Posts in Oppsummeringer
Juni 2018

Heiheihei! Som nevnt i alle de siste innleggene har jeg nå FERIE! Herregud, fantastisk. Jeg sitter jo her og jobber, men bare en liiten stund før ferien nytes til det fulle igjen. Ferien i år blir helt avslappet, nå er jeg på Nesodden noen dager, nøt sola masse i går, tok årets første bad, lagde lasagne til familien, i dag er det Oslo og gamle venner. I løpet av morgendagen drar jeg tilbake til Hamar, så tenkte vi å ha en uke som litt turister i egen by og omegn, utnytte bilen og kjøre litt rundt. Siste uken blir det hytta i Fredrikstad, mitt eget paradis!

Nå over til måneden som var, nemlig juni. Juni er jo den beste måneden, ikke minst fordi det er in bursdagsmåned, men også fordi det er første sommermåned, vi har på oss mindre og mindre klær, og får mindre og mindre bekymringer. Kanskje å male ting litt rosenrødt, men jeg tror de fleste kjenner at sol og sommer hjelper på humøret.

Nå er vi allerede noen dager ut i juli, og tre uker av den er jo ferie, den har jeg jo ramset opp allerede. De siste ukene skal jeg jobbe masse i butikk, men det velger jeg å ikke tenke på nå!


Mai 2018

Så var mai over og plutselig skyllet juni over oss. Mai har vært lang, er det ikke bare helt sinnsykt å tenke på at i starten av mai var det SNØ? Det har vært en måned med unntakstilstand, "vi aner ikke hva som skjer, men vi nyter det så lenge vi kan". Det har gått fra "sommeren kommer aldri" til "Sommeren er her allerede". Jeg har opplevd masse, blant annet et nydelig bryllup, innspurten på førerkortet og talløse timer på balkongen!

Nå er juni her, juni er bursdagsmåneden min! I dag har det vært en mye kaldere dag enn i går, og jeg tror ikke jeg er det eneste som synes det er litt deilig? Som å få puste igjen. Håper det blir litt regnvær for å gjøre det stakkars gresset litt grønnere, men tar gjerne mangemange flere soldager! 


April 2018

Hei alle på arbeidernes dag! Jeg bruker dagen på... arbeid! Men kanskje ikke helt som jeg skulle. Jeg henger litt etter med alt om dagen føler jeg, så i dag skulle jeg virkelig få alt unnagjort, men så kom forkjølelsen. Jeg hater å være syk, blir kjempe sytete. Men jeg får jobbe så mye jeg orker og slappe av resten, stapper i meg c-vitamin og ingefær! Nå kommer månedsoppsummeringen av april.

April sneik seg inn midt i påsken, og når jeg ser tilbake nå føles det som hundre år siden. Jeg har gjort ganske mye i april, mye jobb, en tur på tretopphytte og en tur til Nesodden. April har endelig kommet med våren og jeg har nesten vært på gråten over at den endelig er her. 

I dag derimot er det supergrått ute og egentlig liker jeg det litt, jeg klarer ikke sitte inne når det er sol. I mai er det tid for mer varme, mer sol, mer grønt! Jeg skal fotografere minst en konfirmant og et brudepar, gleder meg masse!

Hva skal du i mai?


Mars 2018

Hei April! April kom liksom midt i ferien så jeg la ikke helt merke til at det var månedsskifte. Forøvrig dere, så hater jeg aprilsnarr, for jeg blir alltid lurt, alt for å være godtroende. I år var jeg heldigvis på en hytte og ikke fullt så utsatt. Min favorittspøk i år er veganermat som skulle begynne å selve økologiske egg!

 Tilbake til mars! Mars er måneden hvor man er drittlei av vinter og bare vil ha vår. Mars i år har vært forferdelig kald, men heldigvis har vi hatt mye sol. Jeg har også sørget for å begynne plantingen innendørs, så her er det grønt uansett!

 Pannekakelørdager har en tendens til å bli de beste!

Pannekakelørdager har en tendens til å bli de beste!

IMG_20180309_120807_176-sv.jpg
 Ypperlig anledning til å bake kake!

Ypperlig anledning til å bake kake!

IMG_20180313_105111-sv.jpg
 Også påsken da, med besøk på Nesodden!

Også påsken da, med besøk på Nesodden!

IMG_20180326_151819_992-sv.jpg
IMG_20180329_144523_811-sv.jpg
 Jeg leser en krimbok i året, og det er i påsken. Denne var avansert og jeg er ikke ferdig, men får vel holde ut litt etter påske også!

Jeg leser en krimbok i året, og det er i påsken. Denne var avansert og jeg er ikke ferdig, men får vel holde ut litt etter påske også!

 Planlegging av balkong <3 

Planlegging av balkong <3 

 Besøk av mamma og pappa!

Besøk av mamma og pappa!

 Påske-te fra Solberg og Hansen, en stor favoritt!

Påske-te fra Solberg og Hansen, en stor favoritt!

 Et nytt kaffebesøk, en ny anledning til å bake kake.

Et nytt kaffebesøk, en ny anledning til å bake kake.

IMG_20180323_150339_388-sv.jpg
 Liv og røre i spirene!

Liv og røre i spirene!

 Jeg kom meg også en tur ut på Mjøsisen for å ta bilder av en kunstløper, fantastisk opplevelse, gleder meg til å vise dere bildene!

Jeg kom meg også en tur ut på Mjøsisen for å ta bilder av en kunstløper, fantastisk opplevelse, gleder meg til å vise dere bildene!

 Også hyttepåsken, med ski og kvikk lunsj og sol!

Også hyttepåsken, med ski og kvikk lunsj og sol!

 Det eventyret her imponerer gang på gang.

Det eventyret her imponerer gang på gang.

Nå sitter jeg på kafé og har gulpet i meg en svær kaffelatte, og dere, jeg tror de som sitter ved siden av meg er på date og det synes jeg er forferdelig spennende å følge med på! Det går litt trått i samtalen, men vi har i hvertfall kontroll på hvor begge har bodd hele livet, hvor mange søsken de har og hva de jobber med.

I april starter jeg vårtilbudet mitt og har 30 % avslag på portrett og familiefotografering, har allerede et par bookinger og håper på flere. Jeg skal også en tur til Oslo og bli et par dager, det gleder jeg meg masse til!

Fortell meg om hvordan deres mars var og hvordan deres april blir?!


Mandagsliste

Jeg elsker sånne listeinnlegg på andre blogger, for litt siden tok jeg en runde og samlet opp noen til fremtiden. Og i dag, i dag er en perfekt dag for en sånn liste! Jeg ligger på sofaen med Joni Mitchell, kaffe og kakerester fra i går og koser meg på drømmejobben, slapper av litt før "nødvendig-jobben", den som sørger for at husleia blir betalt hver måned. 

IMG_20180313_113939_503.jpg

1. Hva ser du frem til denne uka?

Denne uka skal jeg jobbe litt for mye, men på fredag drar jeg hjem til Nesodden og mamma og pappa! I løpet av helgen kommer også brødrene mine og co! Gleder meg masse til å møte hele familien igjen, det er alltid koselig, gøy og litt utmattende. Vi har så mye å si i familien min og vi prater kanskje litt i munnen på hverandre, men det er fint selvom man blir litt sliten i hodet.

2. Hvilken blogg begynte du å lese sist?

Jeg hadde akkurat en skikkelig oppsamling av nye blogger, så her er det litt mange å ta av. Jeg har en fast liste med blogger jeg digger og prøver å få med meg hvert eneste innlegg, også har jeg en liste med blogger jeg sjekker innimellom. "Silje, stort og smått i Stavanger" er nykommer på hovedlista, så det får bli henne! Deilig med bare sånn hverdagsinnlegg i et liv som minner meg litt om mitt og litt om livet jeg vil ha.

IMG_20180318_171019_467.jpg

3. Skal du lage noe herlig mat denne uken, kanskje?

Åh, denne uken er helt uplanlagt matmessig. MEN la meg heller fortelle om i går, hvor jeg lagde en fantastisk pavlova jeg ble kjempefornøyd med, brownies og and til middag! Jeg har aldri laget and før, men kjøpte noen andebryst på megatilbud pga dårlig dato som har ligget i fryseren lenge. Det ble SÅ godt, jeg fikk det skikkelig bra til, selvom det kunne vært litt sprøere skinn. Pavlovaen var litt seig i bunn, men jeg liker seige ting. Og jeg hadde på lemon curd (det beste jeg vet) og for første gang fikk jeg den til skikkelig bra, den ble tjukk nok og sur nok og jeg spiser litt akkurat nå. Rett og slett en perfekt matdag!

IMG_20180317_115325_395.jpg

4. Si en greie du virkelig vil gjøre denne uken, som du skal ta deg tid til?

Plante noen nye frø som kom i posten i dag, lese i bøkene jeg lånte på biblioteket i går, strikke videre på genseren, se mer av serien "Godless" som vi begynte på i helgen. Denne uken må jeg ta en dag av gangen for å ikke bli overveldet av alt jeg skal igjennom, derfor er det viktig for meg å også ta meg tid til å slappe av.

IMG_20180313_105111.jpg

5. Hvilket ord skal du holde hardt i resten av uken?

Er det lov å svare "kaffe"? Eller så tror jeg tålmodighet er et godt valg. 

6. Hva gjorde du i går kveld?

I går la samboeren min seg før meg, jeg legger meg alltid først. Men de få gangene jeg blir alene på kvelden synes jeg det er veldig deilig og blir bare sittende å se på tull på tv og nyte mitt eget nærvær.

7. Et bilde som symboliserer denne dag

8. Hva spiste du til frokost i dag

Jeg spiste brødskiver med ost og skinke, og syltetøy, som er det jeg spiser til alle måltider utenom middag for tiden. Kjedelig, men noen ganger må man bare få i seg mat uten at det er så mye snert på den. 

9. Når våkner du om morgenen?

Jeg har gått på kunstakademiet i tre år og vært frilanser/ringevikar/kveldsarbeider i tre år etter det. Som vil si, med noen få unntak er det ingen som har krevd at jeg står opp tidlig på seks år. Bortsett fra: meg! På ett tidspunkt gikk jeg fra å ville sove lenge til å ville stå opp tidlig (var det kanskje da jeg ble voksen?). Det har nok noe med å ville være flink å gjøre, jeg føler at jeg ikke får noe ut av dagen hvis jeg står opp for sent. Og jeg er ikke et "jobbe-på-kvelden"-menneske, jeg var kanskje det før. Men nå, når jeg er frilanser, velger jeg å ha kvelden fri til avslapping, og synes ofte det er helt ok / finfint å legge seg forholdvis tidlig. Men kroppen min er fortsatt et b-menneske og jeg står aldri opp før 7 frivillig. Generelt sett står jeg opp en gang imellom 7.30 og 8.30, det hellige tidspunktet for å starte arbeidsdagen er kl 10, det føles helt perfekt, hverken for tidlig eller for sent. 

10. Hvordan ser du som oftest ut til hverdags?

IMG_20180113_121459.jpg

Jeg tar sjelden bilder av meg selv og poster de enda sjeldnere. Men her, til ære for dere: En støvsugerselfie! Jeg så en video på facebook tidligere i dag om kroppspress. Og tenkte at fra nå av skal jeg slutte å skamme meg i bikini og starte å poste bilder med eller uten dobbelthake, med eller uten sminke, med eller uten valker. 

Nok skravling for i dag! Svar gjerne på de samme spørsmålene selv!

Liste stjålet/lånt fra Elsa


Februar 2018

Hei og god morgen den 2. mars. Her kommer månedens oppsummering, nemlig februar 2018! Nå har jeg holdt på med dette i over et år og har faktisk muligheten til å sammenligne med februar i fjor. Denne månedsoppsummeringen er en veldig fin greie jeg er glad for at jeg startet med, det gir refleksjon i hverdagen, og det tror jeg er viktig for å kunne skape det livet man helst liv ha?
Når det er sagt var februar litt av det vanskelige slaget, den startet med en helg hvor alt bare knøt seg sammen og ble utrolig vanskelig, men det har kommet seg endel nå og humøret er på vei oppover :)

 Når man bare må høre på seg selv og ta med seg brownies og boka i senga og bli der resten av dagen.

Når man bare må høre på seg selv og ta med seg brownies og boka i senga og bli der resten av dagen.

 Interiør kan være ganske vanskelig noen ganger, bare å klare å sette sammen tingene man liker på stuebordet så det ser fint ut.

Interiør kan være ganske vanskelig noen ganger, bare å klare å sette sammen tingene man liker på stuebordet så det ser fint ut.

IMG_20180213_143956_784.jpg
 Det ble også mye strikking på denne genseren, gøygøygøy!

Det ble også mye strikking på denne genseren, gøygøygøy!

LRM_EXPORT_20180207_131706.jpg
 En plante som hadde savna meg mens vi var til fjells!

En plante som hadde savna meg mens vi var til fjells!

 På februars siste dag hadde jeg fotostudio i stua, en hel dag med å lage mat og ta bilder. Gøy dag på drømmejobben!

På februars siste dag hadde jeg fotostudio i stua, en hel dag med å lage mat og ta bilder. Gøy dag på drømmejobben!

 Når man endelig kommer seg ut til tross for dritthumøret og det hjelper litt

Når man endelig kommer seg ut til tross for dritthumøret og det hjelper litt

 Hjemmelagde knekkebrød, så lenge siden sist og så gode, må lage flere da det er tomt allerede.

Hjemmelagde knekkebrød, så lenge siden sist og så gode, må lage flere da det er tomt allerede.

 Når jeg begynte å få tilbake arbeidslysten ble ryggen min helt ødelagt i et par dager, jeg klarte ikke stå oppreist og måtte holde meg hjemme fra butikkjobben. Da må kakao til!

Når jeg begynte å få tilbake arbeidslysten ble ryggen min helt ødelagt i et par dager, jeg klarte ikke stå oppreist og måtte holde meg hjemme fra butikkjobben. Da må kakao til!

IMG_20180216_110912_308.jpg
IMG_20180228_092818_499.jpg
IMG_20180223_104639_415.jpg
 1,5 mil på ski med svigermor!

1,5 mil på ski med svigermor!

Og vipps er vi over i mars, i mars skal jeg ta litt tak igjen, få igang jobben ordentlig igjen, gå tur ute igjen. Ikke bare ligge på sofaen, men litt av det også. I mars skal jeg også såvidt begynne å plante et par planter som skal forkultiveres før de skal ut på balkongen til sommeren. Forhåpentligvis skal jeg også ta teoriprøven for bil og komme meg et skritt nærmere dette førerkortet som virker så uendelig langt unna. 

Hvordan var deres februar og hva skal dere i mars? <3


Årkavalkade 2017, siste del!

Tirsdag, det blåser store snøfiller ute, jeg gruer meg kanskje litt til jobb. Men etter en jobbdag i dag og en i morgen drar jeg til fjellet på vinterferie, så skal jeg endelig få stått litt på ski igjen! Merker du noe til vinterferien?

Nå over til aller siste den av 2017!

IMG_20171107_174447_315.jpg

November

Og det begynner å bli mørkt på ordentlig, mørkt på vei til jobb og fargerike solnedganger før du vet ordet av det. Allikevel er det rom for å ta med seg en bok ned til Mjøsa i solskinnet!

IMG_20171103_064037.jpg
IMG_20171113_123102_725.jpg

Vi tok en tur til en hytte i toppen av et tre!

IMG_4767.jpg
IMG_4822.jpg
IMG_4800.jpg

Heldigvis startet både kakao og klementinsesongen for fullt og gjør mørketiden litt varme

IMG_20171119_162715_800.jpg
IMG_20171119_120135_505.jpg
IMG_20171114_150128_554.jpg
IMG_20171123_153228_717.jpg

Snøen kom og jeg var i ekstase, som er rart å tenke på nå, hvor alt jeg drømmer om er å bli kvitt det maset!

IMG_9825.jpg
IMG_9905.jpg

Jeg tok bilder av han her, som også er min tremenning (tror jeg, du vet, slekt, på en eller annen måte). Han var også glad for snø!

IMG_20171126_165144_433.jpg

Vi startet juleforberedelsene tidlig, noe som var lurt på mange måter, men kanskje nesten litt for tidlig, neste år skal jeg spare på litt flere ting.

IMG_2280-Edit.jpg
IMG_2663-Edit.jpg

Tok også bilde av hu viltre her, som var så herlig, elsker når barna viser en skikkelig personlighet! Til slutt var jeg innom kaffegram i Oslo og tok disse bildene av mat, som jeg er skikkelig fornøyd med!

IMG_20171202_202942.jpg
IMG_20171203_095220_834.jpg

Desember

Så kom desember og advent på ordentlig, faen-pepperkaken fikk bli med og vise at jula ikke trenger å være så høytidlig, og for å kjempe imot stresset som egentlig bare ødelegger.

IMG_20171203_111839.jpg
IMG_20171203_150743_276.jpg
IMG_20171206_113444_273.jpg
IMG_20171208_141222_403.jpg

Etter å ha sendt fakturaen som doblet omsetningen fra 2016 kjøpte jeg med en svær kanelbolle og lente meg litt tilbake, midt i alt styr og stress.

IMG_20171212_122621.jpg

Jeg gjorde igjen om stua til fotostudio og tok bilder av årets julekaker! Det skal bli masse mer matfoto i år, digger det!

IMG_20171212_102908_275.jpg
IMG_20171222_112621.jpg

Jeg hadde en te-adventkalender, samtidig som jeg arvet denne jule-tekannen av mamma og det var så utrolig fint, en liten stund hver morgen med en kanne helt for meg selv. Nydelig var det.

IMG_20171221_005349_056.jpg

Vi hadde også juletre for første gang, og det var magisk. Helt magisk, lukta, gleden med å skru det på hver morgen, barføtt på vei til badet.

IMG_20171225_212918_941.jpg

Jeg strikket min første genser i strl fire år, den ble ferdig kl 12.30 julaften, kl 13.00 var det grøt med den som skulle få genseren. Det ble litt stress på slutten der, men herregud så stolt jeg var!

IMG_20171224_144609_479.jpg

Så var det jul på ordentlig, med alt som hører jula til, det ble også litt jobb og en helt passe avslappende nyttårsaften. Før vi tok fatt på 2018 og nå er det snart gått to mnd allerede! Tiden flyyr fra oss før vi vet ordet av det!

2017 var et år hvor mye skjedde, tiden går fort og flytting er alltid veldig rart. Man venner seg fort til en ny hverdag og et nytt sted og det er rart å tenke på hvor kort det er siden Oslo var stedet hvor man kjøpte melk og brød og gikk søndagstur i nabolaget. At man lå på en annen sofa og kalte det hjemme. Og hvor rart og ukjent Hamar var i starten, at det rare ukjente har blitt hverdagen og normalen. 
Det skjedde mye fint i firmaet mitt i 2017 og med dette tilbakeblikket kjenner jeg meg stolt over alt arbeidet jeg har vært igjennom og hvor langt jeg har kommet til tross for hvor langt det er igjen.
Jeg føler også jeg har kommet inn i en fin rytme når det kommer til å ta vare på meg selv, jeg har klart å være ærlig og prioritert det jeg faktisk har lyst til. Det har blant annet ført til veldig få fester og det er helt ok, fordi jeg er ikke så glad i fest og da har jeg fulgt egen vilje fremfor hva jeg føler forventes av meg.

Nå skal jeg legge dette året på hylla, og konsentrere meg om året vi er i nå! Neste årsskifte skal jeg begynne årskavalkadene litt tidligere <3


Årskavalkade 2017, del III

Har dere venta i spenning på neste årskavalkade nå? Det er jo tross alt februar, må bli ferdig før neste år, si! Her kommer et innblikk i høsten, før vi tar for oss årsavslutning i siste innlegg. 

IMG_20170801_182331_893.jpg

August

August og müsli i vinduskarmen, jeg har allerede forelsket meg i lyset i vår nye leilighet!

IMG_4314.jpg
IMG_4328.jpg

Vi kjørte skibladner, som er en ting man må gjøre når man bor så nærme Mjøsa!

IMG_4370.jpg
IMG_4622.jpg

Pappa feiret 60 år med brask, bram og helikoptertur! Jeg bakte denne <<< kaken og har utrolig stolt! Første gang jeg har bakt en kake med lokk, dette var fondant, med sjokoladekake og mintfyll inni! Jeg hadde også printa ut mamma og pappa hos Traktøren i spiselig bilde og det ble så fint atte.
Jeg hadde også på meg mammas gamle kjole!

IMG_20170826_093425_049.jpg
IMG_20170801_200045_645.jpg
IMG_20170804_084542_611.jpg

Sender bryllupsbilder i posten og høster ruccola på balkongen. Tar bilde av Hamars fineste vegg og tar med kontoret i senga.

IMG_20170806_134846_512.jpg
IMG_20170809_193033_439.jpg

Pynter leiligheten sakte, men sikkert og det begynner å se ut som et hjem. Prøver å ta meg tid til å finne ut hvordan det skal være. Instagram-veggen er en av mine stoltheter, printer ut et utvalg av instagrambildene mine i små ruter og henger de opp, målet er å fylle en hel vegg, eller, vi får se. Det er uansett bilder helt fra før vi flyttet til Trondheim (5-6 år siden) og til i dag, masse masse minner og steder vi har vært og bodd og levd.

IMG_20170818_091536.jpg
IMG_20170818_091552.jpg
IMG_20170902_171232_503.jpg

September

September og sola blir lavere, det blir kaldere i lufta og kanskje må man finne frem vantene. 

IMG_20170905_183746_559.jpg
IMG_20170907_131814_113.jpg
IMG_20170908_104920_064.jpg

Jeg drar til Oslo helt alene og bor i leiligheten til broren min sammen med to katter (bror er altså på ferie med sin kjære). Jeg drar for å være i byen jeg elsker og møte folka jeg digger..

IMG_20170908_123503_706.jpg

Og for å ta bilder av de nydelige folka her:

IMG_20170924_162322_721.jpg
IMG_20170927_091926_007.jpg

Dessuten strikker jeg min første lue og leser masse gode bøker!

Jeg bestemmer meg for å ta flere bilder jeg har lyst til og ikke bare som jeg får betalt for og tar bilder av blåbærpai. Skal du skrive en kokebok? Si ifra da!

IMG_20170926_121413.jpg

Oktober

Oktober og det er farger overalt!

IMG_20171003_142433_866.jpg
IMG_20171004_104605_871.jpg

Jeg slutter i jobben i en butikk som selger mummikopper, men sørger for å kjøpe ett par før den tid!

IMG_20171008_161917_805.jpg
IMG_20171008_161917_806.jpg
IMG_20171014_103747_123.jpg
IMG_20171014_152713_861.jpg

Med høsten kommer tåka og jeg tar med meg urtene inn i varmen!

IMG_20171015_174842_377.jpg

Samboeren min kjøpte seg sykkel og vi syklet langs Mjøsa med kakao i sekken! Åh, som jeg gleder meg til sykkelsesong igjen, asfalt og sommersko!

IMG_20171024_160924_289.jpg

Tok med meg is og kaffe i senga og tenkte at dette er kanskje på grensen til hva man kan kalle t kontor...

IMG_9348.jpg

Jeg var innom atelieret til Bjørnulf Dyrud og tok bilder, perfekt rotete!

Nå er det helg igjen dere, ukene går så fort for tiden! Jeg skal ha en avslappende helg, men også pusle litt med firmajobb fordi jeg har lyst. Ikke minst strikke masse på genseren jeg har startet på, som er så gøy fordi det blir så fint! 
Hva er deres planer for helgen? Kos dere masse uansett <3


Januar 2018!

Heihå! Visste dere at i dag har vi gått en hel måned i det nye året? Det visste dere vel! DEt var vært skikkelig vinter i år, jeg bor jo nå i en mer "vintrete" by enn jeg har tidligere, men tror det har vært veldig vinter for alle? Det er fint, selvom man blir ganske lei.. Her er ihvertfall min første måned i 2018:

 Nye prosjekter!

Nye prosjekter!

 Den første helgen tilbragte vi i det eventyret her!

Den første helgen tilbragte vi i det eventyret her!

 Og jeg fikk prøvd skia jeg fikk til jul, perfekte!

Og jeg fikk prøvd skia jeg fikk til jul, perfekte!

 Vi feiret syv år i lag med middag på restaurant!

Vi feiret syv år i lag med middag på restaurant!

 En dag i Oslo med mamma, jeg har bestemt meg for å være litt mer i byen jeg savner og elsker, lett å tenke at man må ha en anledning til alt, men det er jo bare å sette seg på toget en helt vanlig dag :)

En dag i Oslo med mamma, jeg har bestemt meg for å være litt mer i byen jeg savner og elsker, lett å tenke at man må ha en anledning til alt, men det er jo bare å sette seg på toget en helt vanlig dag :)

 Jeg solgte to små&nbsp;kunstverk!

Jeg solgte to små kunstverk!

 Lyse morgener med stearinlys

Lyse morgener med stearinlys

 Også tulipaner da &lt;3

Også tulipaner da <3

 Mørke morgener med stearinlys

Mørke morgener med stearinlys

IMG_20180106_152010_233.jpg
IMG_20180107_204555_893.jpg
 Det var kaldtkaldtkaldt

Det var kaldtkaldtkaldt

 Det ble mange kopper kaffe fra min mye nespressomaskin!

Det ble mange kopper kaffe fra min mye nespressomaskin!

 Og et par cappucino&lt;3

Og et par cappucino<3

 Jeg bakte noe jeg aldri har bakt før!

Jeg bakte noe jeg aldri har bakt før!

 Når man tenker over det er det fantastisk hvo mye lysere det er nå enn det var for en måned siden, tenk så lyst det er om en måned igjen!

Når man tenker over det er det fantastisk hvo mye lysere det er nå enn det var for en måned siden, tenk så lyst det er om en måned igjen!

Jeg er klar for februar! Håper på mere fotojobb, og om den ikke kommer i fanger mitt skal jeg kjempe hver dag for den og ta bilder jeg elsker uansett! Jeg har vært i et relativt dårlig og surmulende humør i det siste, føler ingenting funker og er kraftløs for å kjempe videre. Men da må man bare ligge litt på sofaen og vite at det går over, også den umulige følelsen.


Årskavalkade 2017, del I

Hei hallo! Nå kommer det en liten årskavalkade for 2017, kanskje litt sent ute, men det gjør vel ingenting? Jeg deler opp i måneder og viser hva både jeg og firmaet mitt har drevet med :)

IMG_20170121_174218_003.jpg

Januar

I første halvdel av 2017 bodde jeg fortsatt i hovedstaden, byen jeg elsker! Den første januar startet jeg denne bloggen, med større tro på å holde den gående enn andre blogger jeg har startet. Det har jeg klart og jeg er veldig stolt, det tar mye jobb, men det er gøy!

IMG_6298-Edit copy.jpg
IMG_6398.jpg

Jeg fikk besøke Oslo Konserthus og ta bilder av orgelet deres. Blant det morsomste jeg har gjort i år!

last ned.jpeg

Det lå juletrær på hvert gatehjørne og minnet om høytiden som var over. Se så lite snø det var i fjor?

IMG_6937nett.jpg
IMG_7547.jpg

Jeg fikk også portrettere de to artistene her! Julie Støp Husby og Julie Falkevik, utrolig dyktige folk. Og utrolig gøy å få samarbeide med andre om sluttresultatet, finne ut hva som funker best!

IMG_20170213_153721_870.jpg

Februar

Februar dro vi til Sognsvann for første gang etter 1,5 år i Oslo.

IMG_20170204_133553_960.jpg
IMG_20170204_191132_379.jpg
IMG_20170205_174147_655.jpg
IMG_20170205_174502_454.jpg

Vi var også på drømmehytta på fjellet en liten tur

10liten.jpg
08liten.jpg

Jeg fikk møte den nydelige familien her, med ei litta tulle på 11 dager, magisk!

IMG_20170215_160754_150.jpg

Benyttet anledningen til å hilse på katten og resten av familien på Nesodden!

IMG_20170222_115208_498.jpg

Jeg fikk også tid til å lese favorittboka mi på nytt

IMG_85553nett2.jpg

Mars

I mars var jeg på kaffegram og tok bilder av kaffe! Bilder jeg elsket å ta og elsker å ha den dag i dag :)

IMG_20170305_111421.jpg
IMG_20170322_170530_029.jpg

En søndagsstek. Er det noe jeg er glad for er det at vi er flinke til å lage mat og unner oss god og eksklusiv mat innimellom. Til høyre mamma og pizza på Grünerløkka <3

IMG_0088nett.jpg

Jeg fikk også ta bilder på NM i karate, en ny og spennende opplevelse! 

IMG_20170401_104559_094.jpg

April

I April jobbet jeg med Daughter på frogner, med bilder til Pro Sentret. De er verdens herligste jenter å jobbe med!

ProSentretPortrett.jpg
ProSentretSamtale.jpg
IMG_1089.jpg

Mannen i mitt liv hadde bursdag og vi hadde en helt rolig dag, med luksusfrokost og restaurant middag.

IMG_1083.jpg
IMG_20170410_161434_042.jpg

I tillegg var det vår, vårvårvår (herregud jeg gleder meg til vår!!), både på sørenga og i skogen!

Også påsken da, med herlige folk! Familien min er ikke så verst, og litt ekstra savnet når jeg bor litt ekstra langt unna.

Dette blogginnlegget skulle jeg poste på mandag, men det tok så lang tid å lage! Skal smugstarte på de neste så de ikke blir like tidsslukende. Nå er det fredag! Denne uken har gått litt surr i ball og jeg har ikke fått jobbet så mye. Men vet dere hva? Det er helt ok. GOD HELG!


Mitt eget 2018

Nå går det litt bedre dere. Nå stresser jeg litt mindre. I desember tente jeg alltid adventsstaken til frokost. Nå har jeg fortsatt tradisjonen, skrur bare på stålampa og den over kjøkkenbenken, tenner stearinlys og tar frokosten helt rolig. Det er sjelden jeg har noe å rekke på morgenen, at jeg skal være noe sted til noe tidspunkt, og mange reagerer på at jeg allikevel står opp en gang mellom 7.30-8.30 hver dag (nesten) uansett (det er jo ikke akkurat supertidlig). Men jeg er altså så glad i morgenen, bare å ta den stunden for seg selv, en myk start, uten stress. Det føles helt livsviktig for meg.

IMG_20180104_081810_650.jpg

Jeg har ikke så mange nyttårsforsetter for meg selv og privatlivet mitt. Det gjelder generelt å ikke presse seg for hardt. Men jeg har et par punkter.

Natur
Mer natur, mer skog! Det ble altfor lite skog i 2017, enda jeg lengtet etter den stadig vekk. Slutt å lengte, gjør det istedet. 

Matlager
Alltid ha mat og en liten kakebit i fryseren. Fordi ingenting er bedre på en lat søndag.

Balkongen
Utnytte balkongens fulle potensiale, og i største grad fylle den med planter, gjerne som man kan spise!

Veggistirsdag og fellesfrokost
To rutiner som faller ut stadig vekk. Vi begynte med vegetarmiddag på tirsdager, men det har falt ut, nå skal det inn igjen. Mye bare for å oppdage nye matretter! Og fellesfrokost betyr med samboeren minst en dag i uka, fortrinnsvis lørdag eller søndag. Vi står ofte opp til forskjellig tid, og gjør liksom mye våre egne ting. Må huske å være sammen også, ikke bare bo sammen.

Garderobe
Jeg har akkurat endelig fått gått igjennom klesskapet og kastet masse klær med hull og rare fasonger (puttet det selvfølgelig i en klescontainer og ikke i søpla). Den siste tiden har jeg følt klær bare har vært en nødvendighet, nå er jeg skikkelig gira på å få tak i god kvalitet (fremfor kvantitet), og finne litt min egen stil, bli litt mer voksen.

Ta vare på - prioritere
Ta vare på meg selv, ta vare på stunden, se det fine i det lille. Ta vare på hverandre. Prioritere hverandre, prioritere meg selv, alt til sin tid. Prioritere det som er viktig for å ha det bra, ikke alltid det som er riktig for fornuften.

IMG_20180103_141011_742.jpg

Og med det går vi inn i helgen. Jeg begynner med punkt nr 1, natur, og tar med meg strikketøyet, og skia jeg fikk til jul opp på fjellet! Hva tenker du om året som kommer? God helg fra meg!


Desember 2017

Det er så mange innlegg som skal skrives om dagen, det er oppsummeringer av 2017 og forventninger om 2018, både som privatperson og frilanser. For ikke snakke om årskavalkader! Jeg tenker at det haster vel ikke så mye, året er langt og vi er bare på dag 3! Jeg starter med oppsummeringen av desember først, så tar vi resten etterhvert :) Desember er en travel måned for alle og innholdet er jo som de fleste desembermåneder preget av jul og alt som hører julefeiringen til.

 Jeg solgte min første kalender!

Jeg solgte min første kalender!

 Jeg tente lysestaken hver dag. Her skrev jeg julekort til kunder &lt;3

Jeg tente lysestaken hver dag. Her skrev jeg julekort til kunder <3

 Et hjerte som et lite symbol på julemaset. Jeg er veldig jule-entusiastisk, men har en kjæreste som ikke er det. Jula kan bli litt mye noe ganger, og litt krampeaktig noen ganger. Derfor er det godt å innrømme det, og roe ned litt og kjennet presset litt mindre.

Et hjerte som et lite symbol på julemaset. Jeg er veldig jule-entusiastisk, men har en kjæreste som ikke er det. Jula kan bli litt mye noe ganger, og litt krampeaktig noen ganger. Derfor er det godt å innrømme det, og roe ned litt og kjennet presset litt mindre.

 Fotostudio i stua!

Fotostudio i stua!

 Juletre på balkongen

Juletre på balkongen

 Også jul da, og han her &lt;3

Også jul da, og han her <3

 Kunstbok med Vivian Maier!

Kunstbok med Vivian Maier!

 Lav sol og luskende solnedganger før man har rukket å oppleve dagen.

Lav sol og luskende solnedganger før man har rukket å oppleve dagen.

 Hamars beste cappucino!

Hamars beste cappucino!

 En kanne te hver dag! Jeg hadde nemlig te-adventskalender, og elsket den!&nbsp;

En kanne te hver dag! Jeg hadde nemlig te-adventskalender, og elsket den! 

IMG_20171213_170852_653.jpg
IMG_20171221_175736_108.jpg
IMG_20171225_154403_522.jpg
 Og min første strikkede genser dere! Se på den a! Jeg tenkte på et tidspunkt "Kanskje den blir ferdig til jul",&nbsp;plutselig var det en uke igjen til jul og den ble ganske intens, sånn strikkemessig. Men jeg ble ferdig, og VELDIG fornøyd!

Og min første strikkede genser dere! Se på den a! Jeg tenkte på et tidspunkt "Kanskje den blir ferdig til jul", plutselig var det en uke igjen til jul og den ble ganske intens, sånn strikkemessig. Men jeg ble ferdig, og VELDIG fornøyd!

Nå er det klart for januar. Jeg er alltid stressa i januar. Etter jula blir jeg så sinnsykt rastløs og lengter sånn etter nye prosjekter, men så er det så mye som skal gjøres. Det skal jobbes her og der, jula må pakkes ned og leiligheten må vaskes. Prøver å puste litt i svingene. Ha en latterlig fin januar!


Frilanserens 2018

Bare to dager igjen av hele dette året. Er utrolig viktig og stort år for firmaet mitt, med store forhåpninger om et enda større år i 2018. Det er veldig skummelt å tørre å håpe at ting går fremover, å tørre å tro. Jeg takler sjelden skuffelse spesielt godt. Når jeg gikk inn i 2017 følte jeg meg sårbar, med en psykisk helse som hadde fått seg en liten knekk i løpet av 2016. Jeg føler meg sterkere nå, men har alltid en stemme i bakhode som minner meg på å puste rolig og ikke ha dårlig tid. Men jeg skal tørre nå, såvidt, å håpe, å tro, å kjempe, for 2018! 

Her er en liten liste over mål jeg håper og vil få til i løpet av året:

Øke omsetning med 50 %
   Jeg satte målet om å matche fjorårets omsetning sist, men endte opp med å doble den. Å håpe på dobling igjen blir for skummelt, men vil prøveprøveprøve å øke!

Jobbe målrettet med sosiale medier og blogg
   Det er egentlig "fortsett å jobbe målrettet", for jeg er ganske så flink her fra før. Men jeg vil fokusere litt på instagram, få opp følgertallet der til minst det dobbelte. Og vurdere litt bloggen, målet med bloggen og hvordan jeg vil at den skal være. Bli littegrann flinkere på facebook, sette meg mer inn i bruk av facebookannonser. Markedsføring generelt vil jeg gjerne lære mer om og bli flinkere på.

IMG_20171203_111546.jpg

Fokusere på utvikling
   Dette startet jeg så fint med i år og kjente at var virkelig viktig for meg, det har gått helt i glemmeboka i alt maset og jaget. Jeg må huske hvorfor jeg holder på med dette. Det er en grunn til at jeg elsker å ta bilder og jeg må holde på den grunnen, jeg må fortsette å fotografere, jeg må fortsette å ta de bildene jeg vil ta, uten at jeg nødvendigvis får betalt for det. Jeg må la meg inspirere, oppsøke motiver og lære nye ting. Et lite delmål om å ta minst ett kurs i noe i løpet av året.

Kanskje starte en liten nettbutikk med print til salgs?
   Åh, er så inspirert av folk som tar dette steget og det har tent en liten flamme inni meg. Dette må vurderes litt, men det hadde jo vært litt gøy?

IMG_20171208_141222_403.jpg

Ha mot - Vær modig - Ta plass
   Årets motto dere! Vise meg frem. Samboeren min sier dette til meg hver gang jeg spør "Kan jeg skrive det her, kan jeg si det?" (hver gang jeg sender en mail ca), "du må ta mer plass!". Jeg skal ta mer plass i 2018. Her er jeg!

Jeg har i tillegg litt småtanker som ikke er med på lista. Frilanshverdagen er en slags kabal jeg stadig sliter med å få til å gå opp. Den har en tendens til å bli både ukonsentrert og manisk. Jeg sliter med klesvasken som må henges opp og han fyren jeg deler leilighet, og dermed også kontor med (jeg skylder ikke på han assa). Jeg må finne metoder for å fokusere bedre, samtidig som jeg gir rom for selve friheten det er å være frilanser. Jeg vil også prøve å jobbe litt uten skjerm der det lar seg gjøre, hele arbeidsdager på skjerm før man legger seg og ser på tv etterpå føles litt for mye. Ta med notatboka på kafé, lese bøker, høre podcast og rusle en tur. 

 Fotobok av Vivian Maier &lt;3

Fotobok av Vivian Maier <3

Jeg har også en liten tanke om Kunsten. Den siste tiden på kunstakademiet (og en stund etter) brukte jeg mye tid på å skrive. Jeg tror denne bloggen også handler litt om å skrive litt mer. Pluss det overnevnte om å huske å ta bilder jeg vil ta. La kreativiteten ta sin plass, uten press, uten mål og mening, bare la den være der, inntil videre.

Dette blir spennende! Jeg kan ikke vente med å starte. Fikk nespressomaskin til jul og alt er klart til et nytt frilansår. Første del blir å få unna den evig lange "To-do-lista" som blir nedprioritert pga nye prosjekt. Håper alle får en strålende nyttårsaften i morgen <3


2017 og nyttårsforsettene

I august gikk jeg igjennom lista med nyttårsforsetter for 2017, hva som var oppnådd og hva som skulle prioriteres videre. Det er jo ikke så lenge siden, men det er på tide å avrunde året skikkelig. Og med fire dager igjen til jul føles det helt riktig nå.

Først vil jeg si at sånn helt profesjonelt var målet mitt å ha minst like stor omsetning som i fjor, og den omsetningen har jeg DOBLET. Og jeg er altså så stolt atte fy! DET FUNKER DERE! Det går! Jeg får det til! Det er en lang vei igjen, men det føles så bra og FORTJENT!

IMG_1883.jpg

Nå vil jeg gå kjapt igjennom lista jeg laget i januar, for mer utfyllende svar, sjekk innlegget fra august.

På det profesjonelle punkt:

-Lære å stole på meg selv og at jeg klarer det, at jeg er god nok.
   Svaret er ja, selvom det alltid finnes rom for forbedringer på dette punkt. Jeg tenker å fokusere mer på å vise meg frem i 2018, med stolthet!

-Strukturere arbeidet mitt, sette meg inn i bruk av lightroom og effektivisere jobben.
   Ja, her og, men et punkt som blir med litt over i neste år, ting kan alltid effektiviseres mer og det er enkelte prosesser jeg bruker for lang tid på.

-Strukturere det økonomiske, gjøre alt underveis, ikke på slutten.
   Her har jeg blitt SÅ flink og det gjør ting så mye enklere, anbefales!

-Lage en fotobok jeg har jobbet med bakerst i hodet over lang tid.
   Som nevnt i august er svaret her nei, og det er et bevisst valg. Kunsten har blitt satt på pause, den får kanskje ta litt mer plass i 2018, men det må vi ta som det kommer.

-Fotografere mange, mange fine folk og ting!
   JA! Så mange nydelige mennesker jeg har møtt <3

IMG_20170212_162534_098.jpg

På det private punkt:

-Flytte ut av kjellerleiligheten til et sted hvor lyset når inn til tekoppen.
   JA! Elsker denne leiligheten!

-Bevege kroppen når kroppen trenger det, fordi det føles godt, uten å føle behovet for å være sterkere, raskere, flinkere.
   Du vet, ja og nei, i et par måneder av gangen, kanskje bare en uke, kanskje et halvt år. Akkurat nå: Utrolig lite beveging av kroppen. Jeg har meldt meg på 30 dagers program med Yoga with Adriene i januar og det skal bli bra. Egentlig har jeg ikke helt trua på den intensive januar, full av altfor mange ambisjoner på en gang, men ble så frista til å gape over bare denne, for en gangs skyld.

-Ta med meg kameraet flere steder, fange flere minner jeg vil bli glad for å ha senere.
   Ugh. Evig vanskelig punkt, litt flinkere i år enn i fjor!

-Lese ferdig "Min kamp 6" av Karl Over Knausgård.
   Hehe, sommeren 2018? (Her er hva jeg svarte på punktet i august: "Haha, nei. Kanskje når det blir litt mørkere ute?")

-Lære å strikke noe som ikke er firkantet og kanskje tilogmed har mønster.
   JA! Dette hadde jeg ikke lært i august, men nå har det blitt en lue og ca 2/3genser! Målet er en hel genser innen julaften og jeg strikker virkelig for harde livet disse dager.

-Kanskje lære å kjøre bil.
   Jeg har endelig startet, og dette blir det store målet for starten av 2018!

IMG_20170514_133138_439.jpg

Ikke minst er bloggen min en stor del av nyttårsforsettene mine! Og DER er jeg fornøyd med hva jeg har klart. Det skal nevnes at jeg har startet en blogg minst åtte ganger i mitt liv. Men denne gangen føles alt annerledes og riktigere. Jeg skal dedikere et helt innlegg til dette, hva jeg tenkte om bloggen før jeg startet og hva den har blitt!

Et annet punkt jeg skrev i notatboken i januar var "Prioritere deg selv, ta vare på deg selv". Og i både innlegget fra januar og august, skrev jeg endel om hva som virkelig er viktig, og at ting har vært vanskelige. Om å stresse ned og gi ting den tiden det trenger. Tålmodighet. Her har jeg faktisk vært flink, og jeg har fokusert mye på å ikke overarbeide meg. Gründere skal jo jobbe rævva av seg, 80 timer i uka og aldri ha fri, kjempe hver dag og spisse albuene, for å oppnå en drøm. Men jeg har kjempet for hardt før, og jeg har fått svi for det. I privatlivet mitt må det settes av tid til å ta vare på, både meg selv og de som er meg nær. Jeg har vært flink til det i året som har vært, den siste måneden har jeg falt litt ut. Men som eksempel prøver jeg alltid å holde frokosten hellig, der jeg før tok med meg frokosten til maccen og begynte rett på jobb, insisterer jeg nå på å spise frokosten min i ro og fred, gjerne med en roman eller et magasin. Det samme gjelder lunsj. Det jeg føler jeg vil bli flinkere til er å gi mer plass til hyggelige, og ikke minst sosiale ting jeg setter pris på. Ting har en tendens til å overkomplisere seg og man takker nei til ting fordi man føler man ikke har tid, eller det er noe som burde vært gjort. Husk hva som teller, hva som gir hverdagen mening.

I løpet av romjula skal jeg få opp noen nye mål for 2018, det blir godt med en ny start igjen. Ting sklir litt ut i perioder og det er jo selvsagt helt ok! Målet for denne dagen derimot er å få satt opp juletre i stua!


November

Om jeg sang "I dag er det første desember" i dag morges? Ja! Men først ei litta oppsummering av måneden som har vært! Litt på grunn av både det at jeg blogger selv og leser endel andre blogger, reflekterer jeg på en måte litt mer over hverdagen. Glamourbibliotekaren skrev et så nydelig innlegg om november her, og det var så fint å lese! Å virkelig nyte mørketiden for det den er verdt, tenne stearinlys til frokost, den første snøen, å glede seg til jul uten desembers intensitet. Herlig!

 November har vært soloppganger på vei til jobb...

November har vært soloppganger på vei til jobb...

 Friske blomster fra svigermor!

Friske blomster fra svigermor!

IMG_20171109_140323_391.jpg
 Denne biffsalaten her!

Denne biffsalaten her!

 Kalde turer langs Mjøsa.

Kalde turer langs Mjøsa.

 Et bilde som jeg aldri godkjente for instagram. Når samboeren var ute på butikken før frokost og kjøpte såkalte "crodots"!

Et bilde som jeg aldri godkjente for instagram. Når samboeren var ute på butikken før frokost og kjøpte såkalte "crodots"!

 Nevnte jeg Mjøsa?

Nevnte jeg Mjøsa?

IMG_20171127_172131_344.jpg
IMG_20171128_153226_310.jpg
 Og solnedganger på vei hjem fra jobb.

Og solnedganger på vei hjem fra jobb.

 Rosa himler

Rosa himler

 En hytte i toppen av et tre!

En hytte i toppen av et tre!

 Kakao og massemasse klementin.

Kakao og massemasse klementin.

 Julekortfotograferinger!

Julekortfotograferinger!

 Snø! SNØØØ!

Snø! SNØØØ!

IMG_20171119_120135_505.jpg
 Grugleder meg litt til å sette sammen dette pepperkakehuset, vi valgte å designe et sekskantet et, på første forsøk.. Jeg har trua!

Grugleder meg litt til å sette sammen dette pepperkakehuset, vi valgte å designe et sekskantet et, på første forsøk.. Jeg har trua!

Nånånå er det desember! Straks skal jeg hente juleesken, og på søndag blir det adventslys <3 Ha en strålende helg alle sammen!


Oktober

Oktober, selve høstmåneden, er forbi. Oktober har glimtet i lav sol og tåke, naturen har vist frem sine fineste farger og nå er det blitt grått. Oktober har vært fint, den har liksom svisjet forbi uten at jeg har merket det, hver fredag har jeg tenkt: "Hæ? Er det fredag igjen allerede?" (men ingenting er vel bedre enn overraskelsesfredag). Det har vært sikkert hundre kopper te, syvhundre sider Harry Potter og tredve episoder "The Office". Det gleder meg å se at jeg har blitt flinkere til å slappe av og ta meg tid til meg selv, kanskje er det mørket som gjør det enklere? 

 Høsten er aldeles ikke grå selvom himmelen er det

Høsten er aldeles ikke grå selvom himmelen er det

 I oktober jobbet jeg min siste måned i en butikk som solgte mummikopper. For sikkerhetsskyld kjøpte jeg meg to nye!

I oktober jobbet jeg min siste måned i en butikk som solgte mummikopper. For sikkerhetsskyld kjøpte jeg meg to nye!

IMG_20171008_161917_805.jpg
IMG_20171014_103747_123.jpg
IMG_20171018_214946_814.jpg
 En svipptur innom bursdag på Nesodden

En svipptur innom bursdag på Nesodden

 En fotoshoot på eget initiativ jeg er skikkelig fornøyd med. Har tenkt at det å lære mer er viktig og prøvd å fokusere på det, alltid utvikling, selvom firma står stille.

En fotoshoot på eget initiativ jeg er skikkelig fornøyd med. Har tenkt at det å lære mer er viktig og prøvd å fokusere på det, alltid utvikling, selvom firma står stille.

IMG_20171027_142649_989.jpg
 Noen ganger er alt man trenger en cappucino

Noen ganger er alt man trenger en cappucino