Posts in Foto
Drømmekirken for en fotograf

God morgen alle :)
Denne uken har jeg hatt vekkerklokken på syv hver dag, og egentlig elsker jeg det. Jeg føler jeg får så mye mer ut av dagen da. Selvom jeg ikke vil stå opp når vekkerklokka ringer synes jeg det går fint så fort jeg kommer meg i dusjen. Men det er klart at nå gleder jeg meg litt til helg, hehe. Men det er viktig å beholde helgefølelsen også som frilanser, lett å glemme å ta seg fri. Denne uken var jeg også så heldig å få ta bilde av en skikkelig søt baby. Har sendt fra meg prøvebilder til kunden i dag, så skal de få velge hvilke de liker best.

Tenkte jeg kunne innlede helgen med å vise dere litt bilder fra ett bryllup i fjor! Et bryllup i en kirke man bare kan drømme om. Det er ofte vanskelig å være fotograf i kirker, fordi det er mye blandingslys (blått lys fra vinduene og gult fra lampene), og furuvegger (furuvegger blir ikke pent uansett). Men denne dere, denne er i glass! Dessuten er den fem minutter unna her jeg bor.

Dette er domkirkeruinene på Hamar som de har bygget et stort glassbygg rundt. En helt egen opplevelse å få være med i bryllup her, jeg har vært her før som gjest, og også som turist under Middelalderfestivalen. En så utrolig fin løsning for å ta vare på og tilgjengeliggjøre kulturminner. Størrelsen gir meg også mye større muligheter til å bevege meg fritt og snikfotografere fra flere vinkler enn en trang kirke. Jeg er alltid opptatt av å ikke vekke oppmerksomhet under vielsen, opplevelsen er alltid det viktigste.

Brudeparet, Ingrid og Bjørnar var bare så søte. Bryllup er alltid rørende, uansett om jeg kjenner brudeparet eller ikke. VI har alltid et møte på forhånd, som er veldig fint, for å få hilst på og bli litt kjent med brudeparet. Så står vi ikke der på dagen og har aldri sett hverandre før.

De var bare så forelska, du så det blinket i øynene til brudgommen hver gang han så på sin brud.
Ruinene ligger på domkirkeodden, et så fint og grønt område, da er det enkelt å finne steder å ta portrettene. Så deilig når vi får til minst mulig reising fra sted til sted.


Kunstløp på Mjøsa

Hei! Jeg stikker innom for å si hei og vise frem bilder fra en fotografering! Denne helgen var jeg i årets første bryllup, årets første fotografering. Det er en fryktelig stille tid for fotografer, disse første månedene fulle av snø med lite lys. Kundene er blakke og familiebildene ble tatt før jul. Derfor er ethvert oppdrag, og spesielt et bryllup veldig velkomment! Jeg gruet meg veldig fordi jeg skulle kjøre bil, og det var en sporete, glatt og mørk vei dit. Som dere kanskje husker fikk jeg lappen i sommer, og fordi vi ikke har bil selv har jeg ikke fått øvd noe særlig på vinterføre. Jeg er alltid nervøs før bryllupsfotograferinger og det er egentlig bra, det gjør meg skjerpa, men det tok nesten litt overhånd denne gangen. Men den gode nyheten: Det gikk skikkelig bra! Jeg kjørte til, og i løpet av denne kjøreturen kom sola frem og Mjøsa blinka så fint til meg på veien. Det var en nydelig vielse, med et kjempeforelska brudepar, vi tok bilder i vakre omgivelser med Mjøsa i bakgrunnen, jeg fikk med meg begynnelsen av festen og kjørte hjem, langt under fartsgrensa, men jeg kom meg helt hjem. Og for en mestringsfølelse! Gleder meg til å vise dere bilder herifra!

Først viser jeg dere disse, de er nesten ett år gamle, så på tide å gi de litt ekstra oppmerksomhet:

Jeg fikk en mail om dette fotooppdraget og kjente det bruse i hjertet. Noen ganger får man oppdrag i fanget som minner om en drøm. En kunstløper + Is på Mjøsa, i strålende sol. Blått, kaldt og vakkert. Og for en STYRKE. Jeg lot meg mektig imponere, hun var nervøs fordi isen ikke akkurat var glattpolert og ganske ruglete, men hun snurret rundt som om det var ingenting. Det er dette som gjør jobben min til drømmejobben!

Søndagsfrokost

Hei fra hytta! Jeg sitter her på hytta i Fredrikstad med en kopp ingefærte, har selvsagt fått vondt i halsen midt i ferien, krysser fingrene for at det går fort over. Her er det helt late dager og påfyll av energi.

For litt siden tok jeg endel matbilder hjemme på stuebordet, blant annet av denne "søndagsfrokosten". I ferien kan vel hver dag være søndagsfrokost?

Håper dere har en fin onsdag/sommer/ferie <3


En varm varm sommerdag

Gooood morgen mandag. Forrige uke prøvde jeg å være litt streng igjen med tanke på frilanshverdagen. Med mai sine dødsvarme dager skled alt litt ut og mye frilanstid ble til fritid. Og det er jo klart det er jo den store fordelen med å jobbe for seg selv, bare det ikke er sånn hele tiden. Så forrige uke var full arbeidsuke, og helgen var etterlengtet, det blir det samme denne uken, men så, dere, så har jeg ferie! 3 uker! Det er mange år siden jeg hadde 3 uker sammenhengende sist. Men... Jeg har akkurat avtalt en fotografering første mandagen i ferien, og jeg holder jo på å jobbe med et bryllup. Jeg tror jeg skal sette en regel, noe sånn som maks to timer jobben pr feriedag.

Apropos de varme maidagene, en av disse tok jeg bilder av denne familien her, og dette er sånne bilder jeg nå, litt i etterkant, kjenner jeg er skikkelig fornøyd med!

Det finnes mange viltre småbarn som aldri sitter stille, eller aldri slipper flaska med såpebobler, eller aldri vil smile. Og under fotografering kan man bli litt rådvill. Men med tålmodighet og rask lukkertid får man til mye. Litt kjeks eller andre bestikkelser er også kjekt å ha. Jeg synes disse bildene ble så levende, det jeg alltid drømmer om, så naturlig og levende som mulig.


Edvard med familie <3

Jeg vet ikke om jeg trenger å skrive noe særlig til disse bildene? Se på han her da <3 Endelig fikk jeg være med på nyfødtfotografering igjen, 13 dager gammel. Så utrolig koselig!

Jeg har møtt ganske mange søsken i det siste, i ca denne alderen. Og det er både veldig gøy og veldig utfordrende. De største er stolte av å ha fått en lillesøsken, men også litt sjalu. Jeg har opplevd flere ganger at de bare dytter dem vekk når de skal prøve å ha dem på fanget. Uansett synes jeg metoden vi har brukt på de nederste bildene funker veldig fint!

Kunstnerportrett: Bjørnulf Dyrud

Hei og god mandag, her kommer en bildeserie jeg tok av Hamarkunstner Bjørnulf Dyrud.

Bjørnulf maler abstrakte malerier og har levd som kunstner siden 90-tallet, utrolig hyggelig og kul fyr!


Familiefotografering på Hamar

Hei alle i sola! Håper dere koser dere masse <3 Her går dagene med til jobbing, masse med foto og det gjør meg glad :) Dessuten blir det mye bilkjøring, da jeg nærmer meg oppkjøring og er nervevrak.

Blogginnleggene fra fotograferinger skal nå komme opp på nettsiden min, så jeg prøver å få litt hyppigere oppdateringer og legge ut ikke så lenge etter levering, aller først blir det å få gått igjennom de fra tidligere som ikke har blitt postet ennå. Her er en familiefotografering fra i fjor sommer på domkirkeodden her på Hamar. De ville gjerne ha med et hint av Hamar på bildene og det synes jeg vi fikk fint til, nå i etterkant er dette bilder jeg er ordentlig fornøyd med!

Grimasebilde skal jeg ha med oftere på fotograferinger tror jeg! 

Nyt pinsen videre, fortell gjerne hva dine planer er!


Tretopphytte nr 2

Hei fra stuekontoret, her sitter jeg og lengter etter sola, jeg har begynt å prøve å starte på frilansjobben klokken 9, for å komme meg fortere ut i finværet. Når gradestokken bikker 20 grader er selvdisiplin det vanskeligste. Over til noe helt annet:

Ok da, så måtte det bli et eget Tretopphytte innlegg denne gangen også. I midten av april besøkte vi tretopphytta med navn "Klatrehytta" som ligger på Helgøya, ca midt i Mjøsa, rett utenfor Hamar. Vi har vært på tretopphytte før, mer presist i november i fjor, da var vi på en annen hytte som var veldig lik, men et litt annet sted, det kan du lese mer om her. Hytteturene fikk vi i gave fra svigermor og svigerfar, sammen med broren til Jo Sigve og hans familie. Her kommer et sammensurium av bilder i forskjellig kvalitet fra mobil og kamera om hverandre.

Jeg kan anbefale en tur til en tretopphytte sterkt, en skikkelig naturopplevelse og litt ekstra hyggelig når man har med barn. Selve hytta er bare 15 kvm, men har soveplass til 8 stk (!), det tror jeg blir litt for mange. Over stua er det hems, med to dobbeltmadrasser, her ser du ut til alle kanter og har vindu rett opp i tretoppene over hodet. Det var lengre lyst og litt varmere ute nå enn i november, som passet veldig fint. Du kan lese mer om tretopphytter her. Ypperlig feriealternativ, å være her to netter hadde nok vært enda bedre, med mer tid til å finne på noe.


Konfirmant Ingvild

Hei fredag! Jeg sitter å småjobber litt før jeg skal en tur på IKEA, det regner i dag så det må jo passe perfekt. Veldigveldig snart er konfirmasjonssesongen her, og jeg håper på litt flere bookinger! Viser frem nydelig Ingvild fra i fjor:

Det er så gøy å møte så mange forskjellige 14/15 åringer! De er så utrolig unike og langt ifra hverandre. Det er en alder full av utvikling og dermed tenker jeg at minnene er ekstra viktige å ta vare på. 

 


Den lave vintersola

Hei alle sammen! Jeg har bestemt meg for å ha en litt annen rytme på bloggen og heller satse på 1-2 innlegg i uka, det er jeg godt fornøyd med! Denne helgen har vi hatt bursdagshelg, samboeren min har bursdag i dag, feiret med foreldre på fredag og kompiser i går, i dag spiser vi kake og spiller nytt playstationspill :) I dag fikk jeg også et overraskelses-fotooppdrag, da en kollega her på Hamar hadde blitt syk. Så jeg fikk møte en liten godklump på 13 dager, det var ikke feil! 

Nå vil jeg vise dere litt bilder jeg tok i vinter. Disse er av min venn Tuva. Den lave vintersola er det vakreste med hele vinteren, og jeg ville skikkelig teste den ut. I tillegg fikk jeg ordentlig testet et nytt objektiv jeg kjøpte rett før jul. Det var gøy!

Er de ikke fine? Ser for meg at dette kunne vært fine artist-portrett eller lignende! Fantastisk lys å jobbe med!

Nå skal jeg småjobbe litt på søndagen før tusler tilbake til sofaen. Fortell meg om deres helg? :)


Lillebror

God morgen :) Jeg har en rolig morgen på sofaen før jobb. Ser litt på tv, leser litt blogger og drikker litt kaffe. Viser dere noen bilder av en søtnos fra i høst:

Dette er Bernard på seks måneder, moren hans er en kunde som har vendt tilbake til meg flere ganger og det gjør meg så glad. Først tok jeg bilde av storebroren Bastian, når han var seks måneder, senere har jeg også tatt bilder av de to sammen. Disse bildene skulle matche de første bildene av Bastian så de kan henge sammen på veggen!

Det er så godt når kunder er så fornøyd at de kommer tilbake. Fra og med nyttår har jeg også innført lojalitetsrabatt til alle tidligere kunder <3 


Svømmetak

God tirsdagsmorgen :) Denne uken her har jeg tro på! I dag kommer en venninne fra Oslo innom og det gjør meg så glad, det er klart jeg savner vennene mine når jeg har flyttet til den byen her. Og på lørdag kommer mamma og pappa! De har ikke vært i Hamar så mye, så jeg får vist dem nye ting hver gang, gleder meg.

Nå vil jeg vise frem noen bilder fra arkivet, disse er ganske gamle, men jeg liker de skikkelig godt den dag i dag.

Svømmetak er en bildeserie jeg tok for Martine Huth, da hun var student på westerdals. Martine utgjør nå halvparten av kommunikasjonsbyrået Daughter, vi gikk sammen på videregående og samarbeidet om masse prosjekt der, vi har gjort noen prosjekt sammen i etterkant og det er alltid gøy.

I utgangspunktet var tematikken at omega-klokker støtter paralympics, men jeg synes de er så fine for seg selv. Her har jeg faktisk blandet både digitalt og analogt fotografi (to av disse bildene er digitale, blir imponert hvis noen gjetter hvilke). De analoge er tatt med mitt elskelige mellomformatkamera, herregud så lenge deg er siden jeg har brukt det, tror jeg må ta det frem igjen. Bildet nest nederst, av øya alene, har jeg brukt mye i kunstsammenheng og stilt ut på utstillinger, jeg har tilogmed solgt ett!

Fire smilende søsken!

Hei! I går følte jeg var en bra dag, jeg fikk litt energi igjen og kom igang med noe greier. Fikk mestringsfølelse og gledet meg til i dag, stå opp tidlig, jobbe, komme i gang. Men så sov jeg så dårlig, som jeg så ofte gjør når jeg tenker for mye på morgendagen. Ikke nok med det, så skulle ryggen henge seg opp under frokosten, så jeg klarer ikke å rette den ut. Men jeg prøver med varmepute og holder spiriten oppe (enn så lenge).

Viser dere litt bilder fra sommeren som var, på en kjempevarm dag med bare føtter, så kan vi drømme litt om tiden som kommer!

Disse var altså en så nydelig søskenflokk, som bare smilte fint og naturlig uten at noen maste på dem! En drøm for en fotograf å jobbe med, det er klart minstemann kanskje ikke var fullt like gira som resten, men det er jo for mye å forvente av en som bare har levd noen måneder. De hadde også en mamma som ble med på et par bilder og et par søskenbarn. Disse bildene er tatt på domkirkeodden, en liten spasertur fra leiligheten min, og jeg er så glad for å ha flere så perfekte locations i nærheten, ihvertfall frem til jeg får dette førerkortet (en prosess som skal ta en evighet virker det som).

God tirsdag, hold ut, dette er ikke alltid ukens beste dag... Ta en stor kopp te, så ordner alt seg :)


Artistfoto: Falkevik

Hei fredag! Jeg tar det heeelt rolig denne helgen, vel, det er vel ikke helg ennå, men med fri fra butikkjobben både i dag og i morgen har jeg smugstartet litt. Jeg har ingen planer, men kanskje jeg skal lage noen? Hva skal dere i helgen?

Her er litt bilder jeg tok av artisten Julie Falkevik for ca ett år siden, en kaldkald morgen (jeg hadde heldigvis boblejakke, men ikke modellen). Det øverste bildet er tiltengt en singel med litt "kaotisk" pianospill, så her fikk jeg leke litt med bildet, synes det funket? Hør Falkevik på soundcloud!

IMG_7155nett.jpg
Blomsterplukkende jente

God tirsdag! I dag er hele dagen min, ingen butikkjobb som kaller og jeg får krysset av masse ting på lista :) Sola lyser inn i stua og jeg har vært en tur ut, fordi når man først ER frilanser må man ta seg de frihetene. Her kommer et par bilder fra en fotografering i sommer, i dag er dagslyset fem minutter og fem sekunder lenger enn i går!

Her ville moren gjerne ha så lite oppstilte bilder som mulig og foreslo selv dette gamle fabrikkomerådet som location. Gøy å jobbe med noe helt annet enn natur og skog som jeg er vant til, masse fine teksturer å jobbe med. En ganske sjenert, men herlig jente!


Årskavalkade 2017, del II

Hei mandag! Jeg sitter på kafé og jobber, nå nettopp ble jeg forstyrret av en venninne og det kunne ikke passet bedre på en mandag!

IMG_20170514_133138_439.jpg

Mai

Mai og våren kommer på ekte og det er rosa overalt!

IMG_1883.jpg
IMG_1726.jpg
IMG_1704.jpg

Vi starter grillsesongen, om enn i ullgenser!

IMG_20170501_122657.jpg

Vi er jevnlig i Hamar for å planlegge og ordne før vi flytter til vår nye by, innimellom nytes Mjøsa og vi fikk heldigvis Hamars fineste leilighet i boks!

FamilienSchatvetVikenl.jpg
Veggisburger-nett.jpg
Byggrissalat-nett.jpg

Mai var også måneden det plutselig hopet seg opp med fotooppdrag før jeg forlot Oslo, og til tross for mengden stress det resulterte i gleder sånn stress mitt kjære fotohjerte <3 

IMG_20170517_143016_923.jpg
IMG_3955.jpg

Nasjonaldagen ble tilbrakt på min gamle barneskole hvor min kjære niese går nå. Nesodden er ett ganske mye mindre sted enn både Oslo og Trondheim (overraskende nok), og det var egentlig såå deilig å bare nyte et barnetog som har gått forbi i løpet av 6 minutter, spise litt pølse, si hei til Nora som løper fra boksekasting til lykkehjul, bare tilbringe dagen helt rolig sammen med mine aller nærmeste, i bunaden til mormor og føle seg fin.

Mai var også den store banankasse-måneden, jeg startet fryktelig tidlig å pakke for å slippe å stresse, et veldig godt tips forøvrig.&nbsp;På flyttedagen var alt helt klart, vi fikk bærehjelp av mange og hele leiligheten ble tømt på en time! Kvelden før nøt vi en Lambert Pale Ale og  tok farvel med Oslo for denne gang.  Jeg elsker Oslo, ELSKER Oslo. Jeg får litt vondt i hjertet når jeg tenker på Oslo, jeg savner vennene mine, jeg savner den søte kaféen Oslo K som er gjemt et sted i nærheten av Majorstua, jeg savner Nord på Tøyen, jeg savner Sentralen, jeg savner Steam, jeg savner Kaffegram og Sagene, jeg savner alle bruktbutikkene på Grünerløkka, jeg savner papiravdelingen på Norway Designs, jeg savner St.hanshaugen, Tronsmo, Eldorado bokhandel, jeg savner endeløse vandringer fra sted til sted uten mål og mening, botanisk hage, stygge Carl Berner, jeg savner perlene du kommer over på vei fra et sted til et annet. Men jeg savner ikke stresset.. Jeg savner ikke å løpe til t-banen, jeg savner ikke å ikke få puste på 54-bussen fordi den er for full, og jeg savner ikke kjellerleiligheten.&nbsp;Jeg var full av utålmodighet og ubestemmelighet i Oslo, og selvom Oslo er byen i mitt hjerte er den bare en togtur unna, og Hamar er ikke så verst altså, selvom jeg ikke er klar for å skrive en hyllest til denne byen ennå vokser den på meg.

Mai var også den store banankasse-måneden, jeg startet fryktelig tidlig å pakke for å slippe å stresse, et veldig godt tips forøvrig. På flyttedagen var alt helt klart, vi fikk bærehjelp av mange og hele leiligheten ble tømt på en time! Kvelden før nøt vi en Lambert Pale Ale og tok farvel med Oslo for denne gang.
Jeg elsker Oslo, ELSKER Oslo. Jeg får litt vondt i hjertet når jeg tenker på Oslo, jeg savner vennene mine, jeg savner den søte kaféen Oslo K som er gjemt et sted i nærheten av Majorstua, jeg savner Nord på Tøyen, jeg savner Sentralen, jeg savner Steam, jeg savner Kaffegram og Sagene, jeg savner alle bruktbutikkene på Grünerløkka, jeg savner papiravdelingen på Norway Designs, jeg savner St.hanshaugen, Tronsmo, Eldorado bokhandel, jeg savner endeløse vandringer fra sted til sted uten mål og mening, botanisk hage, stygge Carl Berner, jeg savner perlene du kommer over på vei fra et sted til et annet. Men jeg savner ikke stresset.. Jeg savner ikke å løpe til t-banen, jeg savner ikke å ikke få puste på 54-bussen fordi den er for full, og jeg savner ikke kjellerleiligheten. Jeg var full av utålmodighet og ubestemmelighet i Oslo, og selvom Oslo er byen i mitt hjerte er den bare en togtur unna, og Hamar er ikke så verst altså, selvom jeg ikke er klar for å skrive en hyllest til denne byen ennå vokser den på meg.

IMG_20170529_213358.jpg

Juni

Juni og Hamar og sommer! Det er nok en god idé å flytte til en ny by og sommeren, alt er vakkert da! 

IMG_20170606_204332.jpg
IMG_20170531_172839_915.jpg
IMG_20170531_082556_886.jpg
IMG_20170604_103634_344.jpg

Balkongen, den elskede, elskede balkongen! Og Mjøsa, har jeg nevnt Mjøsa? Altså Mjøsa kan nesten måle seg med alt det fine i Oslo. Hadde det ikke vært for Mjøsa....

IMG_20170608_153727_821.jpg
IMG_20170609_170247.jpg

Jakten på Hamars beste cappucino ble kort for det er ingen tvil om at den er på Larsen. FUN FACT: Jeg sitter på akkurat det samme bordet i dette sekund og skriver dette. Til høyre, et blinkskudd av meg i min fotomundur, med et passe teit smil.

Med et velkomsttilbud ble jeg også godt tatt imot på fotofronten og fikk en pangstart på byggingen av en ny kundebase! Ikke minst fikk jeg være med på et nydelig bryllup!

Martine&Chris25Nett.jpg
IMG_20170703_225451_042.jpg

Juli

Måneden over alle måneder, måneden vi alle venter på, for å ligge på stranda, ha fri, late dager, når det er så varmt at man nesten ikke får puste. Når ingenting er viktig bortsett fra is og jordbær. 

IMG_20170713_114005_777.jpg
IMG_20170709_145344_745.jpg
IMG_20170714_093311_419.jpg
IMG_20170709_093238_698.jpg

De fineste blomsterbukettene kan plukkes rett utenfor døra og de små øyeblikkene betyr alt!

IMG_20170716_130224_388.jpg
IMG_4023.jpg
IMG_20170717_085715_010.jpg
IMG_20170719_153940_171.jpg

Og hytta, jeg elsker denne hytta over alt. Skjærviken, paradis. Uansett. Utedo, vaskevannsfat, gjørmete strand, vonde kongler, men allikevel det stedet jeg lengter til hele året. Jeg har aldri skjønt folk som drar til Kreta på sommeren.. For det første, hvem orker 40 varmegrader? 

IMG_20170718_221147_921.jpg
IMG_4183.jpg
IMG_20170729_095458_156.jpg
IMG_20170727_160515_551.jpg
IMG_20170727_161533_787.jpg

Ikke nok med det, denne nye familien jeg har vært en del av de syv siste årene bringte med seg en helt ny hytteopplevelse. En hytte uten strand, men med fjell, blåbærtuer og sauebjeller! 

Velkomsttilbudet varte utover denne måneden også og jeg fikk utforske mer Hamars perfekte locations med søtesøte familier!

Nå skal jeg prøve å lukke maccen og nyte litt sosiale samvær før jeg begynner på runde to! Ha en strålende mandag og arbeidsuke alle sammen :)

Franzefoss - Pukkverk!

God mandag alle sammen, jeg skal poste endel bilder fra fotograferinger fremover, få vist frem det jeg har jobbet med det siste året for å få god plass til å poste nye ting når de fortsatt er nye. 

Her er bilder fra en fotografering jeg gjorde for Franzefoss igjennom "Heia de som vinner". Vi gjorde to dager for disse, den første på søppeldynga, den andre på dette pukkverket. Her produserer de grus i forskjellige størrelser. Vi fikk vernehjelm og sko, og ble kjørt rundt blant gjørme og gigantiske maskiner!

IMG_5611liten.jpg

Jeg fokuserte på å fotografere teksturer, komposisjoner og detaljer. Som jo er det beste jeg vet! Å bare kunne gå rundt i et helt ukjent og nytt miljø og lete etter småting som vekker min oppmerksomhet, å føre fokuset mot noe som blir "oversett" hver dag.

Bildene rett ovenfor her er tatt inne i en steinknusermaskin, den dunket kontinuerlig og knuste de største steinene til mindre biter, det var umulig å ikke tenke på hva som hadde skjedd hvis man falt ned i hullet. (Du vet, skrekkfilm på fabrikk aktig)

Dette var et utrolig morsomt oppdrag og som jeg nevnte når jeg skrev om søppeldynga føler man seg litt som et lite barn som liker gravemaskiner. Blir helt fascinert av maskineriet og aller mest størrelsen på alt. Bilhjul høyere enn meg. Utrolig morsomt oppdrag! Håper jeg får jobbe med noe like gøy i året som kommer!


Årskavalkade 2017, del I

Hei hallo! Nå kommer det en liten årskavalkade for 2017, kanskje litt sent ute, men det gjør vel ingenting? Jeg deler opp i måneder og viser hva både jeg og firmaet mitt har drevet med :)

IMG_20170121_174218_003.jpg

Januar

I første halvdel av 2017 bodde jeg fortsatt i hovedstaden, byen jeg elsker! Den første januar startet jeg denne bloggen, med større tro på å holde den gående enn andre blogger jeg har startet. Det har jeg klart og jeg er veldig stolt, det tar mye jobb, men det er gøy!

IMG_6298-Edit copy.jpg
IMG_6398.jpg

Jeg fikk besøke Oslo Konserthus og ta bilder av orgelet deres. Blant det morsomste jeg har gjort i år!

last ned.jpeg

Det lå juletrær på hvert gatehjørne og minnet om høytiden som var over. Se så lite snø det var i fjor?

IMG_6937nett.jpg
IMG_7547.jpg

Jeg fikk også portrettere de to artistene her! Julie Støp Husby og Julie Falkevik, utrolig dyktige folk. Og utrolig gøy å få samarbeide med andre om sluttresultatet, finne ut hva som funker best!

IMG_20170213_153721_870.jpg

Februar

Februar dro vi til Sognsvann for første gang etter 1,5 år i Oslo.

IMG_20170204_133553_960.jpg
IMG_20170204_191132_379.jpg
IMG_20170205_174147_655.jpg
IMG_20170205_174502_454.jpg

Vi var også på drømmehytta på fjellet en liten tur

10liten.jpg
08liten.jpg

Jeg fikk møte den nydelige familien her, med ei litta tulle på 11 dager, magisk!

IMG_20170215_160754_150.jpg

Benyttet anledningen til å hilse på katten og resten av familien på Nesodden!

IMG_20170222_115208_498.jpg

Jeg fikk også tid til å lese favorittboka mi på nytt

IMG_85553nett2.jpg

Mars

I mars var jeg på kaffegram og tok bilder av kaffe! Bilder jeg elsket å ta og elsker å ha den dag i dag :)

IMG_20170305_111421.jpg
IMG_20170322_170530_029.jpg

En søndagsstek. Er det noe jeg er glad for er det at vi er flinke til å lage mat og unner oss god og eksklusiv mat innimellom. Til høyre mamma og pizza på Grünerløkka <3

IMG_0088nett.jpg

Jeg fikk også ta bilder på NM i karate, en ny og spennende opplevelse! 

IMG_20170401_104559_094.jpg

April

I April jobbet jeg med Daughter på frogner, med bilder til Pro Sentret. De er verdens herligste jenter å jobbe med!

ProSentretPortrett.jpg
ProSentretSamtale.jpg
IMG_1089.jpg

Mannen i mitt liv hadde bursdag og vi hadde en helt rolig dag, med luksusfrokost og restaurant middag.

IMG_1083.jpg
IMG_20170410_161434_042.jpg

I tillegg var det vår, vårvårvår (herregud jeg gleder meg til vår!!), både på sørenga og i skogen!

Også påsken da, med herlige folk! Familien min er ikke så verst, og litt ekstra savnet når jeg bor litt ekstra langt unna.

Dette blogginnlegget skulle jeg poste på mandag, men det tok så lang tid å lage! Skal smugstarte på de neste så de ikke blir like tidsslukende. Nå er det fredag! Denne uken har gått litt surr i ball og jeg har ikke fått jobbet så mye. Men vet dere hva? Det er helt ok. GOD HELG!


Martine + Chris

God morgen alle sammen og god FREDAG! Jeg innser at jeg har så mange fotograferinger jeg aldri får postet her på bloggen, og det må det bli en slutt på. Vi har hele sommeren å gå igjennom!

Akkurat nå jobber jeg med å booke flere bryllup i løpet av året. Jeg har fortsatt endel ledig tid i løpet av sommeren. Bryllupsfotografering er både det skumleste og gøyeste jeg vet i det firmaet her. Det er klart at å ha ansvar for så viktige bilder gjør en litt nervøs, forhåpentligvis gifter man seg bare en gang i livet. Jeg har hatt bortimot søvnløse netter før bryllupsfotografering, heldigvis har dette lettet litt de siste gangen. Det er klart å man skal være litt nervøs, så man er skjerpet, men også litt avslappet, så man får sove og ikke lar presset ødelegge. Det er en så intens dag man har foran seg og man er utslitt i etterkant, men å få møte så mange nydelige mennesker, å være med på en så spesiell dag i andre menneskers liv, fylt av kjærlighet og glede! Vi er flere bryllupsfotografer som sliter fordi vi blir så rørt, ikke alltid like lett å ta bilder med tårefylte øyne.
De siste årene synes jeg at jeg har fått en god rutine på fotograferingene, har funnet noen ting jeg sverger til, blant annet å alltid møte brudeparet på forhånd, finne er kjemi, å få forloverne med på mitt lag til å hjelpe meg med småting i løpet av dagen, å insistere på å ikke ha "publikum" under fotograferingen. Samtidig er det ting jeg gjerne vil forbedre, som jeg gleder meg til å jobbe med fremover! Håper på flere bryllup i år :)

Her er bilder fra et drømmebryllup i sommeren som var, nemlig bryllupet til Martine og Chris, i Lindehagen på Nesodden. Nesodden er jo mitt hjemsted og denne lokasjonen er helt ny for meg. Det er nok først de senere årene det har virkelig blitt tatt i bruk, og på en så fin sommerdag som dette kunne det ikke blitt bedre. En hage full av gjemmesteder og overraskelser. Også de to nydelige folka da!
Det var lenge spådd regn denne dagen og vi hadde nok alle litt panikk, men det heldigvis snudde i siste liten. Vielsen var utendørs med brudens tante som prest, det gir alltid en helt egen personlighet til bryllupet. Har vært i bryllup før hvor presten er i nær relasjon til brudeparet. Martine og Chris var så behagelige å jobbe med, avslappet, og det gjør så mye for bildene og dagen i seg selv.

Guriland, nå gleder jeg meg til sommeren igjen <3

Nå er det fredag dere, jeg skal bare jobbe littegranne i dag så skal jeg ta helg! Og det skal bli så digg! Jeg skal bruke helgen til å få friskluft, spille playstation og kanskje lage vafler?


Årets julebakst
IMG_3503.jpg

Med et brak pangstarter jula på julaften. Med masse folk, overdådig mye mat, en sinnsykt mange gaver og masse som skjer på en gang. Spesielt med småbarn tilstede, vi hadde tross alt bare ett. Håper alle hadde en fantastisk dag i går, vi koste oss masse og jeg ligger nå litt på sofaen før det er videre til julefrokost i dag!
Jeg tok bilder av alle julekakene for en liten stund tilbake, det var veldig gøy! Jeg elsker matfotografering mer og mer og det vil definitivt gjøre mer av. Det krever en del av meg, men jeg lærer såå mye av det. Nå bruker jeg bare ark som bakgrunn og reflektor, oppå kjøkkenbordet, det er litt (veldig) upraktisk, så jeg håper å få bygget en slags dings og kjøpe noen andre plater/underlag/vegger etterhvert.
Det er jo litt sent å tipse om julekaker nå, men jeg forteller litt allikevel, også har jeg et lite arkiv til neste år!

Jeg har vel valgt å kalle disse "noe daim-aktig med nøtter på". Oppskriften jeg brukte er her , english toffee. Jeg følger sjelden oppskrifter til punkt og prikke, her valgte jeg å bruke bare en langpanne, fordi jeg bare regnet med at hun i oppskriften hadde små langpanner, og det hadde hun jo forsåvidt, men den ble litt for tjukk den her altså. Ikke at det gjorde noe! Jeg brukte bare mørk sjokolade, og mye mindre enn i oppskriften, men dette også fordi jeg hadde en mindre flate å fylle. Jeg har laget dette før, som har både vært mislykka og vellykka, med sukkertermometer er det definitivt litt enklere (som jeg brukte i år). Det kan være litt vanskelig å få sjokoladen å sitte fast i karamellen, fordi denne er full av smør, men jeg hadde litt nøtter i karamellen også, som gjorde den litt humpete, og jeg føler det hjalp litt. Jeg brukte mandler, valnøtter og hasselnøtter!

Disse er min favoritt! Myke og gode krydderkjeks. Oppskriften er her, gingerbread cookies. Har lengte lurt på hva jeg skal kalle de, pepperkakekjeks gikk de som i fjor, men det klinger ikke så bra. Var innom pepperkjeks, men endte opp med krydderkjeks, det er jo en slags krydderkake i kjeksform. Jeg har jo som dere ser, droppet å dyppe disse i hvit sjokolade, ellers har jeg fulgt oppskriften ganske greit. Brukt bakepulver istedenfor "baking soda", vanlig brun farin for "light brown sugar", og mørk sirup for "molasses". Og det er nok derfor de ser litt annerledes ut enn i opskriften, men sjitgode er de uansett!

Disse! Har jeg bakt et par ganger før, og jeg elsket de, men i år er jeg virkelig ikke fornøyd. Først oppskriften her, Amarettokjeks har jeg valgt å kalle de. På en måte er de litt kransekakeaktig på smak og jeg elsker kransekake! Men hvis du åpner oppskriften ser du at de ser totalt annerledes ut enn de skal. Og det har de gjort før også, men jeg har likt de som de er uansett. For det første sier hun "ikke mal ditt eget mandelmel", og det er akkurat det jeg gjør, derfor blir de flatere. Men det som skjedde i år var at blenderen takket for seg halvveis mens jeg malte mandler. Jeg følte for å stoppe den da den begynte å ryke ganske godt (den står fortsatt på balkongen). Derfor ble ikke "mandelmelet" helt som det skulle. Grunnen til at jeg har gjort det sånn er fordi mandelmel har jo en kilopris på høyde med entrecote og er jo så enkelt å lage selv! Man trenger også "caster sugar" til denne oppskriften, jeg har skjønt at det er rørsukker, men et veldig finmalt rørsukker. Det er ikke så enkelt å få tak i her i Norge. Og jeg tror disse to forskjellene er grunnen til at i år ble deigen helt flytende. Jeg prøvde å redde den med litt hvetemel, men alt bare skjærte seg denne gangen. De ble også ekstremt søte, tidligere har jeg fått de litt myke, i år er de helt sprø. Så jeg er ikke helt fornøyd, men har fått skryt allikevel, så det er jo et godt tegn. Kakeboksen har jeg forøvrig arvet at min mor og er min favoritt, skal prøve å få tak i noen flere vintage til neste jul!

Til slutt brente mandler, og har skal jeg ikke ta noen ære! Disse er fullt og helt min samboers prestasjon! Jeg er ikke såå glad i brente mandler, men disse synes jeg er skikkelig gode. Oppskriften er fra Trine, tilsatt et dryss kanel og litt havsalt. Jeg tror det som gjør de ekstra gode er at de er ristet litt i ovnen på forhånd, så de blir skikkelig sprø!

Det var våres fire slag i år! I tillegg lagde vi litt pepperkaker til pynt, men den deigen var butikkjøpt, og jeg lagde to batcher med fudge som begge ble flytende! Viktig å nevne det mislykka også? Kos dere masse videre i romjula!