Cart 0

Barn og Familie

 
KatrineSaxrud-919.jpg
 

Barn vokser så fort, og øyeblikkene er mange. Med en profesjonell fotografering foreviger du gode minner for resten av livet. Den første tiden etter fødsel, når babyen lærer seg å løfte hodet, å krabbe, å gå, fasene er mange og alle har sin sjarm. Barnefotografering kan være så mangt, hvert skritt er verdt å dokumentere. Du velger selv hvilken tid du vil forevige med profesjonell fotograf.

Jeg tilbyr fotograferinger for 1-2 personer, eller hele familien. Selv foretrekker jeg å ta bilder av hele familien samtidig. Når jeg først møter opp er det fint med ett bilde av hver, et bilde av søsken og kanskje ett av foreldrene?  Jeg liker godt å ta bilder ute i naturen, men hjemme hos kunden selv er også et godt alternativ som gir en ekstra personlighet i bildene. Ikke vær redd for å komme med dine egne ønsker og forslag! 

 

004l.jpg

Jeg er ikke fotografen som stiller barna opp inntil en hvit vegg, ber de løfte hakene og smile. Jeg vil forevige ditt barn og din familie sånn som dere er, ærlig og personlig. Kanskje kan vi gå en tur sammen? Vi setter gjerne opp en slags aktivitet under fotografering, en gåtur, en piknik, pølsegrilling på bål eller noe så enkelt som såpebobler. Noe som myker opp stemningen og får frem det naturlige, jeg er der og dokumenterer. Selvsagt kan vi også ta et par oppstilte bilder for å være sikre å få med hele familien på et bilde også.

 
Mathilde fotograferte min 6 måneder gamle gutt, og bildene ble superbra! De gjorde seg utmerket både som veggpryd hjemme og som julegaver!
— Julie Madeleine
Bastian7.jpg
 

Ofte stilte spørsmål

Hva skal vi ha på oss?

Dette spørsmålet får jeg ofte, jeg tenker at dette er mye opp til dere og hvordan bilder dere ønsker. Men det er en fin tanke at dere skal matche hverandre litt. Altså er kanskje det viktigste at dere ikke kræsjer veldig i farge. Det er også fint om dere unngår plagg med fremtredende logoer eller tekst, dette kan ta mye oppmerksomhet. Hvor pyntet dere vil være er opptil dere selv, litt pyntet hverdagsklær er ofte et fint alternativ.

Hvor lang tid tar en fotografering?

Dette varierer veldig, vi setter av mer enn nok tid for å være sikre (ca 2 timer), 1 time er ca gjennomsnittet. Det kommer ann på hvor mange dere er, hva vi velger å gjøre, også videre. Det er som oftest barna som bestemmer og setter grenser, når de blir lei er vi som oftest ferdige. Små babyer må ammes og skiftes på og lignende, dette tar vi oss selvfølgelig tid til. En glad baby er det viktigste.

Er det noe vi trenger å ta med oss?

Jeg er ikke spesielt opptatt av rekvisitter i mine fotograferinger, da jeg jobber så naturlig som mulig. Det som kan være greit å ha med seg er litt snacks, f.eks. kjeks til barna, fotografering er slitsomt og det er viktig å holde humøret oppe. Ellers ting barna blir glad av/kan holde på med, som nevnt tidligere f.eks. såpebobler, kanskje en fotball, en leke til de minste babyene som får dem til å smile. Hvis vi er utendørs kan et teppe til å sitte på også være kjekt. 

Når på dagen passer best?

Dette er også mye opptil dere, jeg pleier å anbefale at vi booker etter barnas rutiner og humør. Pleier de å ta en formiddagslur fra 12-13, kan vi booke kl 14. Det er lurt å la de være så uthvilt, mette og fornøyde som mulig. Derimot er det et nydelig lys på ettermiddag/kveld, som kan passe fint for familier med større barn. 

Hvilken årstid passer best?

Alle! Det er som oftest flest fotograferinger i sommerhalvåret, men alle årstidene har sin sjarm. Vinteren med sitt nydelige lys, herlige bilder til julekort, mye gøy å finne på i snøen. Vårfotografering i en eng med hvitveis!? Sommeren med sitt grønne overflod og sommerkjoler. Høsten med nydelige farger overalt!

Hvordan finner vi location til portrettene?

Kanskje er det et sted som betyr litt ekstra for dere? Jeg trives godt utendørs i naturen, en skog, en park eller lignende. Hjemme hos dere er også et godt alternativ, så får vi en ekstra personlighet i bildene. Kanskje litt inne og litt i hagen?

Leverer du digitale filer?

Ja! Det er fullt mulig å kjøpe digitale filer til alle mine fotograferinger.

Leverer du print?

Ja! Jeg har et stort utvalg av printede produkter til både vegg eller å bla i. Det er noe helt eget å få et produkt i hånda etter en fotografering, ikke bare på skjerm. Les mer inne på prislisten.

Tilbyr du gruppebilde av en stor familie?

Ja! Det får vi til!

Tilbyr du parfotografering?

Ja! Et bilde av dere to, kanskje i parken? Kanskje en gåtur langs vannet? La meg forevige deres kjærlighet! En god gaveidé kanskje? Ta kontakt for priser.

 
 
 
IMG_7949.jpg