansett om jeg kjenner brudeparet eller ikke. VI har alltid et møte på forhånd, som er veldig fint, for å få hilst på og bli litt kjent med brudeparet. Så står vi ikke der på dagen og har aldri sett hverandre før.

De var bare så forelska, du så det blinket i øynene til brudgommen hver gang han så på sin brud.
Ruinene ligger på domkirkeodden, et så fint og grønt område, da er det enkelt å finne steder å ta portrettene. Så deilig når vi får til minst mulig reising fra sted til sted.


Februar 2019

Hei dere <3 Dere har blitt så flinke til å legge igjen kommentarer, det gjør meg så glad :)
Nå sitter jeg på en kafé og lurer på om jeg må kjøpe noe mer for å få lov til å sitte her lenger (hvor lang tid har man kjøpt på en kaffe egentlig? Ting jeg tenker mye på, som andre sikkert tenker ingenting på). I nettet mitt ligger en tjukk konvolutt med en liten boks oppi, i boksen ligger det 10 bilder på papir og 153 bilder på minnepinne, til brudeparet jeg fikk lov til å fotografere i februar. Et vintereventyr på Tingnes. Gleder meg til å vise dere masse bilder herifra, ett par smakebiter kommer nederst i innlegget.

Nå er bryllupet levert og jeg har noen dager hvor ingenting henger over meg og jeg kan frilanse litt som det passer meg, de fineste dagene synes jeg. Jeg jobber med å takle press bedre, og det klarer jeg, men det er ekstra deilig når man kan senke skuldrene helt og bare jobbe etter eget ønske (helt til det er tomt for penger på konto og man kommer på at det er presset man tjener penger på).

Her kommer oppsummeringen av februar!

IMG_20190208_150733_679.jpg

Vinterlyset, har jeg snakket om det før? Haha, jeg blir aldri lei, lyset er tross alt jobben min.

IMG_20190211_115536.jpg
IMG_20190211_122442.jpg

På dager hvor jeg virkelig kjenner at jeg trenger luft har jeg fått en fast rute. Fire kilometer langs Mjøsa til en liten kafé, en kopp kaffe og fire kilometer hjem igjen. En lang tur, akkurat så lang at jeg blir god og sliten, men akkurat sånn at jeg holder ut.

IMG_20190213_101743_756.jpg
IMG_20190219_180035_914.jpg

Frilansjobber en dag i Oslo, bruker alle pengene jeg tjener på garn på Grünerløkka.

IMG_20190220_091916.jpg
IMG_20190221_090306.jpg

En ny tradisjon. Dagene jeg jobber i butikk fra klokken 10 begynner jeg å stå opp en halvtime tidligere og bruker denne halvtimen på en kopp kaffe før jobb. På soldager tar jeg den ved Mjøsa, på andre dager på kafé, med altså verdens beste konfekt med pasjonsfruktsmak, Jentene på tunet heter de, chocolatierene bak, jeg er på samme kafé akkurat nå og har spist den samme sjokoladen.

IMG_20190223_101532_391.jpg
IMG_20190223_140221.jpg
IMG_20190224_185002.jpg

Det magiske garnet fra Grünerløkka garn blir begynnelsen på et sjal til meg selv, det er straks ferdig og jeg har skikkelig trua. Feirer en ny niese som allerede har blitt over et halvt år, og selvfølgelig er verdens søteste, sammen med den hunden der. Så dere hvor liten han var i forrige innlegg? Vel, han er fortsatt ganske barnslig, men veldig mye større. Verdens største kosebamse som helst vil sitte på fanget og har hodet i høyde med stuebordet (med kake på).

Se på planten min som har blitt til en ny plante! Både ny og gammel plante vokser, det gjør meg glad. Fikk litt lyst til å dele opp hele planten og lage 18 nye, men jeg er litt usikker på hva jeg skal med alle de plantene. Gi de bort?

Også kom tåka. Sammen med lyset. Her er to stoltheter til Hamar representeret, klokketårnet som vi hører hver time helt hjem til oss. Og ikke minst norges dyreste stupetårn, det har dere kanskje hørt om? Disse bildene lurer jeg på om jeg skal printe ut og henge på veggen.

FB_IMG_1550403420489.jpg

Og her dere, verdens søteste brudepar på verdens vakreste sted! Flere bilder kommer <3

Nå er vi allerede langt ut i Mars, i går håpet jeg på vår, men i dag er det ti minus, vi får bare ta det som det kommer. Er det vår hos deg?


2018 III/IV

Jeg er visst ikke ferdig med oppsummeringen av fjoråret! På tide å fortsette, vi er kommet til midten av året, og den tiden hvor bloggen lå i dvale, så her er det en mulighet til å fylle inn hull i historien.

Juli

IMG_4776.jpg

Juli - sommermåneden, ofte årets fineste - feriemåneden. Vi er ikke paret som reiser rundt fra storby til storby, vi er de som velger å slappe av, kose oss litt ekstra og oppleve litt ekstra. Vi fikk endelig tatt turen til Helgøya og Skafferiet, et nydelig idyllisk sted med Mjøs, sol, lokaldyrka mat og digg ostekake.

IMG_4820.jpg

Etter nettopp å ha mistet en venn i min familie, kom det en ny venn inn i svigerfamilien. En bitteliten bamse/ulv. Verdens søteste og supermasete valp. Det er så rart at han var så liten, nå når han meg nesten til skuldrene hvis han hopper opp.

IMG_20180713_085948.jpg

Hverdagsglede, i Oslo og på den elskede balkongen. Det er varmt, men det husker dere sikkert.

IMG_20180708_124530.jpg

Deilige små prosjekt startes og fullføres, gir god selvfølelse. Dahliaromper til venstre, nordisk sommertopp til høyre.

Også dere: Hytta! Fredrikstad! Paradis <3 Hele året lengter jeg hit, til utedo, en gjørmete strand, evige grillkvelder, ingen bekymringer.

IMG_20180717_141208.jpg
IMG_20180717_145434_399.jpg
IMG_20180722_114641.jpg
IMG_20180722_181955_230.jpg

August

IMG_4909.jpg
IMG_7790.jpg

Høster balkonghagen - fortsetter å sette pris på livet og skoleboller.

IMG_7867.jpg

Får endelig strikket ferdig, fotografert og vist frem min største stolthet. Mors Noragenser. Elsker den, bruker den så ofte jeg kan!

IMG_20180804_061954_633.jpg

Pappa har bursdag og jeg er ikke typen til å strikke en genser på 2 uker, derimot starter jeg på en genser han skal få til jul! Jeg leser boken på bildet og det er nok den fineste jeg leste i hele 2018, jeg har ikke lest fortsettelsen, men gleder meg!

IMG_20180811_155045_496.jpg
IMG_20180802_174813_951.jpg

Treffer sauer i skogen, denne var litt skummel. Leverer fra meg Dahlia-romperen til en baby som fortsatt er i magen.

IMG_20180811_185139_953.jpg
IMG_7965.jpg

Begynner på og feller av en sukkerbit av en genser “Genser på en helg” fra Pickles. Elsker fargene! Den er stor, veldig varm og stikker litt for mye for en ullsensitiv person som meg. Men utenpå en annen genser er den perfekt når jeg fryser på kontoret.

IMG_20180825_121426_516.jpg

Drar på fjellhytta i høstvær med han her <3

IMG_20180826_160301_698.jpg
IMG_20180830_115105_658.jpg

Plutselig åpner det et sted i Stange som selger donuts og jeg tar med meg min fellow “Oslo-elsker som har havnet på Hamar”. Vi er meget fornøyd med urbaniseringen av “bondelandet”

Den samme personen er gravid og jeg tar med henne og partner på gravidfotoshoot, vi er litt heldige med været for å si det mildt. Bilder herifra kommer! (Dere gjettet riktig, det er denne babyen som skal få Dahlia-romperen jeg strikket)

September

IMG_20180901_104804_206.jpg

Det er fortsatt sol på balkongen og paprikaene tar helt av, de skifter farge og ser ut som kunstverk underveis.

IMG_20180908_172501.jpg
IMG_20180908_214825_219.jpg

Jeg strikker iherdig på en grønn jakke til meg selv, men sannheten er at dette blir mitt første skikkelig mislykkede strikkeprosjekt. Jakken har en veldig snål fasong og jeg får ikke til å bruke den, på grunn av det pusete garnet tror jeg den også vil være umulig å rekke opp, så for tiden ligger den slengt og glemt innerst i skapet. Jeg bruker september på å strikke videre på boblegenseren til pappa istedet.

IMG_20180909_195130_251.jpg
IMG_20180917_181326_649.jpg

Flere prosjekt, prøver meg på vannbakkels for første gang! Det var gøygøygøy, og de ble så fine, selvom vanilkjekremen ble litt skilt, neste gang blir de perfekt! Jeg prøver meg på bullet-journaling, også for første gang. Selvom jeg har lyst til å prøve alt som er kreativt og nytt har jeg holdt meg unna dette, av den gode grunn at jeg ikke er fornøyd med mine tegne-skills. Jeg har alltid drømt om å bli kunstner (det ble jeg jo), men aldri fått til dette. Allikevel tar jeg mot til meg og lager en strikkejournal, det har ikke tatt av for meg, som forventet, men jeg prøver å få inn alle prosjektene. Nå har jeg kjøpt meg en fotoprinter, som gjør det morsommere å lime inn bilder. Drømmer om penner i fine farger så blir det sikkert ennå bedre!

IMG_20180926_175554_692.jpg
IMG_20180927_062843_079.jpg
IMG_20180927_225407_730.jpg

Er hjemme på Nesodden og kjenner nostalgi i huset jeg har vokst opp i. Kjøper som alltid garn i Oslo før jeg drar hjem igjen.

IMG_20180929_131936_744.jpg

Høsten <3 Trenger jeg si mer?

HamarBispedomme-234.jpg

Jeg gjør mitt første oppdrag for Hamar Media, et byrå jeg skal få jobbe mer med utover høsten. Dette prosjektet for Hamar Bispedømme. Jeg elsker kommersielt fotografi og digger når jeg får lov til å jobbe med det!

Kunstløp på Mjøsa

Hei! Jeg stikker innom for å si hei og vise frem bilder fra en fotografering! Denne helgen var jeg i årets første bryllup, årets første fotografering. Det er en fryktelig stille tid for fotografer, disse første månedene fulle av snø med lite lys. Kundene er blakke og familiebildene ble tatt før jul. Derfor er ethvert oppdrag, og spesielt et bryllup veldig velkomment! Jeg gruet meg veldig fordi jeg skulle kjøre bil, og det var en sporete, glatt og mørk vei dit. Som dere kanskje husker fikk jeg lappen i sommer, og fordi vi ikke har bil selv har jeg ikke fått øvd noe særlig på vinterføre. Jeg er alltid nervøs før bryllupsfotograferinger og det er egentlig bra, det gjør meg skjerpa, men det tok nesten litt overhånd denne gangen. Men den gode nyheten: Det gikk skikkelig bra! Jeg kjørte til, og i løpet av denne kjøreturen kom sola frem og Mjøsa blinka så fint til meg på veien. Det var en nydelig vielse, med et kjempeforelska brudepar, vi tok bilder i vakre omgivelser med Mjøsa i bakgrunnen, jeg fikk med meg begynnelsen av festen og kjørte hjem, langt under fartsgrensa, men jeg kom meg helt hjem. Og for en mestringsfølelse! Gleder meg til å vise dere bilder herifra!

Først viser jeg dere disse, de er nesten ett år gamle, så på tide å gi de litt ekstra oppmerksomhet:

Jeg fikk en mail om dette fotooppdraget og kjente det bruse i hjertet. Noen ganger får man oppdrag i fanget som minner om en drøm. En kunstløper + Is på Mjøsa, i strålende sol. Blått, kaldt og vakkert. Og for en STYRKE. Jeg lot meg mektig imponere, hun var nervøs fordi isen ikke akkurat var glattpolert og ganske ruglete, men hun snurret rundt som om det var ingenting. Det er dette som gjør jobben min til drømmejobben!

m.

Tenk at jeg ikke har vist dere dette før. Min store stolthet som nå minner meg på kunsten og hvor viktig den var og er, selvom den akkurat nå er på pause. Dette prosjektet er bachelorprosjektet mitt og fortjener en introduksjon.

Som noen av dere kanskje vet er jeg utdannet på Kunstakademiet i Trondheim. Mine tre år der, hele bachelorgraden, var magiske, morsomme, vanskelige, veldig utfordrende og superchille i bølgedaler og samtidig. Fra før av hadde jeg en utdanning fra Norsk Fotofagskole, ettårig kunstfotografi. Jeg begynte med foto lenge før dette, og utforsket kommersielt, studiofotografi, levende bilder også videre. En liten funfact er at jeg lenge var fast bestemt på å aldri begynne å ta bilder av babyer og brudepar, men mange ting har gått opp for meg siden den gang og jeg trives veldig i jobben min nå, som jeg håper vil utvikle seg i mange retninger.

Etter et år på fotofagskolen (og et år imellom der) var jeg så gira på å prøve alt mulig annet enn foto da jeg startet på kunstakademiet. Jeg gjorde blant annet et spennende prosjekt med bilder printet på tallerkener, jeg malte, jeg sydde masse, jeg var masse forvirret. Så kom tiden hvor vi måtte begynne å tenke på sluttprosjektet, og jeg følte meg lenger unna meg selv enn noensinne. Jeg savnet fotografiet, jeg savnet alt jeg kjente da jeg fant mitt eget fotospråk.
Så jeg tok alle fotografiene mine, altså jeg mener alle. Av blomster, av julaftener, frokoster, katter, meg selv, andre, naturen, skogen, sengetøyet, fra mitt første kamera og videre fremover. Så gikk jeg igjennom, ett og ett, det gikk fort å sortere ut de som hadde en viss kunstnerisk / estetisk verdi, alle disse printet jeg ut og jeg fylte hele atelieret mitt med. Så begynte jeg å se, lete, etter en sammenheng? Jeg fant par, grupperinger, trekløver, større grupper. Det morsomme med dette var variasjonen. På dette tidspunktet klarte jeg ikke å få grep om hva som var “min greie”. Jeg elsker å ta bilder til instagram, gjerne av arkitektur, med mobilen. Eller av bananskall på bakken, generelt alle ting som ikke hører hjemme et sted, en ballerinasko liggende på en søppelkasse på togstasjonen, middagspølser på en benk i markveien. Jeg elsker også de spontane selvportrettene, analoge festbilder med blits! Digitale macrobilder av døde blomster. Planlagte og iscenesatte fotografier av modeller. Dette prosjektet var et forsøk på å knytte alt sammen, noe jeg ikke trodde var mulig. Med en rask telling nå, har jeg brukt minst åtte forskjellige kameraer til disse bildene.

Resultatet er altså dette, først min første soloutstilling hos Cyan:galleri i Oslo, en vernissage med mange oppmøtte, et eventyr med røde kinn, av å være overveldet og ha drukket rødvin. Og ikke minst: boka. 144 sider, 5 kapitler, 99 fotografier og 13 små tekster. Printet og håndsydd av meg selv.

Det er dette som er mitt hjertebarn. Og det var vondt å legge det på hylla for fire år siden. Men jeg vet at kunsten er der, jeg tror ikke det kommer en eksplosjon av inspirasjon og produktivitet med en gang jeg tar i den, men med litt oppvarming skal vi bli gode venner igjen. Men i riktig tempo, med riktig mengde press. Jeg skrev så mange søknader, og jeg fikk så mange avslag etter kunstakademiet. Det gjør vondt for en som tar alt personlig, og møter flere store utfordringer i livet helt samtidig. Kunstnere er ofte såkalte bekymringsløse og rotete mennesker som drikker øl i stedet for å betale husleia, og det er kanskje det som skal til for å ta den sjansen det er å satse på noe så vilt. Jeg er ikke bekymringsløs og livredd for å ikke ha penger til husleia, men det betyr ikke at jeg ikke er kunstner, heldigvis.

Januar 2019

Hei! God tirsdag :) I dag har jeg vært i svømmehallen! Det er minst ti år siden sist.. Det var litt digg og litt rart, jeg synes alltid det er vanskelig med nye ting. Er alltid redd for å gjøre noe “feil”, at folk skal synes jeg ser dum ut. Og det er jo irrasjonelt og heldigvis er jeg hundre ganger bedre enn jeg var for bare noen år siden. Jeg forhørte meg med samboeren min før jeg dro “Hvor skal jeg henge håndkle? I svømmehallen eller i garderoben eller i dusjen?”. Men jeg har en liten tanke for året og fremtiden om å komme meg enda lenger vekk fra denne frykten og trosse den litt etter litt. Det jeg husket fort er hvor utrolig sliten og tung i hodet jeg blir av å være i vann. Så nå prøver jeg å jobbe, sitter stort sett her og stirrer, ikke minst har jeg sjekket fb/insta kanskje.. tolv ganger de to siste timene. Litt ærlighet her fra meg i dag!

Januar er over og sorrynotsorry, men det er jeg glad for. Jeg prøver å omfavne nåtiden og ikke alltid lengte etter noe annet. Men denne kulda og mørket gjør noe med oss. Og fort kan man tro at alt i livet er feil, helt til man kommer på at det januar og den leier nedstemtheten i hånda. Men det betyr ikke at det har ikke vært fine stunder også, de kommer her:

IMG_20190101_122436_716.jpg
IMG_20190101_220215_254.jpg

Etter desember pleier jeg å være SÅ klar for å bli kvitt jula, men i år lot jeg den ligge bare litt til, ikke helt klar for å gi slipp. Etter å ha vært tom for strikketøy et par dager kom jeg igang med Vilna leggvarmere, de ble superfine! Gleder meg til det blir litt mindre dritkaldt og jeg kan bruke de til skjørt og strømpebukse.

IMG_20190105_103051_218.jpg
IMG_8556.jpg
IMG_8547.jpg
IMG_20190105_105246.jpg

Vintersola sniker seg inn vinduet og jeg elsker hva den gjør med leiligheten, alt blir liksom magisk. Har dere sett Mopsen min? Han er i keramikk, og er en vase, fra Quail, kjøpt hos min nye favorittbutikk “Draumefangst”, en perle gjemt på Nesodden. Denne tror jeg at jeg skal skrive om senere. (Den rosa koppen der oppe er også derfra!)


Forresten fikk jeg alle Mummi-tegneseriene til jul av samboeren min. Så utrolig koselig og jordnært.

IMG_20190105_193641_862.jpg
IMG_20190113_153357_207.jpg

Jeg bestemte meg for å ikke starte på noe stort strikkeprosjekt etter juleinnspurten, men så stod jeg med “Egostrikk”-boka (Lene Holme Samsøe) i hånda og jeg har lengtet så fælt etter denne genseren, så det måtte bare skje!

IMG_20190109_165149_759.jpg
IMG_20190118_161457_850.jpg

Lyset - Det viktigste for en fotograf <3

IMG_20190111_093857_036.jpg

Det har også blitt endel lesing i januar, det er fint! Strikkingen forstyrrer dessverre litteraturen litt, da det er umulig for meg å gjøre begge deler. Det er mitt hverdagsdilemma når jeg har en ledig stund for meg selv. Bok eller strikketøy. Tommel opp til den her forresten!

IMG_20190120_113245_903.jpg
IMG_20190120_124805_733.jpg

En søndag ble det tur på antikkmesse, en hall full av skatter! Jeg kjøpte en plate (ikke denne, men Joni Mitchell) og en porselens-sel (den hadde uimotståelige søte øyne).

IMG_20190120_153256.jpg
IMG_20190129_133523_236.jpg

Balanse dere, vanskelig, men viktig. Jeg lærer noe om dette hver dag. Jeg kjemper for en hverdag hvor det er plass til rugbrød OG sjokolade. Jeg bakte Sarah Bernard for første gang, den blir jo ofte brukt som en julekake, men å vente til desember 2019 ble uaktuelt. Det ble et stort fullt brett som skulle pakkes ned i fryseren. Men med litt somling ble de liggende i kjøleskapet, og uten at vi klarte helt å forstå hvorfor var det plutselig tomt. Opsi.

IMG_20190130_140715_517.jpg

Nå er det bare en vrangbord og to armer igjen på denne, gleder meg såå til å ha den på! Har kjøpt både matchende neglelakk og lebestift, ny favorittfarge <3

IMG_20190127_101324_535.jpg

Avslutter med den her og stålsetter meg for februar. Denne er til dere <3 Fra Rupi Kaur sin bok “Melk og Honning”


2018 II/IV

Hei! Forrige mandag gjorde jeg noe gøy… jeg var nemlig hos tannlegen! Og det er mye man skal lære i løpet av et liv, jeg har nå lært leksa mi om at åtte år er for lenge å vente mellom hvert tannlegebesøk. Så nå er det tannlegemaraton for å ordne opp i alt som er gæren, og det tar litt mye av energien min om dagen.

Over til oppsummeringen av 2018, del 2!

April

IMG_20180415_203854_552.jpg
IMG_20180407_182216_314.jpg

April og våren gjør sitt inntog, endelig. Vinteren 2018 var lang, det føltes ut som snøen lå evig. Lite visste vi om sommeren vi hadde i vente. Ikke minst kjenner man endelig at dagene blir lengre og sola lyser lengre utover kvelden. Vi feiret også bursdag til samboeren min.

IMG_20180412_115209.jpg
IMG_20180420_085746.jpg

Vårtegn<3

IMG_20180412_181842.jpg
IMG_20180412_175700_653.jpg

Balkonghagen fortsatte å vokse, det gikk fortere og fortere, smått begynte jeg å venne plantene til å være ute, en tidkrevende prosess med å ta alle disse pottene ut og inn hver dag.

LRM_EXPORT_20180429_214628.jpg
LRM_EXPORT_20180429_213532.jpg

Vi besøkte en tretopphytte og våknet under åpen himmel <3

Edvardmfam080418_091-Edit-2.jpg
Edvardmfam080418_007 (1)-2.jpg

Det ble også en nyfødtfotografering, et hasteoppdrag fra en kollega som var blitt syk. Utrolig fint og morsomt.

Edvardmfam080418_099 (1)-Edit-2.jpg

Mai

IMG_20180501_131224.jpg
IMG_20180513_104121_064.jpg

Mai, måneden som begynte med snørester og endte med 30 grader. Genseren vokste stadig, men ble satt på pause på grunn av en baby som var på vei og trengte et teppe.

IMG_20180515_134300.jpg
IMG_20180515_110543.jpg
IMG_20180517_214135_659.jpg

Sol, jordbær, plantene har kommet ut og vi feirer 17.mai på meget rolig vis.

IMG_20180522_124528_148.jpg
IMG_20180521_120013_280.jpg

Tur til Nesodden for å passe hunden mens mor og far er på ferie. Deilig med noen dager uten andre plikter enn å lufte en gammel hund som ikke orket å gå så langt lenger. Dessverre levde ikke denne hunden så mye lenger, hun ble borte i løpet av sommeren. Det er alltid vanskelig å miste en nær venn, og Foxi var intet unntak. Det er alltid rart å komme inn døra hjemme og ikke møte en logrende hale.

IMG_20180529_132856_076.jpg

Vi nyter balkongen til det fulle, jeg sitter der all den tid jeg kan! Jeg finner også ut hvor enkelt det er å lage iskaffe med nespressomaskin og drikker det all day, everyday.

IMG_2436.jpg

Årets første bryllup, en jente som var glad i hunder, og en konfirmant, tre fine oppdrag på samme sted, femten minutter å gå fra inngangsdøra mi! Egentlig litt spennende at disse bildene er såpass forskjellige til å være fra samme sted. Jeg utvikler meg stadig og eksperimenterer med uttrykk og farger.

IMG_1037.jpg

Juni

IMG_9231.jpg
IMG_20180610_084550.jpg

Lilleliljebabyteppe er ferdig, og blir overlevert til en bitteliten baby, vår tredje niese. Nytt liv er magisk <3 Innspurt på genseren.

Kveldsturer i sommerlyset

IMG_20180611_105010_589.jpg

Jeg har bursdag, får frokost i postkassa, og flere buketter blomster.

IMG_20180618_131258_452.jpg

Og ikke minst dere.. JEG FÅR LAPPEN! Det føltes så umulig, jeg brukte så mange kjøretimer, det tok åtte måneder og jeg følte meg så sykt ikke klar, sikker på at det aldri kom til å gå. I løpet av oppkjøringen bannet jeg høyt og ropte “Nå går det ikke!!”, sensor roet meg ned, fem minutter senere tråkket hun ned bremsen hun hadde på sin side, og når hun etterpå nølte og sa "Jeg tror jeg sier at det er godt nok” skjønte jeg ingenting. Det har fortsatt ikke gått opp for meg, hver gang jeg kjører alene tenker jeg “Tenk at jeg har lappen, det er helt sjukt”. Livsvisdom fra meg: Ta lappen når du er 18, jeg lover du kommer til å angre hvis du ikke gjør det.

IMG_20180617_110241.jpg

Sommerens andre bryllup <3 Sjøbilder, perfekt lys!

IMG_2866.jpg

På juni sin siste dag fikk jeg være med på en åpningsmiddag for Mjøsgårdene på Sveinhaug gård. Et magisk oppdrag på en nydelig gård ved sjøen. En kombo av matfotografering, stemning og kveldssol, bedre blir det ikke <3