Posts in Frilanslivet
Nettbutikk + Kalender 2019

Kjære alle som en gang leste bloggen min og kanskje fortsatt gjør det? Denne bloggen er ikke nede for alltid! I første omgang vil jeg bare informere dere om at jeg i første omgang har lansert nettbutikk her på siden min! Og at her får du i år som i fjor en nydelig kalender for 2019, den ble en bestselger i fjor og jeg håper den får reise litt rundt i 2019 også!

God førjulstid alle <3 Vi snakkes snart igjen!

April 2018

Hei alle på arbeidernes dag! Jeg bruker dagen på... arbeid! Men kanskje ikke helt som jeg skulle. Jeg henger litt etter med alt om dagen føler jeg, så i dag skulle jeg virkelig få alt unnagjort, men så kom forkjølelsen. Jeg hater å være syk, blir kjempe sytete. Men jeg får jobbe så mye jeg orker og slappe av resten, stapper i meg c-vitamin og ingefær! Nå kommer månedsoppsummeringen av april.

April sneik seg inn midt i påsken, og når jeg ser tilbake nå føles det som hundre år siden. Jeg har gjort ganske mye i april, mye jobb, en tur på tretopphytte og en tur til Nesodden. April har endelig kommet med våren og jeg har nesten vært på gråten over at den endelig er her. 

I dag derimot er det supergrått ute og egentlig liker jeg det litt, jeg klarer ikke sitte inne når det er sol. I mai er det tid for mer varme, mer sol, mer grønt! Jeg skal fotografere minst en konfirmant og et brudepar, gleder meg masse!

Hva skal du i mai?


Mars 2018

Hei April! April kom liksom midt i ferien så jeg la ikke helt merke til at det var månedsskifte. Forøvrig dere, så hater jeg aprilsnarr, for jeg blir alltid lurt, alt for å være godtroende. I år var jeg heldigvis på en hytte og ikke fullt så utsatt. Min favorittspøk i år er veganermat som skulle begynne å selve økologiske egg!

 Tilbake til mars! Mars er måneden hvor man er drittlei av vinter og bare vil ha vår. Mars i år har vært forferdelig kald, men heldigvis har vi hatt mye sol. Jeg har også sørget for å begynne plantingen innendørs, så her er det grønt uansett!

 Pannekakelørdager har en tendens til å bli de beste!

Pannekakelørdager har en tendens til å bli de beste!

IMG_20180309_120807_176-sv.jpg
 Ypperlig anledning til å bake kake!

Ypperlig anledning til å bake kake!

IMG_20180313_105111-sv.jpg
 Også påsken da, med besøk på Nesodden!

Også påsken da, med besøk på Nesodden!

IMG_20180326_151819_992-sv.jpg
IMG_20180329_144523_811-sv.jpg
 Jeg leser en krimbok i året, og det er i påsken. Denne var avansert og jeg er ikke ferdig, men får vel holde ut litt etter påske også!

Jeg leser en krimbok i året, og det er i påsken. Denne var avansert og jeg er ikke ferdig, men får vel holde ut litt etter påske også!

 Planlegging av balkong &lt;3&nbsp;

Planlegging av balkong <3 

 Besøk av mamma og pappa!

Besøk av mamma og pappa!

 Påske-te fra Solberg og Hansen, en stor favoritt!

Påske-te fra Solberg og Hansen, en stor favoritt!

 Et nytt kaffebesøk, en ny anledning til å bake kake.

Et nytt kaffebesøk, en ny anledning til å bake kake.

IMG_20180323_150339_388-sv.jpg
 Liv og røre i spirene!

Liv og røre i spirene!

 Jeg kom meg også en tur ut på Mjøsisen for å ta bilder av en kunstløper, fantastisk opplevelse, gleder meg til å vise dere bildene!

Jeg kom meg også en tur ut på Mjøsisen for å ta bilder av en kunstløper, fantastisk opplevelse, gleder meg til å vise dere bildene!

 Også hyttepåsken, med ski og kvikk lunsj og sol!

Også hyttepåsken, med ski og kvikk lunsj og sol!

 Det eventyret her imponerer gang på gang.

Det eventyret her imponerer gang på gang.

Nå sitter jeg på kafé og har gulpet i meg en svær kaffelatte, og dere, jeg tror de som sitter ved siden av meg er på date og det synes jeg er forferdelig spennende å følge med på! Det går litt trått i samtalen, men vi har i hvertfall kontroll på hvor begge har bodd hele livet, hvor mange søsken de har og hva de jobber med.

I april starter jeg vårtilbudet mitt og har 30 % avslag på portrett og familiefotografering, har allerede et par bookinger og håper på flere. Jeg skal også en tur til Oslo og bli et par dager, det gleder jeg meg masse til!

Fortell meg om hvordan deres mars var og hvordan deres april blir?!


Mandagsliste

Jeg elsker sånne listeinnlegg på andre blogger, for litt siden tok jeg en runde og samlet opp noen til fremtiden. Og i dag, i dag er en perfekt dag for en sånn liste! Jeg ligger på sofaen med Joni Mitchell, kaffe og kakerester fra i går og koser meg på drømmejobben, slapper av litt før "nødvendig-jobben", den som sørger for at husleia blir betalt hver måned. 

IMG_20180313_113939_503.jpg

1. Hva ser du frem til denne uka?

Denne uka skal jeg jobbe litt for mye, men på fredag drar jeg hjem til Nesodden og mamma og pappa! I løpet av helgen kommer også brødrene mine og co! Gleder meg masse til å møte hele familien igjen, det er alltid koselig, gøy og litt utmattende. Vi har så mye å si i familien min og vi prater kanskje litt i munnen på hverandre, men det er fint selvom man blir litt sliten i hodet.

2. Hvilken blogg begynte du å lese sist?

Jeg hadde akkurat en skikkelig oppsamling av nye blogger, så her er det litt mange å ta av. Jeg har en fast liste med blogger jeg digger og prøver å få med meg hvert eneste innlegg, også har jeg en liste med blogger jeg sjekker innimellom. "Silje, stort og smått i Stavanger" er nykommer på hovedlista, så det får bli henne! Deilig med bare sånn hverdagsinnlegg i et liv som minner meg litt om mitt og litt om livet jeg vil ha.

IMG_20180318_171019_467.jpg

3. Skal du lage noe herlig mat denne uken, kanskje?

Åh, denne uken er helt uplanlagt matmessig. MEN la meg heller fortelle om i går, hvor jeg lagde en fantastisk pavlova jeg ble kjempefornøyd med, brownies og and til middag! Jeg har aldri laget and før, men kjøpte noen andebryst på megatilbud pga dårlig dato som har ligget i fryseren lenge. Det ble SÅ godt, jeg fikk det skikkelig bra til, selvom det kunne vært litt sprøere skinn. Pavlovaen var litt seig i bunn, men jeg liker seige ting. Og jeg hadde på lemon curd (det beste jeg vet) og for første gang fikk jeg den til skikkelig bra, den ble tjukk nok og sur nok og jeg spiser litt akkurat nå. Rett og slett en perfekt matdag!

IMG_20180317_115325_395.jpg

4. Si en greie du virkelig vil gjøre denne uken, som du skal ta deg tid til?

Plante noen nye frø som kom i posten i dag, lese i bøkene jeg lånte på biblioteket i går, strikke videre på genseren, se mer av serien "Godless" som vi begynte på i helgen. Denne uken må jeg ta en dag av gangen for å ikke bli overveldet av alt jeg skal igjennom, derfor er det viktig for meg å også ta meg tid til å slappe av.

IMG_20180313_105111.jpg

5. Hvilket ord skal du holde hardt i resten av uken?

Er det lov å svare "kaffe"? Eller så tror jeg tålmodighet er et godt valg. 

6. Hva gjorde du i går kveld?

I går la samboeren min seg før meg, jeg legger meg alltid først. Men de få gangene jeg blir alene på kvelden synes jeg det er veldig deilig og blir bare sittende å se på tull på tv og nyte mitt eget nærvær.

7. Et bilde som symboliserer denne dag

8. Hva spiste du til frokost i dag

Jeg spiste brødskiver med ost og skinke, og syltetøy, som er det jeg spiser til alle måltider utenom middag for tiden. Kjedelig, men noen ganger må man bare få i seg mat uten at det er så mye snert på den. 

9. Når våkner du om morgenen?

Jeg har gått på kunstakademiet i tre år og vært frilanser/ringevikar/kveldsarbeider i tre år etter det. Som vil si, med noen få unntak er det ingen som har krevd at jeg står opp tidlig på seks år. Bortsett fra: meg! På ett tidspunkt gikk jeg fra å ville sove lenge til å ville stå opp tidlig (var det kanskje da jeg ble voksen?). Det har nok noe med å ville være flink å gjøre, jeg føler at jeg ikke får noe ut av dagen hvis jeg står opp for sent. Og jeg er ikke et "jobbe-på-kvelden"-menneske, jeg var kanskje det før. Men nå, når jeg er frilanser, velger jeg å ha kvelden fri til avslapping, og synes ofte det er helt ok / finfint å legge seg forholdvis tidlig. Men kroppen min er fortsatt et b-menneske og jeg står aldri opp før 7 frivillig. Generelt sett står jeg opp en gang imellom 7.30 og 8.30, det hellige tidspunktet for å starte arbeidsdagen er kl 10, det føles helt perfekt, hverken for tidlig eller for sent. 

10. Hvordan ser du som oftest ut til hverdags?

IMG_20180113_121459.jpg

Jeg tar sjelden bilder av meg selv og poster de enda sjeldnere. Men her, til ære for dere: En støvsugerselfie! Jeg så en video på facebook tidligere i dag om kroppspress. Og tenkte at fra nå av skal jeg slutte å skamme meg i bikini og starte å poste bilder med eller uten dobbelthake, med eller uten sminke, med eller uten valker. 

Nok skravling for i dag! Svar gjerne på de samme spørsmålene selv!

Liste stjålet/lånt fra Elsa


Årkavalkade 2017, siste del!

Tirsdag, det blåser store snøfiller ute, jeg gruer meg kanskje litt til jobb. Men etter en jobbdag i dag og en i morgen drar jeg til fjellet på vinterferie, så skal jeg endelig få stått litt på ski igjen! Merker du noe til vinterferien?

Nå over til aller siste den av 2017!

IMG_20171107_174447_315.jpg

November

Og det begynner å bli mørkt på ordentlig, mørkt på vei til jobb og fargerike solnedganger før du vet ordet av det. Allikevel er det rom for å ta med seg en bok ned til Mjøsa i solskinnet!

IMG_20171103_064037.jpg
IMG_20171113_123102_725.jpg

Vi tok en tur til en hytte i toppen av et tre!

IMG_4767.jpg
IMG_4822.jpg
IMG_4800.jpg

Heldigvis startet både kakao og klementinsesongen for fullt og gjør mørketiden litt varme

IMG_20171119_162715_800.jpg
IMG_20171119_120135_505.jpg
IMG_20171114_150128_554.jpg
IMG_20171123_153228_717.jpg

Snøen kom og jeg var i ekstase, som er rart å tenke på nå, hvor alt jeg drømmer om er å bli kvitt det maset!

IMG_9825.jpg
IMG_9905.jpg

Jeg tok bilder av han her, som også er min tremenning (tror jeg, du vet, slekt, på en eller annen måte). Han var også glad for snø!

IMG_20171126_165144_433.jpg

Vi startet juleforberedelsene tidlig, noe som var lurt på mange måter, men kanskje nesten litt for tidlig, neste år skal jeg spare på litt flere ting.

IMG_2280-Edit.jpg
IMG_2663-Edit.jpg

Tok også bilde av hu viltre her, som var så herlig, elsker når barna viser en skikkelig personlighet! Til slutt var jeg innom kaffegram i Oslo og tok disse bildene av mat, som jeg er skikkelig fornøyd med!

IMG_20171202_202942.jpg
IMG_20171203_095220_834.jpg

Desember

Så kom desember og advent på ordentlig, faen-pepperkaken fikk bli med og vise at jula ikke trenger å være så høytidlig, og for å kjempe imot stresset som egentlig bare ødelegger.

IMG_20171203_111839.jpg
IMG_20171203_150743_276.jpg
IMG_20171206_113444_273.jpg
IMG_20171208_141222_403.jpg

Etter å ha sendt fakturaen som doblet omsetningen fra 2016 kjøpte jeg med en svær kanelbolle og lente meg litt tilbake, midt i alt styr og stress.

IMG_20171212_122621.jpg

Jeg gjorde igjen om stua til fotostudio og tok bilder av årets julekaker! Det skal bli masse mer matfoto i år, digger det!

IMG_20171212_102908_275.jpg
IMG_20171222_112621.jpg

Jeg hadde en te-adventkalender, samtidig som jeg arvet denne jule-tekannen av mamma og det var så utrolig fint, en liten stund hver morgen med en kanne helt for meg selv. Nydelig var det.

IMG_20171221_005349_056.jpg

Vi hadde også juletre for første gang, og det var magisk. Helt magisk, lukta, gleden med å skru det på hver morgen, barføtt på vei til badet.

IMG_20171225_212918_941.jpg

Jeg strikket min første genser i strl fire år, den ble ferdig kl 12.30 julaften, kl 13.00 var det grøt med den som skulle få genseren. Det ble litt stress på slutten der, men herregud så stolt jeg var!

IMG_20171224_144609_479.jpg

Så var det jul på ordentlig, med alt som hører jula til, det ble også litt jobb og en helt passe avslappende nyttårsaften. Før vi tok fatt på 2018 og nå er det snart gått to mnd allerede! Tiden flyyr fra oss før vi vet ordet av det!

2017 var et år hvor mye skjedde, tiden går fort og flytting er alltid veldig rart. Man venner seg fort til en ny hverdag og et nytt sted og det er rart å tenke på hvor kort det er siden Oslo var stedet hvor man kjøpte melk og brød og gikk søndagstur i nabolaget. At man lå på en annen sofa og kalte det hjemme. Og hvor rart og ukjent Hamar var i starten, at det rare ukjente har blitt hverdagen og normalen. 
Det skjedde mye fint i firmaet mitt i 2017 og med dette tilbakeblikket kjenner jeg meg stolt over alt arbeidet jeg har vært igjennom og hvor langt jeg har kommet til tross for hvor langt det er igjen.
Jeg føler også jeg har kommet inn i en fin rytme når det kommer til å ta vare på meg selv, jeg har klart å være ærlig og prioritert det jeg faktisk har lyst til. Det har blant annet ført til veldig få fester og det er helt ok, fordi jeg er ikke så glad i fest og da har jeg fulgt egen vilje fremfor hva jeg føler forventes av meg.

Nå skal jeg legge dette året på hylla, og konsentrere meg om året vi er i nå! Neste årsskifte skal jeg begynne årskavalkadene litt tidligere <3


Årskavalkade 2017, del III

Har dere venta i spenning på neste årskavalkade nå? Det er jo tross alt februar, må bli ferdig før neste år, si! Her kommer et innblikk i høsten, før vi tar for oss årsavslutning i siste innlegg. 

IMG_20170801_182331_893.jpg

August

August og müsli i vinduskarmen, jeg har allerede forelsket meg i lyset i vår nye leilighet!

IMG_4314.jpg
IMG_4328.jpg

Vi kjørte skibladner, som er en ting man må gjøre når man bor så nærme Mjøsa!

IMG_4370.jpg
IMG_4622.jpg

Pappa feiret 60 år med brask, bram og helikoptertur! Jeg bakte denne <<< kaken og har utrolig stolt! Første gang jeg har bakt en kake med lokk, dette var fondant, med sjokoladekake og mintfyll inni! Jeg hadde også printa ut mamma og pappa hos Traktøren i spiselig bilde og det ble så fint atte.
Jeg hadde også på meg mammas gamle kjole!

IMG_20170826_093425_049.jpg
IMG_20170801_200045_645.jpg
IMG_20170804_084542_611.jpg

Sender bryllupsbilder i posten og høster ruccola på balkongen. Tar bilde av Hamars fineste vegg og tar med kontoret i senga.

IMG_20170806_134846_512.jpg
IMG_20170809_193033_439.jpg

Pynter leiligheten sakte, men sikkert og det begynner å se ut som et hjem. Prøver å ta meg tid til å finne ut hvordan det skal være. Instagram-veggen er en av mine stoltheter, printer ut et utvalg av instagrambildene mine i små ruter og henger de opp, målet er å fylle en hel vegg, eller, vi får se. Det er uansett bilder helt fra før vi flyttet til Trondheim (5-6 år siden) og til i dag, masse masse minner og steder vi har vært og bodd og levd.

IMG_20170818_091536.jpg
IMG_20170818_091552.jpg
IMG_20170902_171232_503.jpg

September

September og sola blir lavere, det blir kaldere i lufta og kanskje må man finne frem vantene. 

IMG_20170905_183746_559.jpg
IMG_20170907_131814_113.jpg
IMG_20170908_104920_064.jpg

Jeg drar til Oslo helt alene og bor i leiligheten til broren min sammen med to katter (bror er altså på ferie med sin kjære). Jeg drar for å være i byen jeg elsker og møte folka jeg digger..

IMG_20170908_123503_706.jpg

Og for å ta bilder av de nydelige folka her:

IMG_20170924_162322_721.jpg
IMG_20170927_091926_007.jpg

Dessuten strikker jeg min første lue og leser masse gode bøker!

Jeg bestemmer meg for å ta flere bilder jeg har lyst til og ikke bare som jeg får betalt for og tar bilder av blåbærpai. Skal du skrive en kokebok? Si ifra da!

IMG_20170926_121413.jpg

Oktober

Oktober og det er farger overalt!

IMG_20171003_142433_866.jpg
IMG_20171004_104605_871.jpg

Jeg slutter i jobben i en butikk som selger mummikopper, men sørger for å kjøpe ett par før den tid!

IMG_20171008_161917_805.jpg
IMG_20171008_161917_806.jpg
IMG_20171014_103747_123.jpg
IMG_20171014_152713_861.jpg

Med høsten kommer tåka og jeg tar med meg urtene inn i varmen!

IMG_20171015_174842_377.jpg

Samboeren min kjøpte seg sykkel og vi syklet langs Mjøsa med kakao i sekken! Åh, som jeg gleder meg til sykkelsesong igjen, asfalt og sommersko!

IMG_20171024_160924_289.jpg

Tok med meg is og kaffe i senga og tenkte at dette er kanskje på grensen til hva man kan kalle t kontor...

IMG_9348.jpg

Jeg var innom atelieret til Bjørnulf Dyrud og tok bilder, perfekt rotete!

Nå er det helg igjen dere, ukene går så fort for tiden! Jeg skal ha en avslappende helg, men også pusle litt med firmajobb fordi jeg har lyst. Ikke minst strikke masse på genseren jeg har startet på, som er så gøy fordi det blir så fint! 
Hva er deres planer for helgen? Kos dere masse uansett <3


Årskavalkade 2017, del II

Hei mandag! Jeg sitter på kafé og jobber, nå nettopp ble jeg forstyrret av en venninne og det kunne ikke passet bedre på en mandag!

IMG_20170514_133138_439.jpg

Mai

Mai og våren kommer på ekte og det er rosa overalt!

IMG_1883.jpg
IMG_1726.jpg
IMG_1704.jpg

Vi starter grillsesongen, om enn i ullgenser!

IMG_20170501_122657.jpg

Vi er jevnlig i Hamar for å planlegge og ordne før vi flytter til vår nye by, innimellom nytes Mjøsa og vi fikk heldigvis Hamars fineste leilighet i boks!

FamilienSchatvetVikenl.jpg
Veggisburger-nett.jpg
Byggrissalat-nett.jpg

Mai var også måneden det plutselig hopet seg opp med fotooppdrag før jeg forlot Oslo, og til tross for mengden stress det resulterte i gleder sånn stress mitt kjære fotohjerte <3 

IMG_20170517_143016_923.jpg
IMG_3955.jpg

Nasjonaldagen ble tilbrakt på min gamle barneskole hvor min kjære niese går nå. Nesodden er ett ganske mye mindre sted enn både Oslo og Trondheim (overraskende nok), og det var egentlig såå deilig å bare nyte et barnetog som har gått forbi i løpet av 6 minutter, spise litt pølse, si hei til Nora som løper fra boksekasting til lykkehjul, bare tilbringe dagen helt rolig sammen med mine aller nærmeste, i bunaden til mormor og føle seg fin.

 Mai var også den store banankasse-måneden, jeg startet fryktelig tidlig å pakke for å slippe å stresse, et veldig godt tips forøvrig.&nbsp;På flyttedagen var alt helt klart, vi fikk bærehjelp av mange og hele leiligheten ble tømt på en time! Kvelden før nøt vi en Lambert Pale Ale og  tok farvel med Oslo for denne gang.  Jeg elsker Oslo, ELSKER Oslo. Jeg får litt vondt i hjertet når jeg tenker på Oslo, jeg savner vennene mine, jeg savner den søte kaféen Oslo K som er gjemt et sted i nærheten av Majorstua, jeg savner Nord på Tøyen, jeg savner Sentralen, jeg savner Steam, jeg savner Kaffegram og Sagene, jeg savner alle bruktbutikkene på Grünerløkka, jeg savner papiravdelingen på Norway Designs, jeg savner St.hanshaugen, Tronsmo, Eldorado bokhandel, jeg savner endeløse vandringer fra sted til sted uten mål og mening, botanisk hage, stygge Carl Berner, jeg savner perlene du kommer over på vei fra et sted til et annet. Men jeg savner ikke stresset.. Jeg savner ikke å løpe til t-banen, jeg savner ikke å ikke få puste på 54-bussen fordi den er for full, og jeg savner ikke kjellerleiligheten.&nbsp;Jeg var full av utålmodighet og ubestemmelighet i Oslo, og selvom Oslo er byen i mitt hjerte er den bare en togtur unna, og Hamar er ikke så verst altså, selvom jeg ikke er klar for å skrive en hyllest til denne byen ennå vokser den på meg.

Mai var også den store banankasse-måneden, jeg startet fryktelig tidlig å pakke for å slippe å stresse, et veldig godt tips forøvrig. På flyttedagen var alt helt klart, vi fikk bærehjelp av mange og hele leiligheten ble tømt på en time! Kvelden før nøt vi en Lambert Pale Ale og tok farvel med Oslo for denne gang.
Jeg elsker Oslo, ELSKER Oslo. Jeg får litt vondt i hjertet når jeg tenker på Oslo, jeg savner vennene mine, jeg savner den søte kaféen Oslo K som er gjemt et sted i nærheten av Majorstua, jeg savner Nord på Tøyen, jeg savner Sentralen, jeg savner Steam, jeg savner Kaffegram og Sagene, jeg savner alle bruktbutikkene på Grünerløkka, jeg savner papiravdelingen på Norway Designs, jeg savner St.hanshaugen, Tronsmo, Eldorado bokhandel, jeg savner endeløse vandringer fra sted til sted uten mål og mening, botanisk hage, stygge Carl Berner, jeg savner perlene du kommer over på vei fra et sted til et annet. Men jeg savner ikke stresset.. Jeg savner ikke å løpe til t-banen, jeg savner ikke å ikke få puste på 54-bussen fordi den er for full, og jeg savner ikke kjellerleiligheten. Jeg var full av utålmodighet og ubestemmelighet i Oslo, og selvom Oslo er byen i mitt hjerte er den bare en togtur unna, og Hamar er ikke så verst altså, selvom jeg ikke er klar for å skrive en hyllest til denne byen ennå vokser den på meg.

IMG_20170529_213358.jpg

Juni

Juni og Hamar og sommer! Det er nok en god idé å flytte til en ny by og sommeren, alt er vakkert da! 

IMG_20170606_204332.jpg
IMG_20170531_172839_915.jpg
IMG_20170531_082556_886.jpg
IMG_20170604_103634_344.jpg

Balkongen, den elskede, elskede balkongen! Og Mjøsa, har jeg nevnt Mjøsa? Altså Mjøsa kan nesten måle seg med alt det fine i Oslo. Hadde det ikke vært for Mjøsa....

IMG_20170608_153727_821.jpg
IMG_20170609_170247.jpg

Jakten på Hamars beste cappucino ble kort for det er ingen tvil om at den er på Larsen. FUN FACT: Jeg sitter på akkurat det samme bordet i dette sekund og skriver dette. Til høyre, et blinkskudd av meg i min fotomundur, med et passe teit smil.

Med et velkomsttilbud ble jeg også godt tatt imot på fotofronten og fikk en pangstart på byggingen av en ny kundebase! Ikke minst fikk jeg være med på et nydelig bryllup!

Martine&Chris25Nett.jpg
IMG_20170703_225451_042.jpg

Juli

Måneden over alle måneder, måneden vi alle venter på, for å ligge på stranda, ha fri, late dager, når det er så varmt at man nesten ikke får puste. Når ingenting er viktig bortsett fra is og jordbær. 

IMG_20170713_114005_777.jpg
IMG_20170709_145344_745.jpg
IMG_20170714_093311_419.jpg
IMG_20170709_093238_698.jpg

De fineste blomsterbukettene kan plukkes rett utenfor døra og de små øyeblikkene betyr alt!

IMG_20170716_130224_388.jpg
IMG_4023.jpg
IMG_20170717_085715_010.jpg
IMG_20170719_153940_171.jpg

Og hytta, jeg elsker denne hytta over alt. Skjærviken, paradis. Uansett. Utedo, vaskevannsfat, gjørmete strand, vonde kongler, men allikevel det stedet jeg lengter til hele året. Jeg har aldri skjønt folk som drar til Kreta på sommeren.. For det første, hvem orker 40 varmegrader? 

IMG_20170718_221147_921.jpg
IMG_4183.jpg
IMG_20170729_095458_156.jpg
IMG_20170727_160515_551.jpg
IMG_20170727_161533_787.jpg

Ikke nok med det, denne nye familien jeg har vært en del av de syv siste årene bringte med seg en helt ny hytteopplevelse. En hytte uten strand, men med fjell, blåbærtuer og sauebjeller! 

Velkomsttilbudet varte utover denne måneden også og jeg fikk utforske mer Hamars perfekte locations med søtesøte familier!

Nå skal jeg prøve å lukke maccen og nyte litt sosiale samvær før jeg begynner på runde to! Ha en strålende mandag og arbeidsuke alle sammen :)

Årskavalkade 2017, del I

Hei hallo! Nå kommer det en liten årskavalkade for 2017, kanskje litt sent ute, men det gjør vel ingenting? Jeg deler opp i måneder og viser hva både jeg og firmaet mitt har drevet med :)

IMG_20170121_174218_003.jpg

Januar

I første halvdel av 2017 bodde jeg fortsatt i hovedstaden, byen jeg elsker! Den første januar startet jeg denne bloggen, med større tro på å holde den gående enn andre blogger jeg har startet. Det har jeg klart og jeg er veldig stolt, det tar mye jobb, men det er gøy!

IMG_6298-Edit copy.jpg
IMG_6398.jpg

Jeg fikk besøke Oslo Konserthus og ta bilder av orgelet deres. Blant det morsomste jeg har gjort i år!

last ned.jpeg

Det lå juletrær på hvert gatehjørne og minnet om høytiden som var over. Se så lite snø det var i fjor?

IMG_6937nett.jpg
IMG_7547.jpg

Jeg fikk også portrettere de to artistene her! Julie Støp Husby og Julie Falkevik, utrolig dyktige folk. Og utrolig gøy å få samarbeide med andre om sluttresultatet, finne ut hva som funker best!

IMG_20170213_153721_870.jpg

Februar

Februar dro vi til Sognsvann for første gang etter 1,5 år i Oslo.

IMG_20170204_133553_960.jpg
IMG_20170204_191132_379.jpg
IMG_20170205_174147_655.jpg
IMG_20170205_174502_454.jpg

Vi var også på drømmehytta på fjellet en liten tur

10liten.jpg
08liten.jpg

Jeg fikk møte den nydelige familien her, med ei litta tulle på 11 dager, magisk!

IMG_20170215_160754_150.jpg

Benyttet anledningen til å hilse på katten og resten av familien på Nesodden!

IMG_20170222_115208_498.jpg

Jeg fikk også tid til å lese favorittboka mi på nytt

IMG_85553nett2.jpg

Mars

I mars var jeg på kaffegram og tok bilder av kaffe! Bilder jeg elsket å ta og elsker å ha den dag i dag :)

IMG_20170305_111421.jpg
IMG_20170322_170530_029.jpg

En søndagsstek. Er det noe jeg er glad for er det at vi er flinke til å lage mat og unner oss god og eksklusiv mat innimellom. Til høyre mamma og pizza på Grünerløkka <3

IMG_0088nett.jpg

Jeg fikk også ta bilder på NM i karate, en ny og spennende opplevelse! 

IMG_20170401_104559_094.jpg

April

I April jobbet jeg med Daughter på frogner, med bilder til Pro Sentret. De er verdens herligste jenter å jobbe med!

ProSentretPortrett.jpg
ProSentretSamtale.jpg
IMG_1089.jpg

Mannen i mitt liv hadde bursdag og vi hadde en helt rolig dag, med luksusfrokost og restaurant middag.

IMG_1083.jpg
IMG_20170410_161434_042.jpg

I tillegg var det vår, vårvårvår (herregud jeg gleder meg til vår!!), både på sørenga og i skogen!

Også påsken da, med herlige folk! Familien min er ikke så verst, og litt ekstra savnet når jeg bor litt ekstra langt unna.

Dette blogginnlegget skulle jeg poste på mandag, men det tok så lang tid å lage! Skal smugstarte på de neste så de ikke blir like tidsslukende. Nå er det fredag! Denne uken har gått litt surr i ball og jeg har ikke fått jobbet så mye. Men vet dere hva? Det er helt ok. GOD HELG!


Desember 2017

Det er så mange innlegg som skal skrives om dagen, det er oppsummeringer av 2017 og forventninger om 2018, både som privatperson og frilanser. For ikke snakke om årskavalkader! Jeg tenker at det haster vel ikke så mye, året er langt og vi er bare på dag 3! Jeg starter med oppsummeringen av desember først, så tar vi resten etterhvert :) Desember er en travel måned for alle og innholdet er jo som de fleste desembermåneder preget av jul og alt som hører julefeiringen til.

 Jeg solgte min første kalender!

Jeg solgte min første kalender!

 Jeg tente lysestaken hver dag. Her skrev jeg julekort til kunder &lt;3

Jeg tente lysestaken hver dag. Her skrev jeg julekort til kunder <3

 Et hjerte som et lite symbol på julemaset. Jeg er veldig jule-entusiastisk, men har en kjæreste som ikke er det. Jula kan bli litt mye noe ganger, og litt krampeaktig noen ganger. Derfor er det godt å innrømme det, og roe ned litt og kjennet presset litt mindre.

Et hjerte som et lite symbol på julemaset. Jeg er veldig jule-entusiastisk, men har en kjæreste som ikke er det. Jula kan bli litt mye noe ganger, og litt krampeaktig noen ganger. Derfor er det godt å innrømme det, og roe ned litt og kjennet presset litt mindre.

 Fotostudio i stua!

Fotostudio i stua!

 Juletre på balkongen

Juletre på balkongen

 Også jul da, og han her &lt;3

Også jul da, og han her <3

 Kunstbok med Vivian Maier!

Kunstbok med Vivian Maier!

 Lav sol og luskende solnedganger før man har rukket å oppleve dagen.

Lav sol og luskende solnedganger før man har rukket å oppleve dagen.

 Hamars beste cappucino!

Hamars beste cappucino!

 En kanne te hver dag! Jeg hadde nemlig te-adventskalender, og elsket den!&nbsp;

En kanne te hver dag! Jeg hadde nemlig te-adventskalender, og elsket den! 

IMG_20171213_170852_653.jpg
IMG_20171221_175736_108.jpg
IMG_20171225_154403_522.jpg
 Og min første strikkede genser dere! Se på den a! Jeg tenkte på et tidspunkt "Kanskje den blir ferdig til jul",&nbsp;plutselig var det en uke igjen til jul og den ble ganske intens, sånn strikkemessig. Men jeg ble ferdig, og VELDIG fornøyd!

Og min første strikkede genser dere! Se på den a! Jeg tenkte på et tidspunkt "Kanskje den blir ferdig til jul", plutselig var det en uke igjen til jul og den ble ganske intens, sånn strikkemessig. Men jeg ble ferdig, og VELDIG fornøyd!

Nå er det klart for januar. Jeg er alltid stressa i januar. Etter jula blir jeg så sinnsykt rastløs og lengter sånn etter nye prosjekter, men så er det så mye som skal gjøres. Det skal jobbes her og der, jula må pakkes ned og leiligheten må vaskes. Prøver å puste litt i svingene. Ha en latterlig fin januar!


Frilanserens 2018

Bare to dager igjen av hele dette året. Er utrolig viktig og stort år for firmaet mitt, med store forhåpninger om et enda større år i 2018. Det er veldig skummelt å tørre å håpe at ting går fremover, å tørre å tro. Jeg takler sjelden skuffelse spesielt godt. Når jeg gikk inn i 2017 følte jeg meg sårbar, med en psykisk helse som hadde fått seg en liten knekk i løpet av 2016. Jeg føler meg sterkere nå, men har alltid en stemme i bakhode som minner meg på å puste rolig og ikke ha dårlig tid. Men jeg skal tørre nå, såvidt, å håpe, å tro, å kjempe, for 2018! 

Her er en liten liste over mål jeg håper og vil få til i løpet av året:

Øke omsetning med 50 %
   Jeg satte målet om å matche fjorårets omsetning sist, men endte opp med å doble den. Å håpe på dobling igjen blir for skummelt, men vil prøveprøveprøve å øke!

Jobbe målrettet med sosiale medier og blogg
   Det er egentlig "fortsett å jobbe målrettet", for jeg er ganske så flink her fra før. Men jeg vil fokusere litt på instagram, få opp følgertallet der til minst det dobbelte. Og vurdere litt bloggen, målet med bloggen og hvordan jeg vil at den skal være. Bli littegrann flinkere på facebook, sette meg mer inn i bruk av facebookannonser. Markedsføring generelt vil jeg gjerne lære mer om og bli flinkere på.

IMG_20171203_111546.jpg

Fokusere på utvikling
   Dette startet jeg så fint med i år og kjente at var virkelig viktig for meg, det har gått helt i glemmeboka i alt maset og jaget. Jeg må huske hvorfor jeg holder på med dette. Det er en grunn til at jeg elsker å ta bilder og jeg må holde på den grunnen, jeg må fortsette å fotografere, jeg må fortsette å ta de bildene jeg vil ta, uten at jeg nødvendigvis får betalt for det. Jeg må la meg inspirere, oppsøke motiver og lære nye ting. Et lite delmål om å ta minst ett kurs i noe i løpet av året.

Kanskje starte en liten nettbutikk med print til salgs?
   Åh, er så inspirert av folk som tar dette steget og det har tent en liten flamme inni meg. Dette må vurderes litt, men det hadde jo vært litt gøy?

IMG_20171208_141222_403.jpg

Ha mot - Vær modig - Ta plass
   Årets motto dere! Vise meg frem. Samboeren min sier dette til meg hver gang jeg spør "Kan jeg skrive det her, kan jeg si det?" (hver gang jeg sender en mail ca), "du må ta mer plass!". Jeg skal ta mer plass i 2018. Her er jeg!

Jeg har i tillegg litt småtanker som ikke er med på lista. Frilanshverdagen er en slags kabal jeg stadig sliter med å få til å gå opp. Den har en tendens til å bli både ukonsentrert og manisk. Jeg sliter med klesvasken som må henges opp og han fyren jeg deler leilighet, og dermed også kontor med (jeg skylder ikke på han assa). Jeg må finne metoder for å fokusere bedre, samtidig som jeg gir rom for selve friheten det er å være frilanser. Jeg vil også prøve å jobbe litt uten skjerm der det lar seg gjøre, hele arbeidsdager på skjerm før man legger seg og ser på tv etterpå føles litt for mye. Ta med notatboka på kafé, lese bøker, høre podcast og rusle en tur. 

 Fotobok av Vivian Maier &lt;3

Fotobok av Vivian Maier <3

Jeg har også en liten tanke om Kunsten. Den siste tiden på kunstakademiet (og en stund etter) brukte jeg mye tid på å skrive. Jeg tror denne bloggen også handler litt om å skrive litt mer. Pluss det overnevnte om å huske å ta bilder jeg vil ta. La kreativiteten ta sin plass, uten press, uten mål og mening, bare la den være der, inntil videre.

Dette blir spennende! Jeg kan ikke vente med å starte. Fikk nespressomaskin til jul og alt er klart til et nytt frilansår. Første del blir å få unna den evig lange "To-do-lista" som blir nedprioritert pga nye prosjekt. Håper alle får en strålende nyttårsaften i morgen <3


2017 og nyttårsforsettene

I august gikk jeg igjennom lista med nyttårsforsetter for 2017, hva som var oppnådd og hva som skulle prioriteres videre. Det er jo ikke så lenge siden, men det er på tide å avrunde året skikkelig. Og med fire dager igjen til jul føles det helt riktig nå.

Først vil jeg si at sånn helt profesjonelt var målet mitt å ha minst like stor omsetning som i fjor, og den omsetningen har jeg DOBLET. Og jeg er altså så stolt atte fy! DET FUNKER DERE! Det går! Jeg får det til! Det er en lang vei igjen, men det føles så bra og FORTJENT!

IMG_1883.jpg

Nå vil jeg gå kjapt igjennom lista jeg laget i januar, for mer utfyllende svar, sjekk innlegget fra august.

På det profesjonelle punkt:

-Lære å stole på meg selv og at jeg klarer det, at jeg er god nok.
   Svaret er ja, selvom det alltid finnes rom for forbedringer på dette punkt. Jeg tenker å fokusere mer på å vise meg frem i 2018, med stolthet!

-Strukturere arbeidet mitt, sette meg inn i bruk av lightroom og effektivisere jobben.
   Ja, her og, men et punkt som blir med litt over i neste år, ting kan alltid effektiviseres mer og det er enkelte prosesser jeg bruker for lang tid på.

-Strukturere det økonomiske, gjøre alt underveis, ikke på slutten.
   Her har jeg blitt SÅ flink og det gjør ting så mye enklere, anbefales!

-Lage en fotobok jeg har jobbet med bakerst i hodet over lang tid.
   Som nevnt i august er svaret her nei, og det er et bevisst valg. Kunsten har blitt satt på pause, den får kanskje ta litt mer plass i 2018, men det må vi ta som det kommer.

-Fotografere mange, mange fine folk og ting!
   JA! Så mange nydelige mennesker jeg har møtt <3

IMG_20170212_162534_098.jpg

På det private punkt:

-Flytte ut av kjellerleiligheten til et sted hvor lyset når inn til tekoppen.
   JA! Elsker denne leiligheten!

-Bevege kroppen når kroppen trenger det, fordi det føles godt, uten å føle behovet for å være sterkere, raskere, flinkere.
   Du vet, ja og nei, i et par måneder av gangen, kanskje bare en uke, kanskje et halvt år. Akkurat nå: Utrolig lite beveging av kroppen. Jeg har meldt meg på 30 dagers program med Yoga with Adriene i januar og det skal bli bra. Egentlig har jeg ikke helt trua på den intensive januar, full av altfor mange ambisjoner på en gang, men ble så frista til å gape over bare denne, for en gangs skyld.

-Ta med meg kameraet flere steder, fange flere minner jeg vil bli glad for å ha senere.
   Ugh. Evig vanskelig punkt, litt flinkere i år enn i fjor!

-Lese ferdig "Min kamp 6" av Karl Over Knausgård.
   Hehe, sommeren 2018? (Her er hva jeg svarte på punktet i august: "Haha, nei. Kanskje når det blir litt mørkere ute?")

-Lære å strikke noe som ikke er firkantet og kanskje tilogmed har mønster.
   JA! Dette hadde jeg ikke lært i august, men nå har det blitt en lue og ca 2/3genser! Målet er en hel genser innen julaften og jeg strikker virkelig for harde livet disse dager.

-Kanskje lære å kjøre bil.
   Jeg har endelig startet, og dette blir det store målet for starten av 2018!

IMG_20170514_133138_439.jpg

Ikke minst er bloggen min en stor del av nyttårsforsettene mine! Og DER er jeg fornøyd med hva jeg har klart. Det skal nevnes at jeg har startet en blogg minst åtte ganger i mitt liv. Men denne gangen føles alt annerledes og riktigere. Jeg skal dedikere et helt innlegg til dette, hva jeg tenkte om bloggen før jeg startet og hva den har blitt!

Et annet punkt jeg skrev i notatboken i januar var "Prioritere deg selv, ta vare på deg selv". Og i både innlegget fra januar og august, skrev jeg endel om hva som virkelig er viktig, og at ting har vært vanskelige. Om å stresse ned og gi ting den tiden det trenger. Tålmodighet. Her har jeg faktisk vært flink, og jeg har fokusert mye på å ikke overarbeide meg. Gründere skal jo jobbe rævva av seg, 80 timer i uka og aldri ha fri, kjempe hver dag og spisse albuene, for å oppnå en drøm. Men jeg har kjempet for hardt før, og jeg har fått svi for det. I privatlivet mitt må det settes av tid til å ta vare på, både meg selv og de som er meg nær. Jeg har vært flink til det i året som har vært, den siste måneden har jeg falt litt ut. Men som eksempel prøver jeg alltid å holde frokosten hellig, der jeg før tok med meg frokosten til maccen og begynte rett på jobb, insisterer jeg nå på å spise frokosten min i ro og fred, gjerne med en roman eller et magasin. Det samme gjelder lunsj. Det jeg føler jeg vil bli flinkere til er å gi mer plass til hyggelige, og ikke minst sosiale ting jeg setter pris på. Ting har en tendens til å overkomplisere seg og man takker nei til ting fordi man føler man ikke har tid, eller det er noe som burde vært gjort. Husk hva som teller, hva som gir hverdagen mening.

I løpet av romjula skal jeg få opp noen nye mål for 2018, det blir godt med en ny start igjen. Ting sklir litt ut i perioder og det er jo selvsagt helt ok! Målet for denne dagen derimot er å få satt opp juletre i stua!


Drømmen(e)

Hei! Nå sitter jeg her på kontoret, har akkurat valgt å spise julekaker istedenfor mat, energinivå relativt lavt. Har redigert bilder av nydelige babyer i dag, årets siste bildeleveringer! Det er tid for å avrunde et år og starte et nytt, det florerer i innlegg om oppsummeringer og forventninger. Jeg skal hive meg på vogna og gleder meg masse til det, men først poster jeg denne lille teksten her, om drømmer, som jeg skrev for en liten stund tilbake :)

IMG_4923.jpg

"Om jeg har drømmer her i livet? Problemet er vel at jeg har for mange. Jeg vil så utrolig mye på en gang og klarer nesten ikke konsentrere meg om den ene før jeg fantaserer om den andre. Akkurat nå følger jeg drømmen om å bli fotograf, men er det egentlig drømmen, eller Drømmen liksom, med stor D. Drømmen var jo å bli kunstner. Dessuten er jo drømmen å bli forfatter, men der følger jeg jaggu ikke med. Jeg burde bli ansatt som drømmer, men så jobber jeg jo i butikk og det tar all energien.

Vi bor i Hamar sentrum, men ikke helt i smørøyet. Rett ved siden av oss bygger de et stort borettslag, vi er også et stort borettslag. Og på hjørnet her borte står det et tomt næringslokale, ikke så stort, men store vinduer. Og de siste dagene har jeg drømt og planlagt og tenkt og finansiert inni hodet. En kafé, den har til og med fått et navn. Der alle i det nye borettslaget kan kjøpe morgenkaffen. Jeg skal skaffe alt av inventar på finn, må leie en kaffemaskin, men det får jeg sikkert til. Også oppvaskmaskin blir kanskje det dyreste, en sånn rask en. Også skal jeg ta inn små dritsøte gaveting og ha et lite butikkhjørne. Joda, det blir så bra. Jeg kan ha stengt to hverdager i uka også må jeg vel få en ansatt på sikt. Kommer jeg til å jobbe meg ihjel? Ja, men drømmen tar ikke høyde for utbrenthet, for dette er drømmen.

IMG_4930.jpg

Også leste jeg litt i en ny bok av Agnes Ravatn og innså at jeg må begynne å utdanne meg til å bli journalist. Hvor er den utdanningen? Kan jeg pendle til Oslo? Kan jeg ta det på deltid? Kommer jeg til å få jobb? Kanskje jeg kan ta en annen utdanning som ligner, eller så er jo fotojournalistikk i Oslo ganske bra, kanskje jeg bare skulle gått der. Men tenk å være bibliotekar? Det hadde vært noe.

Men så leste jeg et innlegg av Heidi Furre om at hun skrev masse for tiden, i et spesifikt hjørne på biblioteket. Jeg må ned på biblioteket og finne meg et hjørne, skrive en bok. Endelig, den boka, jeg skulle ha skrevet. Om vondt og fælt, men fint. Ja, nå, ASAP, samtidig, som alt det andre."


Siste sjanse / Julegaveliste
IMG_9680.jpg

Hei alle sammen! Først vil jeg bare fortelle dere at I DAG er siste sjanse til å bestille kalenderen min for 2018! (Psst, har et par ekstra hvis noen skulle ha ombestemt seg!). Den inneholder 12 feiende flotte bilder, 12 sitater å bli glad av og ruter man kan skrive inn fine avtaler i! Les mer og bestill her!

Over til noe annet! Vi er, tro det eller ei, så og si ferdige med julegavene, og herregud det føles fantastisk! Over halvparten av de må overleveres førstkommende søndag, så da var det like greit å bare kjøre på. Jeg tenkte jeg skulle vise dere noen fine ting jeg har kommet over på min jakt, både etter gaver til andre, og gaver jeg ønsker meg selv! Man har liksom en tendens til å kjøpe til andre det man egentlig har litt lyst på selv?

38191-1_3.jpg

Disse grønne krukkene fra hadeland glassverk ligger i vinduet på nærsenteret mitt, og jeg sikler hver gang jeg går forbi dem. Jeg har hørt noen rykter om at denne grønnfargen også er såkalt "inn", så den trenger ikke høre jula til, men kan brukes året rundt. Også det lyse nydelige treverket, elsker de!

il_570xN.504863981_77v3.jpg

Via pinterest har jeg kommet over flere stjernetegn smykker, og da spesielt formet som Karlsvogna. Og jeg vet ikke helt hvorfor, men føler liksom Karlsvogna bringer med seg noe spesielt, minner om barndommen kanskje? Og se så fint den passer på øret? Man finner flere på etsy, også til å henge rundt halsen!

gav19-150g-jul-red@2x.png

Te! Jeg føler det ofte klassifiseres som litt dårlig, "siste-liten" gave, lignende rødvinsflaska. Men jeg hadde blitt så glad for litt ordentlig kvalitets-te i gave! Gjerne med en skikkelig fin kopp. Jeg finner så mange kopper jeg har lyst på, men begrenser meg alltid. I gave derimot, da finnes det ikke begrensninger!

Den kjære butikken til Mariell, Hei fredag, selger så nydelige vaser formet som dyr, fra Quail. Egentlig ville jeg kjøpe disse til alle, men fikk litt protester fra samboeren. De formet som en mops er min favoritt!

9788252194630_framside_R_ny.jpg

Denne boka av Ravatn stod jeg med i hånda på Eldorado Bokhandel og tenkte "Denne må jeg ha!". Men i det jeg sjekket kontoen var det ikke nok penger der. Sånn kan skje. Derfor håper jeg på å få den til jul, men er også på venteliste på biblioteket. Jeg elsker alle bøkene til Ravatn, og jeg ler høyt, nesten så jeg ikke kan ta de med på kafé. 

TheKinfolkTable_Product_Cover-4-1130x755.jpg

Denne kokeboken har jeg kommet over flere ganger, og den ser så nydelig ut. Med personlige intervju og oppskrifter, og ikke minst nydelige bilder. The kinfolk table finner du litt her og der, jeg har funnet den på min lokale kafé, og hvis jeg en dag tar meg råd skal jeg kjøpe den der!

vivian_maier_street_photographer_cover.jpg

Fotobok med Vivan Maier, en fotograf jeg har nevnt tidligere. Fantastiske gatefotografier og selvportrett!

gavekort.jpg

Sniker inn litt reklame på slutten også. Gavekort på fotografering er en veldig fin gave! Gode minner er det ingen som får nok av, selv den som har alt! Ta kontakt for å bestille :)

Nå skinner sola helt inn i kontorkroken og det er nesten umulig å jobbe på skjermen. Håpet er å få bakt et slag julekake før jobb klokken 17 i dag, så kanskje man skulle tatt det i solsteika? Håper alle har det fint, legg igjen en liten kommentar om livet ditt akkurat nå, kanskje et julegavetips også?


I smell snow

Må man fortelle hele internett at det snør når alle vet det allerede fordi de har sett ut av vinduet? Hmm.. Ja! DET SNØR! I går tenkte jeg "I morgen har jeg fri, kanskje jeg skal gå ut i sola og ta litt bilder?". Så når jeg sto opp i dag (litt sent, men jeg hadde jo fri ikke sant?), og så ut av vinduet ble jeg først litt skuffet, så skjønte jeg at DET ER JO SNØ! Vi har ikke hatt snø før nå, så jeg skrek litt høyt. Glamourbibliotekaren postet et bilde av Lorelai Gilmore på instagram, og det er vel ca der jeg er, på engasjemntnivået over snø, Lorelainivå.

Ellers vil jeg bare prate litt om at engasjementet mitt over å være gründer og drive firmaet har vært et helt annet. Jeg har vært litt sur og motløs over at ting ikke går som jeg vil. Det er klart jeg er litt utålmodig, men det må jo være lov innimellom. Så har jeg gått over til å blåse litt i det, tenke at nå er det snart jul, jeg får bare ta en dag av gangen og ikke vente så iherdig på at kunder skal dukke opp i hytt og gevær. Og dere vet hva som skjer da dere? De dukker opp! 


Årets julegave!

Hei alle sammen! I dag er det (endelig!) fredag og jeg har en stor nyhet til dere!
Etter endel arbeid frem og tilbake har jeg laget en veggkalender for 2018 med tolv nøye utvalgte bilder fra min instagramkonto. Kalender er designet (av meg) med plass til å skrive inn bursdager og andre festiviteter med god oversikt fra måned til måned. Jeg har også inkludert tolv nydelige sitater!

kalender3.jpg

Som dere ser er den formet som et hefte som kan brettes ut og henges på veggen. Kalenderen på bildet mangler hull, men det vil selvfølgelig være med til slutt.

IMG_9680.jpg

Så kjære alle dere: Det som hadde vært så utrolig gøy var hvis noen av dere ville kjøpe denne lille gledessprederen! Kalenderen måler 21 x 21 cm sammenklappet og 21 x 42 cm på veggen. Den egner seg selvfølgelig ypperlig som julegave og sendes i posten hvor som helst! Jeg håper den kan være et lite lyspunkt i hverdagen og pynte opp en grå vegg, samtidig som den er praktisk! Prisen er 290 kr stk ( 500 for 2 ), les mer og bestill her inne!

kalender.jpg

Ærlighet og utfordringer
IMG_9146.jpg

Tirsdagskveld. Stor kopp te, litt vondt i hodet. Det er på tide å finne plass til frilanshverdagen igjen. Det går litt stille i firmaet mitt, jeg har sett med glede at ting går fremover, men det går litt for sakte for rastløse meg innimellom. I dag har jeg vært litt rundt omkring med flyers, og drømt meg litt bort underveis. I dag har jeg også sett etter kontorlokaler med plass til en liten butikk på finn, noe jeg overhodet ikke har brukt for, men kanskje innerst inne har lyst på. Drømmer meg frem til den dagen jeg kan "gå på jobb" på ekte liksom, på min egen jobb. Gud hvor fint det skal bli.

IMG_9159.jpg

Å gå med flyers er ikke det enkleste jeg vet. For kanskje fire år siden kunne jeg gå frem og tilbake forbi en frisørsalong i noe sånn som en halv time før jeg gikk videre og ikke hadde klart å bestille frisørtime. Og dette var altså den enkle versjonen, det vanskeligste var å ringe. Dette har bedret seg enormt uten at jeg helt har lagt merke til det, men når jeg ser tilbake er jeg utrolig takknemlig for den utviklingen. Allikevel må jeg trekke inn pusten før jeg går inn på en kafé for å spørre om å legge igjen noen flyers for julekortfotografering, og jeg gikk forbi et par steder hvor jeg tenkte kanskje, men ble for bekymret for hva som skjer hvis jeg får ett nei (kanskje hodet mitt eksploderer, hvem vet?).

IMG_9126.jpg

Så alt i alt er jeg fornøyd med det antallet jeg klarte å bli kvitt, også skal jeg forsøke meg på en liten tur til senere. I tillegg til dette tok jeg en telefon jeg har gruet meg litt til i dag, ikke at den var så skummel, men litt utenom det vanlige. Men for hver utfordring man kommer seg igjennom, jo sterkere blir man (minner om dette med frisørsalongen lenger oppe her). 

På toppen av alt dere, hadde jeg kjøretime i dag, vel, jeg har kjørt bil før, men det er så lenge siden at dette er ca min første. Jeg har altså vært så svett på ryggen i dag, i alle disse forskjellige situasjonene at nå er det kun lov til å gjøre enkle ting resten av dagen. Som trøst har jeg sett TED-talken til Susan Cain om det å være introvert og tenkt at "Hey, det er okey". 

God tirsdag, take care! Har dere forresten sett en bra TED-talk? Send den til meg! Trenger påfyll, og det er så mange at det kan bli litt overveldende der inne noen ganger.


Fire fine på Koigen

Ny uke, jeg kickstartet med kaffelatte og kafékontor, en favoritt jeg ikke har tatt meg tid til i det siste, så ekstra deilig i dag! Det ble muligens presset inn en croissant og et nytt magasin der også, gjelder å ikke starte for hardt :) Jeg husker jeg så en TED-talk om de dagene man begynner med tanken "I dag skal jeg være supereffektiv, i dag skal jeg få gjort alt" og ender med å ikke få gjort noenting? Dessverre husker ikke så særlig mye mer, men jeg kvier meg alltid for de tankene. Prøver heller å tenke at i dag skal jeg få gjort akkurat så mye jeg er i stand til og være fornøyd med det. 


Over til blogginnleggets egentlige innhold, denne søte familien fra i sommer:

Disse bildene er tatt på Koigen, en perfekt familielocation fem minutter unna leiligheten min, bedre blir det ikke, hæ?

God arbeidsuke <3 


6 år!

I går feiret mitt lille enkeltpersonsforetak 6 hele år! Mathilde Nicoline Bergersen - Kunst og Fotografi ble startet i 2011 i det jeg fikk et fotooppdrag hos en frisørsalong og gjerne ville ta meg ordentlig betalt. Jeg ante ikke hva jeg drev med, men leste meg opp på altinn og tenkte "jeg bare hopper ut i det", og det har jo gått helt fint? I starten var det veldig skummelt og jeg var livredd for å gjøre noe feil. Med tiden har jeg lært meg at ting er ikke noe krise, bare gjør ditt beste, jeg har ikke akkurat noe millionbudsjett og kommer ikke til å få noen fengselsdom om jeg har gjort noe gæærnt. Lærer masse underveis! De første årene var firmaet mitt der mest for at jeg skulle ha muligheten til å sende ut fakturaer på den "hvite måten", jeg er ingen regelbryter foråsiresånn. De siste årene derimot har jeg prøvd hardt å få mitt lille ENK opp på beina, og det går fremover, selvom det vakler underveis jubler jeg for hvert steg!

Det ble vel ikke akkurat feiret med brask og bram, men jeg tok meg jaggu en snickerskake på Larsen, min favorittkafé på Hamar. Men det jeg har gjort for anledningen er å pusse opp hjemmesiden min! Håper dere vil ta dere en liten tour, jeg er veldig fornøyd! Hjemmesider er det morsomte jeg vet, og tenker vel litt at det er kanskje noe jeg burde jobbet videre med, kanskje i fremtiden. 
Spesielt bloggen her synes jeg har blitt fin! Er dere ikke enige? Har delt opp i kategorier, og fått en ordentlig sidebar. Har jo klart å holde denne bloggen gående i 8 mnd, og liker det skikkelig godt! 

Nå spiser jeg en spinatomelett til sen lørdagsfrokost, gleder meg til en kopp te og overser at om en time må jeg dra på butikkjobben. God helg til alle! Alle tilbakemeldinger på min nye side blir jeg kjempeglad for! Avslutter med ballonger fra pappas 60 årslag forrige helg!

IMG_20170821_095235_210.jpg